Yükleniyor . . .

2018 SATÜRN RETRO'SU

18 Nisan Oğlak Burcunda Satürn Retro’su!

Satürn’ün Oğlak burcundaki Retro’su sizi kaygılandırmasın. Kendi evinde geri hareket edecek olan disiplin gezegeni güçlü etkiler yaratacak. Yıllarca Satürn’ün Yay burcundaki seyrini benden çok dinlediniz ve olabildiğince de zor olayları barındıran günleri yaşadığınız için Satürn ile ilgili duyduklarınız sizi kaygılandırıyor. Haklı olabilirsiniz ancak, Satürn’ün Oğlak burcundaki seyri, Yay burcundaki etkileri yaratmaz. Öncelikle Satürn, Oğlak burcunun yönetici gezegenidir. Satürn Oğlak burcunda misafir olmaktan son derece memnundur. Ve geri hareketinde de oldukça rahattır. Bu süreçte özellikle değineceği konular arasında mirastan faydalanan, hazır yiyen insanları köşeye sıkıştırmak olacak. Eğer uzun zamandır emek veriyorsanız, işinizi hiçbir zaman şansa bırakmıyorsanız, çabanızı kaderinize bağlı kıldıysanız ve çalışkansanız, özellikle bir de işinizi seviyorsanız işte bu Retro sizin avantajınıza olacak. Hatta ve hatta unuttuğunuz detayları da size hatırlatacak. Çalışkanlığınıza, başarınıza başarı katacak. Yani size ivme kazandıracak. Evet, Satürn’ün Oğlak burcundaki Retro’su dünyayı zorlayacak.  Aynı zamanda gökyüzünün diğer kötücül gezegeni Mars ile Satürn iş birliği halinde de olacak. Siyasi liderleri, dünyayı köşeye sıkıştırırken, aynı zamanda birçok olaya da netlik kazandıracak. Bireylerde ise tam tersi etkiler yaratacak, yeni fırsatların oluşmasına yardımcı olacak. Bireylere güç verecek, disiplin verecek, son 4 yılda oluşan dağınıklığı toparlayacak, belirsizlikleri giderecek, dünyanın ne yöne gittiğini belirleyecek yani içinizi ısıtacak, azminizi artıracak. Mars’ın Retro halinin ise yılın sonunda etkili olacağını unutmayın. Yani Mars ile Satürn bu yıl tekrar iletişim kuracak. Gelin sizde Satürn ev sahibi olduğu bir burçta geri giderken kişisel hayatlarınızda hayal ettikleriniz için azmetmeye ne dersiniz? Rüzgârın karşısında durmaz, rüzgârı arkanıza alırsanız bu Retro’yu tersine çevirebilir, kendinize yeni fırsatlar çıkarabilir, zorlukları imkanlı hale getirebilirsiniz.

Bu yılın gündemi çok farklı!

Öğreten gezegen Satürn bu yıla damgasını vururken aslında kendinden oldukça söz ettirmeye devam etti. Disipline olmak ve bazı gerçekler ile yüzleşmek için zamanı boşa harcama, fırsata dönüştür mesajını verdi.  Bu döngünün 2020 yılına kadar devam edeceğini hesaba alırsak, öğrenmemiz gerekenin henüz daha rafa kalkmadığının da altını çizmeye devam edecek. Dersler, sınavlar sadece gündelik yaşamda değil dünya siyaset arenasında da oldukça etkiyle yer aldı. Olmaz dediğimiz birçok konuya tanıklık etmemize sebep oldu. Şimdi ise Satürn, öncü burç Oğlak’ta geri gitmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 6 ay boyunca Satürn, öncü burç Oğlak’ta geri hareketine devam edecek. 

Ne zaman meydana geliyor?

18 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde 04:40 sularından Satürn, Oğlak burcunda geri gitmeye başlıyor. 6 Eylül 2018 tarihinde ise düz seyrine girecek.

Peki, bu süreçte karmayı temsil eden Satürn bizlere ne tür mesajlar verecek?

Satürn’ün geri hareketi yaşamdaki normal aktiviteleri yavaşlatacak. Böylece kafamızı kurcalayan ya da bir türlü karar veremediğimiz konularda yeni yöntemler ve stratejiler geliştirilmesine yardımcı olacak.

Satürn aynı zamanda yaşamımızda fiziksel ve psikoloji destekleri, yapılarını ve avantajlarını belirler. Yaşamımıza yön vermek zorunda kaldığımız dönemlerde kurallar ve düzenlemeleri, sorumluluk duygusunu, sınırlarımızı görmemizi sağlar. Satürn işte bu süreçte kendimiz için nasıl sınırlar belirlememiz gerektiğinin altını çizecek. Ancak tüm bu döngüde güvenimizin bir makine edası ile düzgün çalışması gerekiyor. Kendimize ve benliğimize hâkim olmakta zorlanabiliriz. Daha gerçekçi olmak için önümüzdeki sorunları değerlendirme fırsatı yakalayabiliriz. Tüm bunları elbette işletirken korkularımızdan ve endişelerimizle baş etmemiz gerekebilir.  Belki de bu döngüde evet ya da hayır demenin arasındaki dengeyi oluşturmamız gerekebilir. İstemediğimiz herhangi bir duruma cevap verirken kendimiz ile çelişmememiz gerektiğini gösterecek.

Neler neler yapmaz ki?

  • Kusur aramakta şampiyon olabiliriz.
  • Güvensizlik konusunun en derinlerinde yüzebiliriz.
  • Korkularımız ile barışmak için telaşlanabiliriz.
  • Gelecek için kesin adımlar belirleyebiliriz.
  • Hayatı garantiye almak şart olur.

Öğreten ve sınayan gezegen Satürn, kendini aslında güçlü hissettiği bir burçta… Ancak bu kale içinde sarsılmaya neden olan geri hareketi açıkçası kimseye güven olmayacağı duygusunu yaratacak. Verilen sözleri, taahhüt edilen her konuyu, projeleri çıplak gözle bakmamızı sağlayacak. Geçmişte alınan sorumlulukların bize ne kadar yakıştığını ya da üstesinden gelebileceğimizi gösterecek. Eğer bu süreçte geçmişe dönük hataları telafi etmek istiyorsanız ve belli bir disipline ayak uydurmayı başarırsak ne ala, tadından yenmez bir Satürn Retro’su ile karşı kaşıya kalabiliriz. Ufak bir uyarı; sadece yakın geçmişteki işlerimize odaklanmak en iyisi olacaktır. Yeni konuları şimdilik ertelemekte fayda var.

Hayal kırıklığı ile yola çıkarsanız başka bir seçeneğiniz kalmaz!

Satürn’ün geri hareketi hayal kırıklarına yer vermeyin diyor. Bunların üzerine düşebilirsiniz ama bazı şeyler ile baş etmenin esas yolu bu tarz duygularınızı yüceltmemektir. Zaman zaman kendinizi tuzağa düşmüş gibi hissedebilirsiniz ya da sınırlandırılmış ama önemli olan kendinize duyduğunuz güvenden kan kaybı yaşamamanız. Herhangi bir konuda başarı elde etmek istiyorsanız Satürn Retro’su sırasında kendinizi kurban psikolojisinden kurtulmalısınız. Hayal kırıklıkların gizli kahramanları bizleriz bunu unutmamak gerekir. Bu süreç oldukça uzun, kendimize, işimize, benliğimize ve inandığımız konulara yönelirsek hayal kırıklıkları da düşmanınız olmaktan uzakta kalır.

Dikkat dikkat!

Satürn’ün Oğlak burcundaki Retro hareketi çok gizli mesajlar veriyor.

  • Yeni bir işe ya da oluşuma girişmeden önce güven sorgulayın. Gireceğiniz çevreden emin olun.
  • Borçlarınızı yapılandırmak ve sorumluluk almak için önemli bir süreçtir.
  • Yaratıcı becerilerinizi üretken bir hale getirebilirsiniz.
  • İnsanlar hakkında peşin yargıları bir kenara bırakabilirsiniz.
  • Ayrıntılı bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Öğrenme, araştırma ve kendini geliştirmek için ideal dönemdir.
  • Arkadaşlar, gruplar, başkaları ile kurduğumuz tüm ağlar paylaşıma açık olacaktır.
  • Çevre kirliliği bu dönem artarken sağlıkta özellikle alerjiye dikkat etmeli.
  • İdeal ilişkiler adına ciddi birliktelikler için son hamle zaafları ortaya çıkarabilir, son karar sizin elinizde olacak. 
  • Ebeveynlerimize karşı sorumluluklarımız artabilir. Özellikle geçmişe dayalı sağlık sorunları gündeme gelebilir.

Disiplin gezegeni Satürn 6. evde geri giderken iş ve sağlık konularını da yakından ilgilendiriyor. Satürn, beklenmedik birtakım kişilerde ani sağlık sorunlarını gündeme getirirken, özellikle Natal haritasında Oğlak burçlarının ağırlıklı olduğu kişileri ve kurumları hedef alacak. Sağlık konusunda yaygın olan konu ise damar, kan ve kist ile ilgili konular olacak. Gökyüzü bir de çocuk ve çocuk sahibi olmak isteyenleri gündeme getireceğini işaret ediyor. Aynı zamanda hizmet sektörünü de etkisi altına alacak olan Satürn, ağır sanayi ve kurumsal firmaları ilgilendiren konuları işaret ediyor. Bu sektörlerde çalışan insanların sağlık sorunlarını da gündeme getirirken, sağlık koşulları ve hijyen alt yapılı üretim tesislerinde de birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak yaşanacak tüm bu olaylar aslında şerlerin hayra dönüşümü olarak yorumlanmalı. Çünkü disiplin gezegeni Satürn aslında toplumsal ir düzenlemeyi de beraberinde getirecek.

Satürn’ün Hedefleri

Kurum ve Kuruluşlar

  • İnşaat Sanayi ve Ticaret Kuruluşları
  • Sanayi Kuruluşları
  • Üretim Tesisleri
  • Hijyen ile İlgili Konular
  • Tedavi Merkezleri
  • Sağlık ve Çocuk Doğum Merkezleri
  • Güzellik Merkezleri
  • Çocuk Esirgeme Yurtları
  • Etüt Merkezleri

Ülkeler ve Siyasiler

  • Uranüs’ü ve Neptün’ü Oğlak döngüsünde kurulan CHP
  • Uranüs, Neptün ve Güneş’i Oğlak olan Rusya, dünyada çok konuşulacak hamlelerini bu döngüde yapacak.
  • Güneş’ i, Merkür’ü ve Satürn’ü Oğlak burcu olan Almanya bu süreçte iç karışıklık yaşayabilir ve alınan kararlar sokak olaylarına sebep olabilir.
  • 1948 doğumlu Güneş’i ve Merkür’ü Oğlak olan Devlet Bahçeli sağlık sorunlarıyla gündeme gelebilir.
  • Jüpiter’i Oğlak olan Binyamin Netanyahu’ nun şansı ise bu dönem yaver gitmeyecek.
  • Satürn-Oğlak döngüsünde doğmuş Barack Obama sağlık sorunları ile gündeme gelirken, yeni işi ile de şaşkınlık yaratabilir.

Haritasında Oğlak Ünlüler

  • Nur Yerlitaş
  • Mustafa Balbay
  • Cem Uzan
  • Ahmet Ümit
  • Kerem Alışık
  • Seda Sayan
  • Mehmet Aslantuğ
  • Zafer Algöz
  • Safiye Soyman
  • Can Dündar
  • Hakan Peker

NOT: Eğer sizin de çevrenizde 1960-1961 doğumlular var ise yeni mücadelelere girecekler. Etrafınızda bulunan 1992 doğumlu olanlar ise hayatlarında yeni bir sayfa açacaklar.

Satürn bir yandan; evimizi, yaşadığımız yeri, çevremizi ve içinde çalıştığımız yeri belirler. Artık 7 yıllık döngüye hizmet edecek bir de Uranüs devrede olacak. Satürn-Uranüs ilişkisi değişime açık olmanız için altın tepside imkânlar sunacak ancak görebilene…

Satürn aslında ideal olmanın inci bir çizgi ile belirlendiğini gösterir. Retro esnasında bu çizginin şekline ve ruhuna siz karar verebilirsiniz. Engeller olacaktır ama aşılmak için olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Korkularınız artacaktır ama baş edemeyeceğiniz hiçbir konunun olmadığını gösterecektir. Tedbirli olmanın avantaja dönüşeceğini de bu süreçte görüyor olacağız.

Zeynep Turan

28-03-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...