Yükleniyor . . .

2023 EKİM AYINDA NELER OLUYOR?

Ekim ayı, Türkiye’nin cesur ve kararlı adımlar attığını tüm dünyaya gösterecek. Yeni bir dönemin temsilcisi olan 2023 Ekim ayı, ülkemiz adına son yıllarda yaşanan durgunlukları geride bırakırcasına dönüştürücü kararlar alacak. Büyük resmi görmek bu dönem daha kolay olacak. Değişim Ekim ayı ile başlasa da yılın diğer aylarına da yansıyacak. Bundan sonra hiçbir konu ve yapı durağan olmayacak. Ekim ayının 12. gününde Mars Akrep burcuna geçiş yaptığında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. doğum gününde Marsyen günlerden geçeceğiz. Bununla da sınırlı kalmayacak. Önce 14 Ekim’de Terazi burcunda Güneş tutulacak ardından 28 Ekim’de Boğa burcunda Ay tutulması yaşanacak. Gökyüzü 100. yılımızı biliyormuşçasına hareket edecek. Ülkemiz, büyük bir değişimin eşiğinde oturuyor. Bu değişim aklınıza kötü senaryoları getirmesin. Ama bir günde de düzeleceğini iddia etmiyor gezegenler.

Kötüyü Kötüye Kırdıracaklar

Ekim ayı içerisinde birçok kişinin gözden kaçıracağı bir detay var. Satürn Balık burcunda 0 derecelerde hareket edecek. Öğreten gezegen 15 Ekim tarihinde yeniden Balık burcuna dönmek için en başa dönecek. Bu da siyasal olarak dengelerin değişeceğini işaret ediyor. İç siyasette dengeler beklenenden çok farklı şekilde cereyan edebilir. Şöyle örnek verebiliriz; 7 Mart tarihinden bu yana yaşanan olayların, bir benzerini yeniden yaşayabiliriz.

  • Marsyen haritası olan eski bakanların tekrar konuşulması ve MHP’nin belli başlı isimlere sahip çıkmasının ardından parti içinde belli bölünmeler yaşanabilir. Aynı zamanda Cumhur İttifakı’nda da gündeme gelecek yeni detaylar söz konusu olabilir.
  • Devlet Bahçeli 1948 doğumlu olarak bilinse de fikri takip üzerinden rektifikasyon çalışması yapıldığında 1947 doğumlu olabilir.
  • 1954 doğumlu cumhurbaşkanı, iç siyasette taşların yerini değiştirerek yeni bir strateji ortaya koyabilir.

Türkiye’nin Yeni Yüzyılında Neler Değişecek?

Gezegen seyirlerinde tesadüf yoktur, tevafuk vardır. Yaşanacak değişiklikler belki bir günde yaşanmayacak. Ama uzun vadede çok fazla konunun değişeceğine hep birlikte şahit olacağız. Dış politikadaki sert virajlar, “Türkiye için başarısızlık yolun sonu değil, dönemecidir.” sözünün karşılık bulmasının önünü açacak.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen ölümsüz liderimizin çalışıp kaleme aldığım haritasını anlatacağım. Dünyaya mâl olmuş, dünyanın hemen hemen her köşesinde bilinen kişilerin haritasında “Ley” hattı bulunur.  Haritasında “Ley” hattı olan kişiler asla unutulmaz ve tarihte kendilerine yer edinirler.

Tarih Politikleri Değil Cesurları Yazar!

Türkiye Cumhuriyeti 100 yıl önce kazandığı bağımsızlığını tüm dünyaya bu ay duyurmuştu.  Bin bir yarayla küllerinden doğarak, kısa zamanda kocaman bir ülkeyi ayağa kaldıran tarihimizi yad ettiğimiz bir ayın içerisinde olduğumuz, gelişmelerle hissedilecek. Yüz yıllık cumhuriyeti konuşurken; “İnsan gerçeğinden çok uzağa gidemiyor” sözünü daha çok zikredeceğiz. Savaşların ardından eşine az rastlanan badirelerle kurulan bir ülkenin 15 yılda nasıl ayağa kalktığından örnek alacağız. Bugünü geçmişle karşılaştırarak sorguladığımızda ne kadar geri gittiğimizi, bağımsızlıktan çok bağımlı hale geldiğimiz gerçeğiyle yüzleşeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşında aslında karar mercii olduğunu geç de olsa fark edecek. 2023 yılının Ekim ayında; “sanki, semadaki gezegen konumları bizim 100. Yılımızdan haberi varmış da bugünü beklermişçesine hareket ediyorlar” diyeceğiz. Yer ve gök arasındaki mesafeyi sıfıra indiren heybetli konuları masaya yatıracağız. Son yıllarda yüzleşme öbeğinin altına kalan ülkemiz yeni meydan okumalarla karşı karşıya kalacak. Mağrur ve kararlı olan bu sefer “yasalarımız” olacak.

Asırlarca Konuşulacak Bir Liderin Haritası

Cumhuriyeti kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Astroloji haritasının detaylarını tarihe damga vurmuş başarıları üzerinden incelediğimizde; Bilinenin aksine 1881 değil, 13 Mart 1880’de henüz şafak sökerken doğmuş olma ihtimali ağır basıyor. 19 Şubat 1915 tarihinde başlayan Çanakkale Savaşı’nda anın haritasında Güneş 29 derecede, Jüpiter ise Balık burcunda hareket ediyordu. Bir diğer başarılı olduğu savaşın haritasını açtığımızda ise; 23 Ağustos 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nde, Güneş yine 29 derecede, Jüpiter ve Satürn’de Başak burcunda kavuştuğunda, Atatürk’ün haritasında Güneş’i ile karşıtlık yapıyordu. Ay ise Sakarya Savaşı sırasında Koç fazındaydı. Tıpkı Mustafa Kemal’in dünyaya geldiğinde Ay’ın Koç seyrinde olduğu gibi… Bununla da kısıtlı kalmayalım 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan bağımsızlığa gidilen yolda son savaş olan Büyük Taarruz ’un da haritasını açtığımızda, Merkür ve Güneş Başak burcunda, Ay düğümleri de 29 derecede konumlanıyordu. Çalıştığımız bu tarihler Atatürk’ün tarih sahnesinde başarılarının olduğu savaşlardan yalnızca üçü. Cumhuriyetin ilanına giden yol, meşakkatli ve savaşlarla doluydu. Bağımsız Türkiye’yi kurarken Ay düğümleri de Başak - Balık aksındaydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik vasıfları ve hedef odaklı tavrı Güneş ve Jüpiter’inin Balık burcundaki kavuşumundan feyz alıyordu. Haritasındaki mücadele gezegeni Mars’ın İkizler burcundaki transitiyle de çok yönlü düşünebilen bir zekaya sahip olduğunu yaşantısı boyunca ortaya koymuştu.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.09.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...