Yükleniyor . . .

MERKÜR GERİLEMESİ (2016)

MERKÜR GERİLEMESİ (2016)

Merkür Gerilerken Hayatın Ritmi!

5 Ocak Tarihine Dikkat!

Ruhumuzu, hislerimizle birleştirip, aklın ışığında hareket etmemizi sağlayacak Merkür, yıla başlarken hepimizin zihin kapısını çalıyor. Aslında 5 – 6 yaş grubu çocuk sahibi olan ebeveynler çok iyi bilirler Merkür’ü. Tıptı bu yaş grubundaki çocukların gözlemlediği her şeyi anne babalarına sorabileceği gibi, Merkür de sık sık sorular sordurur bize… Bu sorular, tıpkı bir çocuk gibi açtırır ağzımızı ama yumdurmaz gözümüzü… Çünkü bilmek, anlamak, sorgulamak ve eleştirmek isteriz her şeyi. Hal böyle olunca etrafımızı hayranlarımız da sarabilir, düşmanlarımız da… Hele ki sorunun sahibi sivri dilliyse… İşte bu haylaz Merkür gökyüzünde belli tarihlerde geri gider. Geri gittiği an, düşmanlarımız çoğalmış, dilimiz keskinleşmiş demektir. İşte bu dilimizi sivrileştirip, bizleri sansasyonlara sürükleyen Merkür Gerilemesi, 2016’nın gökyüzünde ve 5 Ocak tarihinde gerçekleşiyor! Bu tarihten itibaren çoğunuzun dilinde “Ama ben aslında öyle demek istememiştim…” yatarsa bilin ki Merkür çok iyi çalışıyor!

Astrolojinin 12 karakteri, yani burçları olduğunu hepimiz zaten biliyoruz. Merkür de tıpkı gökyüzünün kilidi Ay gibi, döngüsünü gerçekleştirirken bu 12 burçtan birini kendine yoldaş seçiyor. 2016’nın talihli burcu ise Kova! Kova burcunun hava grubu bir burç olduğunu bilmeyen varsa da şuan öğreniyor.

Bu ne demektir?

Caddede yürürken tıpkı yüzümüze çarpan rüzgâr gibi, sert ya da yumuşak olabilir Kova. Bazen bizleri tir tir titretir, bazense o güzelim saçlarımızı aheste aheste havalandırır… Bizi terk etmeye hazırlanan bir sevgili gibi bu rüzgârın (yani Kova burcunun) da en can acıtan tarafını alır Merkür gerilerken. Neyi mi? Tabi ki isyan eden tarafı… Dolayısıyla 5 Ocak ile birlikte gerek sosyal ilişkilerimizde gerekse duygusal ilişkilerimizde birbirimize patronluk taslayacağımız günleri yaşayacağız. Özellikle cinsel hayatımız bu gerilemede son derece zıt bir etki göstererek artabilir. Dolayısıyla son derece iyi giden ilişkilerde aldatma sezonları başlayabileceği gibi “olmaz” diye baktığımız ilişkiler nikâh masasına kadar sürüklenebilir. İçimizden hep dürüst olmak gelecek ama ruhumuzu kontrol edecek Merkür işini çok iyi yaptığından birbirimize sıkça yalanlar söyleyeceğiz. Hal böyle olunca haksız kazançlar da kol gezecek bir süreliğine… Cari açıklar, bir anda kartlarınıza yüklenen faizler, hatta aniden gelişen sözleşme fesleri finansal anlamda iyice sarsılmamıza yol açabilir. Aile içi küslükler, ayrılışlar, haykırışlar derken değişeceğiz! Tıpkı rüzgârın savrulup, birçok alana dağılması gibi dağılacak ve zamanla toparlanacağız. Elimizle yaptığımız ya da başımıza gelecek her olay bizlere hayata ve dostluklarımıza dair yeni şeyler öğretecek. Ta ki 8 Ocak tarihine kadar…

Peki, 8 Ocak’ta bizleri neler bekliyor olacak?

Haylaz Merkür, Kova’nın ılımlı hal durumundan sıkılıp, ne istediğini çok iyi bilen Oğlak burcuna geçecek. Böylece 5 Ocak’taki Merkür Gerilemesinin bizler için bir anne sitemi gibi olduğunu anlayacak ve Oğlak burcunun kısıtlayıcı ve despot tavrına maruz kalacağız.

Neden?

Çünkü Oğlak, toprak grubu bir burçtur. Bu verimli burç, Merkür gerilerken içimizi ürperten kara toprağa benzer ve başımıza hiç olmadık işler açar.

Elimize, Belimize Hele Dilimize Hiç Hâkim Olamayacağız!

Merkür, Oğlak burcunun 12.evinde gerilerken, en sevdiğimiz insanların hakkımızda ileri geri konuşmalarına bile şahit olabiliriz. Büyük kırgınlık ve suçlamaların dönemi, 8 Ocak ile birlikte start verecek. Toprak hesap demektir unutmayın! Bu gerilemede hesaplarımızın arttığını düşünürken sadece etrafımızdaki insanları kandırabileceğiz. Ahmet, Derya ile geceyi nerede geçirmiş, Aysel yeni ceketini kaç paraya almış gibi gereksiz birçok konuyla kafamızı yoracak ve tabiri caizse gıybet yapıp duracağız. Dolayısıyla hesaplar bu kez, aleyhimize işleyerek kavgalara, davalara ve geri dönüşü zor kırgınlıklara sebep olabilir. Sağlıklı bir sosyal ortama sahip olamayacağımızdan özellikle iş hayatında son derece gerilimli anlar yaşayacak, sinir sistemimizi altüst edeceğiz. Aşk hayatımızı oldukça karmaşık bir hale getirecek Merkür gerilemesi, Brezilya dizilerini aratmayacak. Bu dönem, hayal kırıklıklarından tutun da yanlış dallara sarılmalara varan skandal ilişkiler gündeme gelecek. Utanacak mıyız? Hiç sanmıyorum! Çünkü Merkür aklımızı kullandırıp, bize hep bahaneler üretecektir.

Yılın en coşkulu ayında Merkür Oğlak burcunda hareket ederken, egolar birbiri ile yüzleşerek kendi aralarında kargaşaya tutuşacağı gibi sakinliğini korumayan dünya gündemi kitlesel olarak yönetim merkezlerinin stratejilerinde ve bireylerin tutumlarında etkili sahnelere tanıklık edebilir.

Ayrıca 10 Ocak tarihinde Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeniay’ın Plüton’la kavuşumu Merkür’ün gerilemesini daha çok hiddetlendiriyor. Tutkularınızın sizi köşeye sıkıştıracağı bu tarihi sakın unutmayın!

Peki, Bu Gerilemeden Nasıl Sıyrılabiliriz?

1- Kritik olmadığı sürece gündem içinde sizi zorlayacak yüksek eğilimli, üst perde konuşmalarından uzak durmalısınız. Özellikle sabit fikirli iseniz, biraz daha dikkatli olmak gerekebilir!

2- Yeni bir projeye başlamayın! Gerilemenin etkisi size fikir geliştirmek ve değerlendirmek açısından destekleyecektir. Ancak mutfakta hazırlık yapmadan servis yapmaya başlamamalısınız!

3- Hiç bir şey için söz vermeyin ve özellikle iş anlaşmaları konusunda tarihleri ötelemeye çalışın. Bu dönem acele etmek bazı detayları kaçırmak demek olabilir.

4- Yeni bir bilgisayar almadan bir kez daha düşünün ve yazılım gibi yükleme yapmanız gereken işlemlerden uzak durun! Her şeyi güvence altına altıktan sonra gerekli revizyonları yapın. Maalesef “cehennemden gelen bilgisayarım” izlenimini yaşatabilir size…

5- Yeni bir eve taşınmak ya da satın almak gibi imza ile bitebilecek işlere el atmayın. Gerileme bu süreci daha çok araştırma yaparak geçirmenizi tavsiye edecektir. 

 

Astrolog Zeynep TURAN

Yazının tüm hakları saklıdır.

31.12.2015

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...