Yükleniyor . . .

MERKÜR KOÇ BURCUNDA (2019)

MERKÜR KOÇ BURCUNDA (2019)

Evet, ne zamandır Koç burcunda hareket eden Merkür seyrinden bahsetmemiştim değil mi? Çünkü iletişimi ve zekayı temsil eden gezegen diğer burçlarındaki seyrine devam ediyor. Artık Zodyak’ın 12 burcunu ziyaret etti ve 17 Nisan'da Koç burcuna gelip yerleşiyor.

Lider ve sabırsız olan Koç burcu, Merkür’ün ruhuna bürünecek. İsterseniz önce Merkür’ün neleri temsil ettiğini bir hatırlayalım.

  • İletişime dair her konu Merkür’ün etkisi altındadır. Kendimizi ifade ediş tarzımı, düşünce akışımız…
  • Zekâ ve hareket yıldızı Merkür, astrolojide haberleşmeyi temsil eder.
  • Sürekli hareket halinde olan bu gezegen bir yandan hatırlar bir yandan unutur.
  • İletişim, ulaştırma, mantık, anlayış, akıl, konuşma yeteneği onun etkisi altındadır.
  • Günlük hayatla ilgili pek çok sorumluluğu üstlenen Merkür’ün görevleri arasında koordinasyonu ve bilgi alışverişini sağlamak en birincil amaçtır.
  • Merkür vücutta sinir sistemi, tiroid bezleri, konuşma-duyu organlarını ve akciğerleri temsil eder.

Merkür’ü kısaca hatırladığımızı düşünüyorum, isterseniz şimdi etkilerine bir göz atalım.

Bakalım neler olacak;

Öncelikle Merkür’ün Koç burcundaki seyri 6 Mayıs’a kadar devam edecek. Tabi bu süreçte bizler de çok daha iyimser ve kararlı olacağız. Hareket ettiği burca göre iletişimi şekillendiren Merkür, Koç burcunun da özelliklerini yanına alarak bu sefer farklı bir sinerji yayacak. Aldığımız kararlardan, yaptığımız işlere kadar hepsinde son derece hızlı olacağız. Düşünmeden mi hareket edeceğiz derseniz; size cevabım hayır. Yalnızca hızlı düşüneceğiz. Aldığımız kararları hayata geçirmemiz de bir o kadar hızlı olacak. İşin aslı Merkür’ün Koç burcundaki seyri hepimize destek olacak. Ancak Natal haritasında Merkür’ü Koç olana daha çok destek olacak.

Merkür, Koç burcundaki hareketi esnasında hepimize coşku ve hareketlilik verecek. Tembelliği ise rafa kaldıracak aman olumsuzluklar benden uzak dursun diyeceğiz. İşin aslı Merkür’ün verdiği cesaretle hepimiz bildiğimizi ortaya dökecek, gizli saklı hiçbir şey kalmasın isteyeceğiz. Zamanın gerçekleri ortaya çıkarma konusunda ne kadar usta olduğunu fark edeceğiz.

Tabi her şey bu kadarla kalmayacak. Koç burcunun sabırsız, fevri davranışlarını da hayatımıza alacağız. Düşüncelerimizi, planlarımızı hayat geçirmek isterken gereğinden fazla heyecanlı olabiliriz. Bu durum da bizleri hata yapmaya çok daha açık bir hâle getirebilir. Bu anlamda dikkatli olmalıyız.

Hepimiz birinci olmak istiyoruz;

Hayatımızın tecrübelerle dolu olduğunu bu süreçte bir kez daha göreceğiz. Son yıllarda hepimizin dem vurduğu ‘ego savaşları’ da olacak. Çevremizde en iyi, en mükemmel olmak için yarışan insanları bol bol göreceğiz. Hatta her ne kadar fark etmekte zorlansak da bizler de o insanlardan biri olabiliriz.

Merkür'ün seyri bize başka neler anlatmak istiyor.

Koç, Aslan ve Yay burçları; bu süreç en çok size yarayacak ancak egonuzu kontrol edebildiğiniz sürece. Hayatınızın rutin akışı değişirken hem şaşıracağınız hem de heyecanlanacağınız olayların içinde kalabilirsiniz. İşte tam da bu esnada fevri davranışlarınızı kontrol edebilmelisiniz.  Bu döngüde düşünmeden hareket etmemeye özellikle özen göstermeli ve fevri kararlardan kaçınmalısınız. Aşk hayatınız ise daha da hareketlenecek.

Boğa, Başak ve Oğlak burçları; sizin için dilin kemiği yokmuş diyebiliriz. Aynı zamanda önünüze çıkacak fırsatlara da hazır olun. Eğer yeni bir proje üzerinde çalışıyorsanız ya da kendi işinizi yapıyorsanız planlarınızı büyütebilir, farlı sektörlerle iletişime geçebilirsiniz. Aşk hayatınız ise mevcut sorunları gidermek üzerine olacak. Tamam mı devam mı sorusunun cevabını ise çok net vereceksiniz.

İkizler, Terazi ve Kova burçları; şanınızı daha da artıracağınız günler başlıyor. Sosyal hayatınızdan iş hayatınıza hatta ve hatta aşk hayatınıza kadar konuşulacaksınız. Eğer hayatınızda köklü değişiklikler yapmak istiyorsanız bu süreçte somut adımlar atacaksınız. Ailenizle yaşıyorsanız evinizi ayırabilirsiniz ya da arabanızı ani bir kararlar değiştirebilirsiniz. Aşk ise olmazda olmazınız olacak.

Yengeç, Akrep ve Balık burçları; iletişimin aslında her şey olduğunu bir kez daha anlayacaksınız. Bildiğinizden şaşmamak için bu döngünün sizi zorlayan kısmı olacak. Özellikle ikili ilişkilerinizde kendi doğrularınızı kabul ettirmek isteyebilirsiniz. Eğer kariyer hayatınızda değişiklik yapmak istiyorsanız bu süreçte çok daha sakin hareket etmelisiniz. Aynı zamanda eş veya anne ailesi ile ilgili haberler alabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

05.04.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

 

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...