Yükleniyor . . .

SEVGİLİ KENDİM…

Hayatın yoğun karmaşıklığından ve bitmek bilmeyen adrenalinden, stres yumağına dönmüş olabilirsin. Denklemlerini çözmek adına girdiğin yolda kaybolduğunu hissediyor olabilirsin. Instagram’da her gün mutlu anılarını paylaşanların içinde sadece izleyici rolünü üstlenmişsin de bir şeyi devamlı eksik yapıyormuş gibi hissedebilirsin. Bu girdabın ruhunun dehlizlerinde oluşturduğu boşluğu kapatamayacaksın korkusuyla boğuşuyor da olabilirsin. Kendini kaybolmuş hissediyor olabilirsin ama hemen öyle pes etmek yok. Şimdi derin bir nefes al, kalk ve toparlan şu anda kendin için yapabileceğin birkaç şey var…

Sorumluluklarını Kontrol Et

Herkes hayatını idame ettirmek için belli sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Sorumluluklarını ertelemek ya da yarına bırakmak hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Hatta sorumluluklarını ertelediğin için sürekli bu durumu kafanın içinde büyüterek, dağ yığınları haline getireceksin. Geride bırakmadığın sorumlulukların seni kangrenli bir duruma sürükleyecek. Bu yüzden kendi sorumluluklarını yarına ertelememenin gururluyla yaşamak tamamen sana kalmış. Unutmamalısın ki sorumluklarını zamanında halletmek başarı zincirini de beraberinde getirecek. Evet sende sorumluluklarını bir kenara atıp Twitter’da paylaşımlar yapabilirdin ya da bir kafede oturup kahvede içebilirdin. Ama bunları yapmadan önce sorumluluklarını tamamlamak kendi özsaygından kaynaklanıyor.

Kendine Zaman Ayır

Planlı olduğun, bugünün işini yarına ertelemediğin sürece kendin için de yaşamaya vakit bulacaksın. Unutma; bu hayatın yoğunluğunda, karmaşasında planlı olmadığın için kendini ihmal ediyorsun. İş, okul ve ev derken en son kendine ne zaman vakit ayırdığını muhtemelen anımsamıyorsun bile… Her şeye yetişmeye çalışırken en çok da kendine geç kalıyorsun. Hayatta en önemli gayenin kendi mutluluğun olduğunu unutmamalısın. Kargaşadan sıyrılıp birazda öz benliğine dönmen gerekiyor. Kendinle baş başa kaldığın her an hayatının derinliklerinde kaybolmuş yeni hazineler keşfedeceksin.

Kendini Kandırma!

Kendini hayatının en derin kuyusunda kalmış gibi hissediyor olabilirsin. Eğer bu derin kuyuda tek başına kaldıysan buradan kurtulacak olan da sensin unutma. Bu yüzden hayatında başka insanları mutlu etmekten kaçınıp kendi ışığını fark etmen gerekiyor. Sürekli diğer kişilerin peşinden koşarken neyden zevk aldığını ve seni mutlu eden hobileri unutmuş gibisin. Hayat uçsuz bucaksız bir alanda kurulmuş sirk gibidir. Burada seni mutlaka mutlu edecek eğlendirecek aktiviteler olacaktır. Bu nedenle de yeni deneyimler kazanarak, mutlu olacağın alanları yakala. Hayat akıp geçerken, seni beklemiyor.

Sevdiklerinle İletişim Kur

Hayat her zaman sana güneşli yüzü göstermeyebilir. Ayağın kayıp düşebilir ya da en şiddetli yağmurda sırılsıklam olabilirsin. Bu yüzden her şeye hazırlıklı olman gerekiyor. Hayat sana tüm yüzlerini gösterirken önemli olan sevdiklerinin seninle olan iletişimidir. Gün gelip yanında olmayacakları zamanlar da olacak. Zorlukların üstesinden tek başına gelmek zorunda da kalacaksın. Ama tek başına kalman onları silip, hayatından çıkaracağın anlamına gelmiyor. Daimî mutluluk ve daimî üzüntü yoktur, unutma!

Gelecek Planları Yap

Herkese eşit şart altında dünyaya gelmiyor. Belki sen bunu en çok çalışırken fark ediyorsun ve hayatın adil olmadığını düşünüyorsun. Ama geleceğini inşa ederken tek tek tüm taşlara dokunmak, kendi isteğine göre dizayn etmekte paha biçilmeyecek bir değer. Kendini olumsuz düşüncelerden uzaklaştırıp geleceğin için doğru plana odaklamalısın. Kendini ne kadar iyi tanırsan, kendin için de o kadar ölçülü hedefler koyarsın. Sınırlarını, en iyi bilen sensin. Planlarını, karakterinin üzerine kurgulamalısın. Çevre ve şartlar değişkendir. Attığın her adımın sağlam olması seni daha da güçlü kılacak, yegâne unsurdur.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

01.06.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.