Yükleniyor . . .

KUZEY - GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ (YENGEÇ-OĞLAK)

KUZEY - GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ (YENGEÇ-OĞLAK)

6 Kasım 2018’de Kuzey-Güney Ay Düğümü Yengeç-Oğlak aksına geçiyor. 5 Mayıs 2020 yılına kadar Yengeç-Oğlak aksında kalacak olan ay düğümleri kişisel doğum haritalarımızda evimizi, yuvamızı, konforu, toplumsal ihtiyaçları ön plana çıkarırken ruhsal bilinçte ise kendini güvende hissetme, toprak, yerleşim, karşımızdaki kişi tarafından onurlandırılma, kararlı davranma ve sınırları belirleme adına bizlere çok daha keskin adımlar attıracak. Ay düğümleri kaderimize bakmadığımız pencereden baktırıp bize yeni sentezler çıkarmak için ruhlarımızı adeta bir kâşife dönüştürecek. Eğer siz son 1,5 yıldır birçok somut kayıp ve üzüntü ile uğraştım diyorsanız sizi ilk sıraya koyuyor demektir.  

Ay düğümlerini bir pastayı bölmek için göz hizasıyla yapılan bölme hesaplamasına benzetebilirsiniz. Son yıllarda hayat planlamadığınız ne ile sizi böldüyse onun katma değerini gösterecektir. Son yıllarda hepimizin hayatında ateşten noktaları öğreten ay düğümleri şimdilerde hayatın farklı bir bölümüne önümüze sunarken aslında hedefi görmediklerimizi göstermek. Tabi herkesin natal haritasında ay düğümleri kiminle nasıl iletişim kuruyorsa bir de ona bakmak lazım. Gelin ay düğümlerini yakında tanıyalım, kim bunlar ne işe yarar?

Kuzey ve Güney Ay Düğümü nedir?

Kuzey-Güney ay düğümü natal haritalarda sanal noktalardır. Dolayısıyla kişinin kaderinin ne yöne gideceğini, aynı zamanda hangi tutulma aksında doğduğunu ifade eder. Dişil enerjinin, eril enerjiye dönüşümü anlamına gelir.

Geriye dönüp baktığımız zaman ay düğümleri 2017-2018 yılları arasında Aslan-Kova aksındaydı. Bu süreçte otantik bir toplum inşa etmek için kendimizi cesurca ortaya koymaya çalıştık. Biraz daha lükse, harcamalara, sabit fikirliliğe, doğrularımızı savunmaya, her ne olursa olsun hissettiklerimizin arkasında durmaya yöneldik. Duygularımız daha çok ön planda oldu. Söylemlerle değil, yaşadıklarımızdan öğrenmeye çalıştık. Şimdi ise Yengeç-Oğlak aksına geçen ve 2020 yılına kadar Yengeç-Oğlak aksında gerçekleşecek tutulmalar biraz daha nezaketi, duyguları ön plana çıkarırken öfke, kin gibi olumsuz duyguları yok etmek adına hepimize iyi gelecek. Aynı zamanda 2019 yılının ilk günlerinde Yengeç-Oğlak aksının üzerinde toprak burcunda bir tutulmayla ay düğümlerinin yeri sabitlenecek. Dolayısıyla ay düğümleri, toprak burcundaki tutulmayla yıla çok daha kök salarken, 2019 yılının hem başı hem de sonu adeta Yengeç-Oğlak aksından derinden besleneceğimizi işaret ediyor.  Kısaca Kad diye adlandırdığımız kader kapıları bir tarafı kendimizi güvenceye almaya bir tarafı yazgımızı değiştirmeye doğru yönlendirecek hepimizi.  Bu aralar garip, tuhaf şeyler yaşıyor veya duyuyorsanız tesadüf değil çünkü bugünlerde gerçekten de gökyüzünde çok ilginç şeyler oluyor ve yeryüzüne de yavaşça yayılıyor.

Bundan 19 yıl önce aldığınız kararlara geri döneceksiniz.

Özellikle iş ve ev yaşamında kendinizi yarım hissediyorsanız çok daha somut adımlar atacaksınızKuzey-Güney ay düğümünü şu şekilde hesaplayabilirsiniz. Her burçta ortalama 1,5 yıl kaldığını ve dolayısıyla 19 yılda bir başladığı noktaya geldiğini düşünecek olursak 2000 yılındaki pozisyonuna geri geliyor. Yani 2000-2001 doğumluların duygu durumlarını değiştiriyor. Onlara cesaret veriyor.  Aynı zamanda 2000-2001 yıllarında bir evlilik kararı aldıysanız ya da yeni bir işe başladıysanız artık sizin için ana karma işlemeye başlayacak demektir. Ay düğümleri, astrolojide karmayı temsil eder. Dolayısıyla evliliğinde, sektöründe 20 yılı dolduran herkesin birtakım kararlar alacağını da işaret eder. Bu alınan kararların da diğer döngülere benzemeyeceğini ve dönüşü olmayan kararlar olacağını da temsil eder.

  • 2000-2001 doğumlular büyük bir sıçrayış yaşarken,
  • 1981-1983 doğumlular ise büyük değişimler yaşayacaklar,
  • 1962-1964 doğumlular ise sırları ve ilişkileri ile ön plana çıkacaklar,
  • 1944-1945 doğumluların ise bir sonraki nesile maddi-manevi el vermeleri, alan açmaları, fırsat vermeleri gerektiği ortaya çıkacak.

Eğer bu yıllarda doğmadıysanız Kuzey-Güney ay düğümlerinin etkilerini taşıyıp, taşımadığınızı merak ediyorsanız doğum haritanız üzerinden detaylı bir şekilde çalışılması gerekiyor.

Ay düğümlerini detaylı bir şekilde incelediğimiz zaman; Ay’ın ekliptik düzlemini kestiği noktalar olarak ifade ettiğimiz ay düğümleri tam karşıt açıda yani birbirlerinden 180 derece uzaklıktadırlar. Doğum haritalarımızda burç ve ev yerleşimleri ile birbirlerine tabana taban zıt yönlerimizi temsil ederler. Daha önce olduğumuz halden gelecekte olmamız beklenen hâle dönüşmemiz için tam karşıt yönde gitmemiz gerektiğini gösterir.

Geçmişten geleceğe uzanan bir köprünün üzerinden tam karşıya geçmekte olduğumuzu düşünün.

Ay düğümleri, kaderin işleyiş mekanizmasını anlamamızı sağlayan bire bir astrolojinin en önemli şifrelerini anlatan yerdir. Tabi ki bugüne kadar çok yazılıp çizilmediği için ve çok gündeme getirilmediği için birçoğunuz ay düğümlerine yabancı olabilirsiniz. Ama natal haritalarda doğduğumuz anda Ay’ın kuzeyden kestiği derecede bulunan Kuzey ay düğümü ruhumuzun ve hayatımızın geçmişini ve geleceğini temsil eder. Kuzey ay düğümü doğum haritalarımızda yerleştiği burç, ev pozisyonuna göre ruhumuzun gelişmesi için bu hayatı yaşarken neleri başarmamız gerektiğinin ana hatlarını verir. Yolumuzu bulmak için neleri gerçekleştirmemiz gerektiğini, kişinin hayallerini ve amaçlarını anlatır.

Doğduğumuz anda Ay’ın eklipteki düzlemi güneyden kestiği derecede bulunan bölümde Güney ay düğümünün bulunduğu burç ve ev geçmişten taşıdığımız yeteneklerimizi, anne ve babadan aldığımız karakteristik özelliklerimizi, genetik mirasımızı anlatır. Natal haritamızda Güney ay düğümü yerleşimi incelenerek geçmişten bu zamana aileden gelen spesifik özellikler, korkular yoruma dökülebilir. Şimdiye dek hayata geçirdiğiniz becerilerinizin anneden veya babadan aldığınızı, kardeşlerinizde olmayan yeteneklerinizin şifrelerini anlatan bölümdür. Alışkanlıklarınız, eğilimleriniz hakkında objektif açıklama yapan notalardır. Hâl böyle olunca dünyadaki liderlerin, kurulan şirketlerin, bağımsızlığını ilan eden ülkelerin aslında geçmişle gelecek arasında hangi sentezleri koruduğunu da bir şekilde yorumlayabiliriz.

Şimdi gökyüzü diyor ki; nereden geldiniz, nereye gidiyorsunuz?

Türkiye’nin natal haritasına göre yükselen burcuna ve 7. evine yerleşecek olan Kuzey-Güney ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksı 2019 kitabımda burçlara yorumlanarak kaleme alınmıştır. Ama şu an Kuzey ay düğümü bize önümüzdeki 1,5 yıl boyunca duruşunun geleceğe nasıl baktığımızı, hayattan bugüne kadar neler öğrendiğimizi, aslında hayatımızda neleri fırsata çevirdiğimizi, hayatımızın hangi deneyimlerinden ders aldığımızı, bilinç altımızda nelerin olduğunu, hayallerimizi nelerin süslediğini anlatan bir sürece girdiğimizi işaret ediyor.

Güney ay düğümü ise bugüne kadar gölgede bıraktığımız eğilimlerimize, dert etmediğimiz özelliklerimize, hangi misyonu üstlenmeye çalışıp yarıda bıraktığımız alanları tekrar ele almamız gerektiğini işaret ediyor.

Her ne kadar gündelik hayata adapte olmuş olsanız dahi ruhunuzun renginin 7 milyarda bir bulunduğunu ve doğduğunuz yıla göre gezegenlerin seyri ile ay düğümü noktalarınız yardımlaşma, beceri, hayattaki duygusal tatminler, geçmişte aldığın yaralar konusunda hepsini iyileştirip, dönüştürecek.

Bu süreçte spritüal alanlara ilgi azalırken, kişilerin kendi farkındalık yolculuğuna çıkacağını işaret eden ay düğümleri özellikle bilinç altının dünyada tekrar popüler olacağının da vurgusunu yapıyor.

Devran dönüyor…

2020'de ay düğümlerine adeta destek olarak toparlayacak olan, daha önce az rastlanmış bir kavuşum da söz konusu olacak. Şu sıralar Pluton ve Satürn-Oğlak burcunda seyrine 2020 yılında Jüpiter’de katılacak. Kaldı ki 2019 yılı boyunca ısrarla Oğlak aksında gerçekleşecek tutulmalar ise 2020 yılında eşi benzeri görülmemiş olaylara şahitlik edeceğimizin işareti. O gün geldiğinde Allah’ın izniyle yine size bu transitlerin ne anlama geldiğini anlatmaya devam edeceğim ama burcunuza etkisini 2019 Burç Yorumları kitabımda da uzun uzun yalın biri şekilde anlattım bilginize.

Ay düğümleri en son Yengeç-Oğlak aksından geçtiğinde dünyada neler olmuş diye sorgularsanız da hemen size birkaç başlıkla hatırlatayım;

  • İkiz Kuleler saldırısı gerçekleşmişti.
  • Putin Rusya’nın, George Bush Amerika'nın başkanı olarak iktidara gelmişti.
  • Euro ortak para birimi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Bakalım 5 Mayıs 2020’ye kadar ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksında diğer gezegenlerle kavuşum yaparken bu yaşananların üstünde neler yaşanacak.

Kimlerin ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksında;

  • AKP
  • Almanya
  • Angela Merkel
  • Azerbaycan
  • Cem Yılmaz
  • Fenerbahçe
  • Gülben Ergen
  • Hülya Avşar
  • Ivanka Trump
  • İtalya
  • Okan Bayülgen
  • Özcan Deniz
  • Recep Tayyip Erdoğan
  • Rusya
  • Selahattin Demirtaş
  • Sezen Aksu
  • Tarkan

Not: Eğer siz de bu ünlülerle aynı yıl ve ay doğumluysanız sizin de ay düğümleriniz Yengeç-Oğlak aksında dünyaya gelmiş olabilirsiniz. Kurduğunuz şirketiniz ya da işe başladığınız tarihler de ay düğümlerine denk geliyorsa sizin için de devran yeniden yazılıyor demektir. Size tavsiyem yazıyı bir kez daha okumanız.

Bu yazı karma astrolojisini anlatır.

Astrolog Zeynep Turan

28.10.2018

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...