Yükleniyor . . .

2022 BAŞAK DOLUNAYI

2022 BAŞAK DOLUNAY'I

18 Mart Cuma günü, Türkiye enlem ve boylamına göre saat 10:18’de Dolunay meydana gelecek. Başak burcundaki Dolunay, 27 derecede gerçekleşecek. Üstüne basa basa bir süredir 27 derecede meydana gelen Dolunay serisinden sizlere bahsediyorum. İşte bu sonuncusu. Başak Dolunay'ı ile birlikte toplam 6 kere 27 derecede gökyüzünde Dolunay gerçekleşmiş olacak. Arka arkaya oluşan bu derecedeki oluşum aslında gökyüzünün bir sırrı, bir söyleyeceği olacağını ifade ediyor.

Dolunay meydana gelirken hiçbir gezegenin ateş burcunda yer almaması. Bu durum uzun bir zamandır uygulamaya sokulan bazı konuların biteceğini işaret edebilir. Örneğin; yaz saati uygulaması geri dönebilir. Dönme tarihi de sonbahar olabilir. Bir yandan bazı kişiler nezdinde paranın çokluğunun pahalıya mal olacağının da altını çizebilir.
Gelelim bu Dolunay’ın insanoğluna neleri anlatmaya çalıştığına;

  • Herkes daha titizlenecek
  • Detay kovalamak artacak
  • Tertip, nizam isteği artacak
  • Kaygılar da bir o kadar yükselecek!

Kim taraf değiştiriyor? Kim arka planda oyun kuruyor? Dolunay bu konuları tüm çıplaklığıyla önümüze servis edebilir. Son 6 aydır 27 derecede yaşayan Dolunaylar mucizevi bir şekilde sanki hiç pandemi yaşanmamışçasına bizleri eski alışkanlıklarımıza salabilir.

Kerameti benden, görmesi sizden! Diyen Dolunay ile karşı karşıyayız.

Yazarak yetemediğim, ancak yaşayarak kavrayabileceğimiz günlere doğru yürüyoruz. Başak burcundaki Dolunay, insanlığın önüne konuları sıralarken şeffaf yapısını da ortaya koyacak. Öyle ki göz alıcıdan öte göz yakıcı bilgiler ile de karşı karşıya kalabiliriz.

Toprak grubunun detaycısı Başak burcu; Zodyak’ın en derleyen, düzenleyen, düşünen, planlayan ve üretenlerini ifade eder. Türkiye natal haritasında Ay düğümleri ile Başak Dolunay’ı ilişki kurarken kimler ön plana çıkacak;

  • Gazeteciler
  • Medya çalışanları
  • Medya patronları
  • İletişimciler
  • Memurlar, sağlıkçılar başlı başına daha çok konuşulanlar arasında olabilirler.

Özellikle Türkiye’de bu alanlarda çalışan, göz önündeki kişilerin taraf ve tavır değiştirdiğini göreceğiz. Anın yükselenini İkizler burcunun temsil etmesi ve Merkür gibi iki kardeş burcu temsil eden gezegenin su burcunda yer alması ise

  • Sırları, ifşaları, inkarları, itirafları da beraberinde getirebilir.

Deveye Boynun Eğri Demişler, Nerem Doğru Ki Demiş

Başak burcunda yaşanan bir Dolunay’ın eline düştük. Bu da düzen, tertip yeri geldiğinde de işlerin yolunda gitmediği anlarda dayatma demektir. Başak burçlarını her ne kadar sabırlı diye tarif etsek de bu Dolunay’da tam tersine hepimizi bir sinir basacak. Su burcunda safları sıklaştıran gezegenlerin aksine Plütonyen bir Dolunay olacak.

Bunların Hepsi Dolunay’dan...

  • Detaycı, ayrıntıcı, obsesif, agresif havaya bulanacağız. Kimimiz buna savaştan, kavgadan derken, kimimiz de Dolunay’dan diyecek.
  • Eğer çevrenizde uykuları kaçan birilerini gözlemlerseniz bir sırrın, bir karışıklığın, bir sınavın içine düştüğünü öğrenebilirsiniz.
  • Mücadele şanımızdan, eleştiri ise Dolunay’dan...
  • Güneş, Neptün, Jüpiter, Merkür dörtlüsü; suları, suyun kalitesini, sulardan kaynaklanan mikropları, su yolu ile geçebilecek hastalıkları, zehirlenmeleri ifade edebilir.  
  • Göz hastalıkları ve özellikle el yoluyla bulaşan virüslere dikkat çekebilir.

Dolunay’ın Yan Etkileri

  • Su baskınları
  • Su kanallarıyla ilgili peşi sıra haberler
  • Seller
  • Taşan nehirler
  • Denizlerdeki sıcak saatler. Deniz tabanlarındaki hareketlilik

Paran Çoksa Kefil Paran Yoksa Şahit Ol

Su ve kıtlık konusu sadece iklimsel bir mesele olmaktan çıkacak. Yanı sıra hali hazırda devam eden savaşın kaybedeni ise birbirine ambargo uygulayan ülkeler olacak. Tarımsal olarak ülke topraklarının değeri yön değiştirebilir. Batı, yönünü Doğu bölgesine çevirecek. Buradaki tarımsal faaliyetler, su teknolojisine dair ihtiyaçlar ve yatırımlar, tesisler sadece gençlerimizin konusu olmaktan çıkacak. Aynı zamanda dünyadaki kaynakları ve rezervleri inceleyenler gözünü bu bölgelere dikebilir. Bu açıdan Batı yüzünü Doğu'dan gelen güneşin yaratacakları ile gözü kamaşabilir. Kamaşmak zorunda da kalacak. Farz edelim ki bu devam eden savaşın kaybedeni Rusya oldu, Avrupa’nın da bu savaştan aldığı yarayı kolay kolay kapatamadığını, yaz aylarında ülkemizle yapmaya çalışacağı ticari faaliyetlerle ortaya koyacak. Ayrıca 1949’lu NATO bir dirlik oluşturmuş gibi görünse de yayılımcı politikasını gün gelecek, tüm Dünya kabul edecek.

Akdeniz ve Libya ile ilişkimiz!

Başak Dolunay’ında ülkemizin ekonomisi özellikle piyasalara yansıyan yanı ve siyasi duruşuyla paralel ilerleyecek. Akdeniz’deki diploması krizi en pik yaptığı döneme girebilir. Bu evrede ülkemizin duruşu ve kararlılığı dünya siyaseti üzerinde oldukça belirleyici olacak.

18 Mart 2022’de Başak burcunda, 27 derecede gerçekleşecek Dolunay; sorumluluğunu aldığımız Libya ile olan diplomatik ilişkilerimizin, limanları üzerinden gelişerek devam edeceğini işaret ediyor. 10 Şubat 1947 tarihinde Mars, Kova’dayken cumhuriyetini ilan etmiş ama bir türlü derdi bitmemiş olan Libya’ya omuz vermemiz, Akdeniz’deki müttefiklerimize güven verebilir.

Dolunay Bize Neyi Hatırlatacak?

  • Zamanında Doğu Akdeniz’deki zengin doğalgaz kaynaklarının işletilmesi için sıkışan ellerin çözülmesini 
  • Kıbrıs Cumhuriyeti, İsrail ve Mısır kıta sahanlıklarında bulunan doğalgaz kaynaklarını
  • Orta Doğulu petrol şirketlerinin yapacağı yaptırımları ve bu bölgedeki çekişmeleri

Orta Doğu, Oldu Mu Yeniden Mezopotamya

İnsanlığın ilk izleri, yazı, üretim, teknolojinin temeli ve bilim bu topraklarda ortaya çıkmıştı. 21. Yüzyılın tam ortasında savaşan insanlık, gruplaşan ülkeler, birbirilerine uyguladıkları yaptırımları ve ekonomik savaşları derinleştirecek. Bu da birçok ayrışmayı ortaya dökecek. Din, dil, ırk kavramları daha çok konuşulmaya başlanırken, asıl konumuzun insanlığın elzem ihtiyaçlarını ikinci plana atamayacak. Son yıllarda her ne kadar teknolojiye teslim olmuş ve girişimci kimlikleri ön plana çıkarmış olsak da “gerontokrasi” siyaseti tekrardan hortlatılmaya çalışılıp, insanlığın eline silah verip birbirilerini öldürtmeye çalışıyorlar. Çağın adı değişse bile insanlığın tavırlarının değişmesini engelleyen bugünkü küresel yapılar belki de son hamlelerini yapıyor olabilir. Toprağın en verimli Dolunay’ı; “Dayanın, toprak kazanacak!” diyor.

Astrolog Zeynep Turan

18.02.2022

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...