Yükleniyor . . .

MAYIS AYINDA NELER OLUYOR?

Mayıs Ayında Neler Oluyor?

İstediğiniz şeyleri elde etmek için ne yapmak istersiniz?

Ne zaman hareket etmek gerekir?

Bu ay belirsizliklere rehber olacak deneyimler gerçekleşecek.

“İstediğini elde et’ sözünü bu günlerde sık sık çevremizde duymamız mümkün olacak. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren hem kendimizi hem de yanımızdaki insanların düşünce ve arzularını dikkate almaya başlıyoruz. Mayıs ayına sabit bir etkide giriyoruz. Karar almak da uygulamak da bir o kadar esnek olacak. Her ne kadar sabit fikirli yaklaşımlar bize dayatmaları gösterse de Güneş’in Boğa’yı temsil etmesi yaşam tarzımıza ve ihtiyaçlarımıza yönelik çalışacak. Bu vesile ile yaşam tarzımıza uygun ihtiyaçları karşılamak için mücadeleye devam dedirtecektir. Maddi, manevi, fiziksel görünüm, bireysel ve toplumsal normlar, güven ve kaynaklar bir o kadar da önemli olacak.  Merkür’ün Koç burcunda düz seyrine girmesiyle birlikte istikrarı yakalamak kolay olabilir. Bazı soruların cevaplarını bulmak da bu süreçte son derece kolay olacak. Belirsizliklerin de nedenleri ortaya çıkabilir. Yüreklere su serpmeye hazırlanan Merkür; lider, coşkulu, heyecanlı, sosyal, çocuksu, tutkulu olmamızı da sağlayacak.

Venüs’ün yöneticisi olan Boğa bu sırada; gıda, beslenme, cinsiyet, ilişkiler, güven arayışı, rahat koşullar gibi sosyal gerçekleri de yaşamlarımıza katacaktır. İradeye sahip olmak, itiraz etmek, bildiğini okumak da yine bu günlerin tutumu haline dönüşebilir. 

Düşünmek yerine, harekete geçiriyor!

Gökyüzünün sadece sabit etkide olmaması aslında hareket alanlarımızı genişletiyor. Dikkatle bakmak, değerlendirmek, arzuladığımız şeylere karşı hareket etmek, güdülerimizi yansıtmak bu ayın oldukça sosyal geçeceğini işaret ediyor. Bekarlar biri ile tanışmanın ötesine gidiyor, kısa zamanda sevgili oluyorlar.  İş arayanlar cv hazırlarken bir yandan görüşme için birkaç yerden telefon alabilirler. Piyango bileti almadan aniden mal mülk satışı ile zengin olan insanları çevremizde duyabiliriz. Bazı şeyler iletişim anlamında hızlı ve hareketli geçerken yatırım ve yerleşim anlamında da gökyüzü desteğini işaret ediyor.

Kısa bir süre önce etrafımız “hiçbir şey istediğim gibi gitmiyor” diyen insanlar ile dolu iken şikayetlerin tek tek kaybolduklarını hissedebiliriz. İnsanlar acılarını paylaşmaya hevesli iken bir arada ama iyi ve mutlu olduklarında bencil olduklarını görebiliriz. Kalabalıklar arasında yalnızlık hissetmeniz de mümkün.  Çünkü dönem ben daha iyi olmalıyım ve yaşamalıyım kafasına bürünüyor. Bir yandan şiirsel yaşamlar kendi içlerinde kafalarını dinlemeye çalışırken; gizemli, sırla dolu, ateşli ve tutkulu ilişkilere de zemin hazırlayan bir gökyüzü etkisiyle karşı karşıya kalabiliriz. Yani dedikodunun bol, kimin ne yaptığının önemli, kimin nasıl davrandığının muhatap alındığı günlere işaret edecek. İnkâr, isyan, kaçamaklar, gece gezmeleri, alışkanlıklar da bir o kadar abartılı yaşamlara fener tutacaktır.

Hazıra konmak yok!

Evet, bu rahat haller, biraz miskin tavırlar kendini göstermeye başladığı bu dönemde ağzımızdan çıkan kelime ile uyuşmayan eylemlerde bulunabiliriz. Mesela; Hawaii’yi de balayı hayal ederken uçağa binmeden gidilecek en yakın yer arayışına gidebiliriz. Sabah işe giderken nefis bir kahve arzulayıp, evden geç çıkabilir, işe zamanında gidemeyebiliriz. Arzulanan ya da hayal edilen konulara dair bir şansımız var ama bunu elde etmenin bize bağlı olduğunu da hatırlatan bir gökyüzü hâkim olacak.

Mayıs Ayında Gökyüzü

10 Mayıs Akrep burcunda meydana gelen Dolunay; paylaşılan güç, kaynaklar, samimiyet, iş, romantik ilişkiler, fantastik çalışmalar, psikolojik meseleler ve gizemli araştırmaları merkezine alacaktır. Tamamla, karar ver ve uygulama denilen bir dönemin başladığını göreceksiniz. Bu sıralar Merkür’ün, Uranüs ile Koç burcunda pozitif etki yaratması farklı girişimlere, teknoloji ve sistemler üzerindeki gelişmelere işaret edecektir.

Ayın 15’inden sonra ise iletişim alanında çalışan insanlara bol bol kendilerini ifade etme, haber kaynağı oluşturma, seyahat etme, organizasyon gibi araçları oluşturacaktır.  Merkür’ün Boğa etkisine girmesi görünüş, mizaç, çevre tarafından taktir toplama, şanslı evlilikler ve ortaklıklar içinde fırsat oluşturacak. Sabırlı, olumlu, kabiliyetli insanları da sanatsal bir eda ile maddi manevi destekleyecek.

Satürn Yay burcunda, Uranüs Koç burcunda iken 120’lik oluşturması yaşam biçimlerine uyumlu geçişler sağlayacaktır. Hayatının her alanında büyük değişimler yaşayanlar için önemli ve destekleyici bir etki geliyor. Aralık 2016, Nisan 2017 dönemlerinde yaşadığınız tecrübeleri bir kenara yazın, rövanşına bu dönem hazırlık yapan gökyüzü, Kasım 2017 yılına kadar bizleri güçlü kalmaya hazırlayacak.

Ayın 19’undan sonra, estetik, harcamalar, alışveriş, eğlence gibi alanlarımızı yönetmemiz gerekebilir. Venüs ile Jüpiter birbirilerine zıt giderken bu alanlarda kısıtlamaya neden etkiler bırakabilir. İhtiyaçlar bu dönem dengede olmak zorunda çünkü istekler ve şartlar birbirlerini karşılamak da zorlanabilir. Para kaybedebiliriz, sağlığımızdan olabiliriz, alışkanlıklarımızı abartabiliriz, kendimizle ilgili bir türlü tatmin olamayabiliriz.

21 Mayıs’ta Güneş yönünü İkizler burcuna çeviriyor. Merkür’ün yönetiminde bir gökyüzü hakimiyetine giriyoruz. Arkadaşlar, yakın çevremiz, davetler, kalabalık sofralar, sosyal medya, müjdeli birliktelikler, evlilik teklifleri, bebek haberleri gibi konular gündemi hareketlendirecek etkiler bırakabilir. Bu tarihten itibaren çekinmece, gücenmece yok. Sözlerimiz daha sivri merhametimiz de bir o kadar yüksek olabilir.

25 Mayıs’ta meydana gelen İkizler burcundaki Yeniay ise; etkileşim ve iletişim ihtiyacımızı karşılamaya geliyor. Eğitim, ticaret, uluslararası ilişkiler, medya, yazı, yazar, edebiyat, sınır komşuları gibi konuları merkezine alacak. Fikirleri iletme ve ifade etme konusunda oldukça verimli bir dönemi temsil edecek. Hangi yolla insanlara ulaştığımız, nasıl bir dil ya da üslup kullandığımız da bir o kadar önemli olacak. Tatil planları, grup halinde hareket etmek, bilgi alışverişi gibi konuları da içine alacaktır. Zihinsel ve entelektüel alanları da besleyen gelişmelere vesile olabilir.

Ayın son günlerine gelindiğinde ise koşulları değiştiren insanlara karşı öfke, sinir, tepkili olmak gibi reaksiyonları oluşturabilir. 29 Mayıs’ta meydana gelen Mars, Satürn karşıtlığı tercihlerimize karşı gelen insanlar ile yüz yüze kalmamıza neden olabilir. Geçmişten ders çıkaranlar için de olumlu bir geri dönüşüm oluşturabilir. Haziran ayına girerken biraz daha çaba gösteren yoluna bildiği gibi gitmeye hazırlanacaktır. Aşk, yaza hazırlık, kum, deniz, dedikodu, moda, yeni trendler derken kış aylarından beri hareketli olan siyasi gelişmelere bir süreliğine ara verebiliriz.

 

Zeynep Turan

29-04-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...