Yükleniyor . . .

2022 İKİZLER BURCUNDA MARS RETROSU

Savaş gezegeni Mars, 29 Ekim’den 14 Ocak’a kadar hava burcunda geri gidecek. Mars, 20 Ağustos’ta İkizler burcuna geçerek hepimizin hayatını aslında kontrolü altına almıştı. Ağustos’tan bu yana yaşadıklarımızın ve değişimimizin içsel sancılarını tetikleyen Mars, şimdi ise geri giderek nevsimizi, karakterimizi ve duygularımızı 77 gün boyunca sınava tabii tutacak. Mars Retrosu’nda doğmadıysanız, bu manipülatif retroya uymamanızı tavsiye ederim. 29 Ekim günü öğleden sonra başlayacak Mars Retrosu tıpkı bir örümceğin ağları gibi olayların bizim etrafımızda gelişmesini sağlayacak. Mars Retrosu'nun etkilerinden kaçamazsınız ama sağduyunuzu takınıp, mantıklı davranarak süreci yönetebilirsiniz.

Peki yönetemeyenlerin geri bildirimleri nasıl olacak?

  • İçlerinde büyüttükleri sözleri dışa vuracaklar.
  • Kıskançlıktan öte ayak oyunlarına başvuracaklar.

Mars’ın, hava burcunda geri gitmesi bizleri köklerimizden uzağa atabilir. Bu döngüde asla yapmam dediklerimizi bizlere Mars yaptırabilir. Kendimizi bir kısır döngü içene hapsolmuş hissedebiliriz.

Mars Retrosu Ne Zaman Başlayacak?

29 Ekim günü saat 15:54’te Mars İkizler burcunda önce yavaşlayacak ardından da 31 Ekim günü saat 15:54’te geriye doğru yol almaya başlayacak…

Mars Retrosu Ne Zaman Sona Erecek?

12 Ocak 2023’de Mars yavaşlayacak, ardından da 14 Ocak 2023’de İkizler burcunda düz seyrine geçecek.

En Çok Hangi Burçlar Etkilenecek?

Mars Retrosu’ndan en çok etkilenen burçlar İkizler ve Yay burçları olacak. Aynı zamanda Başak ve Balık burçlarını da etkisi altına alacak Mars. Eğer kişisel haritanızı biliyorsanız ve haritanızda gezegenleriniz bu burçlarda hareket ediyorsa; Mars sizi de etkileyebilir.

Şahtık, Şahbaz Olabiliriz

Konuların arka arkaya kapıya dayanması, neyin bedeli, neyin faturası gibi soranlara, sorgulayanlara Mars ilk cevap olarak, atağa geçin ve hayat size gol atmadan siz hareket edin diyecek. Reflekslerimizi ölçümleyecek, eko-anksiyeteye doğru evrilen toplumların içinde "dert yumağı" olmamak için farklı çareler üretenlere tanıklık edebiliriz. Örneğin; bu döngüde ek iş fırsatı bulabilirseniz; hayata geçirebilirsiniz ya da iş yerinizde artan sorumluluklarınız karşısında “sessiz istifayı” değil de kendinizi göstermeye çalışın. Neden mi? Çünkü; Mars geri gittikçe, eksikleri de gözümüzün önüne yığılacak. Bu süreçte emin adımlarla ve problemleri çöze çöze yürümek, Mars Retrosu'nun girdabından savrulmadan çıkmanızı sağlayabilir.

Mars Retrosu, Zekâ Seviyemizi Ölçecek!

Ortalama 18 ayda bir karşımıza çıkan Mars Retrosu’nda doğmak, az kişiye nasip olur. Yani çoğunluğumuz Mars Retrosu’nda doğmayız. Eğer sizin de kişisel haritanızda Mars Retrosu yok ise bu dönemde alım-satım yapacaksanız ya da büyük bir anlaşmaya imza atacaksanız çok çok dikkatli olun!

Oldu da bu süreçte işe başladınız, olabildiğince imzaladığınız evrakları okumaya, deyim yerindeyse bir anne gibi her şeyi kontrol etmeye özen gösterin. Çünkü; zamanın kalitesinin dağınık olduğu günlerden geçeceğiz. Mars Retrosu hemen hemen tüm sektörleri etkileyecek kolektif bir retrodur. Hızlı başlangıçları tetiklediği gibi hızlı bitişleri de tetikler. "Basiretim bağlandı" kelimesi ile Mars Retrosu'nu eş değer tutabilirsiniz. Bu döngüde çevreniz size sorumluluk yüklemeye çalışabilir, onları kendi halinde bırakmanız, yapacağınız en büyük iyilik unutmayın. Sebebi ise; havadar bir retro olması. Hepimizi “Cahiliye Dönemine” götürecek...

Kontrol Bizde Değil!

Mars Retrosu, büyük şirketlerde birçok projenin durmasına, devam eden projelerin yavaşlamasına hatta yeni yıl bütçelerinin onaylanmamasına kadar da ekileri beraberinde getirecek. Şirketlerin, ağır ve hantal bir dönemden geçtiği anlamını da taşımaktadır. 77 gün sürecek Mars Retrosu’nda birçok sendrom ile karşı karşıya kalacağız:

  • Ekonomik sendrom
  • Zam sendromu
  • İletişim sendromu
  • Belirsizlik sendromu

Bu kadar sendromu yaşarken; eğer kurumsal bir firmada çalışıyor ve yükselmek gibi bir hedefiniz var ise odağınızı değiştirin. Eforunuzu, “Neden-Sonuç” ilişkilerinden uzak tutmalı ve olabildiğince minimal yürümenizi tavsiye ederim.

Savaş gezegenin dikkat çekmek istediği diğer bir nokta ise bazı olayları iki kere deneyimlememizi istemesi olacak. Bu süreçte en çok; “Kimler kimlerle beraberdi sözünün yerine kimler kimlerden vazgeçti.” sözünü daha çok söyleyeceğiz.

Doğum haritasında Mars’ı İkizler ya da Yay olanların, değişim hayatının her bölümüne sirayet edecek.

Doğum haritasında Ay burcu İkizler veya Yay olanların ise duyguları değişecek.

Aça Dokuz Yorgan Örtmüşler Yine Uyuyamamış

Mars’ın İkizler burcundaki yerleşimi mücadelenin güçsüz hali demektir. Bir de üzerine retro yapınca emekçilere, “İnceldiği yerden kopsun!” psikolojisini verebilir. 29 Ekim’den 14 Ocak tarihine kadar devam edecek bu retroda ya kendi iç gücümüzü kılıç kalkan yapacağız ya da Mars’ın savurup, dağıttıklarından olacağız.

  • Eğer kişinin doğum haritasında toparlayıcı açılar yoksa, akılları 24 saat “kurnazlığa” çalışan, hırslı insanların sınavları başlıyor demektir.
  • Eğer çevrenizde çocuk gibi tutturan, dediğini yaptırmaya çalışan insanlar var ise bu süreçte iyice kontrolden çıkabilir. Aman dikkat! 

Bir malefik gezegen hava burcunda geri giderken, diğer bir malefik gezegen Plüton da toprak burcunda son derecelerde hareket ediyor olacak. Son derecelerde hareket eden iki malefik gezegen, kurumların içerisindeki çarpıklıkları da gözler önüne serecek...

Ummadık Taş Baş Yarar

Duygusal veya fiziksel olarak farklı birliktelikleri olanların sırları, derin kuyulardan çıkacak. Ve bunu Mars öyle bir şekilde ortaya çıkaracak ki; “Kırk yıl düşünsem, bu tesadüfler ve denklemler nasıl bir araya geldi?” dedirtecek. Mars, cinsel yaşamı renkli, libidosu yüksek, yerinde duramayan herkesi bu süreçte üzecek. Nedenine gelecek olursak; üzdükleri kişiler gözlerini açarken, önlerine çıkan farklı fırsatları da değerlendirecekler.

Geleceğin Referansı Geçmiştir!

Ülkemizin astroloji haritasında Ay burcu İkizlerdir. Ülke haritalarında Ay burcu, ülkenin iç ilişkilerini, kararlarını ve tepkilerini temsil eder. 31 Mart 2019’da Mars İkizler burcunda seyretmişti ve Türkiye o günlerde büyük kırılmalardan geçmişti. Buradan referans alarak Mars'ın bu seferki seyrini incelersek, 29 Ekim’den itibaren ülkemizin gündeminin hız kazanacağı anlamına geliyor.

Hazırsanız; 2023 Anayasasını Dinleyeceğiz!

Mars’ın İkizler burcundaki 77 günlük geri hareketi; geçmişle geleceğin arasında bağ kurmamızı sağlayacak. Diğer gezegenlerde değişken burçlarda Mars Retrosu’na köşelerden destek verecek. Jüpiter’in, 29 Ekim’de, 29 derecede Balık konumlanmasının da Astroloji dünyasında bir anlamı var. 11 yılda bir 29 derecede Balık burcunda konumlanan Jüpiter; bizi yakın tarihe götürecek, 12 Eylül 2010 referandumuna! Referandumun köşe taşlarının bu döngüde belirleyicisi Jüpiter’in burç değiştirmek için 29 derecede konumlanması olacak. Ne hikmettir ki 12 Eylül ile aynı derecede oturuyor olması da manidar gözükecek. Başkanlık sistemi yerine “güçlendirilmiş” parlamenter sistemi bu sefer iktidarın dilinden duyabileceğimizi işaret ediyor, gezegenlerin değişken burçlardaki zorlayıcı etkileri.

“Hayal Edilen Her Şey Ol’maya Mahkumdur”

Üniversitelerdeki seminerler, sempozyumlar dijital dünyada canlı canlı yayınlanırken, farklı gösterilere de şahit olacağız. Gökyüzünde ayaklarını yere vura vura geri giden Mars; yeryüzünde bize de adrenalini hissettirecek. 11 yıl önce yapılan referandumun bir benzerinden geçmeyeceğiz. Geçmişe dönmek istemeyen Türkiye, aynı fikirlerle yürümeyecek. Başkanlık sistemine ‘’elveda’’ demek isteyenlerin sesini duyacağız. Yeni anayasanın hazırlanma sürecinde gençlerin tepkileri de önem arz edecek. Üzerinde konuşulan Anayasa değişikliği için adı geçen konu başlıklarında, birtakım değişiklikler yaşanabilir. Malum Retro döngüsünde gözden kaçan ayrıntılar olabilir. Seçim kampanyalarının hızlanmasıyla birlikte partiler, seçmenlerinin karşısına geleceği öngören bir anayasa taslağı ile çıkabilir.

3. Dünya Savaşının Stresini Yaşatacaklar

77 günlük devri âlem hepimizi ilgilendiriyor. 13 Ocak 2023’e kadar devam edecek Mars Retrosu; ABD’nin Orta Doğu’dan çekilme eğilimini ve İsrail’in daha saldırgan politikalara bürüneceğini işaret ediyor. İran’ın nükleer anlamda bir güç elde etmesinden oldukça rahatsız olan İsrail’in İran’a ültimatom ve nota verdiğini bolca göreceğiz. Nükleer güç caydırıcılığını tekelde bulundurmak isteyen İsrail’in, İran’ın askeri tesislerinde gerçekleştireceği operasyonları çok konuşuyor olacağız. İran’ın içinde bulunduğu ekonomik durumu göze alacak olursak; Çin’in desteği olmadan İsrail’in hamlelerine karşılık vermesi olanaksız olacak. 3 Ağustos 2021’de seçilen, 1960 doğumlu Mars Retrosu'nda dünyaya gelen İbrahim Reisi dışarıda İsrail’le yaşadığı problemler kadar içeride de kendi muhalifleri ile uğraşmak zorunda kalacak. Düşük katılım oranı ile yapılan seçimde kazanan Reisi, içeride muhalefet sertleştikçe, söylemleri ve attığı adımlarını da sertleştirecek. Retro’da dünyaya geldiğini de göz önünde bulundurursak savaş çığırtkanlığı yapması olası. İsrail’in, retrolu başbakanın ardından yeni gelen başbakan Yair Lapid’in Mars’ı Yay. Lapid, Mars Retrosu’ndan en çok etkilenen liderler arasında başı çekebilir. Bu da bölgede sıcak temasların yaşanmasına neden olabilir. Savaş gezegeni hava burcunda geri giderken, yanı başımızda çiçeği burnundaki iki liderin dünya arenasında sert ifadeler kullanması tansiyonu yükseltmekle kalmayacak. Nükleer tehlike kelimesi bir anda Dünya’nın gündemi olabilir. Bir yanda Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, farklı bölgelerdeki genleşmelerin yansımalarını da ilk olarak piyasalardan izleyeceğiz.

İyi Bir Savaş Kötü Bir Barış Hiç Olmamıştır

3. Dünya Savaşı başlıyor mu sorusu herkesin diline bu günlerde düşebilir. 21. yüzyılın en sıkışmış günlerinin içine çekilmek ülkemiz için de an meselesi olacak. Ülkelerin didişmesi, toplumların genel tepkisine bu süreçte maruz kalacak. Bir yandan ekonomin en hızlı günleri olurken, savaş kelimesinin yaygınlaşması dinleri ayrı, mezhepleri farklı kişileri sosyal medyada birleştirecek. Bu da ‘’savaşmak isteyen kim?’’ sorusunu daha çok sorduracak. Nükleer caydırıcılık konusu bu kadar çok gündeme gelmişken, coğrafyamızda önemli bir konuma sahip askeri üs çokça konuşulacak; İncirlik Üssü! Nükleer başlıkların bulunduğu tesis Türk- ABD ortak iş birliği ile yönetilmekte. Bu nedenle İran Başbakanı İbrahim Reisi, İncirlik Üssü'nü diline dolayabilir. İran, Türkiye’yi bu üs nedeniyle potansiyel tehdit olarak görebilir. Türkiye kendini ‘’ateşten’’ korumak için elinden geleni yapacak. Denge politikası izlemeye her zamankinden daha fazla özen göstereceğiz. Fakat tedbiri de elden bırakmayacağız. Türkiye, ABD’nin İncirlik Üssü üzerindeki kontrolünü azaltmak isteyebilir. Hatta 2022 yılında olmasa bile; gökyüzü, ABD’nin bir gün mutlaka bu bölgeden çekileceğini işaret ediyor. Sebebine gelirsek; 1776 yılında kurulan ABD’nin ve İncirlik Üssü'nün kullanım statüsüne dair 1954 yılında imzalanmış ortak kullanım antlaşmasının sinastri haritaları birbirine uymuyor. Ama bu günlerde bu konun gündeme gelmesinin nedeni; Jüpiter’in 29 derecede konumlanması olacak. Kaldı ki İran’ın son yıllarda yaşadığı, en büyük ayaklanma ve hak arayışı dünyanın gündeminden düşmeyecek. İran sokaklarındaki gerginlikte ise Mars Retrosu infial yaratacak. Sokakların yanı sıra İran yönetiminde de büyük değişiklikler yaşanacak. 1989 yılından bu yana İran Devleti’nde dini lider olan Ali Hamaney’nin sağlığının ağırlaşmasıyla, İslami Şura Meclisi’nde de gruplaşma yaşanabilir.

Parası Biten Oyundan Çekilir!

Aslında öngörülemeyen günler Mars Retrosu ile başlıyor. Belirsiz ve havada olan tüm siyasi konularda sonuca ilerlemek 77 günde daha kolay olacak. Bol retrolu günlerin içinde birbirimizi duymak da zor olabilir diyor gökyüzü. 4 Temmuz 1776 tarihinde Mars- İkizler seyrinde kurulan ABD; doğa ve iklim olayları ile gündeme gelmekle kalmayacak. Yanı başımızda konuşlanan askerlerini de tıpkı Afganistan gibi bir anda çekecek. ABD, Ağustos’tan bu yana yaşadığı iç kaosuna daha çok kulak vermek zorunda kalacak. Öyle ki refah düzeyi yüksek olan eyaletler geri kalmış eyaletlerden düzensiz göçler alabilir. ABD maddi açıdan zengin ve fakir eyaletlerin demografik yapısını düzenlemekte epeyce zorlanacak. Bizler ise; ABD “birinci ligden düşüyor” diyeceğiz.

Mars Retrosu’nda Konuşulacaklar

  • CIA – Mars’ı İkizler
  • KGB Mars’ı Yay
  • Rusya Mars’ı Yay
  • Kazakistan Mars’ı Yay

Mars Karşıtlığından Etkilenecekler

  • Recep Tayyip Erdoğan
  • Kemal Kılıçdaroğlu
  • Meral Akşener
  • Ekrem İmamoğlu
  • Şahap Kavcıoğlu
  • Tansu Çiller
  • Bülent Arınç

Mars, İkizler burcunda son on yılda aşağıdaki tarihlerde geçiş yaptı. Ve bu seyirlerde hem kişisel hem de toplum olarak önemli olaylardan geçtik. Mars-İkizler seyrinde hayatınızda nasıl değişiklikler olduysa bu süreçte de benzer olaylardan geçebilirsiniz diyor gökyüzü...

  • 04 Mart 2021 ile 23 Nisan 2021 arası 
  • 31 Mart 2019 ile 16 Mayıs 2019 arası
  • 21 Nisan 2017 ile 04 Haziran 2017 arası
  • 12 Mayıs 2015 ile 24 Haziran 2015 arası
  • 31 Mayıs 2013 ile 13 Temmuz 2013 arası
  • 21 Haziran 2011 ile 03 Ağustos 2011 arası

Mars Retrosu’nda Burçlar

Koç: Fiziksel görüntünüz için daha önce cesaret edemediğiniz radikal kararları alabilirsiniz.Eğer evliliğini bitirme kararı alan bir Koç burcuysanız, bu sürecinizi hızlandıracak olaylarla karşılaşabilirsiniz. 

Boğa: Eğer maddi anlamda sıkıntıları olan bir Boğa burcuysanız, bu süreçte ferahlayabilirsiniz. Beklemediğiniz birçok kişiyle bu ay aynı ortamda bulunmak durumunda kalabilirsiniz.

İkizler: Hünerli ve becerikli tavrınız aile büyüklerinizin yaşadığı sorunlardaki çözüm odaklı atılımlarınızı destekleyecek. İşinde yakın bir zamanda terfi almış bir İkizler burcuysanız, yaşam standartlarınızı yavaş yavaş arttırmayı hedefleyeceksiniz.  

Yengeç: Yakın dostlarınızla aranızda kurduğunuz sadakati sınadığınız bir süreçten geçerken bunun önemini bir kez daha anlayacaksınız. Dostlarınızla olan iletişiminizi geliştirmek isteyeceksiniz. 

Aslan: Son yıllarda edindiğiniz arkadaşlarınızla iletişim kopukluğu yaşayabilirsiniz. Ani tepkiler, tartışmalar ve yeni kurulan WhatsApp gruplarından çıkmaları sürpriz olmayacak. Karakterinizin en baskın özelliğini bizzat Retro törpülemeye çalışacak.

Başak: Eski sevgilinizden gelen telefon beklemediğiniz duyguları gün ışığına çıkarabilir. Mars’ın hava burcundaki geri hareketi kariyer evinizdeki aksaklıkları en doğru şekilde atlatmanız için ısrarcı olacak. Özellikle paranıza ve kapınızı çalacak ortaklıklara dikkat etmeniz gerekiyor.

Terazi: Eğer ülke ya da şehir değiştirmek zorunda olan bir Terazi burcuysanız, bu fikrin ertelenmesine neden olacak olaylar yaşayabilirsiniz. Aşamadığınız bir takıntınız ya da korkularınız varsa, bunun çocukluğunuzda yaşadığınız ya da tanıklık ettiğiniz bir olaydan kaynaklandığına karar vereceksiniz. 

Akrep: Her zaman sakin ve sade olmayı tercih edenlerdensiniz ancak bu kez bu da gerekliymiş diyeceksiniz. Otoriter, rekabetçi, yüksek egolu kişilere karşı gardınızı alacaksınız. Emek vermenin, mücadelenin kişisel yolculuğunuzun parçası olduğunu, haklarınızı çiğnetmeyeceğinizin mesajını açıkça vereceksiniz.

Yay: Retro karşıt burcunuzda yaşanacak. Kimselere anlatamadığınız bir sırrınız varsa, duygusal anlamda birilerine anlatıp rahatlamak isteyeceksiniz. Derdinizi paylaşmak, anlaşıldığınızı hissetmek size iyi gelecek. El ve bileklerinizdeki eklem ağrıları şiddetini arttırabilir.

Oğlak: Uzun yıllardır hayatınızda kimse yoksa görünüşünüze ve kısmetinizin kapalı olduğuna dair vesveselere kapılabilirsiniz. Sağlık konusunda daha temkinli olmanızda yarar var, dikkat!

Kova: Düşüncelerinizi lafı dolandırmadan, açık sözlü bir şekilde dile getirmeniz yakınlarınızı şaşırtabilir. Politik davranmak istemediğinizi gözler önüne sereceksiniz. Mental ve psikolojik anlamda hissettiğiniz yorgunluğun üstesinden gelmek adına kendinizi sık sık alışveriş yaparken bulabilirsiniz.               

Balık: Bir anda yaşanan olaylar, birçok kişinin hayatını bambaşka bir yöne çevirebilir. Kendinizi hiç anlamadığınız bir şekilde olayların içinde bulabilirsiniz. Aile ilişkilerinizde maddi aksaklıklar baş gösterebilir.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

01.09.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...