Yükleniyor . . .

İlişkinin Zararsız Görünen Semptomları

İlişkilerdeki görünüşte zararsız semptomlar, zamanla büyük sorunlara dönüşebilir. Küçük suçlamalar güven eksikliğine yol açarken, sürekli gecikmeler ve egolar ilişkide kopukluklara neden olabilir. Utangaçlık ve öncelik konusundaki dengesizlikler de ilişkide sorunlara yol açabilir. Bu belirtilerin erken fark edilmesi ve ele alınması, sağlıklı bir ilişki için önemlidir.

İlişkilerde Küçük Suçlamalar

Senin yüzünden sözü ne kadar klişe görünse de ileride yaratabileceği tahribatı tahmin etmek güç değil. Aşkın içinde elbette kırılmalar olur, ilişkiler sınavdan geçer, çiftler birbirine olan güven bağını bu olaylardan sonra sağlamlaştırmak ister. İşte bu virajları alabilenler suçlamanın getirdiği negatif hislerden kendilerini alıkoyabilenlerdir. Başta tatlı didişmeler gibi görünen bu küçük suçlamalar ileride seviye değiştirebilir, aranızdaki nadide duyguları soldurabilir.

İlişkilerde “5 Dakikaya Ordayım” İddiası

Zamanı doğru kullanmak ve empati yapmak… İlişkinin en temel kurallarından bir tanesidir. Kimse gereğinden fazla bekletilmek istemez en nihayetinde. Çiftlerin en çok muzdarip olduğu tartışmalardan bir tanesi de geç kalma konularıdır. Evli çiftlerden ilişkisine yeni başlamış olana, herkes çeker bu sıkıntıyı. Bunu başlarda görmezden gelmek hatta karşısındaki kişinin muzip hareketlerinden biri saymak ilerde can sıkıcı olabilir. Beklediğiniz her dakika sabır katsayınız sınanırken bütün bir ilişkinizi gözden geçirmek en içten dahi olmayacak.

İlişkilerde Hırslar Ve Egolar

Bir birlikteliğin başında kişilerin konuşmaları, tavırları, bakışları ve eylemleri etkileyici unsurlardandır. Sevdiğimiz kişinin hırslı olmasını, kendine güvenmesini isteriz. Ancak başlarda gizlice yapılan hatta partnere belli edilmeden ince ince işlenen ego dayatmaları ilişki ilerledikçe tehlikeli bir hal almaya başlayabilir. Başta çekici gelen duygular yerini antipatiye bırakabilir. Sevginin iyileştirici gücünü, sevdiğimiz insanla her şeyi paylaşma ve önyargılardan kurtulma hissini, hırslar ve egolar yüzünden yapamadığımızı görmekse şaşırtıcı olmaz aslında.

Çiftler Arasında Utangaçlık

İlişkide bir tarafın utangaç olması başta ne kadar masum ve şirin görünse de ileride sorun yaratan bir detay haline gelebiliyor. Çiftler beraber aktivite yaparken sevdiği kişinin de bu aktivite içinde onun kadar aktif olmasını ister. Partnerinden beklediği cevabı alamayan tarafsa başta ne kadar tatlı geldiğini düşündüğü bu duygudan uzaklaşıyor. Öz saygı ve çekingenlik arasındaki çizgiyi doğru çizmek ve karşı tarafı üzmemek en önemlisi.

İlişkinizde Öncelik Kimde?

İlişkide en çok rastlanan ve zararsız gibi görünen konularından birisi de önemli konularda sürekli öncelik konusuna girilmesi, erkeğin Maskülen duygularla öne atılması, kadının ise Feminen duygularını devreye sokması… Burada yapılması gereken en mantıklı hamle eşit düzeyde hareket etmektir. Bu sağlanmadığı anda kişinin bireysel alanı yeterince ihlal olmaz mı? Ben yapacağım, sen yapacaksın, ben mi gideceğim sen mi? Bu sarmal uzar gider. Demek oluyor ki mutlu bir birlikteliğin sırrı bireysel alanlardan kollektif düşünme alanına doğru geçebilme.

Astrolog Zeynep Turan
Yazının Her Hakkı Saklıdır.
20.02.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.