Yükleniyor . . .

ASTROLOJİ SÖYLE BANA BEN KİMİM?

ASTROLOJİ SÖYLE BANA BEN KİMİM?

“Yükselen burcum derdim oldu, geleceğimi nereden bulacağım? “

Geleceğinizi öğrenmek ve kendinize bir yol haritası çizmek için Astroloji bir yöntem. Üstelik oldukça da analitik çözümleri olan bir iz düşümü… Haritamızdaki gezegen konumları, yükselenimiz ve birçok önemli detay aslında bizi, anı ve olasılıkları işaret eder. Yükselen burcu ise tam bir muamma olmak üzere.  Harita bir bütündür,  bütünü okumak içinde bazı detayları ayrıştırmak gerekir. Gelin biraz örnek vererek konuya açıklık getirelim:

Öncelikle doğduğunuz yıl jenerasyon gezegenlerinin yaşadığınız zaman dilimindeki tutulmalara eşlik etmesi aslında bizim hayatımızdaki kırılmaları anlatır. Örneğin; Yengeç burcusunuz sizin Ay burcunuz Başak ya da Balık, 2016 Başak – Balık tutulmaları sizi nasıl derinden etkilediğini farkında değilsiniz. Yani burcunuz yol gösterirken “beni bilsin, çözsün, bana yol göstersin “  derken bir yandan diğer etkenler aslında yaşamınızı işgal etmiş de olabilir.

Günün ruh halin, dünyanın hali

 Evet, aynen öyle, "bana bir şey olmaz, ben huysuz biri değilim, benim burcumun huyu suyu yerinde” demek günü kurtarmıyor. Ay burcunuz o gün hangi kombinasyonla kavuştuğu günün aslında ruh halini çıkartır. Aslında günün ruh hallerinin sosyal medya hesaplarında paylaşmam, önemsemem, hatta peşine düşmem de bu yüzden. Bir uzman olarak haritanızda yer alan döngüleri, doğduğunuz zaman diliminin size kattığı değerleri, öğretileri, kaderi, hangi noktalardan köşeye sıkıştırdığını, yükselttiğini tüm bunları ithaf ederek size sunuyorum.

İşte bu yüzden; 1970-1984 doğumlu kişileri sık sık vurgu yapmam rastlantı değil, Satürn’ün etkisi devrede olduğu içindir.  Diğer jenerasyon gezegeni Neptün, Satürn döngüsü ile birleşmesi 2017 Kasım ayına kadar Yay burcunda hareket ediyor olması, bu yaş aralığında doğan (1970-84) bireylerin hayallerine, vizyonlarına neredeyse nükleer bomba düşürdü!  Otomatik olarak Satürn’ün öğretilerinden ve Yay burcunun adalet arayışından nasiplerine düşeni aldılar. 

 Kaderim kimin elinde?

Yükselen burcu haritada neyi ifade eder?

Örnekten devam edelim; Yay burcu ise Satürn ve Neptün etkisinden dolayı çevremizin değişimine etkisini bırakabilir. 2016 için örnek verecek olursak, Tutulmalar yükselen burcumuzu etkileyecek ise ( Başak-Balık aksında Tutulma etkileri yoğundu) yükselen burcumuzun hangi burçta olduğuna bakmalıyız, eğer Başak ise çevre faktörüne bir de aile konularının eklediğini görürüz. Balık burcunda ise 2011 yılından beri Neptün-Balık seyrinde olduğu için yaşamınızda bıraktığı Neptünyen etkileri gösterecektir.  Örneğin;  2016 yılında astrolojiye ihtiyaç duyduysanız kendinizi çok yalnız hissetmekle kalmamış, çevrenizi de sorgulamışsınızdır.

Peki, bu sağlamayı kime borçlu olduk, Satürn’e!  Çünkü Satürn 2016-2017 yılında en çok yükseleni değişken (İkizler, Başak, Yay, Balık ) olan burçları etkiledi. O dönemde “ benim için kim iyi,  kim doğru ya da yanlış” sordurdu.  Rektifikasyon işin sağlamasını yapmaktır. Unutmayın yükselen burcunuz her gün bir gezegen ile yolculuk etmez.  Ama Ay gibi duyguları temsil eden gezegen 2,5 günde bir burç değiştirir ve farklı hislere, yapılara bürünür.

Dünyaya geldiğiniz gün, saat ve yıla göre yükselen burcun etkisini nasıl okumalıyız?

Gezegenlerin seyrine göre ve konumuna göre anın kalitesine ve göstergelerine bakmamız gerekir. Örneğin; yükselen burcu Terazi olan birisi ile şu anki gökyüzü konumları birbirini teğet geçebilir. Bu durumda günün ruh hali, kalbimizin sesini, iç görümümüzü temsil eden Ay’ın durumunu, aldığı pozisyona dikkate almamız gerekir.  Ay bize hangi konularda gündelik olarak problem çıkartacak, bizi sakinleştirecek ya da harekete geçirecek o anları ve olayları yorumlatır. Sosyal akışımızdaki tepkilerin bile seyrine dair bilgi verir.

Şimdi döngü itibari ile bakalım; yükselen burcunuz Oğlak ise, Satürn -Oğlak birlikteliği çevrenizi, düşüncelerinizi, sizi çok değiştirecektir. Sorunlu olan ilişkileri çözümlemek için de daha net adımlar attıracaktır.   

Natal haritada öz burç parmak izidir!

Astrolojiyi derinden anlamak için natal haritası bir kere de olsa hesaplanması gerekiyor. Çünkü sadece bir etken değil birçok etken haritada önemlidir. Öz burç kişinin natal haritasında parmak izi gibidir. Yükselen burcu ise kişinin fiziksel özelliklerine, nasıl göründüğüne, toplumda nasıl kendini gösterdiğini işaret eder. Ay ise doğduğunuz an hangi konuma yerleşti ise diğer gezegenler ile kurduğu ilişkiyi ve bağı temsil eder. Sadece ev sistemi ve yükselen burç ile hayatımızın ne yöne doğru akacağını bir yere kadar çözümleyebiliriz.

Yıllar ve jenerasyon bir bütündür.

Bu yüzden jenerasyonları temsil eden gezegenlerin o yıllarda hangi burçta konumlandığı da kişinin haritasında etkisini oluşturur. Yükselen etkisini elbette pasifimize etmiyoruz ama 21. yüzyılda bir haritanın yorumu sadece tipimizi, görüntümüzü anlatan etkiye bağlamamak gerektiğinin altını çiziyorum. Örneğin; Kanlı Ay tutulmasına eşlik etmiş bir harita ile yükselen burcu iletişim halindeyse bu dönemin etkili jenerasyon gezegeni Satürn-Oğlak etkisi size kilo sorununuzda çözüm üretecektir. Ay burcunuz Aslan olduğunu farz edelim; geçtiğimiz yıllarla Aslan-Kova aksındaki tutulmalar bu yılda eşleşirken yer değişimi, taşınma, farklı bir ülkede yaşamı temsil edebilir.

Çok komplike bir dengeden bahsetmeye çalışırken haritanın parmak izini bir noktaya bağlamak doğru olmaz. Astrolojinin derin bilgisine haksızlık olur. İlginizi çekiyorsa, araştırın, okuyun, takip edin ama bir kere de muhakkak natal haritanızı bir profesyonele hesaplatmanızı tavsiye ederim. Astroloji sadece kaderimizi tayin etmiyor. Kişisel değişimimizi, gelişmelerimizi, duygularımızı da temsil eder. Doğum saatinizden emin değilseniz uzman bir astrolog tarafından yardım almanız çok kıymetli olur. Böylelikle yol haritanızda önünüze çıkabilecek engelleri, şansları gelecek açısından anın kalitesi ile sizin doğum anınızdaki gökyüzü kalitesi ile eşleşmesi sağlanır. 

Astroloji bir ilimdir, öğretileri kadar size aktarılma şekli de çok önemlidir. Kendinizi tanımak, hızlı yol almak için özel bir çalışmadır. Twitburc markası olarak tüm yazılarımda, sosyal medya paylaşımlarımda yılların ve jenerasyon gezegenlerinin önemini, bağlantılarını size aktarıyorum.  Aktarmaya ve paylaşmaya da devam edeceğim.

Zeynep Turan

9-1-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.