Yükleniyor . . .

2022 İKİZLER BURCUNDA DOLUNAY

Gökyüzünde öyle bir Dolunay zuhur edecek ki “insan yaşamadan anlayamaz” dedirten türden olacak. Kelimelerin gücünün yetersiz kaldığı bu Dolunay’ın tarifini sizlere şöyle verebilirim. 2019 yılının sonundaki duygusal sıkışmaları hatırlayanlar vardır… 2020 yılının başında dünyanın başına gelenlerle kıyaslayabilirsiniz bu yılı. Haliyle İkizler burcunda gerçekleşecek Dolunay, 2023’ün toplumların taşımakta zorlanacağı yükleri ortaya çıkaracak. Eş zamanlı olarak birçok ülkeyi zorlayan bir yıl olacak 2023’ün fragmanı niteliğinde bir gökyüzü olayı ile karşı karşıyayız. Bugünlerde olağanüstü açıklamalar yapan ülkelerin tutumu amansız bir agresyonu ekranlardan taşıracak.

Dolunay Ne Zaman Gerçekleşecek?

Yılın son Dolunay'ı İkizler burcunda 8 Aralık günü, sabah saatlerinde 16 derece ile gerçekleşecek.

Çalıyı Geçerken, Deliye Bulaşmıyoruz!

Ege’deki komşumuz Yunanistan’ın yapacağı açıklamalar uluslararası iplerin gerilmesine neden olabilir. Ülkemizin bu açıklamalara karşı Yunanistan’ın diplomatik tavrını NATO’ya taşıması aslında ne kadar sıkışık bir gökyüzü gündeminde olduğumuzu bizlere tüm detayları ile yansıtacak.

  • Ülkemizin yapacağı tatbikatlar artacak. Askeri, jeolojik ve daha bunun gibi birçok alanda tatbikatlar tecrübe edeceğiz.
  • Askeri Sanayi alanındaki gelişmeler konvansiyonel savaştaki yerimizi belli edebilir.
  • ASELSAN’ı daha çok konuşacağız.
  • Ülkemizin Ortadoğu’daki hamleleri bizden çok bölgedeki ülkelerin son dakikalarında servis edilecek.

Yeni Model Soğuk Savaş

ABD’nin kendi sınırları içinde sorgulanan devlet idaresi tüm 3. Dünya ülkelerinin uyanışını tetikleyebilir. Dünya siyasi kutup anlayışını değiştirecek. Devletler artık kaderlerini tek bir ülkenin çıkarlarına göre değil, ortaklı şekilde yaptığı iş birliklerine göre belirleyecek. ABD’nin içerde bir otorite sağlayamaması uluslararası arenaya daha çok sirayet edecek. Biden, mücadele etmeye çalıştığı Çin’in teknoloji ve parkende ürünleri, kendi ülkesinde koltuğunu tehdit eden cumhuriyetçiler ve tabi ki Doğu Avrupa’da büyüyen bir Rus tehdidinin arasında sıkışacak. 7 Ekim 1952 doğumlu Ay burcu İkizler olan Vladimir Putin’in partisinin, DUMA meclisinde elde ettiği son zaferle birlikte daha sert adımlar attığını göreceğiz. Rus Anayasasında değişiklik yapabilecek güçte olan, 1 Aralık 2001 Yay stelyumunda kurulan Birleşik Rusya Partisi, Doğu Avrupa üzerinde daha farklı bir baskı oluşturacak.

En Büyük Tehdidi Kim Savuracak?

Rusya Federasyonu’nun 21.yüzyıl felsefesi ile Sovyet felsefesini harmanladığını göreceğiz. Rusya her fırsatta Avrupa’yı enerji gücü ile tehdit edecek. Rusların silah deposu olan Kaliningrad şehri Orta Avrupa ülkeleri tarafından sık sık eleştirilecek. Rusya, 25 Ağustos 1991 yılında Satürn-Kova döngüsünde kurulan Belarus ile ilişkilerine boyut atlatabilir. Ukrayna örneğinde gördüğümüz gibi Belarus halkının ikiye ayrıldığını görebiliriz. Avrupa askeri gücünü Doğu Avrupa ülkelerinin sınırına dayandıracak. Çin-Rus iş birliğinin hem ticari hem askeri tabanda artması batıyı ciddi önlemler almaya itecek. Almanya’nın Rusya ile var olan sorunları daha da derinleşebilir.

Ülkemiz İç Politikada Hızını Düşürmeyecek

Yeni iç politikaların doğurduğu sonuçlar dış siyasete de yenilik arayışının doğmasına neden olacak. 2023 yılına doğru hızla ilerlediğimiz sırada ülkemiz Ortadoğu politikalarını sıfırdan başlatacak hamleler yapabilir. Bölgeye huzuru getirmeyi kendine misyon edinen Türkiye, bu konudaki duruşunu resmi adımlar atarak gündeme taşıyacak. Yakinen bilindik bir komşumuz olan Irak devletini, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi üzerinden tartışmaya başlayacağız. Dışişleri düzeyinde yapılacak görüşmelerin ana gündemi ortak problemleri kökten çözmek olacak. PKK- YPG’nin bölge halkları üzerinde günden güne zayıflayan etkisi ile siyaset, askeri hareketliliğin önüne geçmeye başlayacak. Ülkemiz diplomasisini en ince ayrıntısına kadar bir silaha dönüştürmek isteyecek. Türkiye bölgede yeni kurulacak iş birliği teşkilatlarının kurucu aktörü olabilir. Tabi ki bu konuda Türkiye’nin görüşeceği ilk isimlerden biri bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı olan Neçirvan Barzani olacak.

Gözler Ortadoğu’da

İkizler burcunda gerçekleşecek Dolunay ülkemizin Ay burcu ile ilişkili olacak. Bu da bazı isimleri gündeme taşıyabilir. Barzani ailesinin lideri olan Mesud Barzani de diplomasi trafiğinde önemli bir aktör olduğunu kanıtlayabilir. 16 Ağustos 1946 yılında Aslan stelyumunda doğan Barzani’nin haritası, son nefesine kadar Ortadoğu’da etkin bir siyasi isim olacağını işaret ediyor. Barzani’yi hepimiz 16 Kasım 2013 tarihinde Boğa Dolunay’ında gerçekleşen Diyarbakır buluşmasından hatırlıyoruz. O yıllarda büründüğü politikalardan ne kadar döndüğünü bu Dolunay ile birlikte fark edeceğiz. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi yaşadığı sorunları çözmek için Türkiye’ye muhtaç olduğunu fark edecek. Türkiye’nin artan askeri gücü bu düşüncelerinde en belirleyici unsur olacak. 2022 Aralık ayında; Mars bir yandan geri giderken hemen diğer yanında İkizler burcunda Dolunay’ın gerçekleşmesi gökyüzünün yıllardır Orta Doğu’da süregelen savaşın bir nebze yavaşladığına tanıklık etmemizi sağlayacak.

Gezegenler Ateş ve Havaya Teslim!

Hızlı hareket eden gezegenlerin ateş burcundaki hareketi, büyük devletler izlediği Ortadoğu politikalarının kendi ayaklarına da bağ olmaya başladığını görecekler. Bölgede silahlandırdıkları küçük grupların fişlerini kendileri çekecek. Tüm bu olanlar belki bir günde gerçekleşmeyecek fakat önümüzdeki yıllar bu gelişmelere gebe! Ortadoğu’da silahtan ziyade ticaretin, diplomasının trafiği başlayacak. Harabeye dönmüş Ortadoğu şehirleri tekrar imar edilmeye çalışılacak. Ülkemiz bu imar faaliyetlerinde büyük rol oynayacak. Türkiye özellikle bölgede yaşayan Türkmenler ile olan ilişkilerini güçlendirecek. Hatta ülkemiz bölgede yaşayan Türkmenleri tek bir çatı altında birleştirmek isteyebilir. Kendilerini temsil edebilecek geniş çaplı bir dayanışma derneği kurulabilir. Bu gelişmelerin aslında 2023’te gündelik hayatımıza yansıyacak büyük başlıkları barındırıyor. Dolunay’ın heybeti 2022 yılını kapatmak için hesabı kitabı tam olarak hepimize yaptırmayı planlıyor. Arkasından da büyük bir çerçeve çizmek istiyor. 2023’e taşıyacaklarımızı da bu çerçevenin içerisinde göreceğiz.

İkizler Dolunay’ının Burçlara Etkisi Nasıl Olacak?

Koç: Ani kararlarınızın sonuçlarını fark edeceksiniz.

Boğa: Harcamalarınızın artması sizde küçük çaplı kaygılar uyandırabilir.

İkizler: En beklemediğiniz alandan sınanmak, tecrübe katacak.

Yengeç: Duygularınızı rahatça dile getirebileceksiniz.

Aslan: Sektör değiştirmek için aceleci olmayacaksınız.

Başak: Hızınıza yetişemeyecekler. 

Terazi: Üzerinizdeki baskıyı kırabildiğinizi fark edeceksiniz.

Akrep: Kararında emin olduğunuz yolu benimseyeceksiniz.

Yay: Şansınızın döndüğünü yaşayacağınız olaylarla daha net kavrayacaksınız.

Oğlak: Dolunay döngüsü sizi organizasyonların, etkinliklerin aranan ismi haline getirecek.

Kova: Zaman ve verim konusunda seviye atlayacaksınız. Kendinizi daha iyi tanıyacaksınız.

Balık: Sosyal ilişkileriniz güçlenecek, sizinle ortak olmak isteyenlerin sayısı artıyor.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.11 2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay, 12.37’de Oğlak burcuna geçiyor. “Kurallar düzeni belirler” mottosuyla hareket edeceğiz. Alacak-verecek davaları gündeme gelirken, bencil tavırlar ön plana çıkacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...