Yükleniyor . . .

TERAZİ BURCUNDA YENİAY (5 EKİM 2013)

Yeniay Kendini Hiç Bu Kadar Pasif Hissettirmemişti! 

5 Ekim saat 03:35'de Terazi burcunun 11. derecesinde bir Yeniay gerçekleşiyor. Yeniay demek yeni başlangıçlar demek, bunu sanırım herkes öğrendi. Peki, Yeniay Terazi burcunda meydana gelirken, bizi hangi konularda değişiklik ve başlangıç yapmamız için cesaretlendirecek?

Aşk, sevgi, uyum, estetik ama çoğunlukla “aşk” bir haftalık süreçte gündemimize girecek. Ortaklıklarımız, dostluklarımız önem kazanırken, harika bir arabulucu da olabiliriz. Çevrenizde birbiriyle konuşmayan, kırgınlıklar yaşayan insanlar varsa, alın karşınıza ve arayı bulun. Orta yolu bulmakta hiç zorlamayacağınız gibi, kendinizi de çok daha iyi hissedeceksinizdir.

Terazi burcunda Yeniay demek...

Koca bir dans pisti hayal edin. Evde, aynanın karşısında değilsiniz. Burada gerçek bir kalabalık var ve sizin de dans etmeniz gerekiyor. Önce kendinize bir partner bulmalısınız, peki ya adımlar, hareketler? Hepsi aklınızdan çıkmış olmalı... Terazi burcunda gerçekleşen Yeniay da "haydi göster kendini" diyor ama yeni figür ve adımlarla. Daha önce benimsemiş olduğunuz tüm figürleri bir kenara bırakın ve yaratıcılığınızla oluşturduklarınızı herkese gösterin, sahne sizin!

Peki, ben bu yeni figürlere ayak uydurabilecek miyim diyorsan? Terazi burcunda gerçekleşen Yeniay’ın taşıdığı mesaj işte tam bu noktada yatıyor. Yaşam her saniye bir adım daha değişirken, denge hayatımızın en çok ihtiyaç duyulan, ulaşılması zor bir noktasına gidiyor. Bazen bizi hazırlıksız yakalıyor bu durum, çakılıp kalıyoruz. Adaletin ve eşitliğin temsilcisi Terazi, elinde adalet terzisiyle yenilikler ve umutlar getiriyor. Ve uyarıyor; 

'İki uca da eşit miktarda koymayı unutma!"

Olasılıklar hep var, olmazsa yaşamın heyecanı kalmaz. Onları kabullenin ve yeniliklere doğru yola koyulun. Bu süreçte kaybedeceğiniz hiç bir şey yok. Çünkü bugün "Tecrübe konuşuyor!"

Bencilliklerimizi bir kenara bırakıp “biz” olmayı becerebildiğimiz şu günlerde, her ne kadar olumlu bir tablo çizmiş olsak da, Venüs’ün önüne engeller koyan açılar da peşimizi bırakmıyor değil. Bu Yeniay’da gökyüzünde zorlayıcı bir açı olarak bilinen T kare açısı gerçekleşiyor. Ne demek bu T kare açısı diye sorarsanız; Akrep burcundaki Venüs, Mars ile sert bir etkideyken, üstüne üstlük Plüton ve Uranüs T-Kare açı kalıbı aktif hale geliyor. Yeniay’da tutku, cinsellik, eski sevgili, paylaşımlar, anılar önem kazanırken; ne yazık ki 19 Eylül’de Balık burcunda gerçekleşen zorlayıcı Dolunay’ın etkilerini kıramıyor… Ruhani dengemizi korumaya çalsak da, zorlayıcı açılar yakamızı bırakmıyor. 

Yeniay gerçekleşirken, Akrep burcundaki 3 büyük gezegenin heybeti hiç de sessiz, sakin ve toparlayıcı olmayacak. Merkür, Satürn ve Venüs’ün Akrep burcunda olması, özellikle güncel hayatımızı adeta bir mikser gibi karıştıracak. Eleştiri oklarına her yerden hazır olun! 

Gökyüzündeki açılar yeni başlayan işleri, ilişkileri, ortaklıkları eleştiriye tabii tutacak. Tabii bu arada Jüpiter Yengeç’teki seyrine devam ediyor ve yaz aylarında aniden bitmiş ilişkilere ışık tutuyor, özellikle Yengeç burçlarına küçük de olsa umut veriyor. Yaz ayında aniden ilişkisi bitenler, aniden işten ayrılanlar için umutlu bir dönem... 

Kare açılar, Yeniay, Akrep derken peki, bu dönemde ne yapmalıyız ya da başımıza ne gelecek diye sorarsanız, şunu söyleyebiliriz:

  • Planlarınızı, temennilerinizi yüksek tutun ama uygulamaya, beklentiye, sonuca çevirmeye çalışmayın. 
  • Terazi burcunda gerçekleşen Yeniay öncelikle sanatçılarımızın hayatının karışacağını, magazinsel olayların patlak vereceğini, halka mal olmuş kişilerin açıklamalarına anlam veremeyeceğimizi işaret ediyor. Kim bu Terazi burcundaki ünlüler, onu bulmayı da size bırakalım… 
  • Meslek olarak bankacılar, eğitim sektöründe çalışanlar ve din adamları Yeniay’ın etkisini herkesten çok daha fazla hissedecek.
  • Sağlığımız nasıl bu bir haftalık süreçte diye baktığımızda, gözlerle ilgili sorunu olanların şikâyetlerinin artacağı gibi; Yeniay, üst solunum yolu problemlerini de tetikleyecek.
  • Ekonomiye baktığımızda ise size tavsiyemiz altına yatırım yapmanız. Çünkü bu dönemde altın, değer kazanacak…

Öncü bir burç olan Terazi’de gerçekleşen Yeniay’ın etkilerini de yine öncü burçlardan Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçlarını daha güçlü bir şekilde hissedecek. Bu birkaç günlük süre içinde, hızlı ve beklenmedik bir şekilde hayatımızı değiştirebilecek olayların temelleri atılabilir. 

Normalde olumlu sayılabilecek Yeniay’ın böylesine zorlu açılarla bizi karşılaması moralimizi bozmasın. Gökyüzü bizi zorlasa da, motivasyon yönünden bizi destekleyen bir Terazi var karşımızda. Yeni başlangıçlar, beraberinde krizler getirecek belki ama birkaç gün dişimizi sıkıp, sonrası için umudumuzu koruyabiliriz. Venüs’ün denge ve huzurunu istiyorsak, mücadele etmeyi öğrenmeliyiz. 

Bu sefer, gökten zembille inen ve “kollarını aç, sana uyum, yenilik ve cesaret getiriyorum” diyen bir Yeniay yok; siz isterseniz bunu elde edeceksiniz, unutmayın. Radikal değişiklikler korkutmasın gözünüzü, yıkıcı gibi gözükse de deneyin, adım atın, sorumluluk alın! Dönem disiplinli olma dönemi, serbest bırakma dönemi değil!

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır 

18.09.2013

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...