Yükleniyor . . .

Ofiste Yapabileceğiniz Egzersizler

Ofis hayatı, genellikle sürekli bir akış ve yoğunluk içinde geçerken, çoğumuzun günün büyük bir kısmını hareketsiz olarak geçirmesi kaçınılmaz olabiliyor. Hızlı tüketilen besinlerle birlikte bu durum, kilo alımı ve sağlıksız bir yaşam tarzıyla sonuçlanabilir. Bu olumsuz etkileri azaltmak için ise basit ama etkili yöntemler mevcuttur. Ofiste yapabileceğiniz egzersizler, daha fit görünmenize ve ruhen-bedensel olarak daha dinç hissetmenize yardımcı olabilir. İşte deneyebileceğiniz bazı egzersizler:

Nefes Alma

Güne, her sabah 7 kez derin nefes alarak başlayın

 

Esneme hareketleri

Esneme hareketleri ağırlaşan, tutulan vücudunuzu açmak için en basit ama en etkili egzersizlerden biridir. Kaslarınızın açılmasını, kan akışınızın artmasını ve rahatlamanızı sağlar.

 

Boyun Esnetme

Dengeli ve dik bir şekilde sandalyenize oturun. Hafifçe kafanızı sağ tarafa, omuzlarınıza doğru indirin. Yaklaşık 3 saniye bekledikten sonra bu kez de sol tarafa doğru aynı hareketi yapın. Birkaç kez yapmanız yeterli olacaktır.

 

Bobblehead

Bobblehead bir boyun egzersizidir. Çenenizi yavaşça göğüs bölgenize doğru indirin ve başınızı yanlara doğru narin bir şekilde sallayın. Bu hareket daha çok boynunuzun arka kısmının esnemesine yardımcı olur.

 

Yukarı Esneme

Ayakta durur bir pozisyon alın. Ellerinizi yukarıda birleştirin ve avuç içlerinizi tavana doğru çevirin. Yukarı doğru esneyin. Mümkünse ayaklarınızı da hafifçe kaldırıp esnemeye devam edin. Ellerinizi ayırıp rahat bırakın, kollarınızı hafifçe sallandırıp tekrar yukarı doğru esneyin.

 

Omuz Silkme

Dik bir pozisyon alıp omuzlarınızı yukarı doğru kaldırın. Bir iki saniye bekleyip omuzlarınızı indirin. Peş peşe birkaç kez omuzlarınızı kaldırıp indirin.

 

Göğüs açma hareketi

Ellerinizi sırtınızda birleştirin. Avuçlarınızla bileklerinizi tutun. Omuzlarınızı geriye doğru açıp bırakın. Birkaç kez tekrar edip bırakın.

 

Bacak Egzersizi

Ayaklarınızı yere sabit bir şekilde koyup sandalyenizde dik bir şekilde oturun.  Sol bacağınızı yere paralel ve düz bir pozisyona getirin. Bacağınızı kaldırıp indirin. Daha sonra sağ bacağınıza geçip aynı hareketi tekrarlayın.

 

Zihin Egzersizi

Bedeninizi rahatlatmanız kadar zihninizi de rahatlatmalısınız. İş yoğunluğunun stresli etkilerini minimuma indirmek için mola vermeyi ihmal etmeyin. Biraz sessiz kalmak, güzel şeyler düşünmek, derin nefes alıp vermek bile kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Hayatın koşturması içinde kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın. Mutlu olacağınız sürprizler yapın kendinize.

Astrolog Zeynep Turan
Yazının Her Hakkı Saklıdır.
27.02.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.