Yükleniyor . . .

2022 MAYIS AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR?

2022 MAYIS AYI YERYÜZÜNE NELER TAŞIYOR?

Mayıs ayında tecrübesi olanın karnı acıkmayacak. Merkür İkizler Retro'su ile başlayacağımız Mayıs ayı, içinde birçok gezegen hareketini barındırıyor. Bu da sözlerin yerini icraate bıraktığı bir döngüye girdiğimizi haykırıyor adeta. Ancak buradan kimler galip çıkacak derseniz, dirayet olgusunu bir parçası gibi görenler olacak. Anlıyoruz ki Mayıs ayı içinde ne erkenden pes etmeyi ne de ataleti barındırıyor.

Görünmez Eller Görünür Olacak

2 Mayıs ile 25 Mayıs arasında Koç burcunda toplanan gezegenlerin Stelyum oluşturması, kitlesel olaylara kulak asmayan toplumların ortaya çıkacağını vurgulayacak. İlk olarak 18. Yüzyılda Adam Smith tarafından ortaya atılan ve dillere pelesenk olmuş görünmez el kavramı, pençesini ilk olarak perakende zincirinin ana çekirdeğine uzatacak. Buradaki ani değişimi fark edeceğiz. Gelecek geldi, değişim ise vakit kaybetmeden başlıyor sözü serbest piyasa ekonomisinin tüm dinamiğini baştan aşağıya değiştirebilir. Liberal politikalara karşı teslim olan insanlık, bu döngünün içinden çıkmak ve gündelik dertlere odaklanarak elinden geleni yapacak. İhtiyaca binaen yeni sektörler türeyecek. Her ürün kendi içeriğini anlatmak zorunda kalacak. Burada ise birçok markanın sosyal medya platformlarında müşterileriyle interaktif iletişime geçtiğini göreceğiz. Malum, gezegenler ateş burcunda toplanmışken, kurumların da inovatif fikirleri havada uçuşacak. Gelin görün ki mağazadaki personelinin mutsuzluğuna ise çare bulamadığını görmek bizlere düşecek.

Ülkemizin Taşı Toprağı Altın

Pandeminin kısıtlaması tamamen biterken psikolojik olarak seyahate gitmek, gezmek, dolaşmak isteyenlerin, yaşadığını kendine hatırlatma gayesinde olanların sayısı artacak. Şans gezegeni Jüpiter, ateş burcunda 12 yıl sürecek turunu başlatırken, burada kültür turizmine olan ilgi ve rağbet artacak. Klasik tatilden ziyade arkeolojik temeller barındıran ve kültürel mirasları tanıtan turistik aktivitelerin artacağını öngörmek bu yıl zor olmayacaktır. Gök kubbe bilgiye bir şekilde ulaşmak isteyen insanlığın sınırları kaldıracağını, dünya simülasyonunu güncellemek isteyeceğini işaret edecek. Jüpiter, Koç burcunda seyri aleme daldığında; ülkemizdeki mitolojik tapınaklar, eski mabedler, kazılar, antik kentler bol bol ziyaret edilecek. Jüpiter, Yunan mitolojisinde Zeus’u simgeler, Zeus’un kızı olan Athena tapınağı da Çanakkale/Asos bölgesindedir. Bu gölgeler de Jüpiter (Zeus) Koç döngüsünde daha çok konuşulacak.

Tevazu Sahibi Olmak Nefsi Yenmekten Geçer

Kişisel hayatlarımızda anlayışın, tevazunun ve ince ruhlu olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatacak Mayıs ayı, tıpkı gladyatörlerin arenada karşı karşıya geldiği gibi birçok ilişkiyi karşı karşıya getirecek. Yeni başlangıçlar yapmak için ne kadar zorlandığımızı kulaklarımıza fısıldayacak. Gökyüzünde ateşten bir çember oluşması, nedensiz yaşanan tartışmaların başlamak için önemli bir sebebe ihtiyaç duymadığını ortaya koyacak. Aynı ortamı paylaşan iş arkadaşlarının bile zamanla birbirlerine olan tepkilerini daha yüksek sesle belirtmesi, gerginliğin seviyesini gözle görülür bir şekilde arttıracak. Siz siz olun Mayıs ayının temasındaki laf cambazlığına uymayın, ama üretkenliğini ve savaşçılığını üzerinize kuşanın. Unutmayın, geleceğinizi inşa ediyorsunuz.

5 Mayıs ile 29 Mayıs arası gökyüzünde kavuşan kavuşana diyeceğiz. Bu da içinde tatlı sert bir ton barındıran Mayıs ayının ne gibi sonuçları olduğunu hepimize gösterecek. Nasıl mı?

  • Uzun süredir sustum, “Artık sıra bende!” diyenler çoğalacak.
  • İş değiştirmek için bekleme moduna girenler, bu moddan çıkmak isteyebilir.
  • Aileler arasında geçecek bir konuşma bundan çok daha alakasız konuları ortaya sererken aile içi küslüklerin arttığına tanıklık edebiliriz.
  • Dilin kemiği yokmuş günleri, evlilikleri ciddi biçimde kondisyon antrenmanına sokacak.
  • İlişkisini sonlandırmak için çaba sarf edenler mesafe çizgilerini daha keskin hatlarla çizecek.
  • Hayıflanmalar, inceden inceye söz dalaşları ve ego mücadeleleri Mayıs ayının öne çıkan kavramları olacak.

Şimdi ya da Asla!

Karar vermek hepimizi bir yerde zorlar. Bu zorlanmayı Mayıs’ın gökyüzü gündemi de destekleyince ortaya çıkacak durumda hızlı aksiyon almak isteyenlerle biraz soluklanıp sonra adım atmak isteyenler ters düşecek. Kendimizi her zamankinden daha doğru ifade edeceğimiz günlerdeyken, çevresel bazlı gelişen baskılara artık dur demek isteyeceğiz. En kötü kararın kararsızlıktan iyi olduğunu bir kez daha tecrübe edecek, bekletenlere baş kaldıracağımız günlere gireceğiz.  

Sanat Tekrar mı Ediyor?

Özgün fikirlere ve daha önce bir benzerinden ilham alınmamış eserlere ilgi oranı daha yüksek olsa da son zamanlarda sürekli aynı fikirler üzerinden yapılan sanatsal işlere şahit oluyoruz. Müzik, sinema ve dizi sektöründe yeniden yapım işler görmek artık bir sorun haline gelmekten çıkmış olsa da acaba bir terslik mi var? Neden yeni eserler göremiyoruz sorusunu her haliyle sorar olduk. Daha önce izlediğimiz filmlerin yeniden çevrimini izlemek ya da çok sevilen bir dizinin günümüz versiyonunu ekranlarda görmek kimimize keyif verse de kimi izleyiciler de bu konuyu mutlulukla karşılayamayabiliyor. Sanat dünyasını bir hız trenine bindirmeye niyet eden Mayıs ayı ise sanatın her yönünü hızlandıracak.

Bu Ayın IN’leri

  • Bilgiyi üretenler, blog siteleri, YouTube Shorts, Spotify, Seslendirme, telifler, çalışan motivasyonu, iş değişikliği,

Bu Ayın OUT’ları

  • Bilgiyi kullananlar, alışveriş siteleri, TikTok, spritüal uzmanları, biyoenerji, diziler,

Mayıs Ayının Yıkıcı Günleri

  • 3 Mayıs, 5 Mayıs, 7 Mayıs, 16 Mayıs, 18 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Mayıs, 24 Mayıs,

Mayıs Ayının Yapıcı Günleri

  • 1 Mayıs, 2 Mayıs, 4 Mayıs, 8 Mayıs, 17 Mayıs, 28 Mayıs, 29 Mayıs, 30 Mayıs, 31 Mayıs

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

06.04.2022

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...