Yükleniyor . . .

2022 KOÇ BURCUNDA JÜPİTER RETROSU

2022 KOÇ BURCUNDA JÜPİTER RETROSU

Zodyak’ta şansı temsil eden ve girdiği alanı genişleten, artı eksi fark etmeksizin hangi alana girdiyse o alanı büyütüp yüceltmeye, ortaya çıkarmaya çalışan gezegenin adı Jüpiter. Jüpiter şu anda Zodyak’ta Koç burcunda yani ilk burçta hareket ediyor. 11 Mayıs günü gece saat 2 sularında Koç burcuna geçen Jüpiter, 28 Temmuz’da da bu burçta geriye doğru hareket etmeye başlayacak. Ta ki 28 Ekim’e kadar da geri gitmeye devam edecek Jüpiter’in geri hareketinde önemli bir detay daha var. Jüpiter Koç burcunda başladığı geri hareketine, burç değiştirerek Balık burcunda devam edecek ve o burçta geri hareketini tamamlayacak.

Her Dost Görünen ile Yola Çıkılmaz

Şans gezegeninin ateş burcunda hareket etmesi hızımızı artırırken, zekamızı zorlayacak birtakım konuları beraberinde getirdi. Bunun da tek sorumlusu Jüpiter değil. Çünkü eş zamanlı olarak Mars da Jüpiter’e eşlik etti. Savaş gezegeni ile iyicil gezegenin kol kola girip de eş zamanlı ateş burcunda hareket etmesi, aslında çevremizdeki yanlış yapanları, arkamızdan iş çevirenleri, güvendiğimiz dağların aslında dağ olmadıklarını, kar olup eridiklerini gördük. Çünkü kötücül gezegen ile iyicil gezegenin eş zamanlı hareket etmesi; iyi diye gördüklerimizin aslında zor olduklarını, durduk yere kalbimize şüphe düşmesine sebep oldu. Aslında bir nevi retrodan da zordaydı Jüpiter. Ama bize de ev ödevi oldu. Bu da Mayıs ve Haziran aylarında vuku buldu. Peki Mayıs ve Haziran aylarında Jüpiter’in Mars’tan aldığı destek ile ortalığı karıştırması, toleranssız bir şekilde herkesi önümüze getirip koyması, dâhilerin bile sınırlarının tıkanmasına sebep olan bu açıların hemen arkasından Mars burç değiştirdi, Jüpiter de ateş burcunda geri gitmeye başlayacak. Üstelik kısa bir süreliğine de değil. Buna bir örnek vermek gerekirse; araba kullanıyorsunuz da ters yola girdiğinizi fark edip, geri geri gitmeye çalışıyormuşsunuz” gibi kafanızda canlandırabildiyseniz, Jüpiter’in de gökyüzündeki davranışı bu. Ne zamana kadar derseniz, 28 Ekim’e kadar…

Jüpiter Dağılanları Toparlayacak

Jüpiter’in geriye doğru yolculuğunda neyi yarım bıraktıysa, bunları daha net göreceğiz. İsterseniz dünyadan başlayalım.

  • Jüpiter, öncelikle devam eden savaşın dengelerini değiştirecek. Ukrayna’ya her ne kadar destek geliyor olsa da (silah ve mühimmat desteği) Rusya hedeflerine bir adım daha yaklaşabilir.
  • NATO’ya katılan ülkelerin yeni bir döngüye gireceğini, ülkemize verilen sözlerin tutulmayacağını görebiliriz. Türkiye ile NATO’nun tekrar o iyicil havadan birazcık sıkıştırıcı, zorlayıcı havaya geçeceklerini 28 Ekim 2022’ye kadar devam edecek Jüpiter’in geri hareketi işaret ediyor.
  • Bu gökyüzü çatısı altında sadece Jüpiter’in Koç burcunda geri gitmesi ile mi işler karışacak? Hayır, savaş gezegenin ve devrim gezegeninin toprak burcunda Jüpiter’e eşlik etmesi özellikle Temmuz ayının sonu, Ağustos ayının başında kavuşuyor olmaları, Jüpiter’in de şansın nereden doğacağını, ticaretin hangi yolla yön değiştireceğini, aslında yokluk bilincini aşılamaya çalışan 21. yy’ın sosyal medya platformlarındaki bağıranların tamamen yanıldığını gözler önüne serecek.
  • Yokluk bilincine (buğday, ham madde kıtlığı) doğru değil, açlık psikolojisine doğru itilsek, gıdanın kalitesi düşse de önceliğimiz dünyadaki ham madde fiyatları olacak. Hiçbir ürünün, hizmetin eski fiyatında kalmayacağını, fiyat politikalarının A’dan Z’ye her ülkede her şehirde her üründe değişeceğini bize anlatmak istediğini fark edeceğiz.

Jüpiter Retrosu Çok Kişinin Yanıldığını Gösterecek!

Genişleten gezegen ülkemizin içinde global sarsıntıları da beraberinde getirebilir.

  • TUSİAD ve MÜSİAD gibi yapıların makro açıklamalarını duyabiliriz.
  • Ülkemizde torba yasaların yeniden düzenlenmesi fiyat politikalarındaki değişkenliğe bir operasyon niteliğinde olacak.

Jüpiter Geri Giderken Toplumumuzu Nasıl Etkileyecek?

Zodyak’ın ilk burcunda özellikle adı da şans gezegeni olup, bir de geri gidecek olması ülkemiz turizmini özellikle de sağlık turizmini daha da hareketlendirecek.

  • Doktorlarımızın yön değiştireceğini, aile hekimlerinin yönü de birer ikişer, güzellik ve estetik gibi alanlara kayabilir.
  • Saç ekimi yapan firmaların sayısı artış gösterebilir.
  • Lüks tüketiminde yeni ve daha bir farklı sisteme geçilirken taşımacılıkta da dengeler değişebilir. Bir zamanlar ülkemizde de kullanılan sonrasında yasaklanan, ardında da tekrar hizmete başlayan UBER gibi yapıların benzerleri kurulabilir.
  • İkinci el alım satım yapan marka ve kurumların büyümeye yönelik eğilim gösterebilir.
  • Ülkemizdeki tekstil sektöründe iniş ve çıkışlar olsa da ihracat artacak.
  • Çalıştığınız şirkette gizli saklı konuların ayyuka çıkması, gidenlerle kalanları görmenize yol açabilir.

Rahatlık Bulutlarının Yerini Değiştiren Jüpiter

Jüpiter, rahatlıklar dünyası olarak bilinse de doğum haritalarımızda cömert bölümü temsil eder. Hak etmediklerimizi gördüğümüz alanlarda nasıl hoşgörülü olabildiğimizi, konuyu nasıl yönetebildiğimizi, ne kadar bonkör davranabildiğimizi işaret eder. Genişleten gezegen, biraz da bulunduğu burca göre de tembelliği temsil eder. Ateş burcunda geri gittiğine göre bizlere bir şeyleri öğretmek istiyor demektir. Rahatlıklar dünyasında cömertliğimizi aslında doğru insana yapmadığımızı, eli açıklığın nereye kadar olacağını, yardımın da bir yerde karşı tarafı tembelleştirdiği gibi kavramları 28 Temmuz’dan 25 Kasım’a kadar masaya yatırtmaya çalışacak.

Ah İnsan!

Jüpiter Koç burcunda geri gitmeye başladığında Mars ile 45’lik yapacak. Bu da siyasi liderlerin atıflarını, politikalarını, tavırlarını ve yan yana gelmez dediğimiz isimlerin de yan yana gelebileceğini işaret edecek. Jüpiter’in diğer yandan iletişim kuracağı gezegenlerden biri de Satürn olacak. Bu iki gezegen arasındaki 45’lik açı, yıl boyunca devam edecek. Bu da savaşın sadece Avrupa’da olmayacağını başka kıvılcımların olduğu bölgelerde de savaşın fitilinin ateşlenebileceğinin işaretini verecek.

Ülkemizin 2017 yılından bu yana geri dönüşüm adı altında başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan topladığı plastik atıkları, bir türlü dönüştüremediğine şahit olmuştuk. Türkiye’nin buradaki anlaşmalardan uğradığı zararı ve buralarda kimlerin ne kadar kişisel para kazandığı da ortaya çıkabilir.

Jüpiter Koç Retro’sunda Yorulacaklar

  • Polis Teşkilatı - 1845
  • Afrika Birliği (1963)
  • NIKE

Jüpiter’in Su Burcundaki Seyri Buz Kesecek!

Bolluk gezegeni 25 Kasım itibariyle düz seyre geçecek. Balık burcunda seyredecek Jüpiter bu döngüsünde karşımıza suları getirecek. Tıpkı bir önceki seyrinde gündemimize taşıdığı konular gibi. Suları, boğazları 25 Kasım’dan 20 Aralık’a kadar Jüpiter Balık’ta düz seyrine geçip, 25 kasımdan 20 Aralık’a gecesine, ateş burcuna geçene kadar üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin gündemimizden sular eksik olmayacak. Boğaz’ın donduğuna da şahit olabiliriz.

  • Vücudumuzdaki suyu temsil eden Jüpiter’in Balık hali çeşitli hastalıkları gündeme getirebilir. Aşırı bilgisayar kullanımı sebebiyle artan göz kuruluğu vakaları artış gösterebilir.
  • Jüpiter, Zodyak’ın son burcuna ziyarette bulunduğu anda vücudumuzdaki su konuları daha fazla ön plana çıkar. 
  • Sulardan bulaşan hastalıklar, mikroplar yine Jüpiter’in son burçtaki seyrinde karşımıza gelebilir.
  • Avrupa yakıtsızlığı ve Rusya’nın gazı kesmesinin etkilerini hissetmeye başlayacak.
  • Boğazlarda, Karadeniz’de başıboş gezen mayınlar tekrar gündeme gelebilir. Şans gezegeni aslında içimize attıklarımızı ve son 15 yılın bizde yarattığı tahribatı gözlemlememizi sağlayacak. Kendimize hasar raporu çıkarırken nelerden vazgeçeceğimizi ve hangi yollara sapacağımızı daha iyi anlayacağız.

Jüpiter Geri Hareketinin Ardından Aynı Yollardan Geçecek!

Geri hareketinin ardından 20 Aralık’ta yeniden Koç burcuna geçecek Jüpiter, ta ki 16 Mayıs 2023’e kadar buradaki yolculuğuna devam edecek. Bu döngüde

  • Yanardağ patlamaları
  • Hava sahaları ve havayolu şirketlerini konuşacağız.
  • Batan hava yolu şirketlerinin yanı sıra, birleşen havayolu şirketlerine tanıklık edebiliriz.
  • Global şirketlerin evliliklerini, ham maddenin fiyat politikasının buralarda belirli bir düzene oturabilir.
  • Jüpiter, 16 Mayıs 2023’e ateş burcunda hareket edecek olan Jüpiter ile birlikte FED’in arka arkaya faiz yükselttiğine ve dünyada maddi olarak bir resesyonun içinde olduğumuzu Jüpiter’in ikinci Koç seyrinde daha net şekilde anlayacağız.
  • Jüpiter, kurumsal hayatlarımızda ise nerelerde konfora kapıldığımızı ve neleri eksik yaptığımızı bize hatırlatmak için rahat olduğumuz alanlardan bizleri çıkarmak isteyecek. Küçük dağınıklıklarla bizleri uğraştırarak başlayacak.

2023 Yılının Fragmanını Gösteren Jüpiter Olacak

Tarihler 20 Aralık 2022’yi gösterdiğinde Jüpiter yeniden Koç burcunda konumlanmaya başlayacak. Hepimiz daha cesur bir havaya bürüneceğiz. Yapmayalım dediğimiz şeyleri yapmaya işte o gün başlayacağız. Deyim yerindeyse 2023 yılına paldır küldür giriş yapacağız. Bazı bağlarımız, miras veya alacaklarımız hakkındaki tavrımız çok daha keskin olacak. Evimizde biriktirdiğimiz fakat kendimizi iyi hissettirmeyen anıları çok daha rahat çıkarabileceğiz hayatımızdan. Eşten, okuldan birçok yerden gelen birikimlerimizi, anısal hafızalarımızı silmek, tazelemek isteyeceğiz.

Jüpiter Retro’sunda Burçlar

Koç: Burcunuzda geri gidecek olan şans gezegeni yeni işe başlama, kendini yenileme gibi dönüşüm süreci yaşayacaksınız. Bir yandan hayatınızın da anlamını bulmaya çalışırken, bir yandan da nerede yanlış yaptım şeklinde sorgulamalar yapabilirsiniz.

Boğa: Hayata dair kaygılarınızı azaltırken, engel olarak gördüğünüz konuları da kolaylıkla halledebileceksiniz. Aile içerisinde gündeme gelen sağlık sorunları hakkında güzel, sevindirici haberler alabilirsiniz.

İkizler: Gerek duygusal gerekse de iş ilişkileriniz bu döngüde karşınıza gelebilir. Ortaklık görüşmeleriniz bu döngüde sonuç verebilir. Eğer çalışmıyor ve iş arıyorsanız, başvurularınız ile ilgili geri dönüşler kapınızı çalabilir.

Yengeç: Yaşam alanın ve kişisel yaşantınız ile ilgili değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz Beslenme alışkanlıklarınızı yeniden düzenleyeceksiniz. Sağlık konusundaki tedbirleriniz artış gösterebilir.

Aslan: Seçici davranışlarınız çevrenizden tepki çekmenize yol açabilir. Yanlış anlaşılmalara özellikle dikkat etmeniz gerektiğini şans gezegeni hatırlatacak. Gerek ulusal gerekse de uluslararası seyahatler gündeme gelebilir.

Başak: Ailenizi ilgilendiren konularda tek başınıza sorumluluk üstlenmeyi tercih etmeyeceksiniz. Birikiminizi varsa ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız, acele kararlar vermekten uzak duracaksınız.

Terazi: Karşıt burcunuzda geri gidecek olan şans gezegeni sizi realist bir havaya sokabilir. Birden fazla kez denemenize rağmen çözüme ulaşamadığınız konularda daha fazla diretmek istemeyeceksiniz.

Akrep: Elinizdeki imkanları değerlendirmek için deyim yerindeyse kendinizi seferber olacaksınız. Gök kubbe kişisel geliminizin önemli günler olduğunu işaret ediyor.

Yay: Yönetici gezegeniniz ilk burçta geri giderken, girişimde bulunduğunuz konuları gündeminize taşıyacak. Hak yemediğiniz gibi hakkınızın yenmesine ne göz yummayacaksınız. Sorumluluklarınızın fazlalığı sizi biraz terletebilir.

Oğlak: Yorucu geçen kış günlerinin ardından durup nefes almak isteyeceksiniz. Özellikle sosyal hayatta hiç olmadığınız kadar aktif bir görüntünüz olabilir. Ailenizi ve devam eden ilişkiniz varsa, kıskançlık sınavlarına dikkat!

Kova: Hiç beklemediğiniz önceden kestiremediğiniz ortamlarda bulunabilir ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Kariyer yaşantınızda bu sayede kendinize yeni kapıların açılmasını sağlayacaksınız.

Balık: Maddi konularla ilgili planlamalar yapmanız gerekebilir. Hali hazırda ödediğiniz kredi borcunu kapatmak için ek iş fırsatlarını araştıracaksınız. Sorumluluklarınızın fazlalığı arasında sosyal yaşantınızda kendinizi kısıtlamak durumunda kalabilirsiniz.

05.07.2022

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...