Yükleniyor . . .

TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY (2019)

TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY (2019)

Güneş Zodyak’ın ilk burcuna geçerken Ay’la karşı karşıya kalıyor.  Ve öncü burçta Dolunay meydana geliyor. Ruhumuzu adeta uyandıracak. Baharın yorgunluğunu hissedenlerle çoşkusunu hissedenler önümüzdeki iki haftada ayrışacak. Bu ayrışma bazı duygusal konuşmaları beraberinde getirirken, bugüne kadar konuşulmayanları da gündeme getirecek. Kendinizi bir anda eskiyi konuşurken bulabilirsiniz. Çocuğunuzu sağlığını geleceğini konuşurken, Evinizi, arabanızı değiştirmek isteyecek, aynaya baktığınızda kendinizle ilgili yapmak istediğiniz değişikliği fark edeceksiniz. Mevsim uyanırken hepimiz kış uykusundan uyanıp adet bir bahar mahmurluğuna teslim olmakla olmamak arasında kalacağız. Güneş-Koç burcuna geçerken dünya gündemini de kovalamak bir o kadar zor olacak. 2019’un mart ayının neden bu kadar coşkulu olduğunu 6 Mart’ta meydana gelen Yeniay ile anlatmıştım. Ayrıca yeni başlangıçları temel aldığını, dünyayı çekip çevireceğinden bahsetmiştim.  Günler akıp gitti… Ay, Güneş’in karşısına geçip, mevsimi uyandırırken, Bahar Ekinoksunu yaşayacağız. Aynı gün Güneş, Koç burcuna merhaba derken, bir yandan anksiyeteyi ve kaygıları tetikleyen Merkür Retro’su ile baş etmeye çalışırken, Dolunay meydana gelecek.  Gezegenler bu kadar belirleyici etkilere sahip iken Dolunay’ın gündemi kalabalık olacak.

Ne zaman gerçekleşiyor?

21 Mart Perşembe günü gece 03.42 sularında Terazi burcunda Dolunay meydana geliyor.

Ay’ın en keskin saatinde gerçekleşen Dolunay nelerin habercisi olacak?

Amerika kıtasından, Meksika ‘ya, Avrupa sokaklarına kadar gündemi genişleten bu Dolunay yeni bir döngünün habercisi olacak. 2019 Mart ayının içinde birçok gezegen hareketi var. Bu kadar devasa bir Dolunay etkisindeyken sıradan konuları işlemeyeceğini bize gösteriyor. Pusuya yatan, anı yakalamaya çalışan bir objektiftin karesi gibi olacak.

Dijital dünya ile televizyon dünyası yer değiştirebilir.

Merkür Retro’sunun yarattığı kargaşaya aldanmayın, Dolunay’ın etkisi Türkiye’de yer alan özel kanalların geleceğine ve itibarına işaret ediyor.  Son 3 yıldır el değiştiren yayın organlarında birtakım farklılıklar olabileceğini de vurguluyor. Hatta arka kapılar ardında pazarlıkların çoktan başladığını da duyabiliriz. Birileri üzülse de gelecek için ışık yaktığından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar dağınık giden bazı sistemleri düzenlemek için gezegenler adeta ev ödevi çıkarıyor.

Hangi alanlar bu döngüden nasibini alacak?

Dijital dünya sayesinde sosyal medya içinde de hareketlik gözlemlenecek. Kitlelere hitap etmesinin dışında siyaseti, farklı yapılanmaları, fikirlerin etkileşimini ayrıca fark edeceğiz. Sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkisi altına alacak bir Dolunay ile karşı karşıyayız. Ama önce bu gelişmeleri ülkemizde deneyimliyoruz sonra dünya arenası kendi payına düşenden nasibini alacak.

İlkleri temsil eden bir ülke olduğumuz aşikâr. Yakın tarihimizde özellikle bazı gelişmeleri gözlemlediyseniz tam olarak ne demek istediğini anlayabilirsiniz. Örneğin; 2013 yılında Türkiye’de Gezi olayları gündeme gelirken, şimdi Avrupa sokaklarının daha kaotik, daha karışık hatta daha yıkıcı günlerini konuşuyoruz.

Dolunay neyin haberciliğini yapacak?

Uranüsyen bir Dolunay olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Çünkü Güneş Koç burcunun ilk derecelerinde ve Uranüs’te henüz Koç burcuna yeni güle güle diyerek, Boğa burcuna geçti. Bu yüzden Dolunay’ın adına Uranüsyen etkide demek yerinde olur. Gökyüzündeki gezegenlerin seyri Kıbrıs meselesini ve burada oluşacak dengeleri işaret ediyor. Aynı zamanda Yunanistan ve İngiltere’yi markajına alabilir.

Hava burcunda meydana gelen Dolunay; Güneş’in konumu ile ateşten, Uranüs’ün konumu ile topraktan desteğini alıyor. Satürn- Oğlak döngüsünde Göbeklitepe’yi koruma altına alan etki sizce Kıbrıs’ı gündemine almaz mı? Hiç şüpheniz olmasın, tarih her zaman astrolojide bir referanstır ve boş durmayacak, Unesco’yu da gündemine taşıyacak. 1948 yılında kurulan bu uluslararası STK’nın ilk yıllarından günümüze kadar kime, kimlere, ne vesile ile hizmet ettiğine ya da karşı durduğuna vurgu yapabilir. Geçmiş dönemde yaşanan bir deneyimle sadece Netanyahu’nun eleştirdikleri ile kalmayacağını başka hesaplar içinde olduğunu görebiliriz.

Başarı hikâyesi ile göz dolduran Amazon’un sahibini de merkezine çekecek. İpek yolu hayalleri ile gündeme gelen, Türkiye pazarı ile flört etmeye çalışan Jeff Bezos dünya arenasında yer alabilir.

Paranın değeri ne olacak?

Instagram ve YouTube sahiplerinin de dünya tepesine çökebilir. Teknoloji devleri gizli düşmanları ve rakipleri ile mücadele etmek zorunda kalabilir.

ABD Merkez Bankası FED özellikle bu Dolunay ile el yakacak. Hatta birçok ülkeyi sıkıştıracak gelişmeleri başlatabilir.

Bu zamana kadar köşesinde cebini dolduran, işine gelen alanları sıkı sıkı tutmuş yapıları, kurumları, aynı zamanda kaderi bir türlü açılmayan ülkeleri ve yine kurumlarını konuşacağımızı işaret ediyor. 

İçine yerel seçimi de alan bir Dolunay!

Bu Dolunay çok heybetli ve Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Neler yok ki… Yerel seçimlerin önüne geçebilecek olayları gündeme taşıyacak. ABD’nin Türkiye’ye karşı tutumu, söylemleri dikkat çekecek.  Şimdi biraz geriye gidelim; 1923 yılındaki gezegenlerin Terazi burcundaki seyri, 2019 Mart Dolunay’ı ile dirsek teması kuruyor. Dolunay; ülkemizdeki siyasi oluşumları, partilerin içindeki karışıklıkları gün ve gün konu yapabilir. Yeni bir partinin kurulacağını, CHP’nin mevcut durumu koruyamazken dinamiğinin tamamen değişeceğini işaret ediyor.

Üstü Dolunay, altı Merkür Retro’su sema yavaş yavaş akarken, Uranüs ile bu kadar komşuluk yapması ilahi sistemin gücünü gösteriyor.  Türkiye’de sağlık bakanlığına, belediyelere farklı yaptırımlar oluşturacağını vurguluyor. Ülkemizde göz önünde olan Terazi burcu sanatçılarının çok konuşulacağının altını çiziyor. Eski günleri yâd edenlerin yanı sıra, geçmişteki skandalları ile gündeme geleceklere vurgu yapabilir.

Dolunay’ın Burçlara Mesajı:

Koç: Tekrarı yoktur bazı şeylerin; aşk gibi sevgi gibi…

Boğa: Yaşam önce sınav yapar, sonra ders verir…

İkizler: Arkadaşlık aşka dönüşür ama dostluklar ihanete dönüşmemeli.

Yengeç: Az insan çok huzura ne dersin!

Aslan: Mutluluğu tatmanın en güzel yolu, onu paylaşmaktır.

Başak: Bülbül güle, karga çöplüğe götürür.

Terazi: Peşinden gidecek cesaretin varsa hayaller gerçek olur.

Akrep: Gülmek için mutlu olmayı bekleme…

Yay: Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme.

Oğlak: İyiyi, güzeli ara ama kimsede kusur arama.

Kova: Kalbini değiştirerek hayatını değiştirebilirsin.

Balık: Affetmek geçmişi değiştirmez ama geleceğin önünü açar.

Not: Bahar ekinoksu ile birleşen Terazi Dolunay’ının enerjisi oldukça yüksek olacak. Sizler de bu etkiden nasibinize düşeni almak istiyorsanız, mutlaka Astrodefter’lerinize notlarınızı almaya başlamalısınız. Hayattan beklentilerinizi, yaşama dair niyetlerinizi yazın. Yazmak, dile getirmek demektir. Unutmayın, 20 Mart’ta Astrodefter’ler ile hep beraber ekinoksu karşılayacağız.

Astrodefter Online Sipariş; http://bit.ly/2TiL9nX

Terazi burcunda gerçekleşecek Dolunay'ın etkilerini Youtube videomdan izleyebilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=T91qWDtY-7o

Zeynep Turan

15 02 2019

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...