Yükleniyor . . .

2023 DÜNYA VE TÜRKİYE

2023 DÜNYA VE TÜRKİYE

Zor bir yılı ardımızda bıraktık. Şimdi gelin 2023 yılında Dünya ve Türkiye gündemini neler bekliyor. Konu başlıkları altında bakalım.

2023 Yılı Ezbercileri Ve Kolaycıları Yoracak.

Geçtiğimiz yıl da kolay başlamamıştı. Yine bu satırlarda bahsettiğim gibi maskelerden kurtulacağımızı, Covid-19 pandemi sürecini ardımızda bırakacağımızı ama bunların ülkeler arası konvansiyonel savaşlara döneceğini belirttiğim anda bu etkilerin değil 2023’ün 2024’e kadar süreceğinin örüntüsünü oluşturarak yeni kitabımı da kaleme aldım. Astrolojinin içindeki matematik sadece 12 burç, 1 yılı kapsamıyor. Aslında astroloji; gezegenler üzerine kurulu, onları ise hızlarına göre yorumlandırırız. Bu algoritmayı kullanarak 2023’ü kaleme aldığımı göz önüne alırsak satırlara döktüğüm yıllar 2,5 yıllık ve 14 yıllık iki periyodu eş zamanlı başlatacak.

  • Yeni yılda 2022’den gelecek sorunlar olacak derseniz maalesef komşumuz olan Rusya’nın Ukrayna ile olan savaşı devam edecek. Şubat 2022’den bu yana devam eden savaşın yankıları 2024 yılının Ekim ayına kadar devam edecek.

İnsanlık Son 3 Yıldır Çok Yorucu Süreçlerden Geçti.

Sadece salgınla savaşmadı, zorunlu aşıların gerekli olup olmadığını da tartıştı. Pandemiden bu yana ortalama 13 milyar doz aşı olan toplumlar, ilaçlardaki ham madde krizinin tamamı ile gerçeği yansıtmadığını arz/talep oranını okuyabildiği zaman fark edecek.

Asya’nın En Güçlü Aktörü Çin!

Çin 2020’den 2022 yılına kadar tarih sayfalarında girecek olaylara ev sahipliği yapmıştı. Belleklerimizde virüsün anavatanı olarak yer almış olsa da aşının ilk çıkış ülkesi de Çin oldu. Geçtiğimiz yılın başında sıfır virüs politikasıyla ağır yaptırımlar uygulayan Şangay ve Pekin’i aylarca eve kapatan Çin hükümetinin aslında derdi salgın mıydı? Bunu da bu süreçte öğreneceğiz. Ancak gezegenlerin cevabı “Hayır”. Merkür Retrolu Çin Devleti pandemiyi bahane ederek dünyanın tedarik zincirini tıkadı. Hala da tıkamaya devam ediyor. Aslında salgından çok savaşa hazırlanma politikası güttüğünü 2023’ün ortasında okuyacağız.

Bunların Yanı Sıra:

  • Rusya – Ukrayna Savaşı’nın devam edişini de 2024 yılına kadar seyredeceğiz ama en tuhaf olaylara 2023 yılında vakıf olacağız.
  • NATO ve Avrupa ülkeleri arasındaki diplomasinin sürekli olarak değişkenlik göstermesi, ticari anlaşmaların savaşlarla beslendiği bir düzeni ortaya çıkaracak.
  • Lojistik ve tedarik zincirindeki inişli çıkışlı grafikler daha stabil bir hal alacak. Ancak hammadde krizi yeni yıla girmeden ilk artçılarını hissettirecek.
  • Spor dünyasını da konuşacağız; sporculara ödenen yüksek rakamlar, kulüp devirleri, başkan ve teknik direktör değişimleri yeni yıla girmekle beraber 2023’ün ilk aylarında göreceğiz.

“2023 yılı hepimizin bilinçaltında yer etmiş, aklımıza kodlanmış, yüz yıldır bizimle var olan bir yılın adıydı.”

Bugüne kadar konuştuğumuz çok uzak gibi görünen ve 100 yıldır dilden düşmeyen bu yılı yaşamaksa yine bize nasip oldu. Konuşarak veya gözlemlenerek yönetilmeyecek bir yıl ile karşı karşıyayız. 2023 yılının gezegen hareketleri tarihi yeniden yazdırma azmini de bize tattıracak. Öbek öbek vuku bulan olay örgülerinin içinden geçmemizi sağlayacak. 2023 hepimizin dengelerini tanzim edecek.

  • Ülkemizin Ortadoğu’daki tutumu Irak’tan tutun İsrail’e kadar sadece siyasi değil, ticari ilişkileri de değiştirecek. Ülkemizin iç siyasetteki rengi değişse de dış politikada bambaşka dengelerin içinde olacağız. Çünkü ülkeler bloklaşıyor.
  • Ülkemiz ise torba yasalardan anayasal değişikliğe kadar gidebilir. Hızlıca yürürlüğe giren yasaların sonu gelmeyecek.
  • Ülke olarak Avrupa’dan gelen göçlere daha siyasal refleksler göstereceğiz.
  • Denizlerimiz üzerinden hızlanan ticaret, ekonomimizdeki yaraları saracak.
  • 30 sınır kapısına sahip olan ülkemizin sınır güvenliği artarken aktif olmayan sınır kapıları ise kademeli olarak ticarete açılacak.
  • En önemlisiyse 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin alacağı köklü kararlar son 5 yıldır raflarda bekleyen birçok kararın da çözülmesini sağlayacak.

2023 yılı gösterişli bir yıl olacak. Bu yıl kendi hayatınızı inşa edebilirseniz kazanan siz olursunuz.

Bu yıl bize güçlü süreçleri ardımızda bıraktıktan sonra huzurdan ziyade analiz etme gücü tanıyacak. Özelikle ulus üstü kurumların Plüton’un boşlukta kalacağı Şubat ayının 2. yarısından Mart ayının 2.yarısına kadar büyük açmazlara düştüklerini göreceğiz. 21. Yüzyılın eteklerinde zorunlu göç çağı kavramını kabul edeceğiz. Dünyada farklı sektörde çalışanların sayısı artarken ek iş yapmak bir trend haline gelecek. Bu trend ödeme sistemlerini tamamı ile değiştirecek. Sürdürülebilir enerji için şu güne kadar yapılan çalışmaların aslında sürmediğini, çok daha köklü projeler ortaya çıkarılacağını rakip markaların bile el ele tutuşmasıyla tanık olacağız. Mavi gezegenin Güneş’ine suyuna sahip çıkan global iş birliklerini izleyeceğiz.

2 Ağustos’ta aklı yöneten gezegen Merkür, öğreten gezegen Satürn’e meydan okuyacak.

Bu da kripto para dünyasının 3 köşeden kuşatıldığı algısını beraberinde getirecek. Geçtiğimiz yıl en düşüş yaşadığı günlerde bile “1 Trilyon Dolar” hacmini aşan kripto para dünyası, katlanarak büyümeye devam edecek. Dalgalanmalar, kullanıcıları tedirgin edecek olsa da uzun vadede kimse bu yapılardan çıkmayacak. Piyasanın en büyük hacmine sahip olan Bitcoin, tekel olmayı sürdürecek. Ancak şu da bir gerçek ki Asya pazarından dünyaya yayılmak isteyen yeni kripto para birimlerinin ömrü uzun olmayacak.

  • İslami kripto para dünyası ile Asya Kripto Dünyası 2023’te ringe çıkacak. Bu düelloda hiç ummadığımız kişiler kaybedecek.

“2023 yılı her ne kadar siyasi ve ekonomik gelişmelerin ışığında gelişen bir yıl olsa da teknoloji alanında da devrim niteliğinde gelişmeler olacak.”

Yeni Dünyaya Adaptasyon Yeni Fikir Köprüleriyle Oluşacak.

  • İlk olarak, teknolojiyi bedenimize işleyeceğiz. NFC ödeme sisteminin deri altlarımıza entegre edilmesi dijital dünyaya yeni bir soluk getirecek. Giyilebilir teknolojiler insanlığı mobil cihazlardan azad edecek. Evimizdeki yardımcı robotlar artık önemli parçalar haline gelecek.

Sağlık Anlayışı Değişim Geçirecek

12 Nisan’da Güneş Jüpiter kavuşumu yaşanacak. El değiştiren hastanelerin yeni sahiplerine kavuşmasıyla topluma atfedilecek projelere de imza atılacak. Özel hastanelerin çoğunda sağlık kampüsleri kurulurken, devletle yapılan uzun istişareler ve yasa değişiklikleriyle Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle hastanelere stajyer istihdamı sağlanacak.

  • Dünyadaki bütün dev hastanelerin eskisi kadar rağbet görmediği, dijital dünyada önleyici sağlık tedbirlerinin hızla yayıldığı, tıbbi bilgilerin internette aranan veriler ve içerikler haline geldiği arz/talep oranlarıyla gün yüzüne çıkacak.
  • Tıp dünyasından gündelik yaşama kadar etkisini gösteren ilaç eksikliği ile sınandığımız sırada muadil ürünleri kullanmaya teşvik eden ilaç firmalarının aniden patlak veren planlı krizlerden etkilenmediğini geçtiğimiz 3 yılın dev bilanço rakamları ortaya dökecek.

Yoğun Bakımdaki Ekonomiler Konuşulacak

Dünyanın finansal zinciri olarak anılan doların pandemiyle beraber yüksek seviyede basılmasından bugüne kadar gelip okuduğunuzda resesyon kelimesi ABD için rutin bir kelime oldu. Petrol zengini Ortadoğu’nun tüketim tavrına bakarsak Dolar’ın değer kaybetmeye başladığını daha rahat okuruz.

Herkes ya toprak alımı yapıyor ya da hammadde alıyor. Hammaddeye bir seçenekle sınıflandırmamak gerekiyor. Demir, çelik, uranyum, lityum ve daha birçok madenin ülkeler arası Pazar’da hızlı bir trafikle satılması, paranın gücünün tükendiğini globalden de okumamıza yardımcı olacak.

Peki Ya Beslenme?

Son 2 buçuk yıldır ete ulaşma konusunu sadece ülkemizde değil dünyanın bazı bölgelerinde de eş zamanlı bir sorun...

Bu sorunun olgunlaşması için özel bir çaba da var.  Yapay etin sahneye çıkması ve raflarda yerini alması adına olgunlaştırılan yaptırımlar söz konusu. Hayvancılıkta son yıllarda gübreden tutun da besiciliğe kadar getirilen yaptırımlar hayvancılığa ket vurma üzerine kurulu. Üretimin düşmesi, vergilerin artması ve global pazarlardaki ihracatın da kısıtlanması, ete ulaşma yolunda danışıklı dövüşenlerin olduğunu akıllara getirecek. Gıda krizlerine önerilecek suni gibi görünün çözümler, yapay ete bir hazırlık süreci olacak. Peki toplumlar doğal etten vaz mı geçecek? Hayır. İnsanlık bu dünyada var oldukça tüketim alışkanlıklarını değiştiremez. Dünyamızda 2024 sonlarına doğu hayvancılığa yeniden bir teşviğin olduğunu göreceğiz.

2023 Yılı Sisleri Dağıtacak, Olmayanı Olduracak

Bu yıl, her olayın göstere göstere yaşanmasının bir sebebi olduğunu göreceğiz. 2023 yılı dünyaya “karar” aldıracak. Ortak paydada birleştirecek düşünceler kurulu düzenleri daha çok karmaşıklaştıracak. Bunlardan öte apolitikliğin bittiği bir dünyaya yürüyeceğiz.

  • Mülteci konusunda başı çokça ağrıyan ülkemiz ordumuzun teknolojik altyapılarını genişletmesiyle beraber bir adım daha öteye geçecek ve sınırlarımızdan kuş uçmayacak.

2023’te 7 Cihan Parayı Konuşacak

Mars, geçtiğimiz Ağustos ayında para piyasalarındaki pariteyi değiştirmişti. 2023’ün ilk çeyreğinde FED iki kere faiz yükseltecek. Savaşın agresyonu arttıkça global para piyasaları kendi içinde bir depresyona girecek. 2023’ün sonunda para birimlerinin zarar ettiği esnada stok mantığını güvenli liman zannedenlerin, uzun vadede hedefledikleri kazançlara ulaşamadıklarını pazar gevşediğinde verilerle okuyacağız.

2023’te Dikkat!

  • Hayatınızla ilgili değişiklikler yapmak istiyorsanız 2023’ün Mart’ına kadar sakin ve temkinli gidin.
  • Öfke ya da bıkkınlıkla alacağınız her karar 2023’ün Ekim’ine kadar sizi yorar, tekrar edersiniz.
  • Derinliği olan bir yıldan geçiyoruz. 2023 yılında Google’ın bile bilmediği konulara ve olaylara vakıf olacağız.
  • Eğer birilerinin kalbine dokunmak istiyorsanız, önce kendi hayatınızın çerçevesini oluşturmalısınız.

(“2023 Karar” Kitabından Alınmıştır.)

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

 

 

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...