Yükleniyor . . .

2024 TÜRKİYESİNDE NELER OLACAK?

2024 TÜRKİYESİNDE NELER OLACAK?

Tansiyonu yüksek 2024 yılına başlıyoruz. Türkiye’nin değişime en hızlı adapte olduğu yıl olarak tarihteki yerini alacak, reformlarla ve revizelerle dolu 2024 yılında hiçbir şey arkada kalmayacak. Adrenalin dolu 2024 yılında, politika, sanat, spor ve daha birçok alanda ülkemiz her konuyu ve yapıyı en baştan dizayn etmek için seçimler yapacak. En başta ise geçmişte alınan bazı kararları gözden geçirecek. 2024 yılı belki de en çok torba yasanın çıktığı yıl olarak tarihte yerini alacak.

2024 yılı Ay Başak burcunda başlayacak. Türkiye’nin Ay düğümleri ile iletişim kuracak. Plüton ise Türkiye’nin 7. Evinde son derecelerde hareket ediyor olacak.

2024 Yılının Gündeminde Neler Olacak?

2024 yılında, coğrafyamızı, sınırlarımızı ve karasularımızı konuşacağız. Denizlerin harareti arttıkça 3. Dünya Savaşı resmiyet kazanacak. 3. Dünya Savaşı’nın temelinde ise dini mabetler ve ham madde savaşları olacak. Türkiye, Akdeniz’de çıkan savaşta üstüne rol düşse de savaşın tarafı olmayacak.

Türkiye – Yunanistan İlişkileri Nasıl Şekillenecek?

2024 yılında iki ülke arasındaki ilişkiler sıkça gündeme gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkür Retrosu’nda gerçekleştirmiş olduğu ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için önemli bir adım olsa da Yunanistan Amerika iş birliği Dedeağaç’ta Türk deniz üssünün inşası ve büyümesi ortaya çıktıkça, hassas olan bu ilişkinin kırılganlığı da 2024 yılı içerisinde artacak.

İç Siyasette Bizleri Neler Bekliyor?

2024 yılı içerisinde Türkiye’de birçok kurumda yapısal değişiklikler söz konusu olabilir. Özellikle kamuda. Yeni kurulacak bakanlıkların olacağını da görebiliriz. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde büyük sürprizler yaşanmayacak. Yerel seçimler sonrasında kabinede değişen bakanlar da olabilir. Davaları devam eden partilerin kapanması gündeme gelebilir.

Mücadele gezegeni Mars, 23 Mart tarihinden sonra güçsüzlüğünü ve yorgunluğunu gösterecek. Balık burcunda konumlanacak mücadele gezegeni, yerel seçimlerin nabzının düşünüldüğü kadar yüksek olmadığını da ortaya çıkaracak. Mars, 30 Nisan’da Koç burcuna taşınırken, yeni bir döngüyü de başlatacak. Savaş gezegeni, genel seçimlerden daha iddialı yerel seçimler olacağı tavrına büründürmeye çalışsa da ülke genelinde bambaşka bir atmosfer hâkim olacak. Büyük şehirlerde değişen belediye başkanları mı yoksa parti başkanları mı olacak bu tarihler arasında göreceğiz.

CHP Değişikliklerden Etkilenmeye Devam Edecek Mi?

Yerel seçimler yaşanırken gökyüzü, bir gezegen taşınmasına ev sahipliği yapacak. Haritalarını çalıştığım partilerin bireysel olarak seçime gireceklerini ifade ediyor. Fakat seçim öncesinde de önemli değişikliklere rastlayabiliriz. Örneğin; CHP, tekrar bir değişikliğe gidebilir. CHP’nin 1974 doğumlu yeni genel başkanı Özgür Özel, Mars Balık döngüsünden etkilenecek. Mars, Özel’in haritasına karşıtlık yaparken, astrolojik veriler CHP’nin parti içindeki değişiklikleri işaret ediyor.

Rejim Değişikliği Türkiye’nin Haritasında Var Mı?

50 artı 1 cümlesi 2024 yılında düzenlemeye tabi olacak. Ama bunlar bir anda olmayacak. Biz çok heyecanlı bir toplum olduğumuz için bir çırpıda bütün söylenenlerin bir anda karşılık bulmasını bekliyoruz. Lakin 2024 yılı öyle bir yıl ki; aklımıza gelmeyenlerin de karşımıza çıkacağını düşünürsek; yeni güçlendirilmiş parlamenter sistemin, başkanlık sistemi ile harmanlanmış bir şekilde hayata geçeceğini işaret ediyor. Belki size bundan 10 yıl önce Cumhur İttifakı’nı tarif etmek isteseydim, adının böyle olacağını ön göremediğimiz için koalisyon olarak tarif ederdim.

Astrolojiyi bir tarif etme sanatı olarak düşünecek olursanız, 2024 yılında Türkiye birçok konuya ev sahipliği yapacak olsa da Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değişikliğine imza atmayacağını vurguluyor.

2024 Yılında Ülkemiz Göç Alacak Mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nde iç politikada hareketli dakikalar yaşandığı kadar dış politika da bir o kadar hareketli olacak. 2024 yılında sınır komşularımız ile olan ilişkilerimiz sıkça gündeme gelecek. 8 sınır komşusu olan ülkemizde, komşularımızın iç meseleleri de konuşulacak.

  • İran’ın iç karışıklık yaşadığı gündeme gelecek. İran dini liderinin yaşadığı sağlık sorunlarına şahitlik edebiliriz. Aynı zamanda Irak ile yaşayacağı su sorunları, Dicle ve Fırat Nehirler üzerinde hak mücadelelerine dönüşebilir.
  • Suriye’deki savaş uluslararası bir boyuta dönüşürken, Rusya ve Amerika, Suriye’de karşı karşıya gelebilir.
  • Türk askeri Suriye’de ve Irak’ta varlığını 2024 yılında devam ettirebilir.
  • Ülkemiz, 2011 yılından bu yana Suriye’den aldığı göçün, 2024 yılında bir anda bölgesel olarak iadesine başlayacak. 2008 yılından bu yana ülkemizin haritasında 7. Evinde konumlanan yeraltı gezegeni, 16 Ocak 2024 tarihinden itibaren, geçici misafirlerine yaptığı ev sahipliği misyonunu tamamlayacak. 2026 yılına kadar ülkemiz, göçmen iadesi politikalarını diplomasi masalarında yeniden revize edecek.
  • 12 Mart 2003 tarihinde Mars Oğlak döngüsünde ülkemizin kabul ettiği Ottawa Anlaşması’nın iptali gündeme gelirken, sınırlarımızda tekrardan güvenlik duvarları yükselecek. Mayın ve patlayıcı ile koruma kalkanları oluşturulacak. Kaldı ki bu anlaşmadan çıkan birçok ülke olacak. 2003 yılından bu yana sınırların tekinsizliğini artıran bu anlaşma, 21. Yüzyılın en baskın yılı olan 2024 yılında karşılık bulmayacak.
  • Büyüme hızı ile Amerika’nın da önüne geçen Çin’in ekonomik sıkıntıları, yerel halkın açlık oyunlarına dönüşmesiyle gündeme gelecek. Çin, tarihinden bu yana ilk defa kitlesel dışarıya göç verecek. Bu yayılmacı politikadan tüm Akdeniz ülkeleri payına düşeni alacak.

2024 TÜRKİYESİNDE EKONOMİ

2024 yılı Türkiye ekonomisi için kritik bir dönem olacak. Gezegenler, ülkemizin haritasında yaşanacak ani ve büyük değişimlerin yansımasını ilk etapta ekonomik boyutta karşımıza getirecek. Küresel ekonomik dinamiklerde yaşanan değişimler, Türkiye'nin ticaretinden yatırımlarına kadar birçok alanı etkileyebilir. Dünyanın uzun süreli içine düşeceği resesyon, Türkiye’de devalüasyon olarak karşımıza çıkabilir.

Ekonomik darboğaz, 2024 yılında 7’den 70’e hepimizi etkisi altına alırken, küçük işletmelerin yok olma noktasına geldiğini de gözler önüne serebilir. 2024 yılında ekonomik dalgalanmalardan, pazarda hacmi büyük olan firmalar da payına düşeni alabilir. Yılın büyüme istikrarı, geçtiğimiz yılların altında kalabilir.

Asgari Ücrette İki Defa Artış Olacak Mı?

2024 yılında asgari ücret, iki defa düzenlemeye tabii olabilir.

Kripto Paraların Seyri 2024 Yılında Nasıl Olacak?

2024 yılının ilk 6 ayında ateş – hava elementi aksında gerçekleşecek tutulmalar, Mart 2010 tarihinde işleme başlayan kripto para borsalarını etkisi altına alacak. Kripto para borsası, eşi benzeri görülmemiş bir düşüşe ev sahipliği yapabilir. Amerika’nın teknoloji savaşı Blockchain tabanlı olacak. 2023 yılında Kripto para dünyası sıkça konuşulacak. Asya pazarında çıkan ve çok ciddi zarar gören kripto paralar olacak.

2024 Yılının Öne Çıkan Yatırım Araçları Neler?

Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte bu yılın özelinde öne çıkan yatırım araçları;

  • 29 Mayıs 2024 tarihine kadar şu günkü kurun %33’lük bir artışa ev sahipliği yapabilir.
  • Altın yükselişine dönem dönem devam edebilir.
  • En iyi yatırım araçları toprak ve gayrimenkul olacak.
  • Ülkemizde büyüyen ve gelişen şehirlere şahitlik edeceğiz.
  • 500 ₺’lik banknotlara merhaba diyebiliriz.
  • Ülkemiz birçok alanda teşviklerin önünü açabilir.
  • Son 15 yıl içerisinde kamudan özel sektöre geçen yapılar, tekrardan devlet bünyesine dahil olabilir.
  • Fed faiz yükselişine devam edebilir.

Peki Türkiye’de Enerji Sektöründe Neler Olacak?

Enerji sektörü ve madenler uzun vadeli yatırımlarda öne çıkan araçlar olacak. 2024 yılında en çok rağbet görecek kurumumuz da BDDK olabilir. Yapısal değişiklikler BDDK’nın eforunu artıracak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Çevre Şehircilik Altyapı ve İklim Değişikliği Bakanlığı, en çok konuşulacak bakanlıklarımız olacak.

2024 Yılında En çok Neler Konuşulacak?

  • Termik santraller
  • HES’ler
  • Barajlar
  • Nükleer Santraller
  • Yeni havalimanları
  • GAP Projesi

2024 Yılında Konuşulacak Bölgeler

  • Konya Ovası
  • Amik Ovası
  • Çukurova Delta Ovası

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

15.12.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır. 

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...