Yükleniyor . . .

2022 OĞLAK BURCUNDA MERKÜR RETROSU

2022 defterini Merkür Retrosu eşliğinde kapatacağız. Merkür Retrosu Oğlak burcunda 30 Aralık tarihinde başlayacak. İletişim gezegeninin Oğlak burcundaki geri hareketi anlatılmaz yaşanır minvalinde olacak. Maalesef ki bu retroya başka bir retro daha eşlik ediyor olacak: Mars Retrosu!

“Çift Retrolu günlerin basıncının artması, gündelik hayatlarda veya kurumlarda direncin hızlı kırılmasına da sebep olacak. Bu da hata yapmayan kalmayacak döngüsü anlamına geliyor.”

Merkür Retrosunda Yapma!

Koç: Sert konuşmalar yapma!

Boğa: İşle ilgili ani kararlar alma!

İkizler: İsraf etme!

Yengeç: Sırlarını herkesle paylaşma!

Aslan: Geçmiş konuları gündeme taşıma

Başak: Ön yargılı davranma

Terazi: Alışkanlıklarının dışına çıkma!

Akrep: Sorunları görmezden gelme!

Yay: Her söylenene inanma!

Oğlak: Şüphelerinden emin olmadan kimseyi yargılama!

Kova: Kaygıların seni ele geçirmesine izin verme!

Balık: Tartışmalara dahil olma!

Manyetik Alanlar Değiştikçe Refleksler Gelişiyor

Gökyüzü; yavaş, ağır kendinden emin ‘’bana bir şey olmaz’’ politikası güdenleri elinin tersiyle savuracak. Özelikle 2022 yılında değişen Türkiye’de, suya sabuna dokunmadan ‘’ben kazandım’’ diyenleri mercek altına alacağız. Yılın son günlerinde sanki gezegenler ‘’Anlaşmış da çok konuştuğumuz ‘’2023’’ yılının gelişini hazırlamış.’’ diyeceğiz. 2022 yılını Merkür Retro’su ile kapatacağız. Malefik gezegenle iletişim kuracak Venüs Retro’su para birimlerinin kaderini tayin etmek için frene basacak. Aynı zamanda Türkiye’nin astroloji haritasında 7. Evinde etkili olurken 21 gün sürecek Oğlak burcunda Merkür Retrosu, gökyüzünde büyük bir sıkışmayı da tetikleyecek. Gökyüzünün refleksleri yükseldikçe ülkemiz gözlerini bankalara ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na tekrar çevirecek.

Ekonominin Girdabı Ufukta Belirecek

Bankalar 2021 yılında yaşanan ekonomik dinamiklere göre kendilerini biraz daha güvene almak istercesine hareket edecek. Hükümetin yönlendirmeleri ile düşük faizli verilecek kredileri bol bol kendi bünyelerinde değerlendirecekler. Değişen politikalarımız doğrultusunda yaralarını sarma yoluna girişilen ekonomimiz dahilinde, sabrı biten esnafa farklı kredi olanakları sunulacak. 2022’nin son günlerinde bankalar tabiri caizse orta daha önce denenmemiş mekanizmalarını devre sokacaklar. Türkiye’deki bankalar daha esnek ve hızlı hesap işlemleri için bir yarışa tutuşacak. Bu yarış Blockchain zincirinin kullanımı üzerine olacak. Bankalar kendi bünyelerinde bu teknolojiyi iyiden iyiye oturtarak müşterilerine en hızlı işlem olanağı sunmaya çalışacak. Ülkemizdeki çoğu bankanın girişimde bulunduğu bu teknolojiyi insanlara tanıtma yarışına girdiklerine şahit olacağız. Blockchain teknolojisini ilk kullanmaya başlayan 30 Ocak 1948 tarihinde Mars Başak Retro’sundayken kurulan ülkemizin önde gelen ailelerinden birinin kurduğu banka, bu konu üzerinden bazı sorunlar yaşayabilir. Üstelik bu sorunlar geçtiğimiz yıl yaşadığı ciddi sistemsel sorunlardan daha büyük problemler ile karşı karşıya kalabilir. Bu durum sadece bir banka ile de sınırlı kalmayacak. Türkiye’nin kripto para borsası denilince akla gelen önde isimlerinin de yeni yöntemlerini ortaya koyması ülkemizdeki kripto dünyasında dikkat kesilmesini sağlayacak.

  • Ülkemizin önde gelen bankaların yönetimsel kadrosunda büyük değişiklikler meydana gelebilir.
  • Dünya her zamankinden daha çok parayı konuşacak.
  • TCMB’de son dakika değişiklikleri ile dengeler değişebilir.

Merkür Oğlak Burcunda Geri Giderken Özgürlük Devlet Sınırlarını Değiştirdi Diyeceğiz.

Merkür Oğlak Retrosu, Türkiye’nin hem iç ilişkiler evinde hem de yükseleninde etkili olacak. Yükseleni Yengeç olan ülkemizin, haritasındaki Merkür karşıtlığı, ekonomik anlamda Batıyla daha önce yaptığı anlaşmalara odaklanacağı anlamını taşıyor. Bu bölümü Merkür Retrosu'nun sadece teknoloji sınavlarından ibaret olmadığını, ülkemizin bu süreçte geçtiği ekonomik buhrana, dertleri farklı olan ülkelerle iş birliği yoluna giderek, iş geliştirmelerle hatırlayacağız. Aslında ticaret yapan herkesi yakından ilgilendirecek konuların başında ise Türkiye’nin daha önce attığı önemli adımlardan biri olarak görülen; 29 Aralık 2020 yılında İngiltere ile aramızda imzalanan ‘’STA’’ olacak. Bu anlaşmanın şu anda ekmeğini yiyecek ülkemizde binlerce firma olacağının altını size çizmek isterim.

Raflara Sıkışmış Anlamaların Değeri Artıyor

Ülkemizin pazarını İngiltere üzerinden genişletme çabamız, İngiltere’nin iç siyasetine kayıtsız kalmamamızı gerektirecek. İngiltere’de yaşanan değişimlere bağlı kâğıt üzerindeki prosedürlerde değişiklik olabilir. İngiltere hakimiyetinde yaşayan İskoçya’nın bağımsızlık için referandum istemleri kafaların karışmasına neden olabilir. Mars geri giderken İskoçya’nın İngiltere ile olan ilişkilerine kafa yoracağız. İskoçya Ulusal Partisi Başkanı ve İskoçya Başbakanı olan 19 Temmuz 1970 yılında Mars-Aslan geçişinde Dünya’ya gelen Nicola Sturgeon, kadınların ön plana çıktığı bir yıla ilerlediğimizi bir kez daha fark ettirecek. İskoçya; 19 Kasım 1998 tarihinde İngiltere Parlamentosu’na yetkilerini devretmiştir fakat 2022 yılının son retrolarında tarihi fırsatları da yakalayacak. Tarih bir kadının mücadelesi ele alırken, Plüton’un son derecelerinin Oğlak olması, İskoçya’ya 2023 Mart ayına kadar özgürlüğün yolunu açacak. İngiltere’de yaşanan olaylar şüphesiz tüm ülkeler kadar Türkiye’yi de ticaret anlamında etkileyecek. Ülkemizin tekstil konusunda iç pazardaki durgunluğuna İngiltere’nin İskoçya ile arasındaki yol ayrılığı, ülkemizin önce tekstil sonra da mobilya ve kumaş sektörünün de canlanmasını sağlayacak. Uluslararası ticaret; küresel çaptaki serbestlemeler ile toparlanacak. Türkiye, bu hızdan payına düşeni almaya çalışabilir. Ne de olsa dersimiz bu sefer para kazanmak olacak. Merkür bir yanda geri giderken karşı tarafında Mars’ın hava burcundaki geri hareketi duble Retrolu günlerde kitlesel olayların küresel kararların bireysel hayatlarımıza artık bir anda yansıdığını fark edeceğiz. 

Akıl Oyunlarına Hoş Geldiniz

Merkür Retrosu gündelik küçük işletmelerde iş yerin devredenlerin sayısını tetiklerken, AVM’lerde büyük markaların küçülme yoluna gittiğini göreceğiz. Boşalan alışveriş merkezlerine tanıklık ederken, dolarla hesaplanan metrekarelerin uç noktalara geldiğini de göreceğiz. Merkür Retrosu süresince kavga eden emlakçıları da gördük diyeceğiz. İletişim gezegeni, tuhaf konularda çözüm üretenlere tanıklık etmemizi sağlarken hiç olmadık konularında dibimizde bitmesini sağlayabilir. Bu dönemde asla yapılmayacak işlerin başında ise estetik operasyonu gelebilir. Çünkü iletişim ve mücadele gezegeni, gezegenleri ablukaya almışken görsel değişiklikler istendiği gibi gitmeyebilir. Duygusal anlamda ise hepimiz günlük hayata o kadar koşturacağız ki ruhumuzun her şeye nasıl yetiştiğin düşüneceğiz.

Merkür Retrosu’nda Hangi Detaylara Kafa Yoracağız?

  • Birbirinin arkasından konuşanların, WhatsApp konuşmaları, sesli mesajlarına kadar ortaya dökülecek.
  • Zihin karışıklığı yaşayabiliriz.
  • Beklenmedik anlarda, beklenmedik kişilerin söylemleri gündeme gelebilir.
  • Benmerkezci davrananların art niyetlerini ortaya çıkacak.
  • ‘Ben bencil değilim’ diyen kişilerin aslında ne kadar bencil oldukları belli olacak.

Yaklaşık olarak 3 hafta sürecek Merkür Retrosu, Mars Retrosu’ndan aldığı güçle, etkisini daha da genişletecek. Kendimize güvenir ve adımlarımızı da bir o kadar sağlam atarsak, olumsuz etkileri örtbas edebiliriz. Size tavsiyem bu döngüde olayları sakin ve soğukkanlı bir şekilde içselleştirebilirsiniz.

Önümüzdeki 21 günlük döngüde burcunuza özel düzenli olarak yapma listenizi düzenli olarak her hafta güncelleyeceğim. Okumayı ve bu dönemi yönetebileceğiniz detayları sizlere aktaracağım… Merkür retrosunu kaybetmeden geçirebilirsiniz. Bu süreci yönetebilmeniz için elimden geleni yapacağım. Tek yapmanız gereken Twitburc’u takip etmek...

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

01.11.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...