Yükleniyor . . .

2024 AKREP BURCUNDA DOLUNAY

Ay, doğanın ve hatta insanların karanlıkta yolunu bulmasına yardımcı olur. İnsanoğlu Ay'dan yüzyıllar boyunca çekinmiş, ama onun o kocaman cüssesine de her zaman saygı duymuştur. Gözle görülen ve hızlı değişen moduyla ruhumuzu derinliklere sürükleyen bu gezegen; insanlık tarihinin var olduğu günden bu yana kendini merak ettiren, bize ışık tutan ve ilham olan yanıyla astrolojinin kıymetlisidir. Birçok semavi dine, mitolojiye ve tarihe konu olan mavi gezegenimizin uydusunun binlerce tarihi olaya tanıklık etmiştir. İçinde barındırdığı öykülerle daima gizemli yapısını da korur.

Ay, 28 gün içerisinde her burçta ortalama 2,5 gün kalarak etkilerini üzerimizde hissettirmektedir. Bu etkiler ise Ay’ın fazlarına göre şekillenmektedir. Astrolojide duyguları yöneten bu gezegenin Yeniay fazı yeni başlangıçları simgelerken, Dolunay fazı ise geçmişten süregelen aksı işaret eder. Ay’ın temel kök kavramı geceyi temsil ederken, duygularımızla günlük hayatı nasıl entegre ettiğimizi de ifade eder.

Akrep Dolunay’ı Ne Zaman Yaşanacak?

Dolunay etkisi, 23 Nisan 2024 tarihinde Akrep burcunda başlayacak. Türkiye saati ile 24 Nisan 01.46’da yaşanıp bitecek olan Dolunay, Dünya saati ile 23 Nisan tarihinin 23.49 sularında yaşanmaya başlayacak.

Dolunay’ın Anahtar Kelimeleri

Sorgulama, anlama ve dinleme, düzen, hijyen, güvenlik ketumluk, gizlilik, gözlemcilik, yönetme, planlama, sentez, yardımlaşma

Dünyanın Frekansı Değişiyor!

Akrep burcu, Zodyak Kuşağı’nda kendisini suyun sabit nitelikli burcu olarak ortaya koyarken, meydan okuduğu burç Boğa olacak. Güneş Boğa burcunda hareket ederken gerçekleşecek Dolunay döngüsünde Plüton da efektif bir görev alacak. 5 Ocak 2024 tarihinden bu yana devam eden Plüton’un Kova hali, 24 Nisan’ın ilk dakikalarında etkisini bitirecek Dolunay’da 2 derece ile ev sahibi rolünü üstlenecek. Plüton, yeraltı gezegenidir.

  • Kişisel hayatlarımıza odaklandığımız bir döngü olacak.
  • Plüton’un Kova hali hayattaki sorguladığımız alanların artmasını, ilişkileri, hayat yolculuğunda nereye gittiğimizi nereden geldiğimizi, neyi temsil ettiğimizi sorgulamaya itecek.
  • 2021 Kasım (Akrep tutulmaları) tarihinden bu yana kendisini hayatın temposundan ötürü bir o yana bir de bu yana savrulduğunu hissedenlere bu Dolunay biraz yorgunluk hissi verecek.

Dolunay’ın içinde Merkür’ün de ateş burcundaki retro hali ve aynı zamanda Uranüs ve Jüpiter’in kavuşumu, gökyüzünde gezegenlerin arasında bir ittifak oluştuğunu fark etmemizin önünü açacak. Bu ittifak iç dünyamızda bir yerlerde arafları temsil ediyor olacak.

Dolunay’ın Burçlara Etkileri Neler Olacak?

Boğa ve Akrep burçları; ilişkilerde büyük bir dönüşümden geçecekler. Geçmişten gelen konulara çok fazla odaklanmak durumunda da kalabilirler. Hafızaları onları sürekli olarak geçmişe götürecek.

Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak; ilişkinizde ve evliliğinizde motivasyonunuzun düştüğünü, bazı konuların artık size heyecan vermediği gibi sıradanlaştığını, kopuk ve rutin bir dönemden geçtiğinizi, içsel anlamda birbirinize yetip, yetemediğinizi sorguladığınızı, manevi açıdan paylaşımlarınızın azaldığını, günlük hayatla daha çok haşır neşir olduğunuzu, daha az konuştuğunuzu fark etmenize sebep olacak.

İkizler burcu; Dolunay 6. Evinizde etkili olacak. Birtakım detayları ve araya sıkışmış eksikleri de bu döngüde daha kolay biçimde görmenizi de sağlayacak. Gözünüzden kaçan bazı konuları dolunay sayesinde daha hızlı çözeceksiniz. Sağlık evinizdeki Dolunay, uzun zamandır aynı sağlık sorunundan mustaripseniz, kalıcı çözümler elde edebileceğinizi de işaret ediyor.

Aslan burcu; ebeveynlik rolü üstleniyorsanız, çocuklar konusunda düzenlemelere tabii olacağınız bir gökyüzü sizi bekliyor. 4. Evinizde gerçekleşecek bu Dolunay ilişkilerinizi sınayacak. Söylemek için sakındığınız, çekindiğiniz ne varsa hepsini birer birer söylemek isteyeceksiniz. İlişkinizde birtakım huzursuzluklar varsa, kara bulutları dağıtmak için farklı çözüm yolları düşünen taraf siz olacaksınız.

Başak burcu; Dolunay 3. Evinizde etkili olacak. Önceliklerinizin adım adım değişecek. Kendinizi ifade etme şeklinizde yeni metotlar deneyeceksiniz. Net olmayan kararlarınız, nihayete kavuşacak. Geçmişten bu yana devam eden içsel konularınızı çözeceksiniz. Emeklerinize daha çok değer verilmesini gerektiğini her fırsatta dile getirtecek olan Dolunay, hırçın yanınızı ortaya koyacak.

Yay burcu; 12. Evinizi etkisi altına alan Dolunay, hayatınızdaki endişeleri törpülemenizi sağlayacak. Anne ailesine dair konular gündeminizde yer alabilir. Optimist olmaktan yana olacaksınız. Zihninize yönetebilirseniz hayatınızın istediğiniz tarafa gidebileceğini fark edeceksiniz. Eğitimde, iş bulmanızda size destek olan, yardımını her zaman hissettiğiniz bir aile büyüğünüze karşı vefanızı göstermek isteyeceksiniz.

Kova burcu; 10. evinizde gerçekleşecek Dolunay, itibarınızı, yönetim şeklinizi, aile köklerinizi ilgilendirecek. Kariyer açısından yükselişe geçtiğiniz bir dönemdesiniz. Kariyerinizle ilgili olarak ya çok büyük adımlar atacaksınız ya da yıkıp en baştan başlayacaksınız. Eğer, iş değiştirme fikriniz var ise bir kez daha düşünün diyor suyun sabit nitelikli burcundaki Dolunay!

Balık burcu; 9. Evinize sirayet edecek Dolunay, ani iş seyahatlerinizin olabileceğini vurguluyor. Gökyüzü, hatırı sayılır süredir beklediğiniz konularda geri dönüşler almaya başlayacağınızın sinyallerini de veriyor. İnançlarınızı ve kıymet verdiğiniz her kalemi düşündürtecek. Sizi engelleyen, örseleyen ne varsa toparlamak için koşullarınız olacak.

Akrep Dolunay’ı aynı zamanda Mayıs ayının temasını da oluşturacak. Nisan ayının başından beri devam eden Merkür Retrosu’ndan ne öğrendiğimizi ve üzerimizdeki rehavetin sebebini de net bir şekilde anlayacağız.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

01.04.2024 tarihinde kaleme alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay Oğlak fazı ile başlayan Nisan ayı, Ay Oğlak ile bitmeye hazırlanıyor. Kaçırdığımız fırsatlar yeniden gündeme gelirken gözden kaçırdığımız detayları fark edeceğiz.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...