Yükleniyor . . .

2023 MARS YAY BURCUNDA

İnsanlık belki de en aciz döneminden geçiyor olabilir. 

2023 yılını gün gün size kaleme almaya çalışan araştırmacı bir yazar olarak Ağustos ayından bu yana size ilhaklardan bahsetmeye çalışmıştım. 2023 yılının en büyük kopuşlarla dolu ayını geride bırakırken gökyüzün dozu daha da artırdığına şahitlik edeceğiz. Tabi şahitlik konusunun hepimize ağır sorumluluk getirdiğini ise çok zaman sonra anlayacağız. 

Kasım 2023 de ise insanlık olarak birbirimize sahip çıkmak yerine sistemin istediği gibi ayrışarak yürümeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Bizi savaşa, kıyıma, soykırımlara sürüklemesine seyirci olan belki de 10 milyona yakın insan olarak göz yumuyor olabiliriz. Savaş gezegeni bu sefer su burcundan çıkıp ateş burcuna geçmesiyle elini vicdanına koymayanları göstermek için adım adım yürürken bizlere ise yine şahitlik yapmak düşecek. 

Adı Üstünde Savaş Gezegeni!

Savaşın nasıl bir şey olduğunu Mars’ın Akrep burcundaki seyrinde anladık. Vicdanları sızlatan görüntülere dünyanın dört bir yanındaki sivil halk olarak üzüldük. Lakin sistemlerin üzüntüyle değil, dikkat çekmek ve dikkat dağıtmakla yürüdüğünü ise Mars ateş seyrinde fark edeceğiz. 

Mars Hangi Tarihler Arasında Yay Burcunda Olacak?

Mücadele gezegeni, 24 Kasım ile 4 Ocak tarihleri arasında Yay burcunda hareket edecek.

Her Sistem Hacklenmeyi Tadacak 

Mars Yay burcundayken, gizliliğin sıfıra indiği bir dünya ile bizleri tanıştıracak. Toplumlar kişisel verilerini nereye depolarsa depolasın, yapı ve kalıp fark etmeksizin bizler açık kaynak olmaktan kaçamayacağız. İnsanın dizayn ettiğini bozmak isteyen insanların da yaygınlaşacağını bulut şirketlerinin yapacağı talihsiz açıklamalar ortaya çıkaracak. 

Fiziksel hırsızlıkların bittiği, teknolojik hırsızlıklara da kalıcı bir güvenlik çözümü bulunamadığı yıllara geçeceğiz. Hangisinin daha çok zarar verdiğine o dönemi görebilen insanlar karar verecek. 3 Mart 2006’da Uranüs – Balık seyrinde, bulut hizmetini başlatan Amazon Web Servislerinin bugünkü değeri paha biçilemese de 2046 yılına kadar sıradan bir web sağlayıcısına dönüşecek. 

Bugünün devasa şirketleri, güvenlik protokollerini aşmayı başaran anonim internet gruplarının eylemleriyle, dijital çöplükleri oluşturacak. Anakart, işlemci ve bunun gibi fiziksel teknoloji atıkları bir yana, baytlarca veriler internet boşluğunda süzülen başı boş veri çöplüğünü yaratacak. Gelecek 2,5 yılın uluslararası kırılmaları tetikleyecek bilgileri içinde barındırdığını atıkları geri dönüştüren şirketlerin verileri kurtarma şirketi olduğunu fark ettiğimizde anlayacağız. 

Her devletin çözüm ortağı olarak gizlilik politikaları adı altında teknoloji atıklarını geri dönüştürme odaklı çıktıkları yol sanıldığından daha sistematik bir düzenin varlığını ortaya koyacak. Kamu binalarından çıkan bilgisayar, harddisk, monitörler ve aklınıza gelecek bütün ofis envanterinin içindeki verileri ayrıştırıp, arşivlediğini günü geldiğinde, hackerların sızdırdığı belgelerle öğreneceğiz. 

Gerçek ve sanal dünyayı atık çöplüğü haline getiren insan, varlığını daha yukarı taşımak adına birçok protokole maruz kalacak. Mavi gezegenimizin atık çöplüğüne dönüşmemesi için verilecek savaşta sarılamayan yaraları olduğunu öğreneceğiz. 

Koşullar Değişince Seçimler de Değişir 

Onaysız aşılardan evrilen yakın geleceğimizin şimdilerde ise İlaç hammaddesi kriziyle karşı karşıya kalmasının tesadüf olmadığını kavrayacağız. İlaç sektörünün büyük reseti yaşamasının suni bir krizi başlattığı ortaya çıkacak. Böyle global bir krizin Pandora’nın kutusundan bir günde çıkarılmadığını medikal dünyasındaki devrimler bize açıklayacak. Tıp dünyasından gündelik yaşama kadar etkisini gösteren ilaç eksikliği ile sınandığımız sırada muadil ürünleri kullanmaya teşvik eden ilaç firmalarının aniden patlak veren planlı krizlerden etkilenmediğini geçtiğimiz 3 yılın dev bilanço rakamları ortaya dökecek. 

Dünyamız 2020’nin başından bu yana sadece salgınla savaşmadı, zorunlu aşıların gerekli olup olmadığını da tartıştı. Pandemiden bu yana ortalama 13 milyon doz aşı olan insanlık, ilaçlardaki hammadde krizinin tamamı ile gerçeği yansıtmadığını arz/talep oranını okuyabildiği zaman idrak edebilecek. Bununla da sınırlı tutmamak gerekiyor, şöyle ki; geçtiğimiz yılların verilerine göre ruhsal yorgunluklara iyi gelen ilaçların satışı da artış gösterdi. Bu medikal veri gösteriyor ki ilaç sektöründeki hammadde krizi bilançolardan bir şekilde sıyrılarak ilaç tüketiminin önünü açıyor. 

10. Yüzyıldan bu yana uygarlıkta yer edinen eczacılık kavramı günümüz dünyasında tüketimin de artışıyla kabuk değiştirmeye başladı. Birçok ülkede kapanan eczanelerle beraber ilaç satışları market raflarına taşındı. İlaç dünyasındaki market satış modeli 2023 yılından itibaren kademeli olarak ülkemizde de uygulanmak istenecek. Yanlış ilaç kullanımı konusu ne kadar tartışılsa da asıl tartışılmayı bekleyen konular, ötenazi ve kısırlık olacak. 

İnsanoğlu doğal yaşam döngüsünün çarkını kendi elleriyle kodlayacak. Üreme kavramına karşı çıkanlar ile yapay üreme yöntemi için milyonlarını döken kişilerin karşılaştırıldığı bir düzenin ortasına düşeceğiz. Dünyanın önde gelen ilaç firmaları krizin ekonomik geri dönüş gücü yarattığını, içeriğini değiştirse bile satışında düşüş olmayan ilaçlar üzerinden analiz edecek. İlaç tedavisine güvenini yitirenler ise çözümü Google’da arayacak. 

Mars’ın bir önceki Yay seyri 2021 Aralık ayındaydı. Size o dönemdeki enflasyon oranını hatırlatacak olursam; o dönemin enflasyonu ise 13,58’di.

Mars Yay Burcunda Neler Olacak?

  • Dünyada, tutuklu gazetecilerin sayısı azalacak.

  • ABD, İngiltere ve Avustralya’nın ardından Kanada’nın da Pekin’e boykot kararı, başka ülkelere de sıçrayacak.

  • Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinde protestolara maruz kalacak.

  • İsrail yapımı, casus yazılım programı olan Pegasus’un benzeri ortaya çıkacak.  

  • İsrail – Işid işbirliği gündem olacak.

  • Hindistan’da Müslümanlara yapılanlar gündeme gelecek. Hindistan’daki ayrışmalar dünya gündemine taşacak. 

  • Kazakistan’da protestolar ve işten çıkarmalar

  • Nijer’in ardından Burkina Faso'da askeri bir kalkışmaya ev sahipliği yapacak. 

  • Burkina Faso'daki ayaklanmalar arka arkaya darbeleri tetikleyecek. 

  • Toprak savaşlarıyla başlayan, din savaşlarına evrilen bir sürece gireceğiz.

Mars Yay Burcunda Neler Yaşayacağız?

  • Altın, 2023 yılının en yüksek seviyesine gelebilir. (Yatırım tavsiyesi değildir.)

  • 4 Nisan 1949'da kurulan NATO ile ülkemizin karşı karşıya gelebileceğini vurguluyor. 

  • 3 Mayıs 1920'de kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) Akdeniz'de gövde gösterisi yapacak.

  • Mısır'dan sonra ülkemizin de Filistin'den göç alacağını işaret ediyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti yeni bakanlıklara merhaba diyecek! Çiçeği burnunda kabine revizyon görecek.

  • 5 Kasım 2023 tarihinde yapılacak kurultayda CHP’nin tüm yapısı değişecek. 

  • Burcu Yay olan Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP’nin başına 22 Mayıs 2010 geçti. 4 Ocak 2024 tarihine kadar Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı bırakabileceğini işaret ediyor.

  • 26 Şubat 1954 doğumlu Cumhurbaşkanımızın Mars’ı Yay’dır. Aynı zamanda da haritasında Ay – Mars kavuşumu vardır ve 8 derecededir. Bu da Cumhurbaşkanının iç politikada bazı dengeleri değiştireceğini işaret ediyor. Şöyle ki 2024 yerel seçimleri için büyük şehir adaylarını kabineden seçmesiyle herkese ters köşe yapabilir. Yanı sıra da Mars Yay döngüsünden geçeceği için sağlık konularında kendisini yorgun hissedebilir.

  • Cumhuriyetimiz, ikinci yüzyılında 3. Dünya Savaşı’nın içine çekilse de; ülkemiz sınır bütünlüğünü koruyacak.

Son söz; Mars Yay burcunda daha önce ne zaman hareket etti, neleri getirdi neleri götürdü merak ediyor ve fikri takip yapmak istiyorsanız diye size link bırakıyorum. Ayrıca astroloji öğrenmek isteyenler için de çapraz harita çalışması olarak iyi bir okuma olacaktır. 2021 Mars yazısı için buraya tıklayın. 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

01.10.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...