Yükleniyor . . .

2019 HAZİRAN AYINDA NELER OLUYOR?

2019 HAZİRAN AYINDA NELER OLUYOR?

Güneş hava, Ay toprak burcundayken haziran ayına giriyoruz. Türkiye için gündemin yoğun olacağını şimdiden söylemeliyim. Ağır, hantal ve sorumlulukları olan konular bizi bekliyor. Çünkü Neptün-Güneş’le, Mars ise Jüpiter’le zıtlaşacak.  Yılın geride bıraktığımız günlerini ve son 3 yılımızı tahlil etmek için önemli bir evre olacak.

Satürn’ün çile çektiren ateş burcundaki seyrine benzer gelişmeleri, başka diyarlar da şahit olacağız. Çember daralıyor; gezegenler kendi içinde planlar geliştirirken dünyanın gidişatı da belli olacak.

2019 yılı; 1949-1955 yılları arasında doğan dünya liderleri, yöneticileri, mevki sahibi kişileri ya değiştirecek ya değiştirecek. Kapalı kapılar ardından gelişen her konu, sonradan kulağımıza çalınabilir.

Sarpa saran ilişkiler ve dünya gündemi

ABD-Türkiye ilişkileri yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalabilir. Etkisini ise Ay burcu İkizler olan ülkemiz üzerinden göreceğiz.  Esas konu olan İncirlik Üssü’nün kaderi değişebilir.  Neden peki burası? 1954 yılında-İncirlik Üssü kuruluş yılı- Ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksındaki tutulmalara eşlik etti. Bu yıl da Ay düğümleri benzer konumda, 2 Temmuz’da gerçekleşecek tutulmalara eşlik edecek, aynen 1954 yılında olduğu gibi.  2 Temmuz itibariyle kaderde olan önümüze düşecek. Almanya başkanı 1954 doğumlu Angela Merkel, İncirlik Üssü ile ilgili ilk sözleri sarf eden lider olabilir.  Ardından pek çok ülke liderinin konuşmalarına ve yorumlarına şahit olabiliriz. 

Gün gelir hesap kesilir!

Hava elementlerinin yoğunluğu gökyüzünden yeryüzüne belli etkileri hareketlendirecek. Güneş, Yeniay konumu hava sahalarını işaret edecek. Türkiye’nin sadece askeri üsleri gündeme gelmiyor, uçuş sahalarına da vurgu yapacak.

Almanya sokakları; burada yaşayan mültecileri ilgilendiren gelişmeler olabilir. Ancak bununla kalmıyor, uygulanan politikalar ve yaptırımlar gurbetçileri de yakından ilgilendirecek. 

Boşa kürek çekme devri bitti.

Önümüzdeki 120 gün boyunca dünya durmayacak. Değişimi ve gelişmeleri ardı ardına takip eden haziran ayı bazı sektörlere köklü farkındalıklar yaratacak. Bunlardan biri de eğitim olacak.  Güneş’in İkizler burcundaki seyri, haziran ayının gündeminin bolca olduğunu ifade ediyor.

Ektiğini biçmek…

Bu haziran bir başka… Çölde fırtınaya eşlik ederken Suudi Arabistan’ı yakın markajına alabilir. 1935 doğumlu Selman bin Abdülaziz el Suud’un sağlık problemleri ülkedeki gelişmeleri değiştirebilir. Kişisel çıkarlarını öne çıkaran otoriterlerin (Veliaht Prens Muhammed bin Selman), bu ülkenin kaderiyle oynadığına şahitlik edebiliriz. Gavar petrol rezervleri, altın sık sık gündeme gelebilir.

Sadece bu ülkede değil, bu döngü aslında kral ve kraliçelerin eş zamanlı sağlık konularını gündeme taşıyacak. Safları sıklaşırken toprak ve hava döngüsündeki gökyüzü, kaderi yeniden yazabileceğini iddia edecek.  

Bu Dolunay bambaşka!

17 Haziran’da Dolunay ürperten sessizliği bozuyor. Din ve hakları temsil eden Jüpiter ile ittifak kuruyor. Dolunay, birçok sömürge yapılara, yönetimlere bağımsızlığını ilan ettirecek. Özellikle Birleşik Krallığa bağlı yapıların çözümlenmesine kulak vereceğiz.

‘Geliyor’, dediğimiz tutulma ayı yaklaşırken, küresel sistemde önemli markaların çılgınca kârları konuşulacak.  Peki, kim bunlar? Microsoft, Apple gibi teknoloji mimarları…  Bu evrede dünyanın para akışının soyuta taşınacağını göreceğiz. Sanal para, kripto kullanımı hızla gelişecek.

Küresel kriz!

Dünya kendisini küresel bir krizin içinde bulabilir. Güneş’in 21 Haziran’da su burcuna geçmesi ile insanlık hangi ayıplara imza atacak bakacağız. 1941’e geri döneceğim çünkü Uranüs, Boğa burcundan çıkarken meydana gelen açılar yeniden aktif ve gündemde. Bu durum ise Nükleer Silah’ı gündeme getirebilir. Sosyal medyanın bu konu hakkında hareketlenmesi farklı spekülasyonları oluşturabilir. Hatta bu tarz durumlara hizmet edebilir.  Toprak döngüsünde Uranüs’ü temel alan gelişmeler, 7 yıl boyunca nükleer silahlanmayı konu yapacak.  2019’dan 2023’e kadar III. Dünya savaşının altı yapısı, küresel kriz, nükleer konular dünyanın seyrinin ne yöne gideceğini işaret edecek.

Türkiye’de futbol konusu…

Türkiye’nin yükselen burcu ve 7. evindeki yoğunluğu, ülkemizin ön plandaki ailelerini, spor kulüplerini ve başkanlarını gündeme getirecek. ‘2018 Dünya Değişiyor’ kitabımda Fenerbahçe başkanının değişeceğini ele almıştım. Aslında değişim bu noktada bitmiyor. 19 Mart 1903 kuruluşlu Beşiktaş’ın, 4 Kasım 1967 doğumlu, Akrep burcu başkanı Fikret Orman, 2019 yılında ön plana çıkarken, gökyüzü bu sefer onun topunu taça atacak.  2012’den bu yana başkanlık yaptığı camiasına dair zehir zemberek konuşmalar yapabilir. Beşiktaş tarihinde az rastlanan olaylara üst üste şahitlik ederken, kuruluş yılına baskı yapan gökyüzü konumları gündemini belirleyecek.

20 Ekim 1905 kuruluşlu, Terazi burcu Galatasaray, 2019 yılında da yaşadığı sorunları paraya dayandıracak. 25 Aralık 1949 doğumlu, Oğlak burcu Mustafa Cengiz’i başkan seçen Galatasaray, en çok kendi başkanını üzebilir.

2 Nisan 1967 doğumlu ateş burcu Ali Koç, Fenerbahçe Stadı’nı taşıyıp taşımayacağını bu yıl açıklarken, UEFA’nın yaptırımlarını ilk gündeme getiren başkan olarak da anılabilir.  Bu esnada; 2019 yılında UEFA, yeni bir düzenleme ile karşımıza çıkacak. Bu düzenlemeler özellikle Türk futboluna tarihi olaylar yaşatacak. 
 

Zeynep Turan

24-05-2019

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...