Yükleniyor . . .

2023 KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

2023 KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Koç burcunda ülkemizi ve dünya çehresini yakından ilgilendiren bir Güneş tutulması yaşanacak. Konuşmadığımız detay kalmazken soru sormaktan geri durmayanlar bir adım öne geçecek. Saflar sıklaştıran ittifaklar, hırs mücadelelerinden nasibini alacak.

Ne Zaman?

Koç burcunun son derecelerinde yaşanacak Güneş Tutulması, 20 Nisan tarihinde sabah saat, 07.12'de gökyüzünde zuhur edecek. Bu gölgeli (hybrid) tutulma ülkemizde belli şehirlerde gözlemlenecek, belli şehirlerden de gözlemlenmeyecek. Hibrit tutulmada, Dünya ile Ay arasındaki mesafe o kadar dengelidir ki, Ay'ın gölgesi bir süreliğine Dünya'nın üzerine düşmez. Bu gölgeli tutulma en son 3 Kasım 2013 tarihinde yaşanmıştı.

Atmosferde Yoğun Bir Trafik Var!

29 dereceler adeta ant içmişçesine bu seferki Güneş tutulması ile karşımıza çıkacak. Güneş tutulmasının bir tarafı boşlukta olacak. Demektir ki düzen ve karışıklık kavramları birbiri ile karşı karşıya kalacak. Teknoloji özelindeki gelişmelere mercek tutan bu tutulma, siber korsanların uydu kontrollerini ellerine alacak kadar kendilerini geliştirdikleri karanlığını tüm dünya ile tanıştıracağı bir dünya gündeminin altını çizmekle kalmayacak.

  • Özen gösterilen en önemli mesleklerden birisi etik hacker lık olurken bu alanda hukuksal olarak yaptırımları da konuşacağız.
  • Gerek iletişim gerekse askeri uyduların yaşadığı gelişmeleri, saldırıları ve sabotajları gündemlerden daha çok okuyabiliriz.
  • Yasa dışı işlenen siber suçluları yakalayanlar da yine aynı dijital alemdeki hackerlar olacaklar.
  • Bu süreçte bilgi kirliliği, galeyana gelmek ise Güneş tutulmasının boşluğuna düşmek gibi olacak.

Teknolojinin de Hammaddesi Vardır

Bu tutulmanın baş kahramanı Plüton – Kova’nın ilk derecelerindeki hali olacak. Aslına bakarsanız Plüton, Kova burcuna yeni taşındığı için bir nevi boşlukta. Dünyanın bir yanında teknolojinin ne kadar ilerlemeye çalıştığını görsek de sekteye uğradığına da tanıklık edeceğiz.  Koç burcundaki tutulma ile beraber işlemciler, çipler ve daha bunun gibi nice teknolojik ham maddelerin üretimi, dağıtımı ve tedariği konusunu irdeleyeceğiz. Koç burcundaki Güneş tutulması ülkemizde de bu alanda yeni çalışmaların yapılacağını işaret ediyor. Global krizler, işten çıkarmalar ve bünyesel küçülmelerin kol gezdiği bir zaman diliminde en çok adından söz ettiren dünya devleri bile, soluğu Uzak Doğu Asya pazarında alacaklar. Hammadde çok ancak tedarik edenlerin sayısı az olacak. “Tekelciliğin yeni bir perdesindeyiz.”  Dedirtecek bu tutulma…

Güneş Tutulmasının Öne Çıkan Kavramları

  • Yazılım
  • Uydular
  • Güneş patlamalarının ortaya çıkarabileceği elektromanyetik etkiler
  • Askeri envanter geliştirmeleri (füze tatbikatlarından çıkabilecek kazalar)
  • İnsansız idame edilen sanayiler
  • Seri üretim çipleri
  • Sesli asistanlar
  • Yapay zekâ ev aletleri
  • Bütçeler
  • İnternet korsanları – deep web

Pazarlık Üstüne Pazarlık Yapılacak

20 Nisan tarihinde Koç burcunda yaşanacak Güneş tutulması, Dünya yörüngesindeki uyduların hacklenmesine, güvenlik açıklarının büyük zaiyatlara yol açacağına odaklanmamıza ön ayak olacak. İnsanın kodladığını er ya da geç yine insanlığın bozacağı sanal bir dünyaya doğru yürüdüğümüz gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. Savaşların dijital piyonları güvenlik duvarlarını nakavt edecek.

Yolu Açın! Mühendislerin, Algoritmaların ve İşletim Sistemlerinin Dönemi Başlıyor

Çağımızın mesleklerinden sayılan mühendisliğin aslında her yerde gerekli olduğuna idrak edeceğimiz bir gökyüzü olayından geçerken mühendislik bölümlerini tercih eden gençlerimizin sayısı da çoğalacak. Burada en önemli etmen, global firmaların ülkemizde açtığı şirketlerin mühendislik açıkları yanı sıra TÜBİTAK gibi köklü yapıların teşvikleri olacak. Bununla beraber genetik alanında da ilerleme kaydedeceğiz.

  • Yeni isimlere bürünmüş aşılar
  • İnovatif doğa projeleri
  • Dijital envanter danışmanlığı
  • E-ticaret
  • Genetik kontrol ve tescil firmaları
  • Denizaltılar
  • Uçak kazaları
  • Diplomasi krizleri
  • Kapanan ve taşınan konsolosluklar

Güneş tutulmasının gözlemlendiği ülkelerde tarih boyunca doğa olaylarının yaşandığı iddia edilir. Aynı zamanda Güneş tutulmasının yaşandığı burçtaki etkileri 6 aylık dönemleri kapsar. Bu noktada en son 2013 yılında yaşanan gölgeli tutulma o dönemki atmosfere bizi sürükleyebilir, ancak farklı koşullarda olacağını işaret ediyor. Bu tutulmanın içerisindeki başrol kahramanı ise Plüton – Kova seyri olacak.

Artırılmış Gerçeklik, Yeni Kaçış Noktası Olacak

Örneğin VR gözlükler yaygınlaştıkça, fiyatları da belli bir düzeye inecek. Bu da VR mesleklerin yaygınlaşmasının önünü açacak. Turizm alanındaki ilerlemelerden birisi de rehberlerin hava limanlarında tur yolcularını beklemek yerine, turu yapacağı alanın linkinde buluşacak, turu yapacağı alanı dijitale taşıyacak. Evlerimizden dünyanın diğer ucunu gezme şansını elde edeceğiz. 

  • 2026 yılına kadar yeni alışkanlar edineceğimiz bir sürece yürürken, yeni Las Vegas’lar kurulacak. 
  • Sosyal medya platformları insanlığa sınırsız alanlar açmak için etik değerlerin sınırlarını zorlayacak. Bu alana en büyük destek sanal gerçeklik platformundan gelecek.
  • Evlerimizin içinden meta dünyasına adım atışımız bir VR gözlük ve tanımlı kredi kartımız ile yapılacak.

Dünya Dönmüyor, Tutuluyor

Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden Kuzey Avrupa’daki karışıklarla beraber ABD, Rusya ve Çin üçlüsü bölgesel ittifaklara yeni bir boyut kazandıracaklar. Sivil toplum kuruluşları, aktivist kimlikler ve bu paralelde çalışmalarını sürdüren yapıların artması, sosyal medya jargonunu da etkileyecek. Geleneksel medyanın kabuk değiştirme sürecinde önemli bir noktada olduğunu son yıllarda çokça kaleme almıştım. İlk burçta yaşanacak tutulma ile artık daha bireysel dertlere odaklanan; “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diyen kişilerin kabuğuna çekilemeyeceğine de tanıklık edeceğiz. Yaşanan önemli olaylarda sosyal medyada sessiz kalmak adeta bir rulete dönerken dijital zorbalık da maalesef katlanarak devam edecek. Koç burcundaki Güneş tutulması, dertlerimizi çözmek için birbirimizi ezmememiz gereken, güncel konulara objektif bakmamızı hatırlatan bir gökyüzü olayı olacak.

  • Gündelik hayatın parametrelerini analiz eden, insanların tıkladığı reklamlara kadar takip eden markalar sosyal medya stratejilerinde devasa değişimler yapacaklar.
  • Üreten, projeleri görücüye çıkaran ve bunu yaymak isteyenler toplumları ayrıştırmak yerine bir araya getirmek isteyen kimlikler olacaklar.
  • Bu tutulma 20. Yüzyılın başlarında güçlü bir şekilde ortaya çıkan global faşizmi büyük bir hezimete uğratacak.  

Dijital Dünya Adeta Pirincin Taşı Gibi Ayıklanacak

Hayatlarımıza 2013 yılından itibaren giren ve şu anda dünya genelinde en çok entertainment (eğlence) içeriğini influencer datasını barındıran Instagram her zamankinden daha çok konuşulacak. Belki bugüne kadar büyürken yarattığı data arşivlerini, link hurdalığını düşünmemişçesine bir politika izledi, ancak tutulmanın bu kuralları da baştan yazacağı gerçeği güçlü bir biçimde hissedilecek. Tık alma arzusu ile yapılan paylaşımların yerini sadece bağış, donate ve daha birçok abonelik usulüne çevirmesi internet aleminin de denetime tabi tutularak, kişisel verileri daha güvenli biçimde devreye sokma bilincini uyandıracak.

  • Veri sızıntıları, kredi kartlarının 3D secure ihlalleri ve daha birçok özel bilginin korunması için yoğun önlemler alınacak.
  • Dijital cüzdanların muhafaza edilmesi yasalarla koruma altına alınabilir.
  • Yeni ödeme yöntemlerinin yaygınlaşması da bu tutulma süresince ağırlığını gösterecek.
  • Kripto dünyası, Blockchain tabanına geçiş yapan firmalar ve bu alanın eğitimleri ön plana çıkacak.
  • BONO’lar, fonlar ve hisse senetleri ayrışacak.

Tutulmanın içinde gizlenen Yeniay, en çok da insanlığın uğrak noktası olan, ikinci hayatını yaşadığı sanal dünyanın kapılarını zorlayacak. Bizlerse reel dünyanın bu yapay dünyaya karşı olan mücadelesini birinci şahıs açısından seyir edeceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

03.03.2023

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...