Yükleniyor . . .

AŞK HER ŞEYİ KURTARIR MI?

Evlilik sadece iki kişinin bir araya gelmesi anlamı taşımamaktadır. Evlilikte kültür, ikili aile arasındaki uyum, gelenekler gibi konularda ilişkiyi etkilemektedir. Ülkemizin her köşesinde farklı kültürel yapılar söz konusu olduğunu düşünürsek bizim için kültür farklılığı evlilik sürecinde önümüze gelen konuların başında yer alır. Birbirini seven iki kişinin, birlikteliği ilişkiye dönüştürüp evlilikle taçlandırması hayatının en büyük başarısı olurken aynı zamanda da bu yol çok meşakkatlidir. Birbirinden farklı iki bireyin el ele verip farklılıklarını çözmesi için sevginin yanı sıra anlayış da gerektirmektedir.  

Farklı İnsanlar Farklı Kültürler!

Kültür, kişiliğimizin oluşmasında büyük rol üstlenir. Hayatımızı şekillendirirken, oturup kalkmamız, konuşma üslubumuz, düşünce tarzımızda gibi pek çok alanda aslında kültürümüzü yansıtırız. Bizimle çok farklı bir kültürden biriyle evlendiğimizde aynı evin içinde kültür farklılıkları yaşayabiliriz. Aslında bu çatışmaları yaşamak için aynı evin içinde olmamıza da gerek yok. Birbirimizi tanımaya çalıştığımız süre zarfında da bu farklılıkları çok net görebiliriz.

Partnerimizin Değiştirebileceğinizi Düşünüyorsanız Yanılıyorsunuz!

İlişkiye başladığımızda karşımızdaki kişinin ilgi alakasıyla, yaptığı jestlerle ve davranış biçimiyle gözümüzü kör edebilir. Partnerimize duyduğumuz sevgiden dolayı onun sadece iyi yönlerini görürüz. Hatta zor yanlarını, hayatımıza doğrumuza uymayan yanlarını, kabul etmediğimiz hallerini halının altına süpürüp ortadan kaldırırız. Bu halının altına sürekli süpürdüğümüz şeyler zamanla dağ olup daha büyük sorun olarak karşımıza çıkar. Kaybetme korkusuyla ve değişime umuduyla harmanlanan ilişkimizin çıkmazın en içine düştüğünü görürüz. Olayların bu kadar büyümesine izin vermeden karışımızdaki kişinin,

  • Davranışlarına,
  • Ailesine,
  • Diğer insanlarla iletişimine,
  • Kendi hayatına olan saygısına ve sahiplenmesine
  • Bize olan hal ve hareketlerine dikkat etmemiz gerekiyor.

Evlenmeden Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evlilik kararı vermeden önce mutlaka sevgilimizle baş başa vakit geçirmeli ve sevgilimizin ailesini yakından tanımamız gerekmektedir. Evet burada ben ailesiyle evlenmiyorum diye düşünebiliriz. Ama unutmayın hayatımızı birleştireceğimiz kişi doğduğu andan itibaren ailesinin kuralları ile büyüyor ve onlarla yaşıyor. Belki partnerinizde olmayan ama ailesinde olan olumsuz bir özelliği görebilirsiniz ya da sizin ailenizle farklı yanlarını fark edebilirsiniz. Evlenmeden önce,

  • Kendi ailemizi ve partnerimizin ailesini mutlaka bir araya getirmeliyiz.
  • Olumsuz bir şey gördüğümüzde uygun bir dille sevgilimize anlatmalıyız.
  • Sorunlarımızı büyümeden çözemeye odaklanmalıyız.

Analiz Yapmayı İhmal Etmemeliyiz

İlişki sürecinde partnerimizin bize karşı tutumunu, aile yapısını ve kültürel özelliklerini doğru analiz edersek işte o zaman mutlu bir evlilik yapmaya hazır oluruz. Aksi takdirde yanlışları görmezden gelerek ya da yokmuş gibi varsayarak yolumuza devam edersek hatta bunların üzerinde birde evlilik yaparsak işte orada ciddi sorunlarla karışılabiliriz. Evlenmeden önce karışımızdaki kişiyle bolca vakit geçirmeli, duygu ve düşüncelerimizi özgürce dile getirip ona göre kendimizi ve ilişkimize bir yol haritası çizmek daha doğru olacaktır.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz.

08.09.2023