Yükleniyor . . .

2018 TEMMUZ AYINDA NELER OLUYOR

Temmuz Ayında Neler Oluyor?

Hatırlarsanız, ‘’Haziran ayında neler oluyor?’’ başlıklı yazımı kaleme alırken temmuz ayı ile bir çok bağlantısı olduğunu iletmiştim. Birbirini takip eden gökyüzü konumları ve bileşenleri bu iki dönemi astroloji adına bir tutuyor.  Bu yüzden haziran ayının son haftasında gerçekleşen gökyüzü hareketleri temmuz ayının konusunu oluşturdu.  Kirli Dolunay ile başlayan bu döngü temmuz ayının tutulmalarına da şekil veriyor. Türkiye’nin bu süreçte bol bol konuşuluyor olacağını diğer yazılarımda da belirtmiştim. Eğer fırsatlar iyi belirlenirse önü açık olan gelişmelerin içinde ekonomi, madenler, yer altı kaynakları, eğitim, hukuk, toplumsal yapı ve meclis yer alacak.

60 günlük döngü devam ediyor!

2016 yılında 16 Temmuz’dan itibaren etkili olan Kirli Dolunay’ın üçüncüsü 28 Haziran’da gerçekleşti. Bu süreç aynı zamanda ülke olarak yaşadığımız sorunların da ne yöne gideceğinde belirleyici rol üstlenecek. Dünyada para tipi değişirken, son 25 yılın asli sorunu gibi görünen petrol endüstrisinin küresel sistemde yeni yerini de göreceğiz. 21. yüzyılın bol bölünmeli döngüsü adım adım yaklaşırken 3 tutulmanın peş peşe yaşanacağı 60 günlük sürecin sorumluluğunu bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan Güneş, Satürn karşıtlığı (Yengeç-Oğlak) başlatacak.

Güneş’in Yengeç burcunda olduğu ilk 21 günlük süreçte kimlerin köşeye sıkışıp kimlerin yükselişe geçeğini görebileceğiz. Türkiye’nin 2. ve 7. evinde etkili olacak olan bu Kirli Dolunay, milli zenginlikleri, devlet hazinelerini, son 9 aydır ekonomi ile ilgili yaşanan konuları ve finans sektörünü yakından ilgilendirecek. Ayrıca Kirli Dolunay ile başlayan bu süreçte Türkiye’ye mâl olmuş yöneticilerin, parti liderlerinin sağlık sorunlarını gündeme getirirken, sırlarının da ifşa olacağını işaret ediyor.

Yaz aylarında siyaset konuşmaya devam edeceğiz.

Mars gerilemesi devam ederken, Uranüs ile iş birliği yapan toprak burcu Boğa, Türkiye’deki köklü parti yapılarına da el atacak. İç hesaplaşma ve radikal değişim süreçlerini medya üzerinden takip etmemiz mümkün olabilir. AKP ve CHP bu döngüde dikkat çeken grupların içinde olacak. Siyasi liderlerin verecekleri kararlar, alacakları parti politikaları ve memleket meseleleri büyükten küçüğe birçok insanın ilgi noktası haline gelebilir. İstihbarat yapılanmaları da temmuz ayının gündeminde yer alabilir.

Türkiye’nin şah damarında Güneş Tutulması!

Türkiye’nin Natal haritasında yükselen burç Yengeç’tir. Yengeç burcunda ise bir Güneş Tutulması meydana gelecek. Tam da itibarımızın, aidiyet yapımızın, toplumsal normlarımızın üzerine doğacak bu Yeniay aslında bir nevi değişimi nasıl kucaklayacağımızı işaret edecek. Kirli Dolunay ile devam eden döngü ile “asla” dememeyi belki de öğreneceğiz. Aile, genel yaşam kriterleri, ülkemizin refahı ve geleceği üzerine bolca kafa yorulacak bir dönem olduğunu göreceğiz. Bu süreçte ise en çok da siyasi parti liderlerini yakından ilgilendirecek. Türkiye’nin ısınan gündemi Mars Gerilemesi ile devam ederken, 27 Temmuz’da Kova burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması ile biraz nefes alacak.

Peki, bitecek mi bugünler derseniz?

Bitmeyecek. Bu 60 günlük serüven temmuz ayının gündemini birleştirirken, bizler de kendimizi adeta sahne oyuncusu gibi hissedeceğiz. Türkiye’de başlayan sıcak günler dünyada da çok etkili olacak. Sınırlar, terör örgütleri, mülteciler gibi konularda da dikkat çekici gelişmeler oluşabilir.

Jüpiter’in temmuz ayında düz seyrine girmesi kapalı kapılar ardında konuşulan bazı konuların açığa çıkacağını işaret ediyor. Sır olarak kalması gereken bazı çıkar anlaşmaları belediyeler, devlet kurumlar ve yapılanmaları sansasyonel konuları gündeme getirebilir. İlişkiler zambağında kimlerin ne amaçla kimlere hizmet ettiğine, neden bu tür kirli oyunlara mecbur kaldığını bizlere gösterebilir. 

Dünya kimleri konuşacak?

Uluslararası arenada Türkiye başrolü alıyor. Ardından Almanya ve Merkel, AB, Barzani, İsrail, İran, Kuzey Kore ile devam edecek.

Özellikle MHP’yi konuşacağımız bu ay, Doğu Anadolu ile ilgili de herkesi yakından ilgilendiren günler yaşanacağının işaretçisi. Uluslararası topraklarda ise Almanya’da sokaklarda yaşanan taşkınlıklar konuşulacak. Almanya hem sıcak gündemi hem de Yengeç burcu Angela Merkel’in açıklamaları ile oldukça konuşulacak. Tüm bu süreçler yaşanırken Rusya’nın 1990 yılında kendisinden ayrılan ülkeler ile olan ilişkileri de gündeme gelecek. Barack Obama’nın her ne kadar başkanlığı bırakmış olsa da siyasetten elini çekmediğini de bu ay yapacağı açıklamalarla göreceğiz. Aynı zamanda Barzani’yi de yakından ilgilendiren gökyüzü konumu, kendisi ile ilgili konuları tekrar tekrar gündeme getirecek.

Haziran ve temmuz ayıyla birlikte bu iki ay içinde her şeyin olabileceğini işaret eden gökyüzü, herkese yüksek tempolu günler yaşatacak. Dünyaya neler oluyor derken bir taraftan da dünyanın değiştiğine şahit olacağız. Dünya liderleri korkuyu pazarlamaya devam ederken eş zamanlı kendi ülkelerindeki radikal yapılarla uğraşmak zorunda kalacaklar. Özellikle Avrupa ve İsrail eş zamanlı hareketlilik yaşarken, Ay burcu Kova olan Merkel tutulmadan oldukça fazla etkilenecek. Venüs’ü Kova olan Almanya ve Ay burcu Aslan olan İsrail eş zamanlı sokak karışıklıkları yaşayacak olup 27 Temmuz’daki Ay Tutulmasının etkilerini hissedecekler.

Zeynep Turan

23-06-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...