Yükleniyor . . .

GÜNEŞ KOVA BURCUNDA (19 OCAK 2021)

GÜNEŞ KOVA BURCUNDA

Güneş 19 Ocak itibariyle Kova burcunda hareket etmeye başlayacak. Güneş’in Kova burcundaki bu seyri çok farklı olacak. 21 Aralık 2020’de sahipkıran olarak adlandırdığımız Jüpiter – Satürn kavuşumunu adeta pekiştirecek. Yaşamın simgesi olan Güneş, hava burcuna taşınırken duygularımızdaki değişimlerden tutalım da hayatımızdaki en küçük detaya kadar etkisini hissettirecek. En bakılmadık köşelere bile bakmamızı sağlayacak gökyüzü olaylarına hazır mıyız?

Bireysellik Rafa Kalkıyor

Teknolojinin daha yaygın kullanılmasını sağlayacak olan Güneş, aynı zamanda toplu bir şekilde hareket etmemize olanak sağlayacak. Bireysel davranışlardan çok kolektif davranışlara yöneldiğimiz bir gerçek. Artık dünya da bireysellikten uzaklaşmışken Güneş’in Kova burcu üzerindeki bu kolektif etkilerini bütün insanlık eş güdümlü olarak hissedecek. Bilişim dünyasının sosyal hayatlarımızı ne seviyeye taşıyacağı akıllarda bir soru olmaktan çıkarken, yeni dünya düzenine ayak uydurmaya çalışan kişiler artacak.

İpin Ucunu Bırakmak İstemeyeceğiz

Kova burcu astrolojide yeniliklerin öncüsü olarak biliniyor. Yönetici gezegeni Uranüs’tür. Dolayısıyla Güneş Kova burcundayken, yenilikçi ve sorgulayıcı özellikler gün yüzüne çıkar. Meraklı taraflarımızın ağır basacağı bu dönemde, ilgilendiğimiz her konu ile ilgili bilgileri adeta son zerresine kadar öğrenmek isteyeceğiz. İpin ucunu tuttuğumuz zaman bırakmayacağız. Kendi gücümüzün farkına varacak ve diğer insanlarında fark etmesini sağlayacağız. En önemlisi ise elimizdekinin kıymetini anlayacağız.

Hangi Konulara Tanık Olacağız?

Kova burcunun bizlere çağrıştırdığı konuları daha önceki yazılarımızda ele almıştık. Geleneksel konuların dışına çıkmaya başlayacağımız bir dönem bizleri bekliyor olacak. Teknolojik gelişmelerin iyice arttığı bu günlerde deyim yerindeyse bağımlı hale gelmiş olacağız. Teknoloji hayatlarımızın her safhasında kendisini belli ediyor olacak.

Güneş Kova Burcundayken Neler Yapıp Neler Yapmamalıyız?

  • Tutarlı ol ama duygularına da ket vurma
  • Samimi ol ama bu samimiyeti kendi çıkarı için kullanmak isteyen kişilere mahal verme
  • Alçak gönüllü ol ama fazla tevazudan da uzak dur.
  • Cömert ol ama hesabından da şaşma.
  • Yeniliklere açık ol ama kararsızlığın ağına kapılma.

Haksızlıklara Sessiz Kalmayacağız

Zodyak kuşağında “Dâhilerin Burcu” olarak tanımlanan Kova burcu, birlikte hareket etmenin önemini de üzerimizde hissettiriyor. Bireyselliğin yer aldığı düşünceler, grup bilincine göre şekillenmeye başlıyor olacak. Toplumsal konulara daha fazla özen göstermemiz, Güneş Kova burcundayken en dikkat çeken taraflarımızdan birisi haline gelecek. Haksızlıklara karşı başkaldırma ve topluluk içerisinde sorumluluk alma duyguları ağır basar hale gelecek.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Toplumsal kurallara dikkat etmeliyiz
  • Bencil sayılabileceğimiz konulardan uzak durmalıyız
  • Kıskançlık duygumuzu törpülemeliyiz
  • Maddi konularda aşırıya kaçmamalıyız

Bilimsel Gelişmeler Hangi Alanda Etkilerini Gösterecek?

Teknolojik gelişmelerin hayatımızı etkileyeceğini bahsettik. Peki, Güneş Kova burcundayken ne gibi gelişmeler olacak diye soracak olursanız;

  • Uzayın bilinmezliği
  • Yeni buluşlar
  • Tıp alanında yeni gelişmeler
  • Tedavisi yok denilen hastalıklara çözümler
  • Alzheimer hastalığındaki yeni buluşlar
  • Hiperaktif çocukların gelecekte çok kıymetli olacağı.

Aşk Hayatımızda Bizleri Neler Bekliyor?

Bu kadar konuyu ele almışken, duygusal yaşantılarımıza da değinmezsek olmaz tabii ki. İlişkimizde olan önyargılardan kurtulmak isteyeceğiz. Akılcı, düşünerek davranmak ilişkimizde doğru kararlar almamızı sağlayacak. İlişkilere farklı boyut kazandırmak, eşinizle aranızda olan tutkunun daha fazla artmasını sağlayacak. Evliliği ile ilgili şüpheleri olanlar, daha önceki evliliklerinden yara almış olanlar hayatlarındaki en önemli süreçlerden geçecekler.

Kişisel Özelliklerimizin Yansımaları Neler Olacak?

Kova burçları arkadaş yanlısı olmalarıyla dikkat çekmektedirler. Yeni arkadaşlar edinerek çevrenizi genişletmek istediğiniz kadar, samimiyetine güvenmediğiniz insanlara da hayatınızda yer vermek istemiyorsunuz. Maceracı olan Kova burçları, sürekli yeni hobiler edinmeyi, bunu da arkadaş çevresiyle paylaşmayı isteyebilir.

Güneş’in Sert Açılar Aldığı Günler;

  • 24 Ocak, 25 Ocak, 26 Ocak, 31 Ocak, 1 Şubat, 10 Şubat

Güneş’in En İyi Günleri;

  • 28 Ocak, 29 Ocak, 8 Şubat, 11 Şubat

Kova burcunun ilk on gününde doğanlar; hayatta öğrendikleri her şeyi kendi tecrübesi sonucunda öğrenmek ister. Başkalarının hayatları ile ilgilenmezler. Yenilikçidirler. Hak ve adalete karşı olan düşkünlükleri ile bilinirler.

Kova burcunun ikinci on gününde doğanlar; meraklı sayesinde, yeni bir şeyler öğrenmeye açıktırlar. İletişimleri diğer Kova burçları ile karşılaştırıldığında daha çok gelişmiştir.  Duygularından çok mantıklarıyla karar verirler. 

Kova burcunun üçüncü on gününde doğanlar; arkadaşlık ilişkilerine çok önem verirler. Sosyal çevrelerine karşı bağlılık içerisindedirler. Diğer Kova burçları ile karşılaştırıldıklarında ailelerine olan düşkünlükleri göze çarpar.

Güneş Kova Burcundayken Diğer Burçlara Etkisi Nasıl OIur?

Yaşamın simgesi, astrolojinin en parlak yıldızı olan Güneş, 19 Ocak tarihinden itibaren hava burcuna geçecek. Peki bu geçiş burçları nasıl etkileyecek?

KOÇ: Uzun zamandır yapmak isteğiniz planları gerçekleştirmenin zamanı geldiğini düşünenlerdensiniz. En önemlisi de Güneş, hava elementindeyken düşündüğünüz ne varsa bunun için ilk adımı atmaktan korkmayacaksınız.

BOĞA: Dış görünüşünüze her zamankinden daha fazla değer verdiğiniz, hatta bunun için harcama yaptığınız günlerdesiniz. Aynı zamanda öfkeli hallerinizin sebebi uykunuzdaki düzensizlik olabilir.

İKİZLER: Ailenizle karşı karşıya kaldığınız konular Güneş’in etkisiyle daha güçlü bir şekilde ortaya çıkarken, orta yolu bulan taraf siz olacaksınız. Sorun çözücü yanınız aynı zamanda en güçlü yanınız olacak.

YENGEÇ: Size yakın olan kişilerle özel sırlarınızı paylaşabilirsiniz. Güneş’in hava burcundaki etkilerini siz de yakından hisseden burçlardan birisiniz. Öyle ki aşk hayatınızdaki bilinmezleri de çözmek isteyeceksiniz.

ASLAN: Kendinize daha fazla değer vermek istediğiniz bir gündesiniz. Güneş’in burcunuzda güçlü bir konumda olması da benlik duygunuzu harekete geçiren unsurlardan birisi olabilir. Kendinizi sorgulatan günler kapıda.

BAŞAK: Sezgilerinizin güveniniz boşa çıkmıyor. Daha önce düşündüğünüz ne varsa bunların gerçekleşmesi sizde haklılık duygusu yaratacak. Maddi durumunuzu bir düzene sokmak isterken hesabınız karışabilir.

TERAZİ: Güneş’in hava burcundaki etkisiyle teknoloji konusundan sınanan burçlardan birisi olacaksınız. Bu süreç içerisinde teknolojik bir alet alırken kontrollerinizi iki kere yapın diyor gökyüzü.

AKREP: Sizi bir adım öteye taşıyabilecek olan davranışlarınızla ön plana çıkmak istediğiniz günlerdesiniz. Tam olarak güvenmediğiniz kişilere karşı fazla samimi olmamanız gerekiyor. Sonuçları düşünmeden hareket etmek yoracaktır.

YAY: Büyük fırsatların küçük detaylarıyla sınandığınız günlerden geçiyorsunuz. Özellikle burcunuzun Güneş üzerinde olan tesiri azımsanmayacak yönden. Kendinizi daha fazla savunma ihtiyacı duyabilirsiniz. Yanlış anlaşılmak an meselesi.

OĞLAK: Ne istediğinizi bildiğiniz günlerden geçerken daha uzun vadeli planlar yaparken bulabilirsiniz kendinizi. Ancak bu planları yaparken geçmişe takılmanın hiçbir faydası olmayacağını fısıldıyor gökyüzü. Zamansız görüşmeler olabilir.

KOVA: Burcunuzda olan Güneş hem bilgeliği hem de sorgulama içgüdüsünü bir arada getirecek. Hayata karşı daha yenilikçi bir tavır güderken çevrenizdeki kişilerle beraber hareket etmek isteyeceksiniz. Evli bir Kova burcuysanız eşinizin fikirlerine de başvurmak isteyeceksiniz.

BALIK: Sizin için iyi görünenlerin kötü, kötü görünenlerin de iyi olduğu bir sürece giriş yapıyor olabilirsiniz. Güneş’in hava burcundaki seyri sizin sadakat duygunuza vurgu yapacak. Öncelikleriniz değişecek.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

15.01.2021

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...