Yükleniyor . . .

2018 YILIN İLK GÜNEŞ TUTULMASI

2018 KOVA BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Uranüs’ün devrede olduğu bir Güneş Tutulması değişmek adına olumlu etkiler bırakacak.  Yeni oluşumlar, yeni fikirler, teknoloji ile aramızı düzeltmek için iyi bir fırsat geliştirebiliriz. Aynı zamanda mutlu ve sağlıklı yaşamanın formülünü de yakalamak isteyeceğiz. Daha genç görünmek isteyebilir, daha çok şey öğrenmek isteyebiliriz. Aslında özgür fikirleri temsil eden bir Güneş Tutulması ile karşı karşıyayız.  Fikirler ve iletişim adına önemli bir süreç başlıyor. Merkür ile yakın temasta olan Güneş Tutulması bu durumu yeryüzüne yansıtacak. Aynı zamanda gökyüzünde iki Asteroit’de Tutulmaya eşlik ediyor. Sevginin paylaşımını, sağlık konularını ve tıp gibi spesifik meslekler hakkındaki tartışmaları ya da açıkları da ortaya dökecek. 

Bu Tutulma bir süredir gökyüzünün çizdiği kadın ve çocuk temalı konuları bütünleştirmeye çalışabilir. Şöyle ki; 15 Şubat itibariyle çocuk yaşta yapılan evlilikleri, köşeye sıkıştırılmış yaşamları, anne ve çocuk haklarını, refahını ve eğitimini aşamalar ile göstermeye çalışacak.

Yeni bir döngünün başlangıcını temsil eden Güneş Tutulması yoğun etkisini yaklaşık 4 hafta boyunca gösterecek, uzun vadede yansımalarını ise hem kişisel hem de toplumsal hayatımızda 6 ay kadar sürdürecek. Projeksiyon makinesi tutulmuş tüm olasılıkları masaya dökecek. Kendimizi ve geleceğimizi şekillendirmek için bu aydınlanmaya ihtiyacımız olduğunu gösterecek. Alıştığımız, kalıplarımızdan kurtulamadığımız, bir türlü vazgeçemediğimiz şeylerin bize zararları olduğunu da gösterecek. Davranışlarımızı da bu evrede sorgulamak zorunda kalabiliriz. Hayatı önce kendimizde bulmak için de iyi bir yansıma olacak.

Ne zaman meydana geliyor?

Kova burcunda meydana gelen Güneş Tutulması, 27 derece ile 15 Şubat’tın son dakikalarında, 16 Şubat’tın ilk saniyeleri ile semada meydana geliyor.

Nerede gözlemleniyor?

Tepe noktasını Aslan burcu yönetiyor. Bu yüzden 15 gün önce meydana gelen Ay Tutulması ile kuvvetli bir bağ oluşturuyor. Ancak etkisel olarak ağustos ayında meydana gelen Güneş Tutulması ile benzerlikler taşıyor. 2017 yılında yaşanan Güneş Tutulması ABD ‘den çıplak gözle görünmüştü, aynı şekilde yine benzer coğrafyada gözlemlenecek. Türkiye de ise gözlemlenmeyecek.   

Anahtar kelimeler?

  • Aile, toplum, kadın ve çocuk.
  • Teknoloji, ilim, bilim, tarih, uzay, iletişim ve medya.
  • Havayolları ve hava limanı ve şirketleri.
  • Aile şirketlerini, köklü yapılanmaları.
  • Eğitim, akademi, sağlık, sağlık sektörü.
  • Toplumsal cinsiyet, savaş ve sınırlar, ülke coğrafyaları.

Neyi temsil ediyor?

Güneş Tutulması bugüne kadar yaşanmamış olayları meydana getirirler. Bu sebeple ilkleri temsil edecek.  Uranüs’ün başrolde olması ve Merkür’ün etkileri ile yakın temas kurması teknoloji, bilim, ekonomi, coğrafya, iletişim temelli konuları temsil edecek. Bu açıdan kendisine Merküryen bir Güneş Tutulması da diyebiliriz.

Dünyada neler oluyor?

Teknolojinin ilk defa bu kadar baş ağrıttığına tanık olacağız. Toplumu yakından ilgilendiren mesajlar verirken, bireysel tavırların aklı başında olması gerektiğini işaret edecek. Teknoloji ve iletişim temelli Tutulma, aynı zamanda köklü yapıları ve ülkeleri yakından ilgilendirecek. Köklerini aramaya koyulan bu dünya konjektöründe sınırları zorlayan yapıları ve ülkeleri yakından ilgilendirdiğini göreceğiz. Örneğin; kısa bir dönem önce İsrail’in gündeminde Kudüs vardı, yeniden gündeminde olacak.

Güneş Tutulması bu açıdan toprak bütünlüğünü, coğrafyayı ve sınırları yakından ilgilendiriyor. Ülkemizi de bu konularla ilgili yoğunlukla meşgul edecek.  Gökyüzü, Türkiye için baskın ve nitelikli olayların meydana geleceğini işaret ediyor. Uranüs baskın bir rolde yerini alırken, Merkür ise iletişimi harekete geçirecek.  Medya, toplumsal olaylar, ülkelerin geçmişleri, tarihe dayalı konuların benzerlerini ortaya çıkaracak.

Rusya’nın Ortadoğu hakkındaki duruşu keskinleşebilir. Rusya ve ABD arasındaki son kozlar oynanabilir. Cevapları beklenen konular hızlandırılmış bir şekilde ortaya çıkabilir. Aynı zamanda birçok konu da gün ışığına çıkacak. Eril enerji etkisindeki bu Tutulmada birçok belirsiz konu ortaya çıkacak.  Ya kaybettirecek ya da kazandıracak.

Hikâyesi derin bir tutulma döngüsü başlıyor.  

Kimler, nasıl etkileniyor?

Bu döngüde yaşanan bazı olayların hızlı geliştiğini görebiliriz.  Gündelik hayattaki izlenimler ise soru cevap şeklinde olacak. Duyarlılık seviyesi artabilir ama ne kadar hızlı olursak olalım hiçbir şeye yetişemeyeceğimiz duygusuna da kapılabiliriz. Kova burcunun son derecelerinde gerçekleşmesi sosyal hayatları, alışkanlıkları yakından ilgilendiriyor.

Duayen isimleri birtakım olaylar akıbetinde konuşabiliriz. Ani kayıpları ve sanatçı ölümleri de meydana gelebilir. Otoriter isimler baba ve eril figür olarak öne çıkabilir.

Eğitim, teknoloji ve iletişim ağı bu süreçte yeniden gündeme gelebilir.  Kurumların trajedi yansıtan açıkları ortaya çıkabilir.

Aile, kökler, kurumsal oluşumların altını çizen Güneş Tutulması aynı zamanda Türkiye’deki aile şirketlerini gündemine alacak. Sabancı, Koç, Zorlu, Abdi İbrahim gibi köklü aile şirketlerini gündeme gelebileceğinin altını çizerken, bu şirketlerin yapılanmalarına dair konulara vurgu yapacak. Aynı zamanda şirketler arası satış, yeni anlaşmalar, protokol oluşturma gibi gelişmeler de yaşanabilir.

Venüs, Satürn iletişimi ise sağlık, sektörünü, estetik ve bu konuda uzmanlaşmış doktorları gündemine taşıyacak.

Hava burcunda meydana gelen Güneş Tutulması; Türkiye’deki hava limanlarını, havayolu şirketlerini yakından ilgilendirirken özellikle 3. havalimanını ve taşeron firmaları gündemine alıyor olacak.  Genel anlamda ise; hava yollarını, uçak kazalarını, bu alandaki mühendislik bilimlerini yakından ilgilendirecek.  

Gündemde başka neler var?

İletişim, eğitim, öğrenme, yaşadığımız çevre, kardeşler, kuzenlerimiz, ailemiz, kısa ve uzun mesafeli yolculuklar, teknoloji, haberleşme ve ulaşım yer alacak.

Fikirlerin havada uçuştuğu bir Güneş Tutulmasına hazırlıklı olun. Haberleri, gündemi, tartışma programlarını, magazin haberlerini hem sözlü hem de yazılı medyada takipte olacağız. Aslında medya ve basılı yayıncılık için önemli fırsatlar da doğabilir. İnternette blog başlatmak, kitap hazırlığı yapmak, reklamcılık gibi alanlara yönelmek güzel kısmetler getirebilir.

Aynı zamanda üreme, çoğalma, evlenme, âşık olma, hatta arkadaş edinmek için de Tutulma ilişki asteroidi ile temas kuruyor olacak. Duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarımızı tamamlamak için Güneş Tutulmasının bıraktığı yansımaları takip etmenizi öneririm. Ayrı olanlar barışabilir, küsler orta yol bulabilir, ayrılık sinyalleri ise başka çiftler için çalabilir.

İlişkilerde neler dikkat çekiyor?

Güneş ve yönetici gezegeni iletişimde kalırken bu iki aykırı konum bir araya gelecek ve sıra dışı konuları gündeme taşıyacak. Fikirler açık, uçuk, modern, olağandışı ve tartışmalı bir arenaya dönüşebilir. Tema ise; evlilik kavramı, eşcinsel ebeveynler, toplum geleneğinin dışına çıkan ilişkiler… Hatta hamile kalmanın alternatif seçenekleri bile bu Tutulma esnasında bilim, kişisel tercihler, muhafazakâr kesim, milliyetçiler arasında önem kazanacak konular arasına yerleşebilir. Dünyanın birçok yerinde kabul görmeyen marjinal evlilikler ve çocuk sahibi olma konusu kendi bağımsız seçeneklerini, engelleri konu edebilir. İnsan hakları ve ihlalleri yine bu konular üzerinden gündeme gelebilir. Her türlü köle tacirliği de bu ihlal edilen konuların içine girecek.  Kadın ve çocuk sağlığı konusunda ise internetin rolü ve misyonu artabilir.

Kısa süreli değil uzun vadeli ilişkilere sinyal gösteren Tutulma bir günlük heveslere girecekseniz sonu olmaz dedirtebilir. Kendinizden yaşça büyük ya da küçük olsun fark etmez, öğreten, deneyim kazandıran, yaşamımıza farklılık katan kişileri hanemize çekeceğimizi işaret ediyor.  Ani evlilik teklifleri, nişan ya da düğün için hazırlıkları çevrenizde duymanız da mümkün olabilir. Bu Tutulma bekâr sabit burçları evlendirirken, değişken burçlara hayatının aşkını getiriyor. Öncü burçlar ise ilişkilerde olgunluk seviyesine ulaşacaklar. Sosyal medya, iş bağlantılı, arkadaşlık siteleri hatta yolculuk esnasında tanışmalar bu evrede artabilir. Evli ve ilişkisi devam edenlere ufak uyarılar veren bir Güneş Tutulması olduğunu belirtmeliyim; şüphe, aldatıcı yaklaşımlar, yalanlar, skandal konular karşısında temkinli olunmalı. Teknoloji yolu ile hayatlarının bir anda alt üst olduğuna tanıklık edenler de olacak. Tatsız bir konu ama Tutulma cinsel yolla bulaşma ihtimali olan rahatsızlıkları da tetikleyeceğinin mesajını veriyor.

Bir başka konu ise; teknolojiden, nükleer santrallerden ve doğanın dengesini bozan oluşumlardan kaynaklı hastalıkları, çevre kirliliğine bağlı konuları gündeme taşıyor olacak. Tıp dünyası, ilaç sektörü, yanlış teşhisler ve hastalıkların oluşturduğu tehditleri sadece çevremizde değil, yakınlarımız için de endişelenmenizi sağlayabilir.

Hayatımızdaki değişimleri, dönüşümleri aslında belli bir disipline uydurmak ve yaşam alanına saygı duymak için Jüpiter’in Tutulma esnasındaki rolüne kulak asmalıyız. Bu süreçte Tutulma Jüpiter’in büyüttüğü yücelttiği konularda illüzyona uğrama şansızlığını ön görüyor.  Derler ya fazla açılmamak gerekir, enerjimizi yanlış noktalara harcamamayı da tavsiye ediyor. Yaşam tarzını değiştirirken bir anda her şeyin değişmesi mümkün olmayacak.

Değişim pozitif yönde olunca başarıyı da tetikler, doğru. Eğer değişime karşı zorlanmaz ya da tepki vermezseniz ne ala... Manevi ve kişisel büyümeyi, zengin fikirleri, mesleki ilerlemeleri, teknolojinin olumlu yanlarını geliştirecek. Hayatımızda illa ki bir alanımız reform oluyor, korkmayın, çekinmeyin, faydalanın.

Burçlara etkisi neler?

Koç: Konuşmalarına dikkat etmelisin. Kardeşlerin ve yakın arkadaşların yakından ilgilenmelisin.

Boğa: Etkili kişiler ile yakın temasların artacak. İşten kaçmamalı, sorumluluklarını atlamamalısın.

İkizler: Eğitim ve yabancı kültürler önemli olacak. Rüyalarına ve hedeflerine dikkat etmelisin.

Yengeç: Kazançlarına sahip çıkmalısın. Miras ve hukuksal konular gündeminde…

Aslan: İkili ilişkilerine ve ortaklıkların ön planda... Açık düşmanlıklara karşı dikkatli olmalısın.

Başak: Sağlık ve hizmet alanındaki konulara önem vermelisin. Çok çalışmak seni yorabilir.

Terazi: Çocuklar ve itibarın önemli olacak. Kaybettiğini sandığın işi geri alabilirsin.

Akrep: Ailedeki erkek karakterler sağlıkları önemli olacak. Küsler barışıyor!

Yay: Ev, taşınma, iletişim konulu gündemler hızla ilerliyor. Kalbini yormamalısın.

Oğlak: Para ve finans evin önemli olacak. Ortaklıklara dikkat etmeli.

Kova: Kimliğini buluyorsun, değişim kaçınılmaz olurken esnek davranmalısın.

Balık: Gizli düşmanlıkların ve dedikodular seni kabuğuna çekmesin. Yaratıcı günler başlıyor.

Zeynep Turan

26-12-2017

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...