Yükleniyor . . .

2019 YAY BURCUNDA DOLUNAY

2019 Yay Burcunda Dolunay

Tozu dumana katan, Mahşerin Dört Atlısı yeniden devrede. Birkaç yıl boyunca bu gezegenleri uzun uzun anlattım. Dünyanın rengini belirleyen yılları işaret ettim, evet belki geride bıraktık bazı konuları. Ancak yakın bir döneme kadar yansımalarını ve gerçeklik payını, bizlere düşen her ne varsa yaşamaya koyulduk hep beraber. Yıl 2019 ve toplumsal algı hâlâ adaleti sorguluyor, irdeliyor. Hem özel yaşamımızda hem de sosyolojik olarak. Siyasetten, ekonomik koşullara kadar ne yaşıyorsak bütün bakmayı öğrendik.

Adaletin yayı şimdi tam kalbimize temas ediyor. Dolunay Yay burcunda meydana gelecek. Ardımızda bırakacağımız 6 ayı değerlendirmemizi sağlayacak. Aynı zamanda önümüzdeki 6 ayın nasıl geçeceğinin sinyalini de verecek. Bu Dolunay net ve somut etkilere sahip.  Çünkü hakları, adaleti, düzeni ve şansı temsil eden Yay burcunda meydana geliyor. Ay’ın konumu yüksek adaletin timsali değişken burçta ruh bulurken, hepimizi hizaya getireceğini ifade edecek. Hak arayışımıza işaret edecek.

Ne zaman gerçekleşiyor?

17 Haziran 2019 Pazartesi günü yani yılının tam ortasında saat 10:31’de Yay burcunda Dolunay meydana geliyor.

Kimler eşlik ediyor? Etkileri neler?

Güneş’i karşıt burcunda alan Dolunay, şans gezegeni Jüpiter ile kol kola hareket edecek. Bir yandan Satürn-Neptün 60’lığı, bir yandan Jüpiter-Neptün 90’lığı meydana geliyor. Bunlar o esnada gökyüzünde meydana gelen açılar; ilk okuduğunuzda sizlere pek hiçbir şey ifade etmeyebilir.  Ama mahşerin şimdilik üç atlısının şahane hareketini ifade ediyor. Büyük günlerin kapıda olduğunu vurguluyor. Bu günlerde olmazların olabileceğini, hiç ummadığınız olayların yanı başımızda cereyan edeceğini, ilginç konulara şahitlik edebileceğimizi ifade ediyor.

‘Mahşerin Dört Atlısı’na gelecek olursak.

2015 yılında hazırladığım ‘Mahşerin Dört Atlısı’ yazısını hatırlatmak istiyorum. Bu yazımda dünyanın ve Türkiye’nin farklı gelişmelere açılacağından bahsetmiştim. Bunlar kim miydi?  Satürn, Neptün, Jüpiter ve Uranüs. 2019 Haziran Dolunay’ında ise Jüpiter, Neptün ve Satürn oldukça aktif olacak. Güneş değişken burçta ve yaz dönencesine günler kala, etkilerinin yoğun olacağını öncelikle işaret edecek.

Gelin anlaşalım; aklınıza gelen olumsuz senaryoları durdurun!

Toplumsal olarak etkisi yoğun bir döngü ve ne yaparsak yapalım yaşanacak konular var. Ama elbette neler olacağını, ne düşünürsek düşünelim öngöremeyiz. Yay burcundaki Dolunay’ın temsiliyetinde; toplumsal konular, sosyolojik yaptırımlar, stratejik açılara pabucunu ters giydirmek var.  Jüpiter ile harmanlanan Dolunay, Neptün ile 90 ‘lık yaparken dünyadaki gelişmeleri ifade edecek. Üçüncü dünya savaşının ayak seslerini mi, liderlerin düellolarını mı, dış politikadaki oyunlara mı vurgu yapacak, neleri öne çıkartacak, göreceğiz.

Altı üstü bir Dolunay, üstelik her ay meydana geliyor. Bu kadar kısa zamanda bu soruların cevaplarını, mesajlarını verebilir mi? Açıkçası aklınızı kurcalaması normal, benim de kurcalıyor. Bu Dolunay o kadar heybetli ki Mahşerin Atlıları olarak anlattığım gezegenler birbirleri ile o kadar ittifak yapıyorlar ki insanların aklına gelemeyecek senaryoları geliştirebileceğini, öngörülerinin ise sınırsız olabileceğini ifade ediyor. Öngörülemez günlerin başladığını 18 Mayıs’tan itibaren birçok kez yazdım ve halen ifade etmeye çalışıyorum.

Ciddiyeti yüksek Dolunay, makro düzeyde…

Tek tek bakalım, neler olabilir…

Yay burcundaki bu etki kapitalist sistemin sancılarını ifade edecek. 2019’un bu ayına kadar ne yaşadık ne yaşayamadık, hangi hesap çarşıya uymadı bunları okuyabileceğiz. Haziran ayında cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler sözlerine mesaj vereceğini işaret ediyor. Boşa kürek çekme sürecini bitiren bir gökyüzü ile karşı karşıyayız. 

25 derece Yay burcunda hak ve adaleti temsil eden bu döngü; kral ve kraliçe, prens, prenses ve veliahtları yakından ilgilendireceğini ifade ediyor.  Önemli kırılmaların oluşabileceğini vurgulayacak. Aklı ile kalbi arasında hesap koyanların niyetlerini ortaya dökebilecek.

Türkiye’ye gelmez denilen dünyaca önemli popüler liderlerin, ülkemizden gelip geçtiğini duyacağız.

2019 Kader Yeniden Yazılıyor kitabında bu Dolunay’ı kaleme alırken yer verdiğim bir söz vardı: ‘Gökten yere kadar bütün dünya işlerini o tedbir O’dur’ ayetini yeniden hatırlatacağım. Dolunay’ın içinden geçerken birtakım sıkışmalar yaşayacağız. Neye uğradığımızı şaşırırken, kimlerin nelere gebe olduğunu öğreneceğiz. Haktan, adaletten bahseden insanların kimlerin, nasıl hakkını yediğine tanıklık edeceğiz.

Toplumsal etkilerine bakalım;

  • Dolunay gerçekleşirken Mars ve Merkür su burcunda yer alacak. Bu durum çocukları gündeme alacağını ifade ediyor. Özellikle Türkiye’deki mülteci kamplarını, çocukların oradaki koşullarına vurgu yapabilir.
  • Yay burcundaki Dolunay, 5. evde meydana geliyor. Çocukları konuşurken, adalet, haklar, istismar, yasalar ve eğitim sistemini didik didik ettirecek.
  • Sosyal hayatın renkliliği, eğlence anlayışı, eğlence mekânları, kumar ve oyun türleri de bu dönemin konusu olacak.  Turizm gündemde olacak.
  • Sosyal medya bu Dolunay’ın başlı başına ipi çekiyor. Haksızlık kelimesi ile başlayan cümleleri sık sık duyabiliriz.
  • Avrupa sokakları… Özellikle Fransa’da yaşanan benzer olaylar gündeme gelebilir. Sokak eylemleri, adalet arayışı, eğitim sistemine dair serzenişler, özlük hakları, ekonomik kriz sadece Paris sokaklarını hareketlendirmiyor, aynı zamanda diğer ülkelere farklı şehirlere de bu akım sıçrayabilir.
  • Aşırı uçlar, radikal çıkışlar ve olaylar; ani sokak hareketlerini konuşuyor olabiliriz.
  • Kamusal alanda çalışanları, memurları, sözleşmeli işçileri yankından ilgilendiriyor. El emeği ile çalışanlara, yaratıcı işler yapanlara şans getirecek.
  • Belediyeleri de unutmayacak.  Belediye’ye bağlı spor merkezlerini ve kulüpleri konuşturtacak.
  • Güneş’in 11. evde konumlanması; teşkilatları, vakıfları, dernekleri gündeme taşıyacak.

Bireysel etkilerine göz atalım;

  • Özellikle evliliklere vurgu yapacak.  1983-1984 doğumlu olanlar ve haritasında Yay burcu çoğunlukta olanlara uğrayacak. Onların hesapları şaşacak, planları değişecek, danışmanlık ve akıl aldıkları kişileri de oluşumları da eleştirecekler. 
  • İkizler burcundan yana bir Dolunay... Tüm kapıları sizler için açıyor ve en olumlu gelişmeleri size döndürmeyi planlıyor.
  • Güneşin değişkeninde yer alan gökyüzü; kilo almam diyenlere kilo aldıracak, duygusal olarak tarzını belli etmeyenlerin taraf değiştirdiğine tanıklık edeceğiz. Tavır ve tarafını yansıtmak bugünlerin popüler etkileri arasında yer alacak.
  • Evlenmeyi tercih etmeyenler, bu kurumun kutsallığına inanmayanlar, evlenip ayrılanlar; ilişki adına şansınız var.
  • Devamlı konuşan insanlar gündeme gelecek. Bol bol sohbet etmeye aç insan sayısı çevremizde artabilir.
  • En iyi arkadaşları, dostları gündeme alacak. Uzun yıllara dayanan arkadaşlıkları sınayacak, kısa süredir tanışanlara köklü bir gelecek nasiplendirecek.
  • Mars’ın Yengeç burcunda olması; kıskançlıkları, hükmetmeyi ön plana çıkaracak.
  • Dolunay dürtüleri temsil eden evde etkili. İçgüdüleri ön plana çıkaracak. İlişkilerde cinsel uyumsuzluğu, mesafeyi ve anlaşmazlıkları dile getirtecek.

     Konuşulacaklar!

  • İncirlik Üssü
  • Bankalar
  • Angela Merkel
  • Suudi Arabistan Halkı
  • Petrol Rezervleri

Dolunay İçin Burçlara Tavsiyeler:

Koç: Aklındaki soru işaretlerinin cevaplarını bulmana az kaldı. İlişkindeki şüphelerini Dolunay haklı çıkaracak.

Boğa: Sorumlulukların konusunda esnemekten vazgeçmelisin. Bir süredir vazgeçtiğin planlarını yeniden hayatına alacaksın.

İkizler: Bu Dolunay senin Dolunay’ın! Kariyerini destekleyecek. Her şey senin için güzel olacak.

Yengeç: Kendini ihmal ettiğini fark edeceksin.  Sosyal medya dedektifi kesilmen ise çabası!

Aslan: Ailende davası veya mahkemesi olanlar için sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Sevineceksin.

Başak: Dolunay adeta zihninin 24 saat çalışmasını sağlıyor. Bu dönemde teknolojiye dayalı sorunları da çözecek. Kendi işini yapan bir Başak burcuysan işini geliştireceksin.

Terazi: Kendi dünyandan dışarı çıkıyorsun. Yeni insanlarla tanışacaksın.

Akrep: Planların için çok verimli günler. Değerlendirmek için yeni kararlar almalısın.

Yay: Senin için her şey yeniden başlıyor. Gezegenlerin seyri seni işaret ederken hayatının her alanında değişimi yaşayacaksın.

Oğlak: Biraz sakin kalmalısın. Kariyerin adına beklemediğin gelişmeler olabilir. Olumlu düşünmelisin.

Kova: Yeni insanlara şans verirken, deneyimlerini bir kenara bırakmayı tercih edeceksin. Ailendeki sağlık sorunları çözülecek.

Balık: Kimseyi mutlu olsunlar diye kendine yük etmemelisin. Dolunay sana bağımsız olman gerektiğini işaret edecek.

 

Zeynep Turan

22-05-2019

Yazının Tüm Hakkın Saklıdır

Günün Ruh Hali
Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...