Yükleniyor . . .

2024 Yılında İş Değiştirmek İçin En Doğru Tarih Nedir?

Yeni bir yıl geliyor. Astrolojik olarak 2024 yılı bizim için verimli mi olacak? Biz bu yılda büyük değişiklikler düşüneceğiz. Çünkü 2024 yılında gezegen konumlarında da çok büyük değişiklikler olacak. Aynı zamanda da gökyüzünde retrolar yaşanacak. Peki bu retroların kariyer evimize, iş hayatımıza, değişen ve dönüşen dünyaya nasıl bir artıları olacak.

Çalıştığımız yapıda emeklerimizin karşılığını alamadığımız için ya da patrondan çok patroncu olanlar yüzünden iş değiştirme konusunu iyiden iyiye düşünmeye başlayabiliriz. Kendimizi çıkmazda hissettiğimiz bu döngüde denize düşen yılana sarılır mottosuyla bile hareket edebiliriz. Bunun sonuçları ise hiç beklemediğimiz geri dönüşler olarak da bize dönebilir.

Peki biz iş değiştirmek istesek bile gökyüzünün bize hangi tarihleri işaret ettiğini biliyor muyuz ya da bizim için en doğru tarihler nelerdir, bu konuda bilgi sahibi miyiz? İşte bu noktada haritamızdaki açılar bize yol göstericilik yapıyor. Gezegenlerin gerilemesi kimimize iyi gelirken kimimizi ise olumsuz etkiliyor. Peki biz doğru zamanda doğru adımları atabilecek miyiz ve 2024 yılında iş değiştirmeli miyiz? Eğer haritamızda retro varsa retronun yaşanacağı tarihlerde iş değiştirmeliyiz. Haritamızda retro yoksa o tarihler iş değiştirmemeliyiz.

Gelin gökyüzündeki önemli retrolara bir bakalım;

Merkür Retrosu!

2023 yılının son Merkür retrosu 12 Aralık’ta başlayıp, 1 Ocak tarihinde son bulacak. Merkür Retrosu yılın sonunda bitmiş olsa da 2024 yılında da birçok gökyüzü olayına tanıklık edeceğiz. Bunlarında başında tabi ki Merkür Retroları geliyor. Merkür Retrosunda dünyaya geldiysek bu retro hızlı kararlar almamızı tetikleyebilir.

Merkür Retrosunu 2024 yılında;

  • 1 Nisan ile 25 Nisan,
  • 5 Ağustos ile 28 Ağustos,
  • 26 Kasım ile 15 Aralık arasındaki süre zarfında misafir edeceğiz.

Plüton Retrosu!

Yeraltı gezegeni Plüton, yaşadığımız olaylara olumsuzluk katmasıyla biliniyor. Plüton’u bu kadar kötü tanısak da aslında o baştan başlamayı ve değişimi de simgeliyor. Haritamızda Plüton güçlü konumdaysa bu bizim gizlemli ve çekici olmamızı tetikler. 2024 yılının 2. Retrosunu ise Plüton’un Oğlak burcunda geri gitmesi ile yaşayacağız.

  • Plüton Retrosu, 2 Mayıs ile 12 Ekim ayı arasında yaşanacak.

Satürn Retrosu!

Sürekliliğin gezegeni Satürn, yılda ortalama 4 buçuk ay geri gider. Satürn Retrosunda doğduysak hayatımızdaki birçok şeye şüpheyle yaklaşırız ve ona göre hareket ederiz. İş hayatımızda da kontrolün elimizde olmasını isteriz.

  • Satürn Retrosu, 29 Haziran ile 15 Kasım arasında yaşanacak.

Jüpiter Retrosu!

Şans gezegeni Jüpiter; bolluk, bereket, şans, genişleme gibi birçok alanı içinde barındırır. Jüpiter Retrosunu bu sefer biraz uzun misafir edeceğiz. Bu retro hepimizin hayatına farklı şekilde etki eder. Bu retroda aceleci davranmamaya ve sakin kalmaya dikkat etmeliyiz.

  • Jüpiter, 2024 yılının 9 Ekim ile 2025 yılının 4 Şubat’ı arasında geri gidecek.  

Mars Retrosu!

Mücadele ve savaş gezegeni Mars, 2 buçuk senede bir geri gider. Bu nedenle eğer haritamızda Mars Retrosu varsa bu nadir açılı haritaya sahip olduğumuzu işaret eder. Mars; cesaretimizi, mücadelemizi ve azmimizi temsil eder.

  • Mars Retrosu, 2024 yılının 6 Aralık’ı ile 2025 yılının 6 Şubat’ı arasında yaşanacak.

Yukarıdaki tarihler; semada yer alan gezegenlerin en sert etkiler bırakacağı günlerden bazılarıdır. Retrolar astrolojide neredeyse hepimizin korktuğu, bir panik havası yaşadığı açılar olarak da bilinir. Fakat retrolardan bu denli kaçınmak da doğru olmayabilir.

Retro döngüleri retro zamanında doğan kişiler için olumlu etkileri de içerisinde barındırır. Merkür Retrosu’nda doğduysanız, iş değişikliği için Merkür Retrosu sizin için uygun zamanlardır. Bunun nedeni ise retrolar, retrolu haritaları destekler. Eğer kişisel haritanızı detaylı olarak bilmiyorsanız ve aklınızda iş değişikliği varsa bir uzman aracılığıyla haritanızı öğrenebilirsiniz. Haritanızı tanımak yalnızca iş seçiminde değil, hayatınızda birçok alanda yapacağınız seçimlerinizi kolaylaştıracaktır.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz.

05.12.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.