Yükleniyor . . .

Astrolojide Aura Nedir?

Kişisel haritalarımızda aurayı her ne kadar şans noktası temsil ediyor diye gözükse de aslında Jüpiter temsil eder. Kişisel haritalarda Jüpiter’in yüceldiği noktada olması auranın da yüksek olduğunun bir göstergesidir.

Auranın Burçlar Üzerindeki Etkileri Nedir?

Girdiği ortamda duruşuyla kendi saygı duyduran ve dikkat çeken kişilerin genellikle Jüpiter’i Yengeç, Yay veya Aslan olabilir. Jüpiter’i bu üç burçtan birinde olan kişilerin genellikle aurası diğer kişilere göre çok daha yüksektir. Aurası düşük olan kişilerin ise Jüpiter’i Oğlak ya da İkizler burcunda olabilir.

Aura sadece Jüpiter ile ilişkili değildir çünkü zamanında bir aurası vardır. Örneğin; 2020 yılında Jüpiter Oğlak burcundaydı. Bu yüzden de 2020 yılı dünya için zorlayıcı ve sıkıntılı geçti. Lakin Türkiye’nin haritasına da Jüpiter’in Başak burcunda olması iyi gelmemektedir. Bunun sebebi ise Cumhuriyet’in haritasından yola çıktığımızda Jüpiter Başak burcunda ne zaman hareket etse Türkiye’nin kendi içinde daha yorucu bir zaman diliminden geçtiğini de son 20 yıldır çalışmalarımdan yola çıkarak belirtmeliyim.

2024 yılının 26 Mayıs’ından itibaren Jüpiter, İkizler burcuna geçecek. Bu yüzden de bu tarihten sonra 2024 yılının aurası biraz düşecektir. Bu da dünyanın parayı daha çok konuşacağını, aurası yüksek kişileri, projeleri yoracağını işaret ediyor.

Aura Nasıl Yükselir?

Astroloji dünyasında ‘harita çalıştırmak’ diye bir kelime vardır. Dolayısıyla da haritanızı şöyle çalıştırabilirsiniz. Örneğin; Jüpiter’iniz Oğlak burcundayken dünyaya gelmişseniz, Jüpiter’inizin Oğlak burcunda olması; ilk girdiğiniz ortamda yanlış anlaşıldığınızı, olumsuz birçok davranışa maruz kaldığınızı veya hayat yolunda yaptığınız güzel şeylerin hızlı gölgede kaldığını temsil ediyor.

Auranızı yükseltmek için ise ‘harita çalıştırmak’ gerekiyor. Harita çalıştırmak; yaptığınız organizasyonunuz veya o döngüdeki planınız ne ise onu zamanın haritasındaki Jüpiter’le uyumlamanız anlamına gelmektedir. 

Ley Hattı Auranın Üstüdür

Aurayı kaleme alırken Ley hatlarının öneminden de bahsetmem gerekir. Ley hatlarını 2021 yılında yayımladığım ‘Var Olmak’ kitabımdan alıntı yaparak daha detaylı olarak aşağıda sizinle paylaşıyorum.

’Astrolojide en önemli unsur istatistiktir, her gezegenin katları vardır.”

İnsan hayat boyunca binlerce duygudan geçer. Mutluluklar, başarılar, yorgunluklar… Onlarca deneyim yaşar. Bu nedenle kişilik ve beden sürekli devinim halindedir. Peki, sabit olan doğum haritalarında bu değişimler nasıl hesaplanır? Bunu anlayabilmek için astrolojide ilerletilmiş (progression) haritaları bilmek gerekir. Bunlar farklı kademelerde hesaplanan, sekondery progress, minör progress, tertiary progress ve solar arc’lardır. Doğum gününüzdeki gezegen konumlarını genetik kod olarak kabul edersek, bu kodun hayat simülasyonundaki açılımını progres haritaları çok daha rahat anlatır. İkincil ilerletilmiş haritanın formülü 1 yıl için 1 gündür. 1 Temmuz 1961 doğumlu Lady Diana’nın ölmeden önce yani 36 yaşında progress haritası çıkarılarak yorum yapılsaydı, düşmanlarını öğrenip kendisine zarar verileceğini de bilirdi.

Ley hatları üzerinde doğanların bedenleri olmasa da ruhları devamlı insanların diline dolanır.

Bugün yaşasaydı 60 yaşında olacak olan Lady Diana, yaşarken İngiltere’nin tabularını çoktan esnetmişti. Lady Diana’nın 1997 yılında öldürülmesiyle de bu dönüşüm durmadı. Kraliçe II. Elizabeth’ten sonra yaşanacaklar monarşinin de devrimlerden geçtiğini dilimize dolayacak. Galler Prensi Charles kral olurken ikinci eşi hakkında ortaya atılacak iddialar dünya basınında yer bulacak. 17 Temmuz 1947 doğumlu Yengeç burcu Camilla Parker Bowles medyanın gündeminde olacak. Prens Charles kendi toplumu tarafından dışlanan ilk kral olmayacak belki ama modern yüzyılda bir ilk yaşanırken, gözümüzün önünde monarşinin evrilmesini izleyeceğiz.

Buckingham Sarayı’nın meşhur balkonunda iki Yengeç burcu kadınıyla dünyaya el sallamış olan Prens Charles ile ilgili iddialar büyük yankı uyandıracak. 2021 yılında dünya, İngiltere’nin ve kralın zayıflıklarına, ailesi ile olan sorunlarına şahitlik edecek. İngiltere Buckingham Sarayı tarihinde az yaşanan günlerden geçerken, İngiliz halkı Satürn – Kova döngüsünde doğmuş Lady Diana ile Camilla Parker Bowles’i karşılaştıracak. En büyük sır perdesi ise Lady Diana’nın ölümü ile aralanacak. Prensesin ölümünden kim ya da kimlerin sorumlu olduğu dosya kanıtlarıyla ortaya dökülecek. Sarayın içindeki kraliyet aile üyelerinin ellerine kan bulaşıp bulaşmadığı konusu kamuoyunda tartışılacak.’’

2021 yılında yayımlanan kitabımdaki yorumlarımın bir şekilde hayatımızda başlık başlık yer aldığını tüm dünya gördü. Camilla Parker, kraliçelik tacı giyerken Lady Diana’nın konuşulması aslında bir yerde Lady Diana’nın haritasının ölümsüz olduğunu fark ettik. Ayrıca; yukarıda kaleme aldıklarımın dünyada karşılık bulduğunu hem gördük hem de ley hatlarını kavramış olduk. Aynı zamanda da Ley hattının auranın üstünde olabileceğini çok net çalışmış olduk.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

01.03.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.