Yükleniyor . . .

JÜPİTER OĞLAK BURCUNDA (2 ARALIK 2019)

JÜPİTER OĞLAK BURCUNDA (2 ARALIK 2019)

Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter, deneyimleri, bilgiyi, iyimserliği, cömertliği büyütür, genişletir. 2 Aralık akşamı kendi hikayesine daha önce belki de hiç yaşamadığımız deneyimleri yaşatabilmek için elinden geleni var gücü ile ortaya koyma yoluna düşecek.  Oğlak burcuna taşınarak hepimizin hayatında daha önce yaşamadığımız duyguları genişletmek için var gücü ile uğraşacak. 2 Aralık 2019’dan itibaren Jüpiter, Oğlak burcunda yerini alacak, ta ki 19 Aralık 2020 Jüpiter Kova burcu geçişine kadar. En son 2007 yılının sonundan 2009 yılının ilk gününe kadar Jüpiter Oğlak burcunda elini kolunu sallaya sallaya geçmişti. Şu an ki geçişi kadar o yıllarda güçlü ve heybetli değilmiş.   O yüzden de size o tarihlerde neydiniz , ne oldunuz oraları hatırlayın diyemeyeceğim. Hayatlarımızda 1 yıl boyunca klasik bir Jüpiter seyrine şahitlik etmeyeceğiz. Belki de çocuklarımıza bile anlatacağımız hikayelerin kahramanları yapacak her birimizi çünkü bu sefer yalnız değil…

Bambaşka bir Jüpiter Oğlak seyri bizi bekliyor.

Oğlak burcu Zodyak’ta Yay burcunun aksine dünyevi konuları işaret edecek. Jüpiter ile iç motivasyonu sağlarken, başarmaya odaklanacak. Pratik ve realist olunmasını sağlayacak. Güçlü planlara, hedeflere ihtiyacımız olduğunu fark ettirecek. Somut sonuçlar elde etmemiz için çabalamak gerektiğine vurgu yapacak.  Oğlak burcuna yerleşen Jüpiter, örgütlenip doğru yönlendirmelere açık olurken kendimize karşı daha dürüst olmamızı da sağlayacak. Disiplinin, kararlı olmanın ilk adım olduğunu fark ettirecek. Şansımızı zorlamak, fırsatları değerlendirmek için gelişmelere açık olmamız gerektiğinin altını çizecek. Yani sadece şansımız yaver gittiği için zengin olmak ya da iyi bir işe sahip olmak out olacak. Mottosunda; çalışmak ve pratik olmak yatacak.  Zamanı planlayacak,  hedeflerimize odaklanmak için her birimize idealist gözlüğü de takacak.

Sen kimsin Jüpiter?

Jüpiter’in temsil ettiği konular arasında; din, felsefe, diplomasi, eğitim, politika, hukuk, yurtdışıyla ilgili konular yer alır. Tüm bu konularda değer yargıları ve tutumda değişim söz konusu olacak. Daha muhafazakâr ve geleneksel bir yapıya bürüneceğini işaret edecek. Risk almak konusunda daha temkinli olamaya çağıracak.

Bu geçiş sırasında daha esnek olmayı, toleranslı olmayı öğrenmeliyiz.

Neden mi? Çünkü Jüpiter doğası gereği abartılı ve coşkulu etkiler yaratır. Ancak Oğlak burcuyla hareket ederken, bu ikili uyumlu bir kombinasyon çizmeyebilir. İyimser yanını genişletip, büyütürken yanılgıya kapılabiliriz. Oğlak burcunun disiplinli, düzenli, garantici yanı fazla iyimser olmayı sevmeyecektir. İyi niyetini sahiplenebilir ama garantici olmaya yöneltecektir. Maddi konularda daha alçakgönüllü olmayı öğretebilir. Abartıdan, büyük sözler vermekten kaçındırtabilir. Plüton ile yapacağı kavuşumlar özellikle aç, kurnaz, statü meraklısı olanları zorlayacak. Hırsınıza kurban olmamak için mesajları da çok kritik olacak.

Büyük resmi görmemizi sağlayacak Jüpiter -Oğlak yolculuğu analitik bakış açısını yüceltecektir. Ayrıntılı, dikkatli olmayı sağlarken büyük resmi görmede kolaylık da sağlayacak. Önemli isimlerle bir araya gelmenizi sağlayacak. Özel sektörden çok kalıcı işler, memuriyet gibi görevler tercih edilecek.

Gelişmek, büyümek isteyeceğiz!

Tüm bunlar için belli kriterleri öne sürecektir.

  • Kararlılık
  • Hırs
  • Sorumluluk

Jüpiter Oğlak döngüsü uzun vadede başarıya değer verecektir. Belli sorumluluklar alırken kendinizle gurur duymanıza vesile olacaktır. Kaynaklarınızı değerlendirme, israfı azaltma gibi olumlu yanları da etkileyecektir. Zamanı, enerjiyi, potansiyeli boşa harcamamak gerektiğini kafamıza vurmadan bir sabah uyandığımızda sanki kırk yıldır tasarruf yapıyor gibi de davrandıracak.

Jüpiter Oğlak döngüsünün kazanımları neler olacak?

  • Dürüstlük
  • Sağduyu
  • Sabır
  • Bilgelik
  • Kısıtlama
  • Güvenirlik
  • Kendini kontrol etme
  • Kendine güvenme

Daha kurnaz, daha stratejik daha dikkatli olacağız.

Düzen oluşturmak, eksik tarafları toparlamak ve yeni bir yol çizmek için Jüpiter fırsatçı olmanızı sağlayacak. Kâr edebileceğiniz durumları inşa edecek. Oğlak enerjisi, toprak, mal, mülk, hasat, tarım, doğal kaynaklar gibi konuları da tetikleyecek.  Bana burada pür dikkat kesilmenizi tavsiye ederim. Çünkü Jüpiter, neredeyse gökyüzünde herkesle kavuşacak. Önce Güneş,  sonra Merkür, Satürn, Ay düğümleri ile kavuşurken en önemli kavuşumu ise Plüton ile yapacak. Gökyüzün en iyicil gezegen ile en kötücül gezegeninin kavuşması büyük kocaman konuları önümüze getirip koyacak. Deyim yerindeyse bir sıçrayışa, gerçekçiliğe, hedeflere tutturmaya odaklanacağız. Aileden gelen genetik konuları, mirası kısacası olması, yaşanması,  bulunması, fark edilmesi, öğrenilmesi imkânsız gibi görülen her türlü engeli aşacak, bize de aştıracak.  Çünkü Jüpiter bu sefer ki yolculuğunda hiç yalnız kalmayacak. Kavuşacağı her gezegenin gücünü genişletip büyütürken, olaylar sorunlar konular hatta hayatlar da bir anda yön değiştirecek. Bana bir şey olmaz demeyin. Evrenin şifrelerini çözmek için tüm gezegenlerle kavuşacak Jüpiter -Oğlak transiti hepimizi etkisi altına alacak.

Hayatınızın en kıymetli, geleceğe şekli verecek yılından geçiyorsunuz tıpkı evren gibi desem belki Jüpiter’in klasik etkilerinin üzerinde bir şey anlatmaya çalıştığımı fark edersiniz.

Sağlık!

Bu döngü kemikleri, tırnakları, romatizma, dişler gibi rahatsızlıkları daha sık gündeme getirebilir. Aynı zamanda anksiyete, melankoli gibi ruhsal sorunları da tetikleyebilir. Bu konular gözünüzde büyümekle kalmayacak reel olarak da yaşamınıza dâhil olabilir.

Aşk!

Jüpiter Oğlak birlikteliği kendini aşka adayan kişilere, sadık çiftlere, geleneksel aile yapılarına iyi gelecek, destekleyecek. Bu durum aşkta belli kısıtlamaları, güven ilişkisini, sağlamcılığı da getirecek. İlişkilerde yalanlara, aldatmalara tolerans azalacak. Olgun, sorumluluk sahibi, düzen meraklısı ve tek eşliliğe itaat edenlerin yardımcısı olacak. Dağınık ilişkilere çeki düzen verirken, toplanmak istemeyenleri de herkes birer birer azad edip güvenli aşklara yelken açacak.  Geleceği olmayan ilişkiler biterken,   gel geç ilişkilerden herkes ama herkes uzaklaşacak.  İlişkilere sahiplenme, düzene girme, tutuculuk verirken,  ben kıskanmam diyen de bir hallere bürünecek. Emanet yuvalar hızlıca yıkılırken,  3. kişilik ilişkileri bir şeklide deşifrede edecek Jüpiter-Oğlak seyri.

Bunlara dikkat!

Muhafazakâr ve geleneksel değerler öne çıkacak!

Yaşlılık, sağlık hizmetleri, devlet daireleri öne çıkacak!

Tasfiye, dönüşüm, organizasyon konuları gündemden düşmeyecek!

Ebeveynlik, yönetim ve idare gibi başlıkların sorumlulukları artacak.

Jüpiter-Oğlak tüm burçlara hayatın şifrelerini vermeyi vaat ediyor.

Koç: Otoriter kişilerle etkili iletişim kuracaksınız. Potansiyelinizi kullanma zamanı. Kariyerinizde daha özgür olurken, kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Dürüstlük arayışınız bazı yol ayrımlarını işaret edebilir.

Boğa: Öğrenmeye açık, yaratıcı ve üretken olacaksınız. Ufak tefek konuları büyütmenin sizi geliştirmediğini fark edeceksiniz. Büyüyor ve olgunlaşıyorsunuz. Bilgiyi paylaşmak, para kazanmak sizin için önemli olacak. Medya, tasarım gibi konularda gelişmeler olacak.

İkizler: Özel dünyanızda, yaşam stilinizde canlanmalar var. Sosyal yaşamınızla birlikte ikili ilişkilerde samimiyet, ciddiyet artacak. Bekârlar yaşlarından büyük olgun biriyle tanışabilirler. Finansal destekleriniz olacak. Cinsel deneyimler öne çıkacak. Kredi, para akışı, ipotek gibi konularda işleriniz kolaylaşacak.

Yengeç: Ortaklıklar, ikili ilişkilerde ileriye dönük kararlar aldırıyor. Müzakere, iletişim dili, yeni ilişkiler adına cesaret verecektir. Başarılı ve mutlu evlilik ya da ilişki için gerekli donanımı sağlamanızı kolaylaştıracak. Bir yandan uzlaşmacı olurken bir yandan çekiciliğiniz artacak. Ticari ortaklıklar için şansınızı zorlayabilirsiniz.

Aslan: İşinizde, projelerinizde yeni görevler getirebilir. İstihdam, iş sahası oluşturma, sosyal olmak bu dönemin öne çıkan başlıkları olacak. Çabalarınız paraya ve itibara dönüşecek. Kişisel gelişiminize ve sağlık konularına önem vereceksiniz.

Başak: Çocuklar, onların eğitimi, gelişimi önemli olacak. Sosyal yaşam, önemli isimlerle tanışma, organizasyon, toplantılar, entelektüel girişimlerde başarı gelecek. Keyifli, eğlenceli ortamlar ve kişiler yaşamınızda olacak.

Terazi: Aile, yuva, yeni birliktelikler öne çıkacak. Yeniden evlenmek, yuvanızı güzelleştirmek, sorumlulukları bizzat yönetmek konunuz içinde yer alacak. Baba ailesinden gelen kaynakları yönetebileceksiniz. Zamanın büyük bir kısmını ailenizle geçireceksiniz. Home-office gibi yeni iş düzeni oluşturabilirsiniz

Akrep: İletişim odaklı bir dönemi temsil ediyor. Kendinizi ifade etmede, zihninizi çalıştırmada, kişisel çıkarlarınızı korumada size öncelik verecek. Kardeşler, iletişim konulu her alan, arkadaşlar önceliğiniz olacak. Anlayışlı, yardımsever, organizatör olacaksınız. Aktif ve öğrenmeye açık olacaksınız.

Yay: Para kazanma, ortaklıklar ön planda olacak. Maddi kaynakları geliştirmek, eş, ortaklıklar, yatırımlar konusunda ivme kazanmak önemli olacak. Güven evinizi destekleyen bu döngüde sabit, inatçı, düzen oluşturmaktan yana olacaksın. Aşk ve ilişkiler konusunda avantajlısınız.

Oğlak: Kişisel gelişmenizde öncü olacak. Gelişmek, büyümek, olgunlaşmak, üretmek bu dönemin temsilcisi olacak. Görüntünüzden, düşüncelerinize kadar gelişmeye açık olacaksınız. Evlilik müjdesi veriyor gökyüzü. Düzen oluşturmak için koşullarınızı sağlama alacaksınız.

Kova: Yaratıcı, büyümeye odaklı, yapıcı olacaksınız. Maneviyatınız gelişecek. Empati kurmak, şefkatli olmak önceliğiniz olacak. Sivil toplum konularında, dernek, vakıf gibi iş kalemlerinde başarılı olacaksınız. Sıra dışı, yaratıcı arkadaşlarla iletişiminiz güçlenecek. Sağlığınıza önem vermelisiniz.

Balık: Girişimci, çoğulcu, kalabalıklar arasında bir dönemi temsil edecek. Grup çalışmaları, kalabalık arkadaş toplulukları, yardımsever tarafınızı keşfettirecek. Eğitim, yurtdışı bağlantıları da bu dönemde gelişebilir. Arkadaş canlısı olurken, sosyal ağlarınız kuvvetlenecek.

Jüpiter-Oğlak transitinin halden anlamaz günleri!

9 Aralık Jüpiter-Chiron 90’lığı

15 Aralık Jüpiter-Uranüs 120’liği

20 Şubat 2020 Jüpiter-Neptün 60’lığı

5 Nisan 2020 Jüpiter-Plüton kavuşumu (dikkat!)

30 Haziran 2020 Jüpiter-Plüton kavuşumu (dikkat!)

27 Temmuz 2020 Jüpiter-Neptün 60’lığı

12 Ekim 2020 Jüpiter-Neptün 60’lığı

30 Ekim 2020 Jüpiter-Plüton kavuşumu (çok dikkat!)

2020 yılını yorumladığım kitabımda Jüpiter-Oğlak transitinin hayatınıza ay ay ne katacağı yazdım, bilginize!

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

09.11.2019

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...