Yükleniyor . . .

HAYATIMIZIN GERİ KALANI

HAYATIMIZIN GERİ KALANI

Günaydın! Günler belki de hep aydın ama biz göremiyor olabiliriz! Pazar sabahı elinize telefonunuzu aldığınızda bu cümlelerimi bir dostun cümleleri gibi okumanızı isterim. Şimdi nerede ve kiminle olduğunuzu bir süreliğine unutun! Derin nefes alıp, bir canlı olduğunuzu hatırlamanızı, hatta bir iki dakika nabzını dinlemenizi öneririm. Sadece bu sınırsız evrende birkaç dakikalığına da olsa kendinize odaklanın. Dışardan içinize doğru uzanan yorucu gürültülerin dışarda kaldığını hissedin. Sadece duyabileceğiniz o güzel seslerin muhteşem tınısına kulak verin. Çünkü hepimizin ince ama uzun görünen bir döngüden geçtiğini söyleyen yıldızlar, bize bir şeyler fısıldıyor.  Tüm fısıltılar eşliğinde sizi bir nebze olsun yüreklendirmek isterim.  Yeri göğü yaratanın hepimizi için bir mesajı olduğunu düşünmenizi isterim. 

İçimizin nurunu bulma yolculuğu.

Hayatın bir günden değil, bir dertten değil, binlerce dakikaya, saate açıldığı gibi binlerce duyguya açılan hayatlarımızın bin bin bir duyguya gebe olduğunu düşünmenizi isterim.   Allah deyip derin bir nefes almanızı, hayatta karşı bir derin oh çekmenizi,  naçizane tavsiye ederim.  Kalplerimizin her gün farklı bir kaygı ve vesvesesine ancak zihnimizle yönetebileceğimizi unutmayalım. Bunu da içimizin nurunu bulma yolculuğu olarak adlandırmanızı öneririm.  Şöyle bir bulutlara bakmayı, onların bile kendine göre bir telaşı olduğunu düşünmeye ne dersiniz? Göklerden kendi hayatınıza bakmaya, bir kuş gibi çırpınan kalbinize biraz şifa olmaya çalışmak fena olmaz değil mi?  Uzaklardan baktığınızda çıkmaz labirentlerde dolaştığınızı, küçücük meseleleri mi yoksa başkalarının dertlerini mi sırtınıza yüklendiğinizi sorun kendinize. Belki de uzaktan bakarak daha rahat görürsünüz ne dersiniz?  Suyun yönünü değiştiremeyeceğimizi, sadece kendi ruhlarımızdan kendi yolculuğumuzdan, kendi yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuzu bir kez daha kendinize fısıldayabilirsiniz. Gelin bugün ruhunuzu zihninizle aynı noktaya getirelim. 

İnsan kalbi sonsuz bir aynaya benzer.

Hangimiz yakalanmıyor ki hayatın olumsuz taraflarına. Büyük beklentilerin içinde yanı başımızdaki mutlulukları göz ardı ederken. Oysa kuyunun içinde olmakla dışında olmak arasında fark yoktur çoğu kez. Kimi kuyudan çıkar sonunda, kimi merakından aşağı düşüverir birden. Kimi yüzleşemediği için korku duvarları örer kendine, kimi ise korkularıyla sarıverir ruhunun karanlık yüzünü. Samimi duygular ararken her köşe başında, gururla bezenmiş kötülüklere rastladık. Kulaklarını tıkayarak, akıl veren çok olunca derdiğimizi yosun taşlara anlattık. Sır bu adı üstünde. En gizli köşeye sarıp sarmalanması gerekirken, olmadık yakıştırmalarla olmadık dedikodulara dönüştüğüne tanıklık ettik. Öyle ki dedikodu edenlerin ben olanı söylüyorum sadece sözlerinin zırhlarına çarptık durduk. En iyi yalanlar, en süslü cümlelere bürünürken, doğru olan neydi arar olduk. Kiminin ruhu sarmaşığa benzer, kaos olmadı mı oracıkta ölüverir. Konuşacak bir şeyi yoktur çünkü çoğu kez. Kendini bilmediğindendir aslında tüm yaptığı. Hayat bu! Sineye çektiğimiz de olur, haykırdığımız da! İnsan kalbi sonsuz bir aynaya benzer. Nereye çevirirsek çevirelim, eninde sonunda kendimizden irili ufaklı parçalar bulacağımız bir ayna!

Güzel duyguları taşımak gerekir, yük demeden.

Herkesin yanlış yapmaya hakkı olduğu gibi düzeltmek için binlerce şansı da var diyor gökyüzü. Ve ekliyor; emek vermek lazım hayalini kurduğumuz ve arzuladığımız her şey için. Kaderin küçük cilvelerine ses çıkarıp pes etmemek lazım. Seçtiğimiz yolun nereye varacağını bilmek yerine hangi gizleri içinde barındırdığını gözetip anlamak lazım. Evet, hayat büyük bir sahne ise bu oyun içinde nelerden vazgeçtiğini, en önemlisi de neyi ne için feda ettiğini iyi görüp hesaplamak lazım. Duygular düşler sokağından ibaret gibi görünse de insan olmanın verdiği güdüyle zor günler için biriktirdiğimiz sabrı biraz da sevdiklerimize, bize emek vermişlere saklamak lazım. Kendimize doğru düşünürken, kıymet nedir, sevgi nedir dönüp bakmak gerek. Yeri doldurulamayacak anıların, bir daha gelmeyecek tam da şu anların maziye dönüştüğünü uzaktan izlemenin kime ne faydası olur ki? Kalbimizi ısıtacak iyilikleri, bizi biz yapacak her duyguyu omuzlarımızda gururla taşımak varken. 

 Unutma yarını var bu günlerin

Küçük bulutların zaman zaman güneşin önünden geçtiğini unutma! Çatışmakla yarınlara çıkılamayacağını, çalışarak zor günlerin üstesinden gelineceğini yüreklere öğretmek lazım. Kötü günler olacaktır elbet; tıpkı iyi günlerin olduğu gibi. Bir müziğin notası gibi hissedeceğiniz günler de olacak. Lakin yaşam yalnız geçmez, her gün doğru ve düzenli de olamazsınız. Ama bunları önlemek ve o günler için dost biriktirmekten geri kalmamalısınız. Çünkü hayat bizim seçtiğimiz yollarda, nefes aldığımız, hissettiğimiz yüreklerden ibarettir. Hayatınızın geri kalan ilk günü bugün olsun.

Bu sözleri not almanızı ve kendinize hatırlatmanızı öneririm:

Hatalar düzeltilebilir ve önemli tecrübelere dönüştürülebilir.

İyilikler kötülüğün acımasızlığını gösterme konusunda kusursuz ışıktır.

Kötülükler er ya da geç, biz tanıklık etsek de etmesek te vicdan denilen örtüyle kaplanır.

Dürüstlük kalbin direğidir.

Küçük mutluluklar yaratmak, büyük mutlulukların geçiciliğinden iyi olabilir.

Sevdiklerimizi unutmayacak kadar vefalı, kendimize sarılacak kadar güçlü olmalıyız.

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

13-10-2018

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...