Yükleniyor . . .

2022 TEMMUZ AYINDA NELER OLUYOR?

2022 TEMMUZ AYINDA NELER OLUYOR?

Zaman hızlı akıyor. Bireysel hayatlarımızdaki hızlanma ise her zamankinden daha keskin… Nerede olursak olalım bu hıza yetişmek ve tabiri caizse sistemin bir parçası olmak isteyeceğiz. İnsanlık yeniliğe kucak açmak için adımlar atarken, sistemlerin değişip yaşantımıza yansıdığına da bu ay şahit olacağız.

Bireysel hayatlarımızda değişime etki edecek bir aya adım atıyoruz. Yeniliğe adım adım koşan insanlık; zamanın hızıyla birlikte daha aktif bir görüntü içerisinde olacak. 2022 yılının etkisini doruklarımıza kadar hissederken; hayatımıza yeni kavramları dahil edeceğiz. En çok da içe, evlere kapanan insanlığın dışarıya taştığını okuyacağız.

Dünya Harekete Geçiyor 

2 senelik kapanmanın ardından insanlığın neredeyse akın akın sahil kesimlerine yöneldiğine tanıklık edebiliriz. Geçtiğimiz yazlardan farklı bir yaza kendimizi hazırlarken, tatil kavramına duyduğumuz özlemi gidermeye çalışacağız. Konserler ve kültürel aktivitelerin sayısı hiç durmaksızın artış gösterecek.

  • Müzik saatinde yeni düzenlemelere gidilebilir.
  • Asgari ücrette değişiklik yoluna gidileceği açıklansa da açıklanan zam miktarının kimseyi mutlu etmediğine tanık olabiliriz.
  • Alım satım işleri olanların, uzun zamandır taşınmayı bekleyen veya erteleyenlerin, ev sahipleriyle ilgili birtakım sorunları olanların bu ay değişeceğini ve sorunların ortadan kalkmaya başladığını da konuşabiliriz. 

Temmuz Ayının Gündeminde Neler Olacak?

  • 16 Mayıs 2005 kuruluşlu Gelir İdaresi Başkanlığı, Sahibinden com sitesiyle ilgili yaptırımları yankı uyandırmaya devam edebilir.
  • Gıda krizine dair alınacak önlemler
  • Sağlık konusuyla birlikte karşımıza gelecek “su kıtlığı”
  • Elektrikli araç üretimindeki artış
  • Patent başvuruları ve patent konusunda yapılan yolsuzluklar / Tescil mücadeleleri

Devam Eden Savaş Nedeniyle Ortaya Çıkan Gıda Kıtlığı Konusu Hiç Şüphesi Bu Ayın Da Gündemi İçerisinde Yer Alacak

13 Temmuz’da Oğlak burcunda meydana gelecek Dolunay ile birlikte bu konu hakkında atılan adımlara tanıklık edebiliriz. Dünyanın önde gelen ülkeleri gıda krizi kapıdayken, Rusya-Ukrayna savaşında ortak bir anlaşma için masaya oturabilir.

Hepimiz Gıda Mühendisi Olacağız

Gıdalardaki bozulmalar da bu ayın gündeme getirecekleri arasında. Özellikle büyük firmaların bozulmalar ile ilgili yapacağı açıklamalar hepimizi şaşırtabilir. İlk kez 2017 yılında gündeme gelen “yapay et” konusu da Temmuz ayı ile birlikte yeniden konuşulacak konular arasında olabilir. Değişen beslenme alışkanlıklarının çocukların gelişimini ne derecede olumsuz etkilediğini hep birlikte haberlerden okuyacağız.

  • Soframıza gelen her türlü besine şüphe ile bakmaya başlayabiliriz.
  • Çocuklarını koruma psikolojisi biz ebeveynlerin ortak gündemi olacak.
  • Çocuklarımızın hayatlarına yeni kavramlar dahil olurken, yeme içme alışkanlıklarına da yeni ürünler kazandıracaklar.
  • Genetik konusunda yayımlanan makalelerin birbirinden farklılıklar göstermesi, hepimizin aklında soru işareti oluşturabilir.

Kimine Göre Doz Kimine Göre Koz!

Geleneksel bakış açısı ile yenilikçi bakış açısının mücadelesini takip ederken, karşımıza Covid – 19 aşıları gelecek. Virüsün çaresi olarak görülen ve neredeyse bütün dünyada zorunlu şekilde uygulanan aşılar ile birlikte verilerimizin kayıt altına alındığını konuşabiliriz. İnsanlığa dair daha fazla veriyi ellerinde tutmak isteyen ilaç şirketleri, kişisel bilgilerimizi depolama yoluna yönelecek. Tek düze bir insanlık ve tüketim toplumu oluşturulmaya yönelik adımları, bir buluş şeklinde karşımıza getirecek firmalara tanıklık edebiliriz. Tabii bizler bu değişiklikleri anlamlandırmakta ilk başta zorlanabiliriz.

Gökyüzünün tamamen suya teslim bir Temmuz ayını yaşarken, biz aşıları ve aşı firmalarını konuşacağız. Ülkemizde yapılan 3. doz aşıların beklenen seviyeye hiçbir zaman ulaşamayacağına tanıklık edebiliriz. Üstelik aşı firmalarının geleceğine dair söylentiler ile de karşılaşabiliriz. Ortaya çıkan aşı markalarının düşüş ve yükselişlerini medyadan dakika dakika takip edeceğiz.

  • 6 Nisan 1999 ‘da kurulan Astrozeneca, Türkiye’de gündelik hayatta sosyal medyada çok konuşulacak.
  • 1987 yılında Jüpiter-Koç seyrinde kurulan Novavax; Temmuz ayının son günlerinde, başlayacak olan Jüpiter – Koç Retrosu ile birlikte, borsa değerini artırabilir. Novavax, farklı buluşlara imza atarken, İnsanlığa faydası olacak yeni aşıları da açıklayabilir.
  • 15 Haziran 2008 yılında Almanya’da kurulan, Biontech’in ürettiği aşılarla ilgili birtakım yeni sayısal veriler de ortaya çıkacak. Bu da yeni buluşlarına gölge düşürebilir. Sosyal medyada yazılan iddialar artabilir.
  • Aşı konusunu, 2022 yılında ve gelecek yıllarda yan etkileriyle ve etkisizliğiyle çokça tartışacağız. Sinovac aşısını da dilimizden düşürmeyeceğiz. 1 Mart 1999’da Jüpiter-Koç seyrinde Pekin’de DSÖ’den aldığı onay ile dünya pazarına açılan, bir bakıma yeniden kurulan Sinovac; kar ve zarar açısından birçok spekülasyona maruz kalabilir.

Doğa Olmadan İnsan Olmaz

Ham madde krizi ile birlikte zararın artmaya başladığı tekstil sektörü için de bu ay ile birlikte güzel haberler alabiliriz. Firmaların izleyeceği yeni politikalar doğrultusunda doğanın korunması için alınacak önlemler, tüm dünyada karşılık bulurken, kazanımların olacağı sektörlerin başını tekstil çekecek. Otomotiv sektörü de tekstil sektörüne eşlik edecek. Elektrikli araçlar daha fazla rağbet görmeye başlayacak. Üretim de buna endeksli artış gösterebilir.

Hangi Sektörler Konuşulacak?

  • Bankalar/Bankacılar
  • İnternet
  • Gazeteciler
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Tekstil
  • Otomotiv

25.06.2022

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...