Yükleniyor . . .

2022 İKİZLER BURCUNDA MERKÜR RETROSU

2022 İKİZLER BURCUNDA MERKÜR RETROSU

Akıllara Zarar Günlere Gebeyiz

Astrolojide aklı temsil eden Merkür, kendi yönettiği burçta geri gidecek, varın etkilerini siz düşünün… 11 Mayıs, 4 Haziran tarihleri arasında çevremizdeki birçok kişinin akıl tutulmasına tanıklık edeceğiz. Buralarda para kaybetmek istemiyorsanız, sakin hamlelerle ilerleyip, çile çekmek istemiyorsanız da her derdi sırtlanmamanız gerekiyor.

İletişim gezegeninin, İkizler burcundaki 21 günlük döngüsü biraz sırat köprüsü gibi görünse de ikili ilişkiler ağındaki hasarlara ışık tutacak. Hırslar ve kararlar arasında kalan kişilerin portrelerini daha net bir şekilde sezecek olsak da Merkür Retro’su kiminle, nerede ve nasıl iletişim kurmamız gerektiğini gösterecek ya da görmek istemediklerimizi mecburen öğreneceğiz. Çevremizdeki kişilerle çokça karşı karşıya kalabileceğimiz bugünlerde mental sınav verenler ise çoğalacak.

Ya Öğreneceğiz Ya Öğreneceğiz

11 Mayıs tarihinden 4 Haziran’a kadar sürecek Merkür gerilemesi, bir de üstüne yetmiyormuş gibi burç değiştirecek. Boğa burcunda devam edecek Merkür Retrosu, konuya bir de inadı dahil edecek. 2022’nin başından bu yana aklımıza ne takıldıysa dilimizden o dökülecek. Daha önce konuşulan, fikir beyan edilen ve beyin fırtınası yapılan birçok söz yeniden masaya yatırılacak. Lakin masada çözülmezse film kopacak. Dikkatleri sözcüklerden çok söyleme şekline entegre ederken, asılsız iddiaların sonuçsuz kalacağını okuyacağız.

Hepimiz Aynı Gemide Olduğumuzu Sonunda Anlayacağız

Aklı yöneten iletişim gezegeni geri giderken, çözümcülerin bile eli ayağı dolanacak. Burada korkuya meal yok. Yönetebilen zaten ekonomik krizden etkilenmeden çıkacak. Sorumlulukların yoracağı keza fakat egoya kapılıp da gereksiz harcamalar zenginin de derdi olacak. Bunu er ya da geç göreceğiz. Uzun uğraş gerektiren konularda bocalayacağız. Bırakıp gitme isteği ise hepimizin ana duygusu olacak. Ne kadar hızlı aksiyon aldığımızı gösterecek bu gökyüzü olayı dışa vurduğumuz duyguların eğri dönüşlerini cebimize tecrübe olarak girecek. Koordinasyonumuzun mental açıdan sınanması retronun ruhunda var. Kısacası Mayıs ayı çok şahsına münhasır tonlara bizleri bulamak istiyor, herkesin bilgisine.  

Merkür İkizler Retro’su Manifestosu

  • Her konu her yerde konuşulmaz.
  • Entrikanın fazlası kişiyi kör kuyuya iter.
  • Ani harcamalar plan değiştirir.  
  • Gereğinden fazla sorumluluk almak, sonucu yok eder.
  • Arkadaşının da arkadaşı vardır, unutma.
  • Herkes işe para kazanmaya gider.
  • Merkür Retro’su bütün ritüelleri yutar.
  • Kulağınız çınlıyorsa basınçtandır, dedikodudan değil.
  • Kendine acıyarak bir yere varamazsın.
  • İnsan ailesiyle de sınanır.
  • Geriden izlemek havlu atmak değildir.

Çalıda Gül Bitmez Cahile Söz Yetmez

Bu döngüde çevremizdeki birçok kişiden aynı sözleri duyabilir, aynı düşüncelerin zihinlerinden geçtiğini gözlemleyebiliriz. Elbette herkesi mutlu edemeyiz ancak retro günlerinde karşılıklı iletişim ağlarını kullanırken, karşımızdaki kişinin düşüncesini değiştirmek için emek sarf etmeyeceğiz. Düşünceye olan saygının önemi ve empatinin farkında olsak da daha önce girdiğimiz münakaşaları hatırlayacak, kendimizi yormayacağız. Unutmayalım ki sabit düşünceler birer buzdağı gibidir.

Danışan Dağ Aşmış Danışmayanın Yolu Şaşmış

İkizler burcundaki Merkür Retro’su, kişilerarası iletişim maratonundaki çanları çalacak. Söylenen sözlerin acaba çok mu erken söylendiği ya da söyleyiş biçimine göre farklı biçimde yorumlandığına şahit olacağız. Dile kolay, zamanın hızına yetişemediğimiz süreçleri Merkür’ün gökyüzündeki olayları daha iyi gösteriyor bizlere… Bununla birlikte dakika hesabı yapan, planları zamanın içine sıkıştırmaya çalışan ve acelecilik ile çalışkanlığı karıştıran kişilere de şahit olacağız. Yaşantımızdaki rolümüzün çerçevesini yeniden boyutlandıracağız. İçsel soruları ise ardımızda bırakmak isteyeceğiz. Aklımızda olmayan kişiler önümüze çıkacak. Önümüze çıkan kişilerden alacağımız akıllarsa yolumuzu şekillendirecek.

Fakirlik Ayıp Değil Tembellik Ayıp

Her ailede ya da her şirkette bir çalışkan var, sözü bu döngüde ortaya çıkacak. Ancak tembellerin gürültüsü ise kulaklarda uğultu olarak veryansın edecek. Parası olanın parası olmayana yardım ettiği bir toplumuz. Ancak oturana artık müsamaha gösterilmediği bu retroda daha net ortaya çıkacak. Kısacası, çevremizdeki tembellerin işi zor. Merkür Retro’su, balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek istiyor aslında… Bu da toplumsal yapımıza biraz zıt bir konu. Çünkü biz evsiz yapılanması olan bir ABD değiliz. Kendi yoksulumuza küs de olsak, kızgın da olsak bakan bir geleneksel yapıya sahibiz. Fakat ekonomik krizlerin çıkardığı yorgunluklar buralarda sivrilirken birilerinin kolaya kaçması bu alanı kıracak.

Toplumumuza Ayna Tutacak Bir Retro

İletişim gezegeni bir yandan geri gidecek bir yandan da unuttuğumuz sorunları gün yüzüne çıkaracak. Toplumuzu yoran ve uzun zamandır hırpalayan alanlarda artık sonuca ulaşmak isteyeceğiz. Kadın hakları, gazeteciler, medya, ülkemizdeki sanat kolları, sanatkârlar odası, yazarlar, yayınevlerini daha çok konuşturacak. Ancak Merkür – İkizler Retro’su teknolojiyi öyle yerinden oynatacak ki bu döngüde yörüngemizdeki uydulara kadar sorunları gündeme alırız.  

Merkür İkizler Retro’sundan Burçlara Notlar;

Koç: Unutmayın ki unutkan bir burç değilsiniz. İçinde bulunduğunuz şartlar ve koşullar sizi nerede nasıl davranmanız gerektiği konusunda epey tecrübe kazandırdı. Ancak yorulduğunuzu er ya da geç fark edeceksiniz.

Boğa: Korkularınızın üzerine gitmek için içinizdeki cesaretin arttığını hissedeceksiniz. Retronun size hazırladığı bazı gelişmelerin yıpratıcı olması şüphe duygunuzu yeniden uyandırabilir, dikkat!

İkizler: Burcunuzda yaşanan Retro “hareket nerede ben orada” sözünü söyletecek. Üzerinde sorumluluk sahibi olduğunuz konularda daha özverili davranacaksınız. Size dalgın diyenlere kulak asmayın.

Yengeç: Bireysel düşüncenin ardına sığınan ve kendinden başka kimseyi düşünmeyen kişilere karşı açtığınız savaşı kazanacaksınız. Kendi işinin patronu Yengeç burçları için ekibi büyütme vakti.

Aslan: Havanın değişkeninde yaşanacak Merkür Retro’su, size arkadaşlık tanımını yeniden yazdıracak. Kimin nerede gerçekten yanınızda olduğunu bugünlerde keşfedecek. Çevrenizi yeniden gözlemleyeceksiniz.

Başak: Hayatınızdaki bu yoğunluk retro günlerinde farklı bir mertebeye erişecek. Kafanızı kaldıramadığınızı düşündüğünüz, mental huzur için bir dakika bile düşünemediğiniz anda aniden gelecek olumlu gelişmeler yaşanabilir.

Terazi: Duygularınızı ne kadar üst düzeyde yaşasanız da retronun içinde barındırdığı fırtınalara kalbiniz ev sahipliği yapacak. İlişkisi olan bir Terazi burcuysanız, sevdiğiniz kişiye karşı daha açık sözlü olacaksınız.

Akrep: “Her tepki kişisel değildir” sözü Merkür Retro’sunun sosyal yaşantınıza kattığı en önemli öğretilerden olacak. Çevrenizdeki insanlarla aslında sebepsiz yere zıtlaştığınızı anlayacaksınız.

Yay: Retro günleri sizi sosyal hayatınızda etkileyedursun, evinizdeki eşyalarınızla sandığınızdan daha büyük sınavlar verebilirsiniz. Beyaz eşyaların aniden bozulması can sıkacak.

Oğlak: Kendinizi daha iyi hissetme isteği ve bakım bugünlerde artış gösterecek. Kafanızın dağılması için ne gerekiyorsa onu yapacaksınız. Yargılamalara ve eleştirilere karşı kapalı olduğunuz her halinizden belli olacak.

Kova: Üretkenliğinizi arttırıp stresi ardınızda bırakmanın planlarını ne kadar yapsanız da Merkür Retro’sunun pusuda beklediğini unutmayın. Dalgınlık sessiz bir düşmandır, en doğru zamanı bekler.

Balık: İçsel sorgulamaların arttığı, aklınızdaki bilinmezlerin daha da derinleştiği retrolu günlerde sorguya çektiğiniz bilinçaltınızda nelerin olduğunu keşfedeceksiniz. Aniden durup kalmalar, sözcüklerin dilinizden dökülmemesi retronun yan etkilerinden olacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

05.04.2022

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...