Yükleniyor . . .

MARS BOĞA BURCUNDA (2019)

MARS BOĞA BURCUNDA (2019)

Nasıl anlatsam, nereden başlasam… Kapının eşiğinde duran Uranüs, kapıdan geçmeye çalışan Mars’la çarpışacak.  Tıpkı iki kişinin aynı anda kapıdan geçme çabası gibi bir şey benim size anlatmaya çalıştığım. Bir de üstüne bunlar gezegen! Bitti mi bitmedi. Mücadele gezegeni Mars, burç değiştirecek. Ne zaman mı? Sevgililer gününü boykotladıktan sonra! O da ne demek demeyin. 14 Şubat akşamı   mücadele ve savaş gezegeni Mars, Boğa burcuna geçecek ve 31 Mart’a kadar Boğa burcundaki seyrine devam edecek. Bu kadar hızlı, kafa karıştırıcı kavuşumların ardı ardına farklı burçlarda gerçekleşmesi dünya arenasını sert, keskin, iddialı bir uyanışa sürükleyecek.  Kimleri derseniz; ülkeleri, rejimleri, ana yasaları en önemlisi de Akdeniz’i. Mars gündelik hayatımıza o kadar garip müdahaleler de bulunacak ki dev kararlar alacağız. Hatta uzak değil mart ayında da Boğa burcunda yine kavuşacak bu iki zorlayıcı gezegen hepimize ben bunu nasıl yaptım dedirtecek. Size tavsiyem Mars tüm kirli bilgileri dökerken olabildiğince gözlemleyin.  Öfkeyle kalkıp olayların altında kalan siz olmayın.  Mars’ın bu arada Boğa burcunda kendisini çok iyi hissetmeyeceğini belirtmeliyim. Ancak bu demek değil ki herkesin hayatı karışacak. Geçiştirdiğimiz konuları geri dönüp toparlayacağız. Gezegenler hayatımızı bozmak için değil zaten düzensiz olan alanları toparlamak, yanlış olanı göstermek için yaşadığımız gezegene enerji yayar.  Unutmayın hepimiz bir zerreyiz. Ve bir enerjiden ibaretiz.

 

Sosyal hayatta kontrol altında olduğunu düşündüğümüz konular gündemimizde olacak.

Mars astrolojide; güç ve mücadele olarak nitelendirilir. Bir nevi savunma mekanizmamız olan Mars; savaş, kavga, fetih, mücadele, cesaret, atılganlık, fiziksel enerji, askerlik, silahlar, hırsın hayat bulduğu bir gezegen olarak hayatımızı etkiler. Bu gezegen dokunduğu burcun insanına, zor durumlarda çevresindekilere önderlik edebilecek dayanıklılığı ve kararlılığı verir. Her ne kadar ateş etkili ve buna bağlı olarak yıkıcı bir gezegen olarak görülse de insanlar için gerekli olan mücadele hırsını ve gerekli azmi kişiye vererek, onların ileriye dönük hamleler yapmasını sağlar. Bu gezegenin etkisindekiler aceleci, sabırsız, çabuk sıkılan ama yeri geldiğinde inatçı bir ruh haline sahiptir. İç gücün, iradenin baskınlığını temsil eder.

Dengemizi korumak isteyeceğiz.

İçsel olarak duygularımızı koruma altına almak isteyeceğimiz bu süreçte şartlarımızı zorlamaktan çekinmeyeceğiz. Hatta bazen olmayacağını bildiğimiz şeylerin üzerine gidecek, bile isteye gönlümüzü yoracağız. Ancak yazımın başında da belirttiğim gibi amacımız yalnızca hayatımızı toparlamak. Hata yapmaya meyilli olacağız. Huzursuzluğumuzu bastırmak için yeni hobiler edinecek, yeni arkadaş ortamlarına düşünmeden dahil olacağız. Siniri, gerginliği had safhaya çıkarmayı planlayan savaşçı gezegen Mars, kişisel mücadelelerin de startını verecek. Eğer ben bunların hiçbirini yaşamak ve yaşatmak istemiyorum diyorsanız, sabrınıza sıkıca sarılmalı ve inatlaşmaktan vazgeçmelisiniz.

 

Mars, tüm gücünü ortaya koymak istiyor.

Şubat ayı, 2019 yılının geneline istinaden çok daha sakin bir ay olacak. Tüm gücünü ortaya koymak isteyen Mars, Boğa burcunun dengeli ve ağırbaşlı havasına ayak uydurmakta zorlanırken bizler de bunu hissedeceğiz.

Yumruğumuzu masaya vurmadan önce çok iyi düşünmeliyiz.

Mars’ın Boğa burcundaki zararlı konumu, duygularımızı tam olarak ifade etmemize de engel olabilir. Duygularımızda ani yükselişler yaşayabilir, bugün sevdiğimize yarın aslında o kadar da sevmiyorum diyebiliriz. Tüm bu süreci değerlendirirken devrim gezegeni Uranüs’ün de Koç burcundan toparlanıp yavaş yavaş Boğa burcuna geçmeye çalıştığını hatırlatırım. Uranüs’ün Boğa burcuna geçmesine sadece günler kala, Mars’ın da eş zamanlı olarak Boğa burcunda hareket edecek olması gezegenlerin etkisini hayatımızda çok daha net hissetmemize neden olacak. Bu süreçte hayat dair bildiklerimize yenilerini eklerken, geçmiş deneyimlerimizle tekrar sınanabiliriz.

Bakış açımız değişiyor.

Evet, bu süreçte sabredeceğiz dedim ancak sabrın sınırlarını da çok iyi çizmeliyiz. Aman sorun çıkmasın, aman ben kötü bilinmeyeyim, aman kimse kırılmasın derken bir bakmışsınız sabrınızın sınırları o kadar esnemiş ki artık çevrenizdeki kişiler üzerinize gelmeye hiç çekinmiyorlar. Hoşumuza gitmeyen olaylar karşısında vereceğimiz tepkilerimiz gayet açık ve net olurken aşırıya kaçmamaya özen göstermeliyiz. Düşünmeden hareket etmek evet her zaman kaybettirir ancak bu defa kaybettirecekleri çok daha değerli olabilir. Bu nedenle bu süreçte sabrınızın sınırlarını esnetmek yerine, bakış açınızı değiştirmelisiniz. Mars’ın sarsmayı düşünen hayatlarımıza ancak bu şekilde sahip çıkabiliriz.

Stratejik davranmak isteyeceksiniz, hazır mısınız?

Ben politik değilim demeyin. Mars 14 Şubat gecesi Boğa burcuna geçer ve öfkenin yerini   strateji alır. İçsel olarak ketum ve mesafeli davranmak yarın akşamdan itibaren moda olacak. Hatta bazen olmayacağını bildiğimiz şeylerin üzerine gidecek, parayı, sorumluluğu daha çok konuşacağız. Herkes için söyleyebileceğim en büyük mesaj Mars’lı günlerde huzursuzluğunuzu bastırmak için bol bol hobilerinize zaman ayırın.

  • Şov olsun diye pahalı eşyaları bu hafta almayın.
  • Ani seyahat planı yapmayın.
  • Uzun araba yolculuğuna çıkmayın. 
  • Evi kontrol etmeden evden çıkmayın. 
  • Üstünüzde fazla para taşımayın. 
  • Kız kardeşiniz varsa özel hayatına karışmayın.
  • Kontrat imzalamak için asla bu haftayı seçmeyin. 
  • Ağır spor yapıyorsanız bu hafta ara verin.
  • Bastığınız yere dikkat edin. Çünkü Mars ateşten çıkıp toprağa geçerken bir yerlerini kıran sayısı artabilir.

Astrolog Zeynep Turan

05.02.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...