Yükleniyor . . .

AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR

2017 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR?

Yılın ikinci Tutulma aksına hazır olun, sıkı bir gökyüzü yaz biterken bizi bekliyor. Bildiklerimizi yeniden öğreten, ezberi bozan, hedeflerimizi değiştirmeye neden olan bir döngünün habercisi gök kubbeyi selamlayın. Çünkü uzun yıllar bu dönemleri unutmamız mümkün olmayabilir. Kendi gibi iddialı olan bu evrede, ateş ve sabit grupta etkili gökyüzü sabırları zorlamaya geliyor.  Ağustos ayı herkesin hayatına detaycılığı ve eleştiriyi de getiriyor. Merkür ay ortasında Retro yaparken, değişken etkideki bir burçta rol alacak. Bu durum bireysel hayattan devlet erkanına kadar iletişimde yoğun günleri işaret ediyor. Ancak bu dönem herkes bir ağızdan konuşurken kargaşa, kaos ve detaylara takılma sürecin vazgeçilmez bir drama haline dönüşmesine neden olabilir.

Maceracı yöne öncelik verecek olan Tutulma süreci sosyal açıdan yaşamlara renk katarken finansal ve siyasi konulara zorlu süreçler yaşatabilir. Özellikle Ay Tutulması ile başlayan bu evre hukuksal konuları, anayasayı, uzun süre devam eden davaları, uluslararası ilişkileri, siyası ilticaları, hapishaneleri ve buralarda yaşanan olayları temsil edecek. Bu evrede Merkür devreye girerek halattan kum çektirir gibi bazı konuları yeniden gündeme alabilir; devlet dairelerini, hizmet alanlarını, sağlık sektörünü ve eğitim temelli konuları geçmişte verilen kararları ile toplumsal yapıya taşıyabilir. Taşırken ancak karar veren mercilerin inisiyatifleri, muhalefet tarzları ve liderlerin söylemleri dikkat çekici olabilir. Yaz ayının son günlerini yaşarken gökyüzü ateşten gömlek giyiyor ve çözümü kolay süreçler yaşatmıyor olacak.

Bilginin gücü!

7 Ağustos Partikay Ay Tutulması Kova burcunda gerçekleşirken, gök kubbe rüzgârı çok net bir şekilde hissettirecek. Tutulmayla beraber teknolojinin ve bilginin gücü bir kez daha konuşulmaya başlanacak. Türkiye’nin Neptün’ün de etkili olacak Tutulma; gazetecileri, basın yayın organlarını, haberleşmeyi, telekomünikasyon şirketlerini, buna bağlı olarak bazı özel televizyon kanalarını da 2017 yılında gerçekleşecek ikinci Ay Tutulmasından etkilenebileceğini işaret ediyor. 

Aynı zamanda AKP ve MHP’nin de kuruluş tarihlerinden yola çıkarak değerlendirildiğinde, büyük değişimler ve revizyonlara gidileceğini de vurguluyor.  İstifalar, el çektirmeler, yeni yüzler gündemde uzun süre konuşulacak konular arasında yer alabilir. Ay Tutulması, özelikle MHP içinde uzun zamandır yaşanan karışıklıkları farklı bir boyuta taşır nitelikte olacağını vurguluyor. Parti içindeki yöneticilerin değişebileceğini, daha önce partide aktif görev almış kişilerle bir şekilde hukuksal sorunlar yaşanabilir. Bu süreçte yeni parti oluşumları yine bu kopmalardan çıkabilir.

17 Ağustos’ta Güneş Kuzey Ay Düğümü kavuşumu, Ortadoğu’da olmazların olabileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, Güneş burcu Aslan olan Barzani’nin Türkiye- ABD ilişkilerinde büyük rol oynayacağını işaret ediyor. 

Jüpiter Plüton 90’lığı Ağustos ayında herkesin kendisine olan güvenini arttırırken, bir taraftan da Merkür’ün Başak burcunda geri gidecek olması ayın 12’ünden itibaren başarı isteğini de arttıracak. Fikirlerin açıkça söylenmesi, bilime olan ilginin artması, entelektüel konuların ve kişilerin duruşları, araştırmacı ruhun ön plana çıkması, hafıza güçlenmesi, somut olana yönelme gibi birçok konu her kesimden insanın gündeminde olacak. Bu süreçte detaycı olurken hedefleri büyük olanları bir nebze sakin olmaya davet edebilir. Neden mi? Tutulma evresi Güneş’in Aslan etkisindeyken meydana geliyor. Ve olmadığı kadar iddialı, egosu yüksek, ben merkezli bir hava estirecektir. Bu yüzden bol rekabet de gözlenecektir. 

Ağustos 1999!

21 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan tam Güneş Tutulması, 1999 yılında yaşanan benzeri olayların meydana gelebileceğini işaret ediyor. Dünyada eş zamanlı jeofiziksel hareketler gerçekleşebileceği vurguluyor. Yine bu dönem inşaat sektörü, turizm, yatırımcı firmalar, global markalar, sanat ve organizasyon temelli iş alanları gündemden düşmeyebilir. Hatta bu konularda fenomen olmuş, popüler, kendinden çok bahsedilen isimler ve firmalar bir açıkları gündeme düşebilir. Yani dikkat çekici konuları medya üzerinden takip ediyor olacağız.

Bu döngüde; devrilen liderler, devlet yöneticileri, suikastlar, faili meçhul olaylar, bilim insanları, teknoloji temelli firmalar, hava sahaları, sınırlar, kimyasal silahlar, deprem gibi toplumsal konular geçmişe dair gündemleri ile yıllar sonra yeniden takibimizde olabilir.

Bu süreçte; ben bunu asla yapmam, bu benim başıma gelmez, bana bir şey olmaz, asla boşanmam, asla barışmam hatta asla evlenmem demeyin. Toplumun gelenini ilgilendiren olaylar meydana gelirken kendi yaşam biçimimizi ve hedeflerimizi de somutlaştırmaya çalışabiliriz. Ertelemeye gelmeyen işlerin başında finansal konular, grup çalışmaları, hukuksal mevzular olacaktır.

Ve, sanat, sanatın eğitim alanındaki yansımaları, entelektüel konular, farklı kültürler, sit alanları, kültürel miras, bilimsel çalışmalar ve teknolojinin en üst noktaları kariyer, iş alanı ve eğitim kapsamında bir çok olumlu gelişmeye vesile olacaktır. Eylül ayına girerken kararlı bir o kadar da inatçı, geçmişi silmiş hatta üzerine asfalt dökmüş bir şekilde yılın ikinci dönemini başlatacak bir ay olacak. Gelin sizde bol bol Tutulma evresini yazılarımla, video yayınlarımla takip edin, gelişmeleri ve döngüyü an ve an sizinle paylaşıyor olacağım.

Zeynep Turan

26-07-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...