Yükleniyor . . .

2019 OĞLAK BURCUNDA AY TUTULMASI

Ay Tutuluyor…

Oğlak burcunda Ay tutulurken Türkiye’den gözlemleyebileceğiz.

Oğlak burcundaki Ay tutulması 16 Temmuz gecesinin son dakikalarında başlayacak.

Size anlatmakla bitiremeyeceğim etkiler yaşarken silkeleneceğimiz, yaşananlara inanmakta güçlük çekeceğimiz ayın adıdır Temmuz!  Bu yazıyı okurken muhtemelen Güneş tutulmasını okumuş, etkisini hissetmeye başlamış, kendinize kişisel hayatınızda niye hep aynı olaylara maruz kaldığınızı düşünürken bulabilirsiniz. Biliyor musunuz temmuz ayında aslında gezegenler arafta kalan neresi hangi diyar varsa her köşeye netlik kazandıracak.  Planetler, gökyüzünde oğlak burcundaki tutulmaya hazırlanırken madde ile mananın tam olarak ayrışacağı, batmaz bitmez gitmez denilenleri sarsarken, parası olmayıp ama bir şekilde mücadele eden ve inanıp gece gündüz uğraşanları mutlu edecek. Tabi bu cümleden herkes kendini gördüğü taraftan bakıp kendine pay çıkaracak.  

Şükredenlerle zehrini kusanlar yer değiştiriyor tıpkı bir kum saati gibi…

Eğer sözde değil özde bir mücadeleye tutuşup, kişisel hatalarınızı da kabul ederek bugüne geldiyseniz özellikle ciddi projeleri kovalıyor ya da bir türlü hayalini kurduğunuz ihaleyi alamıyor, istediğiniz işyerini tutamıyorsanız işler 40 günde değişebilir. Garip ama olanlar olmaya başlamış, yoluna bile girmiş olabilir. Sizin önünüze gelmesi için doğru zamanı bekliyordur kim bilir?  Ay tutulması çok güçlü! Şeytanî planları olanları bozguna uğratan, dilleri dolandıran günlerden geçerken, gidenler de gelir ama bir önceki niyetlerinden farklı olmayacak unutmayın.  

Ay tutulacak, kalpler tutulacak, seven sevmeyen ortaya çıkacak!

Aslında bu Ay tutulması 2019 aralık ayında yaşanacak tutulmaya pas atacak. Gök kubbe o kadar heybetli kavuşumlara vurgu yapacak ki taşların yerine oturması 2023 yılını bulacak.  Uzun-muş demeyin! Sadece 2016 yılından bu zamana neler değişti hayatınızda bir bakın derim. Bugünlerde başlayacak her şeyi ama her şeyi hafızanıza yazın derim, oyun deyin kader deyin döngü deyin gönlünüze hangisi siniyorsa o olsun. Evrende iyicil ile kötücül enerjilerin kavgası yeni başlıyor.  Burada hem size hem de kendime not düşmek istedim.   Herkesin çıkarı, niyeti, hedefi, samimiyeti hassasiyeti, tüm çıplaklığı ile dökülecek mi derseniz, evet! Merkür gerilemesinin de tutulma esnasında görev alacağını size tekrar hatırlatmak isterim. Neler oluyor gezegenlere demeyin, neyi eksik yaptım neyi yarım bıraktım deyin çünkü Merkür geri giderken hepimize bunları hatırlatacak. Yarım iş yapma, inanmadığın bir işe soyunma ayak üstü konuşmaları bir şeye yorma meali kısaca…

Böyle seveceksen sevme beni diyeceklerin günleri başlıyor.

2019 yılının en keskin tutulmalarının 10 gün arayla yaşanacak olması gökyüzünün yedi katmanını harekete geçirecek. Ay’ın tutulurken Plüton’la kavuşum yapması, Satürn’ün Venüs’e meydan okuması   anlatılmaz yaşanır dedirtiyor. Aklınızda tutulma anını şu şekilde canlandırabilirsiniz; gökyüzünde gezegenler ikiye bölünmüş yarısı Ay’ın, diğer yarısı Güneş’in yanında toplanmış ve bir derbi maçına hazırlanıyorlar. Niye hep kalemim aşka, sevene, sevgiliye gidiyor derseniz Türkiye’nin 7. evinde olması seveni sevmeyi ayrıştıracak.  Aşkta kara zindanda olanları çıkaracak. Bağımlı sevenleri, ne yaşasa sineye çekenleri uyandıracak deyim yerindeyse! Kim kimin şansı çiftlere gösterirken, bahaneler bir perde gibi ortadan kalkarken yasak ilişkilerde bir bir ortaya dökülecek. Bu süreçte aşktan gözü dönen, yüzüne gözüne bulaştıran, hatta başına olmaz işler geleni konuşacağız. Ay, Oğlak burcunda tutuluyor dostlar ve Türkiye’den gözlemlenecek! 

Gökyüzündeki merasimin sonuçlarını bir tek Allah bilir.

16 Temmuz’da Ay tutulması, öğreten gezegen Satürn’le yer altı gezegeni Plüton ile kol kola olacak. Bu iki gezegenin birbirine destek vermesi birçok ülkede ayaklanma, yürüyüş, sokak çatışmaları, protestolar gibi girişimler olabileceğinin de işaretini veriyor. Hangi ülke olabileceğini ise tutulmanın dünya atlasında düştüğü burçtan ilerlettiğimde Yunanistan’ın geçmişte, 1967 -1974 yılları arasında Yunanistan Askerî Cunta döneminin bir benzerinden geçeceğini vurguluyor. Bu notlarımı 2019 Kader Yeniden Yazılıyor kitabımı elinde olanlar okumuştur. Tabi bu ön görümü destekleyen Aleksis Çipras’ın istifası ile ve Yunanistan’ın eş zamanlı farklı farklı baskılara da maruz kaldığını göreceğiz.  Anladığınız üzere gökyüzü 1967 yılını bu yıl her konuya bağlıyor. Yılın başında planetlerin yakınlaşması ile Venezuela olayları yaşandı. Sizce bitti mi? Hayır unutmayın bu yılının ilk saatlerinde Twitter’dan attığım tweette dünya sokaklara dökülecek dedim.  Dünyada kirli politikanın neler çevirdiğini görmeye devam edeceğiz. Belki de o yüzden bu başlığı seçtirdi.  Ay, Oğlak burcunda tutulurken, devrim gezegeni Yengeç olan 1949 – 1956 yılları arasında doğanların sağlık evini keskin bir şekilde etkileyecek. Örneğin Angela Merkel! 1954 doğumlu burcu Yengeç, Uranüs’ü Yengeç Almanya başbakanı Angela Merkel’in 19 yıllık karmasını hem de sağlık evini direkt sarsacak vurgusu da yapıyor.

Ay tutulurken tüm dünyayı hizaya getirmek için olmadık olaylar olacak.

İddiasının bol görüldüğü ülkelerin dengelerini bozacak tutulma aynı zamanda suya dair her türlü hakkı da gündeme getirecek.  Akdeniz hararetli günlerden geçerken, ülkemizde derelerin, akarsuların taşması ve birtakım heyelanların yaşanması söz konusu olabilir.  Su burcunda gerçekleşen tutulmanın ardından yanardağları da işaret ediyor. Bu durum Tropik adaların derdinin bu yıl herkesten daha büyük olabileceğinin de vurgusunu yapıyor. Doğa, iklim, sel olayları hepimizi yakından ilgilendirecek. Yaşadığımız gezegen hepimizden belki de daha fazla saygı ve emek beklediğini ortaya koymak istiyor kim bilir…

Ay tutulurken dünya şeffaflaşacak peki insanlık bu durumu kaldırabilecek mi?

Düşünsenize, Ay tutulmasını bizim topraklarımızdan gözlemlenirken, Türkiye’nin natal haritasında 7. evine düşecek. Bilenler bilir 7. ev kişi haritasında eş veya ortaklıktır. Ülke haritasında da komşular, dostluklardır. Peki dost deyince ilk aklınıza kim geliyor? tabi çok kişi geliyordur ama Rusya devlet başkanı Vladimir Putin direkt gelsin derim.  Terazi burcu 1952 doğumlu Vladimir Putin’in yüzüne ilk defa yaşlılık çöktüğünü bu tutulma ile görürüz.  19 yıldır atakta olan Rusya’nın bu aydan itibaren kendi kişisel dertleri ile çok uğraşacağını da göreceğiz. Nakit rezervi tıkanan ülkeler arasında yerini alırken, bu zayıf durumu diğer ülkelerin de açık hedefi hâline gelmesine neden olacak. Rusya sırtındaki yüklerden dolayı hayallerine ulaşmakta zorlanırken, 2019 yılında kendi halkını oldukça zorlayacak.

Kaderin ağlarını ördüğünü bir günde göremeyiz.

Kader ağlarını boşuna 19 yıl üzerine kurmuyor. Çünkü bu yıl 19 yıl önceki tutulmaların yılı… Bu tutulmaların daha önce gözlemlendiği 2001 ve 2010 yılları arasında da Oğlak aksında tutulmalar yaşanmıştı ve dünya ekonomik bir krizden geçmişti. Peki Vladimir Putin? 1999-2000 yılları arasında liderliğe adım atan Vladimir Putin belki de hayatının en keskin müzakerelerini bu Ay tutulmasını itici gücü ile yapacak.  ABD ile müzakere mi edecek kafa mı tutacak işte o tarihi veriyorum 16 Temmuz 2019 – 2020 Ocak!

Geçmişte neyi nasıl yaptıysan aynı şekilde biçeceksin diyor temmuz ayı tutulmaları!

Aslında Temmuz tutulmalarının derdi yeri göğü harekete geçirip, insana her şeyi planla ama teslim olmayı, akışa bırakmayı ya da daha açık bir şekilde dile getirmek gerekirse Yaradan’a da teslim etmeyi hatırla diyecek. Oğlak takım yıldızında Ay düğümlerini, Plüton’u, Satürn’ü, Ay’ı toplayan kâinatın mutlak sahibinin bir bildiği vardır kalbimce…

Kulun kurduğu kaderin de güldüğü günler olacak hepimiz için…

Bilimin çığır açtığı bir serüvene sürükleneceğiz. Bilim, 2019 yılında kendini aşacak ve insanlığa büyük bir katkı sağlayacak. Ancak ilaç sektörüne de büyük darbe vuracak.  Tabi dünya en büyük pazarını elinde tutan ilaç firmaları ile alakalı büyük oyunlar hata fenalıklar ortaya atmaya başlayacak. Bilim bir yandan çığır açarken, biz de esprileri hava uçuştururken (bundan hiçbirimizin şüphesi yok sanırım) ilaç sektörü niye yalpaladı diyeceğiz. Plüton işte sen kalk bir burçta en az 14 yıl kal, seri tutulmada sahneye çık, üstüne bir de Satürn de hırsız yavuz ev sahibini bastırır mantığına girsin. Emin olun benim diyenin ne kirli işleri ne kirli hayalleri ne midesi varmış deriz. Tabi bu jenerasyon gezegenleri bol bol tutulmalarda belki mevkilerde katılırlar Güneş veya Ay tutulmasına! Fakat bu seferki başka gökyüzünün müttefik gezegenleri bir de Ay’ın rahat edemediği burçta sen gel tutul. İşi bilen biri olarak en çok Ay tutulurken, hava burcunda hiçbir gezegenin olmaması basınç altında hissedeceğimiz anlamına geliyor. Liderler de insan olduğuna göre stratejilerini bu süreçte farkında olmadan dile getirebilir, ima edebilir ya da belli edebilirler. Zaten bu tutulmada birilerini gözlemleyerek de çözebilirsiniz.

Felekler içinde felekler yüzerken artık insanlığın kendi kaderini yazması gerekecek.

Satürn’ü bir yanına Plüton’u bir yanına alan Oğlak tutulması iyicil gezegenlerin eşliğinde gerçekleşmeyecek. Yeraltı gezegeninin devrede olduğu bir tutulmanın sade, sönük bir iki olayla da dünyayı geçip gideceğini düşünmeyin. Geçmiş yıllarda yaşanan Kirli Dolunayları referans alarak aslında kötü aktör olduğunu fark edeceksiniz.

19 yılın karması bitiyor.

19 yılını doldurmuş ya da 19’un katları olan her kurum ve kişiye temmuz ayının öğretisi büyük olacak. Hatırlarsanız ocak ayının temasını anlatırken gerçekleşen ikinci tutulmanın altın vuruşu temsil ettiğini belirtmiştim. 

Çin ve ABD gibi büyük ulusların ne filmler çevirdiğine tüm dünya ile bizler de tanıklık edeceğiz. Devlet adamlarının iş adamları ile pazarlıklarının ortaya çıkacağını işaret eden Jüpiter-Neptün 90’lığı, tutulmaların arkasından dolanarak sansasyonel haberler yaymayı planlıyor.

Kader ağlarını bu sefer kimler için örüyor?

Rüşveti, skandalı, eş zamanlı deşifre olan olayları birbiri ardına ortaya dökmeye hazırlanan tutulmalar, siber saldırıları da gündemin merkezine oturtacak. Tren ve uçak kaçıran, ülkelerin uydusuyla ilişkisini kesen ütopik çeteler duyacağız. Silahlanma savaşlarından yavaşça teknoloji savaşlarına doğru evrilen dengelerin 2019 yılında ismi koyulacak.   Son yıllarda siber saldırıların sadece bankacılık sisteminde gerçekleştiğini duyuyorsanız size bir ip ucu vereyim, geçtiğimiz yıllarda Suriye’deki üslerde siber saldırıların gerçekleştiğini bu süreçte duyacağız.  Çünkü ispat edilecek. Eğer büyük bir kurumda çalışıyorsanız patronunuzu her an dünya magazininde görebilirsiniz. Temmuz ayında gezegen hareketlerinin içinde farklı dinamikler olmasına rağmen bir şeklide konuları birbirine bağlayıcı mıknatıs özelliği de var. Whatsapp ve sosyal medya ağları Ay tutulması etkisinde. Son 12 yıldır, yıllık cirosu katlanarak büyüyen gelişmiş tüm dijital platformların ayağı takılıp düşebilir. 5 Temmuz 1994’te ABD’de kurulan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un zenginliği dahi derdine çare olamayabilir.

Gökyüzünün seyri ülkemize dönüyor.

Yengeç-Oğlak aksında 14 gün arayla Güneş ve Ay tutulurken, ülkemizin yükselen burcunda ve 7. evinde yani iç meselelerinde etkili olacak. Açıkçası 2019 yılının temmuz ayını ne kadar anlatsam bir şeyler hep eksik kalacak. Çünkü devrim niteliğinde bir ay yaşayacağız ve bu aya tutulmaların yanı sıra Plüton, Satürn, Güneş ve Ay, Türkiye’nin natal haritasında boy sırasına göre dizilecekler. Ülkemiz bu süreçte birçok alanda dile söze hatta göze bile gelecek. Siyasi sıkışmalar, uluslararası tarihi meydan okumalar değil sadece tek yürek olmamızı sağlayacak olan sabahtan akşama değişen gündem de sabahı başka akşamı başka duygularla ayrı ayrı durmamıza neden olacak. Farkındayım bir oradan bir buradan yazıyormuşum gibi görünüyor. Ama Ay, Oğlak burcunda tutulurken rahat edemeyeceği için tuhaf, inanması zor uç duygular yaşayacağımızı anlatmak derdim! Sadece milli sporcuları ile değil bilim insanlarıyla da adından sıkça söz ettirecek. Kimsenin gölgesinde olmayan alanlar birer ikişer anavatanımıza başarı getirecekler. 2000 yılı aklımıza yalnızca spora dair başarıları getirmesin. Hatırlarsınız ki o yıllarda ekonomi adına da farklı dalgalanmalar olmuştu. Plüton yine bu döngüde de ekonomimizin sırat köprüsünden geçebileceğinin işaretini veriyor. Dolar ve altını yine konuşuruz.  Ama bu sefer küresel krizin rüzgarını da hissederiz.  Sadece Ay tutulması değil, 2 Temmuz’daki Güneş tutulmasının da yani tutulmaların; Türkiye'nin İdlib-Kandil hattında; tekrar operasyon yapılabileceğini de işaret ediyor. Geçtiğimiz temmuz ayından bu zamana belki de ekonomik dalgalanmanın en sert yaptırımlarından geçebiliriz. Bu süreçten etkilenen sadece ülkemiz olmayacak, adeta her ülkeye şapkasını önüne aldırtacak bir seyir başlatıyorum diyor Ay!

Yılın başında ekranlarda ve ‘’2019 Kader Yeniden Yazılıyor’’ kitabımın 353. sayfasından itibaren hem 1974 doğumluları hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) çok dile getirdim. Sebebi ise Satürn-Yengeç olması! Yengeç-Oğlak aksı tutulmalarında direkt etki altında olmaları en önemlisi ise kaderlerinin yeniden yazılacak olması! Üstelik şimdilerde gündeme gelen KKTC'den 'Hayalet Şehir' faaliyete sokulma kararı ile de sınırlı kalmayacak. Biz her şekilde Kıbrıs’ı konuşmak zorunda kalacağız diyor Satürn-Yengeç! Tutulmalardan bire bir etki altında olması yüzünden ve en çok İngiltere ile de muhatap olmak zorunda kalabiliriz.

Yaşayıp göreceğiz.

2010 yılında yarı parçalı yaşanan ve yine Türkiye’nin natal haritasında 1. ve 7. evini etkisi altına alan tutulmaları da göz önünde bulundurursak Tunus'ta başlayan Arap Baharı’nın bir benzerine tanıklık edebiliriz. Bu sefer yaşanacaklar ise Arap Yangını olarak adlandırılabilir.

Türkiye’nin topraklarının altından yeni dünya düzenini anlatan bilgiler çıkacak.

Kader baştan yazılacaksa, güneş her gün bitip tükenmeden ilk bu kıtada doğuyorsa yavaş yavaş seyir bize de gülecek. Semada Ay tutulurken bizim topraklarımızdan gözlemlenecek. Zaten bu tutulmadan açığa çıkan enerji hepimizin aynı noktaya odaklanmasına sebep olacak.  Bu durumun sıkıntılı tarafı ise hep bir ağızdan konuşuyor olmamız olacak. Bu doğa olayı gözlemlenirken büyük bir sinerjiyi barındırdığını da göreceğiz.  Ülkemize rotasını çeviren felekler, tarihin topraklarımızdan fışkırdığını da gösterecek. Öyle ki Türkiye’nin altında yatan tarih ve madenler de bu süreçte ortaya çıkacak. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş misali bir durum oluşacak diyor, gökyüzü. Tutulma seyrinde hava elementini temsil eden hiçbir burcun aktif olmayacak olması ülkemizin haritasında çok önemli bir düğümü açacak.  Seyir neyi işaret ediyor derseniz; dünleri ilgilendirecek önemli bir kutsal sembolün veya ahitin ortaya çıktığına dahi şahit olabiliriz.  Gerçi ben bunu 2019 sloganı haline getirmiş olabilirim. Sizde çıktı zaten diyebilirsiniz. Ama bu tarihî bulgular, Vatikan’dan İngiltere’ye kadar hızlı bir bilgi trafiği oluşmasına neden olmadıysa asıl önemli olanı Plütonyen tutulma sağlayacak deriz.  Bu Ay tutulmasını dünyanın her köşesinden ele alsam az. Ama yorulacağınızı düşünerek, muhakkak tutulma gecesini sakin, bol dualı, özellikle niyete girerek geçirmenizi dilerim.

 

Astrolog Zeynep Turan

19.06.2019

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...