Yükleniyor . . .

2018 JÜPİTER RETRO'SU AKREP BURCUNDA

2018 JÜPİTER RETROSU AKREP BURCUNDA

İyicil gezegen Jüpiter, gezegen kuşağının prensidir. Herkesin bildiği gibi bereket, itibar, genişleme, büyüme ve ekonomik şartlar konusunda bize yardımcı olur. Şimdi bilinenin aksine ezberi bozan gelişmeleri karşılamamıza neden olacak. Akrep döngüsüne eşlik etmesi ise kaçınılmaz olayları perde arkası yapmayacağını işaret ediyor. Kimilerini vezir kimilerini şah kimilerini ise mat etmenin yolunu ve fırsatını yakalayacak. Tüyleri ürperten, yürekleri sıkıştıran konuları net bir şekilde çözüme kavuşturacak ve geçmişin hatalarını eşeleyip bir nevi çözüme ulaştıracak.  Bu süreçte insanlık namına çok ders alacağız. Toplumsal duyarlılığımız, bencil yanlarımızla birlikte ortaya çıkacak. Gride kalmak yerine ya siyah ya da beyaz olacağız.

Bu döngüyü yakından takip edin!

Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter’in Akrep burcundaki geri hareketi, 9 Mart’tan itibaren etkisini yavaş yavaş sahalarda göstermeye başlayacak. Jüpiter’in geri hareketi ve etkileri bu sefer bir başka olacak. Özellikle ülkemizin natal haritasında burcunun Akrep olması bu sürecin bizi yakından ilgilendireceğinin altını çiziyor. Jüpiter Akrep döngüsünde kurulan Türkiye için büyük bir başlangıcı da temsil ediyor.  Türkiye Cumhuriyeti’nin bu anlamda büyük dönüşümlerden geçeceğini vurguluyor.

Son Dakika! Türkiye’de neler oluyor?

Bu dönem yoğun gezegen etkileşimine maruz kalan Türkiye, Jüpiter Retro döngüsüyle birlikte kelebek etkisinde olacak. Kozasından çıkmaya çalışan ipek böceği timsali çokça konuya revizyon getiriyor. Bunların başında eğitim yer alacak. Çocukları ve gençleri koruyan yasaların içinde eğitim sistemine dair ciddi yapılanmalar söz konusu olabilir.  Aynı zamanda ilköğretim ve üniversite giriş sınavları da değişebilir. Peki, her şey güllük gülistanlık mı? Farklı görüşler toplumun fikir ayrılığı yaşamasına neden olabilir.

2002’den bu yana bekleyen konuları Jüpiter Retro’su farklı bir açıdan gündeme getirecek. 6 yıldır denenen ama bir türlü çözülmeyen konuları da harekete geçirecek. 10 Mart’tan itibaren etkisini yakından gösterecek Retro bu süreçte çocuk ve kadın istismarına karşı alınan tedbirleri de işaret ediyor. Ayrıca bu konudaki yaptırımların, yasaların içeriklerini de belirleyecek. Artık net bir şekilde yasalaştırılması için harekete geçirilecek maddeler olacak.  

Afrin’de devam eden ‘Zeytin Dalı’ operasyonun yanı sıra, bölgedeki örgütlerin (PYD/PKK) itirafçıları gündeme damgasını vuracak. Video, fotoğraf ve ses kayırları gibi gizli kaynakların paylaşılacağını ya da ele geçebileceğini işaret ediyor.

Su burcunda geri giden Jüpiter, su ve iklim konusunu da yakından ilgilendiriyor. Türkiye’nin Boğazları ile ilgili de etkin konular gündeme geleceğini vurguluyor. Montrö ve Lozan gibi anlaşmaların yıllar sonra yeniden konuşulduğunu göreceğiz.

2007 yılı Jüpiter Akrep döngüsünde Başbakan olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu süreçte kendinden en çok bahsettiren siyasetçilerin arasında yer alabilir. Sık sık geçmişteki tecrübelerini gündeme getirerek dış siyasetteki fikirlerini duyabiliriz. Cesur konuşmaları ile medyanın ilgisini çekebilir.

Bu mart bir başka olacak; Jüpiter ve Merkür Retroları bir yana, Güneş’in su burcundaki desteği ile 10 Mart’tan itibaren Venüs-Uranüs’ün ateş burcu Koç’taki kavuşumu Türkiye’nin önde gelen kurumlarının ciddi kararları ile şaşırtacağının altını çiziyor. Bu konuların içeriğinde; iflas erteleme, iflas duyurma, satış ve kamuya ait alanların özelleşmesi yer alacak.

Jüpiter Retro’su kimlerin bahtını, kimlerin tahtını hazırlıyor?

İşi, itibarı bu zamana kadar şansı ile yaver gidenler dikkat edin. İşler pek istediğiniz, alıştığınız kıvamda gitmeyebilir. Çünkü Jüpiter’e eşlik edecek ve ayağına çelme takacak bir Merkür Retro’su devreye giriyor. Uranüs’ün de aynı zamanda ateş burcunun son derecelerinde yer alması ve Retro ile temas içinde olması işlerin çok enteresan boyutlara gelebileceğini gösteriyor.  Döngü bu sefer alışılmış Jüpiter gerilemesinden çok farklı işleyecek.

“Bunu da hallederim”, “bu işten de bir şekilde sıyrılırım”, “ne de olsa kazanırım”, “bir şekilde bu sınavı da atlatırım” diyerek işini bunca zaman şansa bırakanlar ve sırtını bu güvene dayananlar, özellikle sizler dikkatli olmalısınız. Merkür’ün ve Uranüs’ün devreye girmesi açıkçası karşınıza öfkeli ve iletişimi yüksek, hırslı, açıkları yakalamaya hevesli gelişmeler bırakacak. Bu yüzden siz siz olun tedbiri elden bırakmayın:

  • Paranıza,
  • Sermayenize,
  • İtibarınıza,
  • İlişkilerinize,
  • Egonuza ve akıllı geçinen yanınıza bel bağlamayın!

Kırmızı sinyal! Dünya’da neler oluyor.

Güneş’in su burcunda olduğu bir Jüpiter Retro’su açıkçası gelişmelerin boyutuna tahmin ötesi konuları sıkıştıracak. Bu yüzden tansiyonun yüksek olduğu konular mart ayının genel tutumunu belirleyecek. 5 ay boyunca geri hareketine devam ederken tek tek konuları gündemimize yerleştirecek.

Dünyanın birçok bölgesinde yer alan elçilikleri Jüpiter Akrep burcundaki geri hareketi yakından ilgilendirecek.

Peş peşe yaşanacak reformların yanı sıra Dünya en önemli konularından birini tartışıyor olacak. Coğrafi değişimlerin iklimden dolayı yaşandığı farklı kareler ile görebileceğiz. Aynı zamanda iklim koşullarının zorlukları, su kaynaklarının yetersizliği gündeme gelirken risk altında olmayan ülkelerden bile yetersiz kalan su havzası konusunda alarm gelecek. Erozyon, toprak kayması, enerji problemi yine gündemde 120 gün boyunca tehlike sinyali niteliği taşıyacak.

Beslenme sorunun artışı ve salgın hastalıklar da toplumsal gündemin konusu olacak.  Jüpiter Retro’su aynı zamanda yeryüzünde yaşayan nadir canlı türünün yok oluşunu da konuşuyor olacak.  

1979 yılında devrim geçiren İran’ın yıllar sonra aynı yollardan geçerken yaşadığı iç karışıklık dünya medyasında yeniden haber olacak. Bu döngüde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani gündemde yerini alacak.

Bunlarla bitmedi, daha çok konumuz var!

Dinler, anıtlar, tarihi mezarlar, antik kentler ve tarihimizi yakından ilgilendiren yapıların ve ören yerlerinin (Efes Antik Kenti) gündeme geldiğine şahitlik edebiliriz.

Yaklaşık, 13 ya da 14 sene önce popüler olan, gündemde yerini alan kişilerin ve sanatçıların yeniden popüler dünyada yer aldıklarını görebilirsiniz.

Metafizik ve spritüal anlamda çalışma yapanları, bilinçaltı şifacıları,  mistik konuları meslek edinenleri bu döngü yakından takip edecek. Zorlamakla kalmayacak, işlerine taş koyacak, sahtekârlıkları ortaya dökecek.

Kimleri etkiliyor?

Jüpiter Retro’su Akrep burcunda meydana gelirken sabit burçları da etki alanına dâhil edecek.  Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçları bu süreçten yakından etkilenecek. İşinize, sahip olduğunuz değerlere sahip çıkarken patronunuz istifa edebilir ya da görev değişikliği yaşayabilir, iş yeriniz ortaklığa gidebilir, terfi alabilirsiniz tüm bunlar olurken akılda olmayan konuların sizleri beklediğini unutmayın. Sizlere tavsiyem; mart ve nisan ayını iyi yönetin, yakından takip edin. 2005-2006 yılında yaşadığınız konuların bir benzerini yaşarsanız da şaşırmayın, bu sefer daha tecrübeli olduğunuzu da aklınızdan çıkarmayın.

Tavsiyeler bölümünü atlamayın!

Proje ve iş konusunda şanslı olanların yoluna taş koyacak bir döngü başlıyor. Çünkü devrede Merkür Retro’su var. Bireysel dünyanızda tahammül ve sabırsızlık ayyuka çıkarken iletişim gezegeni işleri karıştırmaya hevesli olacak. Unutmayın doğduğunuz toprağı yakından ilgilendiren bu döngüden etkilenmemek pek mümkün olmayacak. Üst üstte gelen konular, gelişmeler keyfimizi gündelik konularda kaçırabilir. Savunmalarınız artış gösterebilir. Siz siz olun öfkenize eşlik etmeyin, Merkür’ün ve Uranüs’ün oyununa gelmeyin! İşinize ve sahip olduğunuz ne varsa onlara odaklanın ve korumaya çalışın.

Bu tarihler önemli!

9 Mayıs Güneş, Jüpiter kavuşumu; vicdan olgusunu ve saygınlığın yitirilişini ön plana çıkarırken olmadık insanların olmadık zaaflarını ortaya dökebilir. Gizli saklı ilişkiler, sapkınlık, bağımlılık, intihara eğilim ve cinsel içerikli suçlarda artışı ortaya çıkarabilir.

23 Mayıs Merkür, Jüpiter karşıtlığı; inatlaşma, cesaret etme, dedektiflik oynama gibi ilişkilerde anlamsız gidişatı arttırabilir.  Aynı zamanda bugünlerin arifesinde denizler, kimyasal atıklar, nükleer denemeler, maden kazaları ve hava kirliliğinde artış olabilir.

Zeynep Turan

25-02-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...