Yükleniyor . . .

BAŞAK BURCUNDAKİ SON GÜNEŞ TUTULMASI'NIN BURÇLARA ETKİSİ

1 EYLÜL’DE GERÇEKLEŞECEK GÜNEŞ TUTULMASI’NIN BİREYSEL ETKİLERİ NE OLACAK?

Güneş tutulması, bu güne kadar meydana gelen olayları takip ederken bizi nasıl korku ve paranoya haline soktuğunu da gösterecek. Netice de dünya gündeminin hareketliliği artık kişiselleştirdiğimiz meseleler haline çoktan dönüştü. Politika ve siyasetin belirsizliği toplumu korku tüccarlığına yönlendirebilir ve bu vahim duygu durumunun üstesinden gelmek çok kolay olmayabilir. Bu korku cumhuriyetini oluşturulurken depresyon riskini ciddiye alınması gerekir.  Hemen bulanıma girmeyin çünkü aynı zamanda bu etkinin bir bitiş ve ardından hemen bir başlangıcı da temsil ediyor. Yani şunu unutmayın; sonsuza kadar korkmak ve endişe etmek diye bir şey yoktur. Alışkanlıklarımıza bu dönem sırf bu yüzden dikkat etmemiz gerekir. Endişelerimizden kaçmak için gireceğimiz yollara dikkat etmekte bu süreçte çok önemli olacak. Daha parlak, daha güvenli ve umut dolu yıllara rehber olacak bir Güneş tutulmasından bahsetmek bu açıdan daha doğru olur.

Gökyüzünde aynı zamanda bir Yeniay olacağını da unutmayalım. Her zaman olduğu gibi temsil ettiği durum; bir döngünün sonu ve yeni bir başlangıçtır! Bu günlerde tüm olasılıklar masaya alınabilir. Yeni planları ortaya çıkaran durumun özü aslında bitişlerin ardından yerine konması gerekenler olacak. Geçmişle uğraşmak istemezseniz harika olur çünkü gökyüzü ön planda olması gereken konuların üzerinde titizlikle durmanızı isteyebilir.

BAŞAK BURCUNDAKİ SON GÜNEŞ TUTULMASI SON 4 YILDA NE ÖĞRENDİĞİMİZİ TEYİD ETMEDEN BİZİ TERK ETMİYOR!

Eğer ilerlemek, yeni ve yaratıcı yollar aramak isterseniz eski alışkanlıkları, davranışları ve inançları sorguladığınızı görebilirsiniz. Bu durum aynı zamanda toplumsal olayların akıbetinden ya da izinden ayrı bir yol izlemeyeceğinizi gösteriyor. Nasıl mı? 1 Eylülde meydana gelen Güneş tutulması, Başak burcunda meydana geldiğini söylemiştim. Bu döngü Ay düğümleri aksında Başak-Balık etkisinde olduğunu hatırlatırsak, titizlik göstereceğimiz, düzen arayışında olduğumuz her konuda hayallerimizi bir anda yıkıp bambaşka bir yolda ilerleyeceğimizi de gösteriyor. Özellikle; din, eğitim, hukuk, askeri düzen ve sağlık gibi konularda ya da alanlarda istikrarlı olamamak, sonuca ulaşamamak ve belirsizliklere neden vakalar yaşayabiliriz. Bu durum aynı zamanda kaygı yönetiminde hassasiyeti işaret ediyor.

İkna olmak, konuşmak, öğrenmek, okumak, araştırmak, satış-pazarlama, kontrat ve anlaşmalar gibi konularla birlikte yaratıcılık gerektiren yazı, makale, kitap, senaryo, teknoloji özünde müdahaleler ve geri dönüşler de yaşanacaktır. Tüm bu alanları düzenlemeye çalışırken beklenmedik öneriler ile ya da aksamalarla karşılaşmakta söz konusu olabilir. Ama bu döngü unutmayın hiçbir şeyin aslında imkânsız olmadığını da deneyimlenecektir. Medya ve kuruluşlara bu günlerde ciddi revizyonlardan geçebilir. Yöneticiler, patronlar, çok okunan dergiler ya da gazeteler tek tek idari kadroları bu döngü için de bir yandan yüklenen değerler ile birlikte alçalan etkileri de çıplak gözle izlenecek boyutta olacak. Yani Güneş çok parlak ama bazı şeyleri parlatırken bazı şeyleri alev ateşi gibi söndürmeye de hazırlanabilir.

TUTULMA SIRASINDA GÖKYÜZÜNDE NELER OLUYOR?

Satürn-Neptün karesinden en son Haziran ayında bahsetmiştim. 2016 yılının bu en sert transitini neredeyse etkisini bir yıl boyunca ensemizde hissetmeye devam ettiğimiz 2016 yılının bu en sert transiti, 1 Eylülde meydana gelen Güneş tutulmasında önemli etkilere sahip olacaktır. Bu iki büyük gezegen üçüncü kez kendini gösterirken son durak olarak tutulmayı etkisi altına alabilir. Satürn sıkı bir çalışma temposu ile birlikte toplumdaki muhalefeti temsil ederken, Neptün yöneticisi olan karşıt burcu Balıkta tutulma etkisi ile gerilimi gizli gizli yükseltebilir.

MERKÜR RETROSUNU UNUTMAYIN!

İletişim ve zekâyı yöneten Merkür’ün Başak burcunda geri hareketini de unutmayalım, evet. 30 Ağustosta başlayan etki 22 Eylüle kadar Başak burcunda devam edecek.

BUNLARA HAZIRLIKLI OLUN!

  • Çok acil değilse büyük planları ya da yatırımları şimdilik akılda değerlendirin…
  • Teknoloji alt yapılı eşyalarınıza çok güvenmeyin.
  • İş seyahatleri son anda iptal edilebilir.
  • Eğitim hayatına ilişkin konularda verilen belli tarihler değiştirilebilir, ertelenebilir.
  • Devlet kurumlarına ve kurumsal firmalara iş başvuruları ve sonuçları çabuk sonuçlanmayabilir.
  • Bu tarihlere ait rezervasyon ve organizasyonlarda belli aksilikler meydana gelebilir. Yurt dışına çıkacakların özellikle daha dikkatli olması gereken bir süreç…
  • İlişkilerinizde yaşadığınız sorunların arka planında daha derin sebepler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Güneş tutulmasını bu döngüde söyle değerlendirmekte fayda var; yeni bir ayı ve mevsimi temsilde etse bir çırpıda yapılacak işleri ve tam nokta atışı durumunu oluşturmayacak. Eski stil fotoğraf stüdyoları gibi bir karenin oluşması, gelişmesi, renk alması ve kaliteli bir hale gelmesi zaman isteyecek. 16 Eylülde meydana gelen Ay tutulması ile döngü kendini bambaşka bir sürece bırakacak. Ta ki Şubat 2017’ye yaşanacak tutulmaya kadar…

BİR DAMLA OLMA, DENİZ OL…

Sevdiklerinize, gelecek kaygısı olan gençlerimize ve ailemize bu dönem desteklemeye ve psikolojik savaştan çıkmalarına yardımcı olmalıyız. Bir yandan içimizdeki özgürlük hissinin bizden geri alınmak isteniyor kaygısını da yaşayabiliriz.  Savunmacı olmak yerine planlarınıza ve hedeflere odaklanmanız gerekir. Parlak bir gelecek için önümüze muhakkak fırsatlar gelecektir. Eğer esnek olmayı becerebilirsek kazanan oluruz.

HATIRLAYIN VE YAPIN!

Yaşamın açı gerçekleri ile yüzleşirken hayır demeyi öğrenebileceksiniz.

Karamsar ve depresif haller sorumluluklarınızı size unutturmasına izin vermeyin.

Yaratıcı bir proje veya üretkenlik en büyük intikamları bile kıyabilir.

Doğanızda olmasa bile agresif taraflarınızı keşfedebilirsiniz hemen önleminizi alın.

Hiçbir şeyden emin olmayın! Ama şimdilik…

Gelecek için bir umut ışığı olabileceğinizi de unutmayın!

UNUTMAYIN; SINIRLAR, STATÜLER İNSAN OLMADAN VAR OLAMAZ!

Şimdi gelin, size bir tavsiye de bulunayım;  boş bir kâğıda not tutmaya başlayın. Yapacaklarınızın listesini şimdiden belirlemeniz bu etkiyle birlikte size bazı geri dönüşleri de hatırlatacaktır.  Bir yandan tutulmadan dolayı gerilen gökyüzü aynı burç etkisinde geri hareketinde iken normal seyrinde giden konuların bile akışını değiştirebileceğini gösteriyor.

BAŞAK BURCUNDAKİ SON GÜNEŞ TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLİYOR?

KOÇ (GÜNEŞ TUTULMASI 6.EVDE); bu ay, Güneş tutulmasının etkisiyle işler biraz karışacak gibi ama çözüm kendinin olduğunu unutma. Çalışan bir Koçsan iş yerindeki otoritelerle ters düşebilir veya ekipten bir arkadaşınla çatışabilirsin. Peki, sen bunları neden bu kadar takıyorsun ki? Hatırlarsan bir söz vardır “meyve veren ağaç taşlanır”. İşte sen de meyve veren bir ağaçsın. Bu dönemde ne yapsan da insanlara yaranamayacağın bir duruma girebilirsin. Bu duygulara kapılıp işlerini aksatmamanı öneririm. Eğer gerçekten bunaldığını hissediyorsan yeni firmalar araştırıp kendini mutlu hissedeceğin işler yapabilirsin.

BOĞA (GÜNEŞ TUTULMASI 5.EVDE); bu tutulmanın etkisiyle hiçbir şey eski gibi olmayacak! İlişkilerinde ve iş hayatında karışık günler seni bekliyor şu döngüde. Bunun yanı sıra fırsatlar da kapını çalacak. Bu da seni seçim yapmak zorunda bırakıyor. Her neyi seçersen seç girmiş olduğun sınavların sonuçlarını alacak ve yeni değişimlere doğru bir yola çıkacaksın. İş yerinde otoritelerle ve seni çekemeyen insanlara karşı vereceğin savaş tamam ya da devam demene neden olacak. Sana tavsiyem hayatınla ilgili vereceğin her kararı sıkı sıkıya düşünmen olacak!

İKİZLER (GÜNEŞ TUTULMASI 4.EVDE); Güneş tutulması yılın en vurucu zamanlarını yaşayacağını işaret ediyor. Bu zamana kadar seni heyecanlandıran ne varsa aslında o kadar önemli olmadığını anlayacağın yüzleşmelerle karşı karşıya kalabilirsin. Ailende seni desteklediğini düşündüğün kişilerin aslında senden ne kadar uzak olduklarını görmek seni çok yaralayabilir ama her şeye rağmen sen hedeflerin ve hayallerin doğrultusunda yaşamaya devam edebilirsin. İnsanlar seni anlamak istemiyorsa bu senin suçun değil bunu unutma! Bu zamana kadar insanlara gösterdiğin iyi niyet artık yerini daha sert ve keskin duygulara bırakacak.

YENGEÇ (GÜNEŞ TUTULMASI 3.EVDE); her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp, her söylenenin altında bir mana arayacağın bir döngüye girebilirsin. Uzun zamandır içinde tuttuğun ne varsa sözünü sakınmadan karşı tarafa iletebilirsin. Bir süre insanlardan uzak kalmak isteyebilir, kafanı dinlemek isteyebilirsin. Bu döngüde içinden hiçbir iş yapmak gelmeyebilir; sabahtan akşama kadar uyumak isteyebilirsin. Eğer evli veya ilişkisi olan bir burçsan sadece sevdiğinle yan yana olmak isteyebilirsin. Birlikteliğin yoksa ailenin dizinin dibinden ayrılmak sana oldukça zor gelebilir.

ASLAN (GÜNEŞ TUTULMASI 2.EVDE); Güneş tutulması eğitim hayatını ve aile arasında yaşanacak konuları etkileyecek diyebilirim. Bu döngüde yeni iş alanları bulmak isteyebilir, kendi işini kurmak isteyebilirsin. Son 1,5 yıldır hayatınla ilgili önemli kararlar aldın. Ev düzeninin içinde yaşadığın sorunları kendi içinde çözmeye çalıştın. Bu durum da sana karşı ve ailene karşı hasetlik güden insanların dikkatinden kaçmadı diyebilirim. Bu döngüde ailedeki gençlerin kontrolsüz ve cesur hareketleri, dedikoducu ve meraklı insanlara fırsat verebilir. Bu yüzden bu süreci çok iyi yönetmeni tavsiye ederim.

BAŞAK (GÜNEŞ TUTULMASI 1.EVDE); Güneş tutulmasıyla 12 yıl önce yaşamış olduğun fırsatlar tekrar gelip seni buluyor diyebilirim. Yılın belki de en zorlayıcı süreçlerini arkanda bıraktın. Yatırımları olan bir Başaksan özellikle iş, iş yapısı ve ortaklıklar gibi konular seni fazlasıyla zorladı. Bu döngüde gerçekleşecek Güneş tutulması; markalarda, özel sektörde vb. alanlarda çalışan Başaklar için çok önemli olacak. Ülkemizin de bu döngüden etkilendiğini, iç ve dış politikalarda şansızlıkların olabileceğini söylemek isterim. Her şeye rağmen 12 yıldır mücadelesini verdiğin şeylerin karşılığını bu ay itibariyle alacağını belirtmek isterim.

TERAZİ (GÜNEŞ TUTULMASI 12.EVDE); Başak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması, ticaretle uğraşan bir Terazi burcuysan biraz da olsa işlerinde rahatlayacağını vurguluyor. Senin üzerinde egolarını ispatlamak isteyenlerden uzak duracağın bu süreçte kendini tamamen sevdiklerine ve işine yoğunlaştıracaksın. Evli veya birlikteliği olan bir Teraziysen partnerinle yapmak istediklerinin olması için oldukça strese giriyor ve fazla mücadele ediyor olabilirsin. Elinden bir şey gelmediğini düşündüğün anda kendini dua veya derin düşünme yöntemleriyle sakinleştirmeye veya rahatlatmaya çalışabilirsin.

AKREP (GÜNEŞ TUTULMASI 11.EVDE); 2016 yılının zamanla yarışan burcu yalnız sendin. Çevrendeki insanlar duygu durumlarına kapılıp giderken sen Ağustos Böceği ile Karınca hikâyesindeki karınca gibi durmadan çalıştın. Yaklaşık 6 aydır verdiğin mücadele hangi konudaysa emeğinin kat ve kat karşılığını alacağını söyleyebilirim. Bu ay tutulmaların etkisiyle de büyük kırılmalar yaşayacaksın. Zaten şu son 6 yıl senin için oldukça vurucu geçti. Bu saatten sonra gözünü hiçbir olumsuzluklar korkutamayacak diyebilirim. Özellikle ilişkilerinde daha keskin olacak ve karşı tarafa isteklerini daha net ve açıklayıcı şekilde anlatabileceksin.

YAY (GÜNEŞ TUTULMASI 10.EVDE); bu döngüde dış görünüme özen gösterirken mantıklı davranışların ve hamlelerinle hemcinslerinin dikkatini üzerine çekebilir, onların kalbini fethedecek saygıyı kazandığını hissedebilirsin. Bu da bu ayın en önemli kazanımı olacak senin için. Bu döngüde kariyerinle ilgili ani kararlar alabilirsin. Uzun zamandır bir firmada çalışan bir Yay burcuysan bazı durumlara artık katlanamıyor ve bunalıyor olabilirsin. Bu döngüde iş ilanlarını sık sık takip edebilirsin. Sana tavsiyem şuan ki duygu durumun geçici mi yoksa kalıcı mı önce bunu ayırmalısın. Bunu ayırabilirsen zaten en doğru kararı alacaksın!  Bu yüzden başka bir iş bulmadan elindeki işini de kaybetmemeni öneririm.

OĞLAK (GÜNEŞ TUTULMASI 9.EVDE); Güneş tutulması hayatınla ilgili önemli kararlar almanı oldukça zorlaştıracak diyebilirim. Karar vermekte güçlük çekeceğin bu döngüde ise ailenin hayatındaki yerini, önemini daha çok anlayabilirsin. Onlarla yapacağın fikir alışverişleri sana yol gösterici olacaktır. Bu döngüde farklı ilgi alanları edinebilirsin. Özellikle felsefi konularına ağırlık verip yaşam düzeninde ufak değişikliklere gidebilirsin. Uzun zamandır gitmek istediğin seminerlere gitmenin artık vakti gelmedi mi? Ya da “ben şu kursa yazılmak istiyordum aslında!” dediğin bir alan varsa neyi bekliyorsun ki? Bence artık kollarını sıvama zamanı geldi çattı bile!

KOVA (GÜNEŞ TUTULMASI 8.EVDE); bu döngü seni oldukça hassaslaştırabilir diyebilirim. Bu tutulmadan kaynaklı geri dönüşler yaşayabilirsin. Geçmişte kaybettiğin bir sevdiğin varsa bu döngüde onu yanında görmek isteyebilirsin. Fakat artık bazı şeyleri kabullenip kendi gücünü fark etmenin zamanı gelmedi mi? Eğer gerçekten bir şey yapmak istiyorsan bu döngüde iyice düşünmeli ve bir karar vermelisin! Aklında olan kişi kimse eğer yanında olsaydı inan o da aynı şeyi söyleyebilirdi… Artık kendine inanmalı ve bir yerden başlamalısın. Bu süreçte atacağın her adım yaşam kaliteni bir adım daha zirveye taşıyacak diyebilirim…

BALIK (GÜNEŞ TUTULMASI 7.EVDE); Son 12 yıldır çalışma hayatının içinde olan bir Balık burcuysan bu döngüde iş yerindeki otoritelerle sık sık ters düşebilirsin. Bu döngüyü hissettiğin an yıllık iznini aniden devreye sokmaya ne dersin? Özellikle ülkenin gündeminden kaynaklı kasvetli bir ruh hali iş yerindeki ekip arkadaşlarının üzerinde olduğu gibi senin de üzerinde olabilir. Son 6 yıldır aynı yerde çalışan bir Balık burcuysan işten ayrılmak hatta farklı sektörlere gitmek için kendini araştırma yaparken bulabilirsin. Henüz çalışmaya başlamamış bir Balık’san bu döngüde kendi imkânlarını kendin yaratmak isteyebilir, atılımlarda bulunmak isteyebilirsin. Özellikle ailenle ortak iş yapıları geliştirebilirsin.

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

11.08.2016

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...