Yükleniyor . . .

29 ARALIK OĞLAK BURCUNDA YENİAY

29 ARALIK OĞLAK BURCUNDA YENİAY

2016, gökyüzü raporu bildiriyor! Evet bu cümleler ile başlamak istedim. Aynen bir rapor görünümünde olan yılın son Yeniay’ı 2017 yılına girmeden yaşamları revize edecek nitelikler taşıyor. Yeniay tüm hayatlarımızı değerlendirme altında alırken temmuz ayında yaşanan Oğlak burcundaki ikili Dolunay’a bir nebze atıfta bulunuyor. Bu sayede yaz aylarından itibaren netleşmeyen konularda yaşananları görmek için bir şansımız olabilir. 12. evde gerçekleşen Yeniay, Merkür Retro’su ile omuz hizasında yolculuk ediyor. Bu durum bizlere her şeyi yeniden ve baştan değerlendirmemiz için fırsatlar oluşturacak. Örtbas ettiğimiz her olayı ya da duygu durumunu yeniden anlamak ve algılamak isteyebiliriz. Düşüncelerdeki bulanıklık yerini anlamlı cevaplara bırakabilir. Ayrılıkların, terk edilmelerin, işten çıkarılmaların, maddi kayıpların nedenleri sebepleriyle birlikte önümüze gelebilir. Bu vesile ile gelin şimdiden yeni yılı kutlamaya hazırlanalım. Çünkü tüm duyduklarımız ve yaşadıklarımız bazı şeyleri yeniden kurgulamak gerektiğini vurgulayabilir. Yeni başlangıçlar için hazırlıklı olun!

Ne zaman gerçekleşiyor?

Oğlak burcunda gerçekleşen Yeniay 7 derece ile 12. evde meydana geliyor. Türkiye saati ile sabah saatlerinde 08:52‘de   gerçekleşecek.

 Yeniay’ın gündemi

Çevre ve değişen koşulları, ülke değiştirmek isteyen kişileri, aile üyelerini, çocukları, yakın arkadaşlık ilişkilerini, bol dedikoduyu, evcil hayvanları, sağlığı, tv programları ve medyayı ilgilendiren kuralları, bilimsel çalışmaları, uzay ve gökbilimleri yeni keşifleri, iş alt yapılı eğitim ve kariyer planlaması yapanları, uluslararası ilişkileri, siyasetçileri, uluslararası projeleri, kreatif çalışmaları, organizasyonları ve düğünleri yakından ilgilendiriyor.  Aynı zamanda Yeniay, ülkenin güvenlik hassasiyetinin artacağını da vurguluyor.

Yeniay ne anlatıyor?

Bu süreç insanın kendi potansiyelini yeniden anlamaya yönelik olacaktır. Yeni bir yıla girmeye hazırlanırken umutları da elbette taşıyacaktır. Hayatımıza nelerin girdiğini, neler yaşadığımızı, bize yalnızlık hissettiren ve hayal kırıklıklarına düşüren durumları görmemize neden olacak.

Hangi alanları etkisi altına alıyor?

Uluslararası ilişkiler: Uzun zamandır yurtdışı bağlantılı ya da diploması gerektiren işlerde iletişime dayalı iddialı konuşmalar ya da açıklamalar duyabiliriz. Buna ek olarak itirafa yakın konuşmaları ya da yazıları bir kenara not etmekte fayda var.  Özellikle bu etki global markalarda çalışan kişileri yakından ilgilendirirken, ortak yapılan işler için de hareketli günler yaşatabilir.  

Finans: Son dört aydır maddi anlamda zorluk yaşayan iş yerlerinin ticari alanlarda “bir nefes sıhhat alma” olasılıkları artırabilir. Bu süreçte finansal ortaklıklar ayrım göz ardı etmeden yeniden değerlendirmeye alınabilir. Yola kimlerle devam etmek gerektiğine karar verilebilir. 

Kişisel ilişkiler: ‘Hayatınızda kimler kalıyor, kimler gidiyor, zorlandığınız alanlar neler?’ cevabını ararken uğradığımız haksızlıkları görmemizi ve yüzleşmeleri sağlayabilir. Kapasitemizi görmemize yardımcı olan bir yılı geride bırakırken, Yeniay manevi yapımızı ve kişisel gündemimizin değişmesine de yardımcı olacak. Uzun zamandır bir arada olmadığımız arkadaşlar ile görüşebiliriz. İhmal ettiğimiz gruplara yeniden dahil olabiliriz.

Yıldızlarda söner!

Adım adım Yeniay!

Hayat göründüğü kadar parlak olmuyor. Yıldızlar arasında gerçek dünyanın aynı ışıltıda olmadığı ve ne anlama geldiğini hep beraber anlayacağımız günlerdeyiz. Başarıları ve kariyer hayatlarıyla ilgili göz önünde olan ünlü isimlerin aslında gündelik hayatlarında ne kadar çaresiz olduklarına tanıklık edebiliriz.

Yeniay, gökyüzünde tek başına etkiler taşımıyor. Merkür Retro’sunun tam ortasına denk gelmesi, var olan düzeni bozmaya ve bir şeyleri değiştirmeye teşvik edebilir.  Aynı zamanda Plüton’un Yeniay’a çok yakın temasta olması ekim ayından bu yana yolunda gitmeyen konular hakkında keskin kararlar alınmasına da yardımcı olacağını vurguluyor.

Anın yükselenini Oğlak burcu yönetiyor.  Bu da gökyüzünün Oğlak burcuna teslim olduğunu gösterirken Türkiye’nin 7. evine düşmesi dünyanın yine bizi konuşacağını işaret ediyor.  Yani bir nevi Dünya susuyor, Türkiye konuşuyor günlerinin ilk görüntülerini görebileceğimizin de altını çiziyor. Mars ve Neptün ilişkisinin çok güçlü olması, Şiron’un Satürn ile sert ilişki kurması duygusal kararlar yerine mantığın devreye gireceğini gösteriyor. Özellikle hizmet alanlarında, profesyonel deneyimlerde çok daha baskın olduğu hissedilebilir. Pratik olmayanlar, sürekli aynı konularda dert yananlar için yolların artık bir ayrıma geldiği de vurgulanabilir.

Öncü ve toprak grubunda gerçekleşen Yeniay sırasında Uranüs’ün yavaşlayacağını göz ardı etmemek gerek. Gökyüzünün marjinal gezegeni Uranüs’ü karşısına alan Yeniay bilimsel konuların da gündeme gelebileceğini işaret ediyor. Öncelikle; teknoloji, bilişim sektörü, Silikon Vadisi, uzay bilimleri, gökyüzü bilimleri gibi konularda çalışan önemli isimler ve çalışmalar konuşulurken, özel hayatları ve sağlık problemleriyle de dikkat çekebilirler.

2016 zor başladı bir o kadar da zor bitiyor.

Oğlak burcunda yaşanacak olan Yeniay yeniliklerin kapısını açarken bir yandan da yüzleşmelere tabi tutabilir. Gündelik hayatımızda çok fazla itibar etmediğimiz insanların aslında iletişimde ki etkilerini gözlemleyebiliriz.  Son dört aydır işimizde, sabır gösterdiğimiz alanlarda çözüm odaklı gelişmeler oluşabilir. Uzun zamandır mesafeli olduğunuz uzak akrabaların sağlıkları veya yaşadıkları problemlere karşı tavırlarınızı da düzenleyebilirsiniz. 2016 adeta giderayak bizleri ve yaşam alanlarımızı revize ediyor. Düşüncelerde soru işareti kalmaması, geriye dönük hesapların bitmesini kim istemez ki? Üstelik birkaç gün sonra yepyeni bir yıla merhaba diyecekken!

Yeniay bize yeni yılla birlikte ne katabilir?

  • Üşenmek yok; kendinize yeni hedefler belirleyin.
  • Dostlara jestler yapın; iyi niyetli insanlar bu dönem yaşamınızda yerini alıyor.
  • Kararsızlıklar zaman kaybı; emin olmadığınız hiçbir şey için “evet” demeyin!
  • Yeni bir imaj; görüntü ve estetik tarzı değişiklikler için araştırma yapmak iyi fikir olabilir.
  • Yeni ilişkiler; aşk, evlilik, çocuk sahibi olmak, işe girmek ya da başvuru yapmak, ülke değiştirmek gibi büyük değişikliklere açık olun.

Bu sefer ipler sizin elinizde, bekleyin görün demek hiç yanlış olmaz. Bu süre zarfında zaten karışınıza hak ettiğiniz yılbaşı hediyelerini gökyüzü ile gelecektir. “İyisiyle kötüsüyle 2016 bitiyor” derken herkesin yaşamına dokunacak kadar değişeceğiz. Koşulsuz, şartsız... Ama siz “siz” olun hiçbir şey için acele etmeyin.

Kimler konuşulur?

Sanatçı; 

Cem Yılmaz

Okan Bayülgen

Kıvanç Tatlıtuğ

Hülya Avşar

Bülent Ersoy

Beyazıt Öztürk

Serdar Ortaç

Beren Saat,

Demet Akbağ

Tuba Büyüküstün

İbrahim Tatlıses

Burak Özçivit

Devlet Bahçeli,

Selahattin Demirtaş,

Barzani

İlham Aliyev

François Hollande /Fransa Cumhurbaşkanı

Brad Pitt

Johnny Deep

George Cloney

David Beckham

Kourtney Kardashian

Yeniayın Burçlara Etkisi;

Koç: İş ile ilgili beklediğin o haberi Yeniay ile alabilirsin. Aynı zamanda rakiplerinin yaptıkları entrikaları da bu etki ile  beraber ortaya çıkacaktır. Yüzleşmeler bazen ağır bir darbe etkisi yaratabilir. İlişkindeki problemin gerçek nedenini bir başkasının ağzından duyabilirsin.

Boğa: Eğitimi, seyahati, uzak yerleri, uzak akrabaları temsil eden 9.evinde etkili olacak. Eğer yurt dışına çıkma planın varsa, Oğlak burcundaki Yeniay ile bu düşüncen olgunlaşabilir ve net bir sonuç alabilirsin. Uluslararası bir şirkette ya da yabancılarla ilgili bir projede bazı aksilikler seni pes etme noktasına getirebilir.

İkizler: Partnerinle olan paylaşımın artabilir. Özel hayatında belki de kendini en özgür ve rahat hissettiğin bu günlerde, kalbi boş olan İkizler burçları yeni aşk maceralarına atılabilir. Hatta bu ilişkinin ömrünün kısa olacağını bile bile bazı güdülerine engel olamayabilirsin. Eğer üreme organlarınla ilgili sorunların varsa, Yeniay haftasına dikkat et diyebilirim.

Yengeç: Karşıt burcunda gerçekleşecek Yeniay; evlilik, ortaklık, ikili ilişkiler evi olan 7.evinde etkili olacak. Birlikteliği olan Yengeç burçları ayın son günlerinde kendilerini ilişkiden uzaklaşmış ya da geri planda kalmış gibi hissedebilir. Duygusal iniş çıkışlar ve zamansız itirafların gündemini doldurması söz konusu olabilir. Aşkın iki kişilik olduğunu kendine hatırlatmayı unutma, olur mu?

Aslan: 29 Aralık’ta meydana gelen Yeniay, sana her şeyin bir sebebi olduğunu düşündürebilir. Başına gelen olumsuz durumlara bile bu şekilde yaklaşman, daima ilerlemeni ve asla geri dönmemeni sağlıyor. İş yerinde gerçekleşen büyük değişimler, çalışma arkadaşlarını endişelendirse de senin için rahat…

Başak: Yeniay, elde edememe huzursuzluğunu arttırabilir. Kalbi boş ya da ilişkisi yeni bitmiş bir Başak burcuysan, kendini ruhsal olarak yalnız hissedebilirsin. İlişkilerle alakalı olarak eksikliklerini gözden geçirebilirsin. Arkadaşların tarafından şımartılmak ve ilgi görmek istediğin yılın son günleri seni bekliyor.

Terazi: Yılın son günlerinde ailenle ilgili önemli kararlar alabilirsin. Eğer ailenden ayrı yaşıyorsan, onların hayatındaki gelişmelere uzaktan bakmak canını sıkabilir. Evli Terazi burçları ise oldukça hassas! Eşinin seni anlamadığını düşünebilir, “tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış” misali kendi içinde küslükler yaşayabilirsin. 

Akrep: Uzun zamandır beklediğin bir haberi alabilir veya yakın bir akrabanın hayatındaki önemli bir gelişme olumlu-olumsuz seni de heyecanlandırabilir. Örneğin, evlilik kararı ya da boşanma kararı gibi…  Eğer bekar bir Akrep burcuysan, kardeşlerinin yaşamına müdahale etmemeni öneririm.

Yay: Kendine bir hedef belirlemelisin! Özellikle küçük girişimler için önemli atılımlar yapabilirsin. Beklediğin bir para, borçlarının bir kısmını tamamlamana yarayabilir. Güven içinde yaşama isteğin Yeniay ile birlikte oldukça artacak. Manevi konularda yaptığın yanlışları bulman için güzel bir dönem olabilir.

Oğlak: Hayatının farklı bir noktaya doğru ilerlediğini aslında birkaç aydır gözlemliyorsun. Fakat bu ay, bazı gelişmeler ve aldığın kararlar belirsizlik kavramını ortadan kaldıracak! Düşüncelerin net; özellikle kendini çok daha güçlü hissedeceksin. Ailenle ilgili konularda daha hassas olabilirsin. Olaylara müdahale eden ve şiddetli bir şekilde kendi ailesini savunan bir Oğlak olabilirsin.

Kova: Yeniay özellikle ilişkisi olan Kova burçlarını biraz huzursuz edebilir. Duygusal kararlar aldığın bu günlerde, lüzumsuz gördüğün insanları hayatından çıkarıyorsun. Duygularına söz geçiremeyebilir, kıskançlıklar yaşayabilirsin. Bazı detaylara kafan takılırken, kimsenin kalbini kırmak istemeyebilirsin.

Balık: Yılın bitmesine birkaç gün kala işindeki yoğunluk artabilir. Çalıştığın yerdeki değişimlere nasıl bir tepki vermen gerektiğini bilemeyeceksin. Eğer çalışma hayatı olmayan bir Balık burcuysan, en azından evinde oturmayıp, bazı şeyler deneyeceğine eminim. Kurslara bile yazılabilirsin. Ne yaparsan yap, insanlarla iç içe olacak ve sorumluluk alacaksın.

Şimdiden Mutlu Yıllar!

 

Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

13 Aralık 2016

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...