Yükleniyor . . .

2022 OCAK AYINDA NELER OLUYOR?

2022 OCAK AYINDA NELER OLUYOR?

Sınırlarımızı yeniden dizayn edecek, belki de hayat hikayemize farklı bilgiler katacak, çok iddialı bir gökyüzü ile karşı karşıyayız. 2022 yılının Ocak ayı, Ay, Yay burcunda küçülen fazda konumlanırken başlayacak. Üstelik bir de Venüs Retro’su eşlik ediyor olacak. Bu Retro, tekrar tekrar aynı yollardan geçtiğimizi sorgulatacak. 2022 yılı deyim yerindeyse, sıfırdan başlamak için yarım kalan bütün hesapları önümüze dökmek isteyecek.

Ocak Ayı Öncelikleri Hatırlatacak

Toplumumuzun felsefesini değiştirmek için önceliklerini belirlemesi gerektiğini hatırlatacak olan Ocak ayı, Retro’nun desteği ile birlikte hataların nereden kaynaklandığını bulmamız için bize baskı yapacak. Hareketli bir gökyüzüne tanıklık edeceğimiz bu süreçte, 2022 yılının ilk Retrosu için Merkür, ayın on dördünde önce yavaşlayacak ardından da frene basıp, geriye doğru hareket etmeye başlayacak. İletişim gezegeni, gökyüzünde gezegenlere eşlik ederken;

  • Uyduları,
  • Teknolojiyi,
  • Ülkemizin önemli telekomünikasyon firmalarını,
  • Altyapı sorunlarını ve
  • İhaleleri konuşuyor olacağız.

Kader Kapıları Kara Deliklere Mi Açılacak?

2021 yılının Ağustos ayında, Boğa burcunda geri hareketine başlayan devrim gezegeni Uranüs yavaşlarken, diğer tarafta da Kuzey Ay Düğümü ile Güney Ay Düğümü aks değiştirecek. Aynı gün, Yengeç burcunda bir de Yeniay yaşanacak. Ne büyük gündür ki bunların hepsi 18 Ocak’ta yaşanacak. Hangi kader kapılarının kapandığını hangilerinin bilinmezliklere açıldığını hep birlikte kolektif etkilerle deneyimleyeceğiz.

“Mars’ın etkilerini tartışırken, kırmızı gezegenin üzerinde kurulan kolonilerle karşı karşıyayız. Elbette asıl derdimiz bizden farklı olan organizmalarla tanışmak mı olacak? Yoksa, dünyanın bilinmeyen dertleriyle insanlığı mı tanıştıracaklar? Bunun kamuoyuna açıklanmasından önce din adamlarından icazet mi alınacak? Bunu ilerleyen günlerde hepimiz göreceğiz.”

Neler Gündeme Gelebilir?

  • Toplanan deprem vergileri ve ek vergiler gündeme konulardan olabilir.
  • Atanmalar gündeme gelebilir.
  • EYT’liler konuşulabilir.  
  • Ekonomistler ve istatistik uzmanları karşı karşıya gelebilir.

Gelecek, Geçmişi Gölgede Bırakacak!

Ay Düğümleri, Boğa-Akrep aksına taşındığında, ülkemizin Güneş burcuyla etkileşim kuracak. Bu etkileşimin aynısı daha önce 2013 yılında yaşanmıştı. Ay Düğümleri, 2013 yılında yaşanan olayların benzerinin olacağını vaat etmiyor, bilakis onun da üzerine çıkacağını, geçmişe oranla çok daha büyük hesaplaşmalar ve yüzleşmelerden geçebileceğimizi vurguluyor. O yıl başlayan, çözümlenemeyen ve toplumu etkileyen birçok olaya dair cevapları da yine 2022 yılı boyunca Boğa-Akrep aksında hareket edecek Ay Düğümleri sayesinde öğreneceğiz.

Sorulmayan Soru Kalmayacak Diyor Ay Düğümleri!

Her yüzleşme büyük kararlar aldırmayabilir belki bize ama her zaman bir kırılma mekanizmasını harekete geçirir. Bu mekanizma ile birlikte karar aşaması başlar bizler için. İşte Ay Düğümleri de bu mekanizmayı tetikleyecek. Geçmiş defterler, 2022 yılı ile birlikte tekrar açılırken, daha derinden giden bir yol izleyeceğiz. İsim isim, liste liste kim ne yapmış gibi birçok konu hakkında sorulacak soruları duyabiliriz.

Konuşulacak Kurumlar/Konular

  • Yargıtay
  • Sayıştay
  • Askerlik süresi

Hiçbir Şey İçin Olmaz Demeyin!

2022 yılı manidar olayları yeryüzüne taşırken, birçok konuda da yüzleşmeleri ve yarım kalan, su üstüne sır gibi saklanan detayların gündeme gelmesine aracılık yapacak. Birtakım yeni oluşumları ve başlangıçları bünyesinde barındıran Ocak ayı, ülkemizin, NATO ile olan iletişimi ve çeşitli konuların gündeme gelmesi açısından da hiç şüphesiz yoğun bir ay olarak hafızamıza kazınacak.

Zihinlerimizin Sınırlarını Zorluyoruz

Ocak ayı, efsunlu bir ay olarak karşımıza çıkıyor. Ruhsal olarak yorgun düştüğümüz, bir türlü cesaret edemediğimiz konularla ilgili keskin kararlar almamızı sağlayacak. Her ne kadar dikkatleri dağıtacak, mayhoş bir hava olsa da hayatlarımızı etkileyen, tamamlanmamış, yarım kalmış olayların, parçalarını birleştirip, bütününü görerek kararlar alabileceğimizi işaret ediyor. Doğru mu okuyacağız yoksa çıkarımıza göre mi, bunun cevabı zihinlerimizi zorlayan kararlarda saklı olacak.

Dünyanın Hızı Gündemimizi Değiştirecek

Ülkemizin yakın çevresinde yaşanan olaylar, son bir, bir buçuk aydır sürekli olarak gündemimizde yer alan dolar deryasından uzaklaşmamızı ve kafamızı dışarıya çevirmemize öncelik edecek. Bu süreçte Rusya’ya karşı örgütlenen ülkelerin konsorsiyum oluşturmak için hazırlıklara başladığına tanıklık edebiliriz. İngiltere ve Polonya ilişkileri de farklı bir noktaya taşınırken, Polonya’nın Ukrayna’ya olan desteği farklı bir oluşumu da beraberinde getirebilir.

Her Yerin Bir Delisi, Her Delinin de Bir Doğrusu Var

4 Mart 1968 doğumlu burcu Balık, Neptün’ü Başak olan Yunanistan Cumhurbaşkanı Kiriakos Miçotakis’in, bir önceki mevkiidaşının söylemleri, ülkemizce karşılık bulacak. Yüzümüze gülüp, arkamızdan iş çevirdiği günler, en çok onun Yunan liderin başını ağrıtacak. Her ne kadar arkasına Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u alacak olsa da 2022 yılında seçimleri kaybedecek olan Macron’un oyununa gelecek. Atina Demokrasi Formu kapsamında konuştuğu döngüde, çözemediği krizlerde ülkemize rol biçen Miçotakis, her ne kadar yapıcı tavırlar sergilese de kendi söyledikleri ile kendisi çelişecek. Silahlanma konusundaki çelişki söylemleri, Yunan liderin bütün planlarını bozguna uğratacak.

Ocak Ayının En Çok Konuşulacakları

  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (7 Ekim 1952)
  • Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski (25 Ocak 1978)
  • Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan (7 Eylül 1948)
  • Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis (4 Mart 1968)

2022’nin Ocak ayında içimizdeki gündem ve son dakikalar bir yana dursun, bambaşka konular gündeme gelecek. Eski Sovyetler Birliğini inşa etmeye çalışan Putin’in, Ukrayna’ya bir gecede çıkartma yaptığına kadar, sıcak temaslara dair haberlere maruz kalabiliriz. Dizilerde gördüğümüz sahneleri gerçek hayatta görmek 2022 yılında hiç de zor olmayacak.

Not: Ocak ayının temasını detaylı olarak okumak istiyorsanız, “2022 Sıfırdan” kitabına bakmayı unutmayın.  

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

27.12.2021

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...