Yükleniyor . . .

2019 YILININ SON GÜNEŞ TUTULMASI OĞLAK BURCUNDA (26 ARALIK 2019)

2019 Yılının Son Güneş Tutulması

26 Aralık 2019 Perşembe günü 4 derecede Oğlak burcunda halkalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Gözümüzdeki perdeyi aralayacak, ayaklarımızın üzerinde durmak için var gücümüzle mücadele edeceğimiz bir süreçte eş zamanlı olarak başlayacak. 2019 yılının son tutulması kâr zarar hesabı yaptırırken, 2020 yılının da rengini ortaya koyacak. Köprü görevi görecek yılın son 5 gününde gerçekleşecek güneş tutulması,    siyasi kırılmaları, ekonomide dönüşümleri kurumlarda keskin kararları işaret ediyor.

Rengi sarı olan 2019 yılında gerçekleşen Oğlak tutulmaları bize ayrışan duygularımızı tanıttı.

Eş zamanlı gerçekleşecek Yeniay ise tutulan Güneş’in enerjisini kırmak için elinden geleni yapacak. Çocukların tepkilerini yükselten, ders yapanların konsantrasyonunu bozan, tuhaf rüyalar görmemize neden olan, uykusuz gecelerle tanıştıran yılın 5. tutulması gökyüzünde yerini alırken, astroloji için oldukça dikkat çekici bir tutulma olacak. Çünkü büyüme, bolluk ve iyiliği, şansı temsil eden Jüpiter’le aynı hizada meydana gelecek. Uranüs’ün de destek vereceği tutulmaya çözüm odaklı girerseniz hem çizgilerinizi hem geleceğinizi çizmiş olursunuz.

Cahil kendinin düşmanıdır, başkasına nasıl dost olur?

Bu tutulmanın anahtar sözcüğü dönüşmek olacak. Tutulan Güneş’e saf tutan Jüpiter olurken, beklenen paraların, ödemelerin, anlaşmaların bir şeklide yolu açılacak. Güneş ve Ay kavuşurken dönüştürecek, dönüşürken de Yeniay gerçekleşecek.  Olmaz dediklerimiz olurken, gitmez dediklerimiz gidecek.

Toprak burcunda tutulan Güneş’in gücünü 2020 yılı daha fazla hissedecek. Meydan okumak herkesin günlük tavrı olacak. Aile içinde yoran, zorlayan, cana ağır gelen kişiler varsa abartılı davranmanın suyunu çıkaracaklar. Bazı ilişkiler kökünden biterken, bazı sorumluluklar aile içinde yerini bulacak.  Çünkü çekip çevirenlerin limiti doldu diyeceğiz. Artık merhametin yükünü çekmek istemeyeceklerin sayısı artarken yaslanarak, atıp tutarak yaşayanların alanları daralacak.  İşte bu yüzden son 3 yıldır derde düşüp çare bulamayanlar için gün doğmaya başlayacak.

Çakalsız köy olmaz diyeceğiz.

Halkalı tutulan Güneş bir yanda Oğlak burcundaki Yeniay bir yanda güçlerini birleştirirken, toprak hareketleri dünyanın birçok yerinde konuşulmaya başlayabilir. Uyuyan faylar uyandı başlıkları atarken jeofizikçiler ve medya heyelanları, toprak kaymalarını konuşabilir.

Astrolojide Güneş ve Ay’ın kavuşumu çok anlamlı bir yere sahiptir.  Bu süreçte herkesin kendine pay çıkarmaya çalışması ise çakalsız köy olmaz lafını akıllara getirecek.  Tutulma bize düşünsel değil dürtüsel bir dönemin içinden geçtiğimizi fark ettirecek. Etki tepki misali her köşede bir misilleme söz konusu olacak. Eğer aralık ayında dünyanın manyetik alanını değiştirmeye çalışan enerji salınımı ile baş eder, sadece akılcıl düzlemde yönetirseniz 2020 yılı tıpkı bir trambolinin üstünde sıçramış gibi hem ruhsal hem yaşamsal olarak standartlarınızı yükseltebilir. Yeni bir başlangıç yapmak için ideal dürtüler oluşturur, imkânsız gördüklerinizi hayatınıza katarsınız. Gelecek için plan yapmaya teşvik eden gökyüzünün beyaz tarafına tutunarak yolunuzu çizebilirsiniz. Jüpiter’in Oğlak burcunda yer alması ve tutulmaya eşlik etmesi aynı zamanda yeni hedefleri destekleyecek. Bir yandan yaratıcı yollar aramanızı sağlarken eski alışkanlıkları ve davranışları sorgulamanızı sağlayacak.  Kötüyle oturup kalkanlardansanız hayatınızdan kendiliğinden gidecekler, bilginize!

Güneş en güçlü burçta tutuluyor, açılın!

Güneş, Oğlak burcunda tutulurken,  Jüpiter -Oğlak burcunda 5 derece ile yer alacak.  Kısacası kavuşacaklar ve tutulan Güneş’i şans gezegeni Jüpiter genişletecek. Bu durumu büyük bir titreşime benzetebilirsiniz. Tutulma herkesin yüreğini, aşkını, geleceğini, duygularını, sevme şeklini değiştirmeyi hedefliyor. Fanatik olanları ise zorlayacak. Eğer hiçbir şeyi abartmıyorsanız hayatta sorununuz yok demektir.

Gezegenler nefes kesici günlere bu tutulma ile açılıyor.

  • Kişisel gelişim, profesyonellik ve maneviyatta iyileşme, fırsatlar, iyimserlik ve cömertlik getirecektir.
  • Elinizden gelenin en iyisini yapmanızı sağlayacak. ‘’Genişleme’’ kelimesi yaşamın tüm alanına yayılacak.
  • Uzun yolculuklar, yeni çalışmalara ön ayak olacak.
  • İlişkiler, yatırımlar, ticaret ve buna bağlı yasalar da gündemde olacak.
  • Jüpiter’le birlikte tutulma etkisinde ruhsal büyüme ve kendini aşma gibi teşviklerde olacak.
  • Sürpriz ve heyecan verici gelişmeleri ifade edecek.
  • Sezgileri arttıracak, farkındalığı genişletecek, iç görüye bir flaş etkisi yaratacak.
  • Özgüven, macera duygusu ile gösterişli ve tuhaf taraflarınızla tanışacaksınız.
  • Şansa karşılaşmalar yeni ilişkileri getirecek.
  • Yaşamda değişiklik yapmak için bu yılın son fırsatını sunacak.
  • Hayatınız durduysa, heyecan verici fırsatları ileriye taşıyabileceksiniz. Yeni bir dil öğrenme, sanatla uğraşma, müzikle ilgilenme, dans etme gibi şimdiye kadar denemediğiniz konularda becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Jüpiter, Uranüs 120’liği;  molalar, heyecan verici karşılaşmalar getiriyor.  Eğer utangaç veya adım atmaktan çekinen biriyseniz, bu yönünüzü öteleyecek cesarete sahip olabileceksiniz.

26 Aralık’taki Güneş tutulması, 2 Temmuz 2019'da meydana gelen Güneş tutulmasının etkilerinin sona erdiğini gösterecek. 5 Haziran 2020’de meydana gelen Ay tutulmasına kadar 6 ay boyunca yeni bir döngünün başladığını işaret edecek.

Tutulma Haritası

Halka şeklinde meydana gelen tutulma, 7 dakika 40 saniye sürecek. Orta Doğu, Güney Hindistan, Güney Doğu Asya’da ve Avustralya’nın bazı bölgelerinde gözlemlenebilecek.

Türkiye’de Güneş tutulması tam olarak gözlemlenmeyecek. Ancak Güneş’in %7’lik bir dilimi gözlemlenebilir durumda olacak.

İlişkiler ve Sosyal Yaşam

  • Gerginliği gideren Güneş tutulması, gerçek ruh eşinizle karşılaşmanızı sağlayabilir.
  • Uzun zamandır devam eden birliktelikler evliliğe gidebilir.
  • İşinizde, yolculukta, okulda yaşamınızı tamamen sonsuza denk değiştirecek biriyle tanışabilirsiniz.
  • 26 Aralık’ta yaşanan Güneş tutulması etkisiyle birçok insan evlilik kararı alabilir.
  • Hayallerdeki evi satın alabilirsiniz, sevgi dolu bir yuvaya, aileye sahip olmanız imkânsız olmayacak.
  • Karşınıza renk katacak, şans getirecek, yön verecek insanlar çıkabilir.

Güneş ve Ay birbirine meydan okuyor.

Güneş tutulması esnasında Yeniay’da meydana gelir ve Ay’ın gizlediği güneş ışığını görür. Güneş’in çekirdeği iradenizi, özünüzü yansıtır. Olgunlaştıkça varlığınızı bağımsızlaştırır, adım atmanızı sağlar. İç ve dış tüm deneyimleri filtreler ve yaşam enerjisi verir. Bir yandan Ay ise içgüdüsel olarak kendimizi hissetmemizdir. Derindir ve özümüze yakınlık kurar. Duygusal alışkanlıkları ve yaşama yönelişi ortaya koyar. Güneş’in bilinçli ve ışıltılı olduğu yerlerde, Ay bilinçsiz ve aldatıcı biçimde etkilidir.

Güneş tutulması 26 Aralık 2019 Perşembe günü, 4 derece ve 7 dakikalık bir süreçte Oğlak burcunda gerçekleşecek. Satürn'ün yönettiği Oğlak burcunda; kamu hayatı, kariyer, itibar, başarı ve hesap verebilirlik güçlü bir odak noktası olacak. Bu tutulma, tüm bu meselelerle ilgili yeni başlangıçlarla da ilgilidir. Ayrıca Temmuz 2009-Ocak 2011 arası iş kuranlar veya işe girenlerdenseniz kariyerinizde iş yerinizle ilgili keskin kararlar da alabilirsiniz.

Pratik, ulaşılabilir hedefler belirleme zamanı.

Kişilikte olgunluk ve sağduyu geliştirmek için çalışmak, geleceği düşünmek ve bunun için hazırlık yapmak bu süreçte çok önemli. Öz disiplin ve ustalığı geliştirmenin somut yollarına odaklanmak gerekecektir. Hayallerimizi gerçekçi bir biçimde besleyerek, deneyimleri daha derin boyutlara getirmemizi sağlayacak bir Güneş tutulmasıyla karşı karşıyayız.

Oğlak burcundaki tutulma, sınırlarımızı kabul etmemiz gerektiğini işaret ediyor. Odaklanacağımız konuları, gideceğimiz yolları, nasıl birisi olmak istediğimizi, belirlemeliyiz. Bu evrede toprak burcundaki bu oluşum önemli değişimler yapmamıza da ön ayak olacak. Hayatımızdaki kusurlar tutulma döneminde ortaya çıkar, bu da bizlere hataları toparlamak için imkân verir.  Bir şeyi sonlandırır diğerini başlatır. Jüpiter ve Uranüs ile bağlantılı Güneş tutulması tüm bu çıkarımı gerçekleştirmek için şartlar sunacak.

Etkisi ne kadar sürecek?

Önümüzdeki 3 -6 ay içinde bahsedilen kişisel sıçrama gerçekleşebilir. Ancak Yengeç-Oğlak aksında meydana gelen tutulma bu süreci kolay yollarla elde edemeyeceğinizi de ifade eder. Konsantre olmak her zamankinden zor, başarabilenin mükâfatı ise 1.’lik…

Daha önce bu eksen boyunca devam eden tutulma tarihleri;

Bu aksa düşen tutulma, Temmuz 2018’de gerçekleşti ve sonuncusu Temmuz 2020’de gerçekleşecek. Bu tutulmaların burçlara ve dünyaya etkilerini son 3 kitabımda detaylı anlattım.  Eğer hala 2020 Şifreleri Çözüyor kitabımı almadıysanız tarihin belki de en iddialı tutulma aksının dünyaya etkilerini kaçırıyor olabilirsiniz.

Tutulma en çok bu yıllar arasında doğanların hayatının yönünü değiştirecek.

Ay Düğümleri Oğlak-Yengeç aksında doğanların hayatında büyük dönüşümleri, kırılmaları beraberinde getirir. Eğer bu yıllarda dünya geldiyseniz enerjinizle kimse baş edemezken duygularınızı yönetmekte zorlanabilirsiniz.

  • Temmuz 2000-Haziran 2002 yılları arasında…
  • Temmuz 1990- Aralık 1992 yılları arasında…
  • Temmuz 1981-Haziran 1983 yılları arasında…

Tutulmada başı dönecek burçlar;

Oğlak-Yengeç-Terazi-Koç

Natal haritasında Oğlak burcunda gezegen konumları olan ülkeler ve kişiler toprak burcundaki tutulmanın etkisiyle büyük günlerden geçecek.

  • Çin; uluslararası ekonomide çok daha somut bir şekilde ortaya çıkacak. 
  • Rusya; Akdeniz’de sert hamleler yaparken, Ortadoğu’daki stratejik hamlelerini değiştirecek.
  • Almanya; dünyanın en önde gelen markalarına sahip olan Almanya küresel krizi hissederken Fransa gibi ve sokakları karışabilir.
  • Bağdat; hararetli günlerden geçebilir.
  • Suudi Arabistan; petrol rafinerileriyle gündeme gelirken daha önce yaşadığı saldırıların benzerinden geçebilir.
  • Azerbaycan; hükûmet karşıtı yürüyüşlerle karşılaşabilir.
  • Angela Merkel, sağlığı ile yine gündeme gelebilir.  
  • Devlet Bahçeli, sağlığı ile gündeme gelebilir.
  • Papa Francis, sağlığıyla gündeme gelebilir.
  • İlham ALiyev, alacağı kararlarla ilgili çok konuşulabilir.
  • İran Dış İstihbaratı – VAJA, gündeme gelebilir.  

 

Not; Burçlara etkisini aylık ve haftalık yorumlarda bulabilirsiniz. Çünkü tutulma etkisine özel detaylı bir şekilde hazırlandı.  Eğer bu tutulma gerçekleşirken özel bir durumunuz varsa ayrıntılı burç yorumunuzu satın alarak astrolojinin detaylarından faydalanabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

11.12.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...