Yükleniyor . . .

MARS YAY BURCUNDA (2021)

MARS YAY BURCUNDA (2021)

Mars! Her ne kadar onu savaşla tanımlamak istesek de mücadelenin sembolüdür kendisi. Zodyak kuşağında burç değiştirdikçe nereye efor sarf edeceğimizin yönünü belirler. Savaş tekniklerini biz farkında olmadan öğretir. Özelikle toplumları yöneten stratejilerin rengini tanımlar. Mars, gökyüzünde mücadelenin nereden geleceğini anlatır. Yapıların ne türlü sarmanlardan geçeceğini, kitleleri nasıl bir sürece sokacağını anlatır. Mars, 2 günde 1 derece hareket ederek, Zodyak’taki turunu yaklaşık 2 senede tamamlarlar. Ama geçtiği alanda muhakkak farklı reaksiyonlar çıkarır. Mars, kendi doğal burcundaki hareketini bitirip, 14 Aralık’ta Yay burcuna geçerken, gökyüzünün ateşini yeryüzüne taşımayı planlıyor.

Vicdan Azabı Çekmek İçin Çok Geç!

Biliyor musunuz, Dünya’da pandemi sarmalı yaygınlaşırken, Mars Yay burcunda hareket ediyordu. 2020 yılının 3 Ocak’ından, 16 Şubat’ına kadar dünya eş zamanlı öksürmeye başlamıştı. Sonrası malum… O günlerde eş zamanlı birçok kavuşum olmuştu. Şimdilerde ise gökyüzünün iyicil muhafızlarından Venüs, toprak burcunda geri giderken, gökyüzü zaten yorgun olacak. Bu da meydanın yine Mars’a kalacağını işaret ediyor. Savaş taktiklerinin değiştiğini de bu süreçte göreceğiz. Birçok ülkenin sınırlarına silah yığmaktan öteye geçip, asker yığdığını da izleyeceğiz. Soğuk Savaş’a doğru mu sürükleniyoruz sorusu akıllarda daha fazla yer etmeye başlarken, soru sormaktan alıkoyamayacağız kendimizi.

Dünyadan Bir Haber Olanın Planı Başka Bahara Kalır

Evet, doğru okudunuz. Artık her şeyin herkesi ilgilendirdiği çağa doğru ilerliyoruz. Son yıllarda dünyanın neresinde olursanız olun, herkesin aynı duyguyu yaşamanın, aynı soruları sormanın tesadüf olmadığını, bunların altında bir sebep yattığını öğrenebiliriz. Özelikle 100 yılık planların, kişiler üzerine değil de sistem üzerine kurulu olduğunun hepimiz artık farkındayız. 2012 yılında Jenerasyon gezegenlerinin eş zamanlı yer değiştirmesiyle hızlanan dünyanın, 2020’de büyük duraksamasına hep birlikte tanıklık ettik. Belki de bizi 2021 yılının Mart ayından bu yana dev bir yapay zekanın içerisine sıkıştırdılar. Zaten öyle olmasaydı toplumları ölümle karşı karşıya bırakan virüsü insanlığın üzerine salmazlardı! Şimdi ise işe yaramayanları yok etmeye çalışıyor olabilirler. Ülkelerde önce biyolojik savaş, şimdilerde ise silahlanma arkasından da hava sahalarına odaklanılacak. Önümüzdeki aylarda ise denizlere de inecekler. Tabi bunlar yalnızca Mars Yay döngüsünde olmayacak. Savaş gezegeni dışında ağır hareket eden gezegenlerin asıl rolü büyük. Mars kolektif konuların ne yöne akacağında rol oynuyor.

Mars Toplumsal Duygularımızı Bir Yapıyor

Gezegenlerin dizilimine ve hangi pozisyonda olduğuna göre olayların gidişatının değerlendirilmesine “mundane” yani politik astroloji denir. Mars politik astrolojide asker, ordu, terör örgütleri ve liderleri, terör saldırıları, grevleri ve boykotları temsil eder. Ülkemizin natal haritasında 6. Evinde hareket ederek başlayacak Mars-Yay seyri, Türkiye’nin Ay burcu ile karşıtlık yapacak. Bu da politik astrolojiye göre ülkemizde duygusal olayların ardı ardına geleceğini işaret ederken, verilen tepkilerin de bir o kadar yüksek olacağı anlamına gelebilir.

Hısım ve Hasım Meselesinin Tam Ortasındayız

Ülkemizin siyasi otoritelerinin küresel piyasalara açtığı savaştan yorgun dönmesi ise iç politikanın daha da gerilmesini yol açabilir. Ülkemizde sendikalar ardı ardına açıklama yaparken, yönetimin, dış politikada tavır değiştirdiğini tüm dünya basını da farklı şekillerde kaleme alacak. Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığımız anlaşmalar, İsrail ile ilişkilerin de önünün açılmasına sebep olacak. İsrail’in 24 Mart 1972 doğumlu Mars’ı Boğa olan yeni lideri Naftali Benet’le diplomatik olarak yeni yollar açılırken, yakın ilişkiler içine girmesi gündemin en çok konuşulan konuları arasında olacak.

Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye Haber Var!

Mars Yay seyri ile birlikte ordumuz en çok mesaiyi Doğu Akdeniz’de yaparken, Aralık ayında Yunanistan ile yine sıcak saatler yaşayabiliriz. Komşularımız, uluslararası suçlarına yenilerini eklerken, Avrupa ülkeleri denizlerde yaşanan, insanlık dramını her ne kadar gizlemeye çalışsa da dünya bir gecede sosyal medyada paylaşılanlara kulak kesilecek. Yunanistan’ın ülkemizin kıta sahanlığını ihlal eden davranışlarında dozu artırabilir. Uluslararası hukukun kapısını daha önce çalan Türkiye’ye, Birleşmiş Milletler’den Mars Yay döngüsünde istediği cevap gelebilir.

Türkiye-İran

15 Haziran 2001’de kurulan, Şangay Beşlisi olarak bildiğimiz ve şimdilerde de adı Şangay İş Birliği Örgütü, uluslararası ilişkilerimizin güçlendirmeye yönelik atacağımız adımların merkezinde olabilir. Mevcut yapının üyelerinden olan İran ile olan diyaloglarımızın artması, uluslararası örgütün içerisindeki rolümüzü de daha fazla ön plana çıkaracak. İşin özü Türkiye-İran müzakereleri, Şangay İş Birliği Örgütü’nde sözü geçen bir konuma gelmemizi sağlayabilir.

Güneş’i ve Merkür’ü Yay olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin, terörle mücadelede Türkiye’ye verdiği sözü tutup tutamayacağını, 2022’nin ilk aylarında net bir şekilde okuyacağız. İran, komşularıyla olan ilişkilerinde her ne kadar ABD baskısından etkilenmediğini iddia etse de ülke içerisindeki ekonomik savaşın çok farklı bir boyuta geldiğini göreceğiz. Ankara ile Tahran ilişkisi, Güneydoğu sınırlarımızda olumlu etkiler oluşturabilir. İran üzerinden ülkemize sınırsız sayıda giren Afgan mültecilerle ilgili müzakereler için de İran ile masaya oturacağız. İran’ın ülkemize karşı takındığı dostane tavırların altındaki en büyük sebeplerin ABD tarafından uğradığı ambargolar karşısında manevrasız kalmış olmanın getirdiği yorgunluk olduğunu Mars-Yay seyri işaret edecek. Dünyanın ham madde kıtlığı çektiği günlerde, ham maddesi bol olan İran’ın ekonomik krizini kırmak için yaptığı girişimlerde, eli boş dönmeyebilir.

Taliban!

Taliban’ın yaptığı çağrılara, ilk başta bölgeye yayılan halkı kulak tıkayacak. Bu durum Taliban’ın dış destek almasının ne kadar güç olduğunu da gözler önüne serecek. Mars, yeryüzüne savaşın şekillerini değiştirirken, Taliban’ın reform yapma yolunda ise zorluklarla karşılaştığını dünya şimdi öğrenecek. Mutabakat hükümetinin bir türlü ortaya çıkamaması bölgede IŞİD’in güçlenmesine de zemin hazırlayacak. Bölgede İŞİD’in güçlendiğini fark eden uluslararası dengeler, bölgeyi kontrol altına almak adına, Mars Yay seyrinde Taliban’ı tanıma yolunu izleyebilir. Taliban’ı tanıyan ülkelerin sayısı Mars-Yay döngüsünde artarken, ABD’nin bile birtakım güzellemeler yapabileceğine de şahitlik edebiliriz.

Kişiler Gider Kurumlar Kalır Diyor Mars-Yay!

Dünyanın refleksleri değişiyor. 21. yüzyılda ülkeler de ona göre yeni olgunlaşmalar içerisinde. SSCB yıkılırken, kurulan Türk İş Birliği Teşkilatı’nın bu günlerde aktif olmasının nedeni de buralardan geliyor. Ülkeler artık bireysel hareket etmedikleri gibi iş birliklerine ve kendi içlerinde kurdukları yapılara daha çok önem verecek. Temeli 1992 yılında atılan fakat son yıllarda yapılan iş birlikleriyle daha fazla adını duymaya başladığımız, Türk Devletleri Teşkilatı’nda katılan ülkelerin sayısı artacak.

Fakat örgüt içerisinde olan Türkmenistan ve Özbekistan başkanları gelecek yıllardaki zirvelerde, mevcut iktidarlarını kaybedebilecekleri için yerini alamayabilir. 29 Haziran 1957 doğumlu, Satürn’ü Yay olan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ile 24 Temmuz 1957 doğumlu Satürn’ü Yay olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev yerlerini başka isimlere bırakabilir. Dolayısıyla da iki 57 doğumlu lider örgütün gerçekleştireceği önümüzdeki yıllardaki toplantılarda bu ülkeleri farklı liderler temsil edebilir. Satürn’ü Yay olan bu iki lider, Mars Yay döngüsünde köşeye sıkışabilir. Kim tarafından köşeye sıkıştırılacak derseniz, Putin’in yürüteceği diplomasiden…

Türkiye–Rusya-Ukrayna

Mars Yay seyrinde, bir diğer köşeye sıkışacak olan isim 25 Ocak 1978 doğumlu Volodimir Zelenski! Zelenski’nin haritasındaki Jüpiteri’ni köşeye sıkıştıracak Mars Yay seyri, her ne kadar İngiltere ve ABD’den destek mesajları alsa da Putin’in geri adım atmayacağını 2022’nin ilk ayında görmüş olacağımızı işaret ediyor. Putin’in, Ukrayna ile ilgili yapacağı hamlelerde, asker sayısındaki artış dikkat çekerken, Rus lider, Ukrayna’nın liman şehirlerine çıkarma da yapabilir!

Aynı dili konuşup, aynı tarihi paylaşan iki ülke, şimdilerde birbirleriyle Azak Denizi’nde karşı karşıya kalmaları, korkulan son gelecek mi sorusunu sorduracak. Yani bu iki devlet savaşa girecek mi? Mars Yay seyri, zayiatın artmasına rağmen beklenen savaşa sürüklenmeyeceğini işaret ediyor. Dünya sanki tahterevallinin bir o köşesine bir bu köşesine doğru devamlı savrulurken, tarihsel dinsel ortak yapıları olan iki ülkenin sorunları doğrudan olmasa da bir şekilde bize yansıması olabilir. Ukrayna’ya sattığımız SİHA’ların, Rusya ile aramızı nasıl bozduğunu, bir şekilde görmemizi sağlayacak.

"İMPARATORLUĞUN ÜZERİNE GÜNEŞ BATIYOR"

Buckingham Sarayı’ndan nice haberler duymamızı sağlayacak Mars Yay seyri. Son olarak 30 Kasım 2021’de cumhuriyetini ilan eden Barbados gibi İskoçya da bağımsızlığını sıfırdan ilan eden ülkeler arasında yer alacak. İngiltere Parlamentosu’nda konuşulan konular arasında bizi yakından ilgilendiren konuların başında ise Kıbrıs’ın gündeme gelmesi olacak.

ÇİN

Çin’den çekilen büyük Amerikan şirketlerinin, üretimini farklı sahalara taşıdığını duyacağız. Dünya ham madde kıtlığı çekerken, küresel kriz derinleşecek. Arz-talep dengesinin bozulmasındaki en büyük nedenlerinden birisinin fiyat politikalarından kaynaklandığını birçok ülkenin ekonomistinden dinleyeceğiz. Siyasal yapılar, büyük teknoloji şirketlerine açtığı savaştan eli boş dönecek. Öte yandan Mars’ın ateş hali, hepimizin düzenli bir şekilde kullandığı sosyal medya platformlarına uzun saatler ulaşılamamasına sebep olurken, bu şirketlerin borsada değer kaybetmesine de yol açacak.

Kurucular da İstifa Eder

21 Mart 2006’da Satürn Aslan döngüsünde kurulan ve Ay burcu Yay olan Twitter, Mars’ın Yay döngüsünden nasibine düşeni almaya başladı. Nasıl mı? 19 Kasım 1976 doğumlu Merkür’ü Yay olan Jack Dorsey’in istifasını, kurduğu Twitter’dan açıklaması ilk adım olsa da bununla sınırlı kalmayacak. Twitter’ın karanlık tarafına savaş gezegeninin ateş halinde tanıklık edeceğiz. Twitter’ın son düzenlemesi olan bağış sistemi en çok konuşulacak konulardan birisi haline gelirken, verilerimizin nereye satıldığına yönelik imaları da tek tek öğreneceğiz. Gün geldiğinde Twitter’ın kurucusunun hesabının askıya alınıp alınamayacağını da hep birlikte göreceğiz.

Mars Yay Piyasaların Ateşini Harlayacak!

Mars, 14 Aralık’ta Yay burcuna geçerken, FED’in yapacağı toplantı tesadüf olmayacak. FED’İN faiz kararı küresel piyasaları şaşırtabilir. ABD Merkez Bankası yıl sonunda yapacağı kritik toplantıda faiz yükseltmeye gidebilir. 23 Aralık 1913’te Merkür Yay döngüsünde kurulan FED’in kararları, küresel piyasaların ön görülemeyen günlerini başlatacak.

“Siyasal yapıların insanlığın yüküne, yük eklemeye çalışırken, kafamızı kaldırıp kimin kime haksızlık yaptığını göremez hale geldiğimizi fark edeceğiz Mars Yay seyri boyunca.”

Mars ile ilgili Küçük Bilgiler

Mars, her burçta farklı potansiyeli ortaya çıkartır.

  • Koç ve Akrep burcunun yönetici gezegenidir Mars. Karşısında olduğu Terazi ve Boğa burcunda zararlı bazı fonksiyonları ortaya çıkarır.
  • Oğlak Burcunda Mars, yücelim gösterirken, karşıt burcu olan Yengeç burcunda ise zayıf role bürünür. Yani açık mücadeleye giremez. 
  • Mars ateş burçlarında hareket ederken (Koç, Aslan, Yay) daha hırslı bir role bürünür. Diğer burçlarda ise nötr etkiye sahiptir. (İkizler, Başak, Kova Balık) Yani yıkmaz da yapmaz da…

Astrolog Zeynep Turan

27.11.2021

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...