Yükleniyor . . .

2023 BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY

Tarihte az yaşanan eş zamanlı gezegen hareketlerinin yeryüzüne yansımasının kolektif bilince olan etkisini göreceğiz. Mart ayının hızını, temposunu ve içinde barındırdığı sis perdelerini en iyi betimleyen gökyüzü olayı Başak Dolunay’ına teslim olacağız. Cevapları arayan, sorgulayan ve pes etmeyen yanımıza vurgu yapacak bu gökyüzü olayı, sorulamayan soruların cevabını en net biçimde verecek.

Ne Zaman Gerçekleşecek?

Dolunay, 7 Mart tarihinde saat: 15:40’ta 16 derecede Başak burcunda gerçekleşecek. Birbirinin içine geçmiş duygular, tıpkı çözülen düğümler gibi gözler önünde olacak. Ülkemizin Ay Düğümlerinde etkili olacak bu Dolunay’a Satürn’ün burç değiştirmesi de eşlik edecek. Birimizi ya da yalnızca bir kesimi değil hepimizin dengelerini yeniden tanzim edecek yılın adı 2023 ise, kapısını aralayan ay da Mart olacak.  

Başak Dolunay’ı Burçları Nasıl Etkileyecek?

Koç: Kimseye danışmadan adımlarınızı daha kararlı atacaksınız.

Boğa: Harcamalarınızı belli bir düzene çekmek isterken “cimri” eleştirisi alabilirsiniz, dikkat!

İkizler: Kariyer değişimi için kendinizi hazır hissetseniz de Dolunay “bekleyin” diyor.

Yengeç: Aile içindeki anlaşmazlıklarda sözlerinizle önemli bir konumda olacaksınız.

Aslan: Son zamanlarda yaşadığınız yorgunlukları bir nebze olsun atabileceksiniz.  

Başak: Dolunay’a ev sahipliği yapıyorsunuz. Yeni iş birlikleri kapınızı çalabilir.

Terazi: Beklentileriniz değişecek, önünüze bakmak isteyeceksiniz.

Akrep: Önemli ödemeler yapmak adına maddi destek arayışında olabilirsiniz.

Yay: Organizasyonların bir numaralı ismi olmak Dolunay fazında yoran bir detay olabilir.

Oğlak: Yorgunluğunuzu gizleyemeyeceksiniz, evinizde daha çok vakit geçirenler kervanındasınız.

Kova: Sözlerinizin yanlış anlaşılması birtakım krizler yaratabilir, dikkat!

Balık: Verdiğiniz emeklerin karşılığını almak isteyecek, yoğun bir sürece giriş yapacaksınız.

Muhakeme Yeteneği Artıyor

Dolunay Başak burcunda gerçekleşirken özellikle de toplumuz üzerindeki karar verme mekanizması üzerinde radikal değişikliklere imza atacak. Alınmayacak riskler, harcanmayan maddi imkanlar ve bekletilen projeler bir anda ön plana çıkmaya başlayacak. Kimin, nerede, ne için ve hangi amaçla durduğunu sorguladığımız günlerin içinden geçmeye çalışaduralım, özellikle de aile içindeki dengelerde arabulucu yanımızın güçlendiğini fark edeceğiz. Gökyüzündeki bu tahterevalli etkisi bir yandan ciddi kararlara imza attırırken bir gözümüzü de geçmişe dikmemize ön ayak olacak.

Ülkemizin Dengelerine Odaklanacağız

2023’ün Mart’ında bir yandan yeni hükumet naraları atılırken aynı zamanda ülkenin yeni sistemi üzerindeki somut diyaloglara kulak kabartacağız. Ülke çapında göz önünde olan hem siyasi hem de ünlüler camiasından isimlerin, kıracağı potlar sosyal medyanın ön perdesinde olacak isimlerin fragmanı niteliğini taşıyacak. Toplumsal olarak ağır yüzleşmelerden geçmek, yükü taşınmaz günleri sırtımıza almaya çalışmak yorgunluğun seçimle bitmeyeceğinin en büyük habercisi olacak. Toplumun nabzını belirleyecek bu konunun dışında, kamu dairelerindeki hareketlenmelerin de arttığına tanıklık edeceğiz. En çok konuşulacak alanlar ise

  • Meclisimiz
  • Bakanlıklar, kaymakamlıklar ve devlet binaları
  • Adliyeler
  • Yüksek Seçim Kurulu
  • Emniyet Kuruluşları
  • Sanayi Odaları

Dezenformasyon Karnavalına Hoş Geldiniz

Dolunay yaşanırken, Jüpiter – Chiron kavuşumu da arka planda belirleyici bir aktör olacak. Ülkemizdeki kolektif yorumların çevresinde siyasi jargonların değişimini, yorumların farklı olmasına rağmen aynı amaca açılması, tarihimizde çok koalisyon görmüş olduğumuzu bir kez daha hatırlatacak. Bir taraftan da uzun süren seçimler, şaibeleri ve yeniden seçimleri konuşmamıza sebep olacak. Bilgi kirliliğine üst düzey yöneticilerin bile dahil olduğunu göreceğiz.

“Kararlar” Türkiye Cumhuriyeti’ne Virajlar Aldıracak.

Ülkemizin belli başlı kurumlarında can bulacak bu kararlar, yürürlüğe giren yasalarla beraber zamanında eğreti yapılmış düzenlemelerin de üstünü çizecek. Bıkmadan-yorulmadan seçme ve seçilme hakkını çokça masaya yatırmış bir ülkeyiz. “Seçme” hakkımızı emanet ettiğimiz, şimdilerde Satürn karşıtlığından geçen Yüksek Seçim Kurulu’nun bu yıl kaç kere kapısını çalacağız? Türkiye Cumhuriyeti 2023’ün Mart ayında eş zamanlı bir şekilde ortaya çıkacak yeni kararnamelere ev sahipliği yapabilir.

  • Seçim ve seçimle alakalı konuşmaların yoğunluğu şaşırmayacak.
  • Genel seçimin yapılıp yapılmama dağınıklığını bertaraf edecek kararlar bu döngüde alınacak.
  • Büyük şehirlerde daha önce yaşadığımız seçimlerin bir benzerinden geçeceğiz diyor Başak Dolunayı…
  • 21 Şubat 1950 yılında Mars Retrosunda üst yargı mercii olarak kurulan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları da değişecek.

Yeni İsimler Yeni Anlayışlara Açılacak Mı?

Başak Dolunay’ının yaratacağı atmosfer seçmeye doyamayacağımız bir sürece girdiğimizi vurguluyor. Ancak seçeceğimiz kişileri irdelemekse geçmişten çok daha teferruatlı olacak. Çiçeği burnunda siyasetçileri, toplumumuzun ekonomik söylemlerinden çok çeşitli ithamlara maruz bırakacak. Bu durum, devlet nezdinde birçok kurumun resmî açıklamalar yapmasına sebep olabilir. Başak Dolunay’ının en önemli etkilerinden birisi olan risk alma metaforunu ülkemizdeki üst düzey yöneticilerde de göreceğiz.

  • Tarihinin en ilginç günlerine yürüme yolunda olan ülkemizin iç meselesi bir anda dünyanın gündemi olurken yolda yara alan partilerden, kadrolarını baştan aşağıya yenileyen partileri gözlemleyeceğiz.
  • Mart ayının iç siyasetteki hareketliliği bazı partilerin yanlış beyanatlarını yargıya taşıyabilir.
  • Siyasi yasağı olan kişiler bu gökyüzü olayında daha çok gündeme gelecek. Özel aflar ise meclisimizde konuşulan konuların başında gelecek.   

Öğreten Gezegen’e Dikkat!

Tarihler 7 Mart 2023’ü gösterdiğinde hepimizi ilgilendiren olayların ilk fragmanını seyrediyor gibi olacağız. Satürn astrolojide öğreten gezegen olarak yerini alır. Son burçtaki hareketi de ülkemizin ay düğümleri ile iletişim kurarken Neptün ile de iletişim kuracağı gelir. Bir bakıma Türkiye’nin kırılgan zeminden geçerken ne kadar büyük hassasiyetler edindiğini fark edeceğiz. Satürn – Balık’ın ilk derecelerindeki seyri bizi zaman yolculuğunda 1994 yılına götürecek. Buradan referans alırken o günleri yaşayanlar “bunu daha önce de yaşamıştık” diyecekler. Meclisteki bazı bakanların dokunulmazlıklarının kaldırılması infial yaratabilir. Bu olaylar silsilesi Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde yerini alacak konular arasına girecek. Kaldı ki Satürn’ün su burcundaki seyri bu sefer sadece siyasal savrulma olarak algılanmayacak.

Toplumsal Sessizlik Kavramı Mazi Oluyor

Akrep Retrosu döngüsünde kurulan meclisimizdeki kargaşalar ve anlaşmazlıklar toplumumuz tarafından yüksek odakla takip edilecek. Aynı partide, aynı sandalyeyi paylaşanların karşıt görüşlerle birbiri ile kozlarını paylaştığını göreceğiz. Meclis sandalyeleri arasındaki transferlere çabuk adapte olan bir toplum olmanın yanı sıra sayı gücüyle bizi şaşırtacak partileri de göreceğiz. Başak Dolunay’ı şaşırmaktan öteye geçip “bu kadarını beklemiyordum” dedirtecek. Başak burcundaki Dolunay’ı her türlü oluşumun sınavı olacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

24.02.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...