Yükleniyor . . .

YAŞAMIN İÇİNDE BURÇLARIN YERİ

YAŞAMIN İÇİNDE BURÇLARIN YERİ

KOÇ

Hayatın tam ortasından geçerken, “dersimi aldım”, “artık olmazların peşinde koşmayacağım” diye avunsanız ve buna inanmaya çalışsanız da, kendini bilmek en büyük erdemdir.  Hayata adapte olmanın da en güzel yoludur. Hem hayata karşı olan savaşçı ve mücadeleci ruhunuz elbet bir gün aşkta da istediğinizi size verecektir.

Yaşı ne olursa olsun hareketinden ve dinamikliğinden hiçbir şey kaybetmeyen, hayat dolu, beğenilmekten ve dikkat çekmekten vazgeçemeyen, zaman zaman pire için yorgan yakabilecek, dürüst, bağımsız ve cesur…

Bu öncü nitelikte gözü kara duruşu olan kişiler, ne gemiler yaktı yüreğindeki kıvılcım için biliyor musunuz? Yıllardır Koç burçlarını yorumlarken, aşk uğruna ne tür bedeller ödediğini ben biliyorum!   Yaşamınız boyunca her türlü zorlukla baş edip, tutkusu ile baş edemeyen ender burçlardan birisiniz.

Tutkuyu iliklerine kadar hissetmek, sizin vazgeçilmeziniz denilebilir. Kendinizi bildiğinizden bu yana; her türlü ateşi görmüş, tutku için her türlü olmazı deneyimlemiş, çocuksu ruhu dilinin ucundan, gözünün ışığından belli olan, öncü Koç burçlarının olgunlukları da bu kadar olur diyebilirim.

BOĞA

Yaşamın ortasından geçerken de kendiniz için en doğrusunu bulmaya çalışıyorsunuz. Haksız mıyım?  Aşk sizin için en doğrusunu seçmektir.  Doğrusu-yanlışı yoktur, ortası vardır.  Kendinizi kızgın kumlardan serin sulara atıyorsanız, bu işin de içinde ideal bir secim vardır inanın.  Siz kendinize uygun olan bir hayatta ve alanda var olmak istiyorsunuz unutmayın.

Sevilmenin güveni değil midir esas olan? Huzur ve hayat duruşu ise nefes almak kadar kıymetli bu hayatta… Aklı başında ve olgun birisi oluşunuz sizi neredeyse her yaşta düzlükleri, doğruları ve duruşu olan biri haline getirmedi mi?

Siz iç huzurunuzu güvenceyle birleştirince mutlu olabilen, paylaşmayı seven (ama bunu hak ettiğini düşündüğünüz kişiyle), duyarlı, dengeli ama inatları uğruna da nice köprüler yakabilecek insanlarsınız. Bunun örneklerini de defalarca ikili ilişkilerinizde yaşadınız, yaşıyorsunuz ve yaşayacaksınız.

Sabit nitelik taşır ve ilişkilerinde her daim ortayı bulmaya çalışırlar. Çevremdeki Boğa burçları bana “öyle değil” derseniz, kendinizi çok iyi tanımıyorsunuz derim. Çünkü siz tutkudan ve idealistlikten beslenmez, güvenden beslenirsiniz.

İKİZLER

Hayatın tam ortasından geçerken, aşk sizin için dönüştürücü olmalı. Olmalı ki rotanızı ona göre değiştirin. Hedeflerinizi doğru seçerek besleyin dünyanızı… Rüyalarınızdaki ilişkiyi yaşayamadığınızda kanadı kırık kuşlara dönersiniz. Az ile yetiniyormuş gibi görünebilirsiniz fakat hiç de öyle olmadığını ben biliyorum.

Yaşanmışlıklar size enerji yaymak için enerji depolamanız gerektiğini, karşınızdakinin zayıf yönlerini çok çabuk keşfedebildiğinizi ve içsel olarak istemediğiniz bir yerde bulunmanın tüm yaşam planınızı etkilediğini öğretmiştir elbet. Çevrenizdekilere karşı olan duyarlı yapınız, dikkat edin kendinize karşı olan bir duyarlılık olarak hayatınıza yansımasın.

Hangi ortamda olursanız olun; ne stres ne baskı algılarınızı kapatamıyor. Çünkü merak etmek, öğrenmek ve gözlemlemek iletişim kurmanız için çok gerekli… Bir ortama girdiğinizde ilgi çekmek de, konuşmalarla etkilemek, İkizler için süper yetenek gibi bir şey. Artık içgüdüsel olarak çevrenizde sivriliyorsunuz.

Değişken niteliği temsil eden özelliğiniz, ruhunuzun derinliklerinde açlık hisseder.  Gün gelir o açlık su yüzüne çıkar. Yıkımlara ve değişimlere mutlaka sebep olur. Hayatınızda eksik kalan yönünüz size tamamlanamamışlık hissi verir.

YENGEÇ

Yengeç burçları için duyguların bir dili vardır dersem yeridir. Hatta birçoğu kalbinin derinliklerindeki sandıkta saklar duygularını ve onu oradan çıkarabilmek için çok çaba sarf etmek gerekir. Sizin derininizi görebilenler bilir bir tek, güven duygunuzun duvarlarını sevgi ve derin şefkat ile delinebileceğini…

Baş edebilmek kelimesi adeta damarlarınıza işlemedi mi? Ne kendini dürüstçe dinler, ne de başkasını dediğimiz insanlar vardır ya, işte siz onlardansınız. Kalbiniz seraplar görürken, bedeniniz yaprak gibi savrulabilir. Yaşadığınız aşk hak ediyorsa, her türlü bedeli ödeyebilirsiniz. Ama birine bunu söyleyebilmeniz,  bunu kabul edebilmeniz ve termolojiniz hiç de kolay değil.

Aşk kelimesinin çatısı altında hayat sürmek ve kendini suyun akışına bırakmak ne de zor değil mi?  Ama öyle derin detaylar vardır ki sizin için, kolay kolay teslim olamazsınız. Öncü olmak ve Ay tarafından yönetilmek; okyanusta yolunu aramak gibidir. Belki de en zoru kalabalığın içinde yalnız olmaktır.  

Aşk sizin için hayatın tam ortasından geçerken, anlık cinsel fantezilerden ibaret değildir. Aile olmak ve aile kavramı gün geçtikçe kafanızda önemi büyüyen bir olgu haline dönüyor. Aman dikkat bazen çok istediğimiz şeyleri çok irdelediğimiz için kaybedebiliriz.

ASLAN

Hayatın tam ortasından geçerken, aklınızdaki soruların yanıtını aradığınız, boşluklarını tamamlamaya çalıştığınız bir süreç bu. Arındığınız, duruşunuzu ve yaşamdan edindiklerinizi sorguladığınız ve kimlerin sizin yanında olduğunu düşündüğünüz bir döngüdesiniz.

Aşk sırılsıklam bedeller ödediğin bir şehirdir. Anılar ve zaman zaman geleceğe açılmayacağını düşündüğün bir zaman dilimidir. Kolay değildir vesselam… Hele sadece bir olay hiç değildir.  Hayatının ve yaşadıkların tam ortasında durup geleceğe ve geçmişe bakmak, seçimlerinle ve seçmediklerinle yüzleşmek çok zor biliyorum.  Ama bunu yapabilecek heybetli bir duruş var ruhunda.

Cesaret, ihtiras, tutku, onur, ego, kibir, gösteriş kime Aslan burcu dersek hemen bunlardan birkaçını sıralayabilir. Ama kaçı bilebilir bu duvarların arkasındaki endişeleri ve korkuları…

İnandığın doğrularla duyguların arasında ki poyraz rüzgarlarının karşısında dimdik duruyorsun, her şeye rağmen. “Yıkılmamak nedir?” derlerse, aklıma ilk gelen sizin duruşunuz. Sevgili sabit niteliği temsil eden Aslan burcu…

BAŞAK

Öğrenmek nedir? Öğrenmek nerden bakıldığında tam olarak doğru görünür.  Aşk öğretir mi? Öğrenirken seçimler ve bedeller mi vardır? Hepsinin cevabını siz biliyorsunuz çünkü bu uğurda yaşadınız. Şimdi hayatın tam ortasında duruyorsunuz diye; gönlünüzü ve kalbinizin naifliğini söndüremezsiniz.

Herkes neyi seçtiğinizi neden seçtiğinizi bilip, saygı duymuyor olabilir.  Bu sizin tertemiz cefakâr yüreğinizi susturacağınız anlamına gelmedi, gelmeyecekte. İster bugünde olun, ister yarında; sizin ruhunuzun derinliklerinde başka bir sahiplenme var.  Kanatlarınızın altında en derin duygularla sarıp sarmalamak, aşkın yaşama biçimi sizin için.  İnandıklarınız ruhunuzu besleyen tek gerçek sizin için.

Onca şeyi öğretti de bu hayat, bir kendinizi affetmeyi öğretemedi. Herşey önce kendini olduğu gibi kabullenebilmekle başlar. Eleştiri oklarınızı ortadan kaldırmanın en kolay yolu bu… Denemediyseniz bu ana kadar, bari bundan sonra kendinize haksızlık etmeyin.

Zamanla kemikleşmiş; çalışma tutkusunu ikili ilişkilere yansıtabildiğinde, kendini mükemmeli bulmak veya ortaya koymak için kendini bu kadar yıpratmadığında ve özgürlüğünün kısıtlanmayacağına emin olduğunda bu hava grubu değişken nitelikteki Başaklar sevdiği insanı çok mutlu edecektir.

TERAZİ

Olmazlarla dolu olman, hayat serüvenine yenilerini katma çaban aşkta sizi zaman zaman zalim, zaman zaman âlim yapıyor biliyorsunuz değil mi?  Hayatın tam ortasından geçerken bile; düşündüğünüz ne varsa hayata akıtırken, yaşınızın insanı olmayı adeta reddediyor gibisiniz. Aşkın keşfetmekten geçtiğini düşünenlerdensiniz.

Sizin için aşkın renkleri olmalı! Devamlı üretmeli ve karşınızdakinden feyz almalısınız. Yaşamı adeta şölene çevirmeli, öyle değil mi? Kabuğunuza çekilmek zaten sizin yapınıza ters. Öncülüğün eşini; sırdaş arkadaş gerekirse kardeş yapar.  Senin için varlar.  Yokları değerlendirirken çözümler araştırmayı da ihmal etmezsiniz. Biz olmak ne demek, sizden öğrenir kavrayabiliriz. Sevginin gücünü yukarlara taşımak varken, niye karanlık sularda yüzelim dersiniz?

Felsefen sakin kalalım… Zaten hayat aşk, paylaşım ve huzurdan ibaret değil midir? Yaşanan onca yıl, onca anı hayat gerçeğinizi değiştirdi denilemez.  Gerekirse kendini önceliklerini geriye atıp, yapay da olsa bir mutluluk tablosunda yer alabilirsiniz? Öncü nitelikteki Terazi burçlarının katlanamadığı yegâne şey ise haksızlık, bunu hiçbir yaşanmışlık da kolay kolay değiştiremez…

AKREP

Çevrenize birini yaklaştırmanız kolay değil. Tam da hayatın tam ortasındayken daha bir seçici, daha bir bağlısınız zar zor tutunduklarınıza. Ama geçen zaman tutkundan ve kararlılığından hiçbir şey kaybettirmedi sana, değil mi? Size yakın olabilmenin daimi geçerli yollarından biri, ruhuna yakın olabilmekte geçiyor.

Aşk yanmak kül olmak küllerinden doğmaktır. Adeta sizin için olmazsa olmazdır. Ekmektir, sudur an gelir yıpranmak kanamaktır. Savurularak bir yaprak gibi, yeri geldiğinde yaşamdan vazgeçmektir hatta vazgeçmeden bir şey olamamaktır. Karanlıklara korkusuzca dalmaktır. Gözlerini kırpmamaktır, nefesini tutmaktır, adanmaktır.

Fakat tüm bu coşkuyu yaşamak isteyenler şunu unutmamalı, ateşle oynuyor olabilirler. Güçlü sezgilerin seni çok az yanılttı bu güne kadar. Ya oldukları gibi size gelecekler, ya da gerçekten saklanmaları gerekecek…

Arkanızdaki yıllara dönüp baktığınızda kazandıklarınız uğruna verdiğiniz zaferlerdir. Sonrası hiç olmadı diyebilmektir. İnsanlar atıp tutarken derinden derinden açı çekmektir. Aşk sizin için savaşlardan zaferlere dönüşebilmektir.

YAY

Hayatın tam ortasından geçerken, sizin için hayat; yapacaklarınızla değil yaptıklarınızla bir yere gelmektir. Yavaş ve sağlam adımlarla ilerlemek senin için esastır. Aşk sizin için; hovardaca konuşurken, kalbindeki nasırları, koyduğun mesafelerden görebilmektir. Kolay oluşmamıştır elbet o duvarlar, hepsinin bir sebebi, bir anısı vardır. 

Geçmişle ilgili hesaplaşmalarda takılı kalmayan bir yapınız var. Merhamet ve adaleti gözlemlemeden kalbinizi de kolay kolay açmazsınız, bunu da es geçmemek lazım! Sizinle iletişim kurmak barışçıl tavrınız sayesinde oldukça kolaydır aslında…

Yapısal sakinliği ön planda olan, çözümsel ve barışçıl olan değişken özelliğe sahip Yaylar için dikkat edilmesi daha doğrusu alışılması gereken konu; düşündüklerini dile getirirken ki acelecilikleri olacaktır. Yaşınız ilerledikçe bu özelliğiniz daha baskın hale gelmiyor mu, sizce de?

Tek başına taşınan bir bayraktır aşk! Aşkın bir kelebeğin kananındaki titreşimden ibaret olduğunu bilirken, inandığın değerlerden vazgeçmemektir.  Herkes gördüğüne bağlı kalır. Siz ise yaşamsal reformların insanısınız.

OĞLAK

Hayatın tam ortasından geçerken, sizin için öncelikli olarak doğrularınız geliyor. Keskin cam keskinliğinde… Fakat tüm bu doğrular kaderin bile akıl erdiremediği kesişmelere sahip, haksız mıyım? “Hayır’ları sessizce “evet” yapan, doğrularını eğriltmeye çalışan aşkların içinde yoğrulmuşluğunuz var.

Yaşınız ve yaşadıklarınızla ölçülmeyen tecrübeleriniz var. Sizi ve doğrularınızı anlamaya çalışanlar, anlamak istemeyenler ve maalesef bildiklerini sanan sevdikleriniz var. Göz ucuyla bakışlarınız var ki, fark edenin demek istediğini en derininden anladığı…

Vermek için dünyaya gelmişken, neden bu kadar kendinizi kısıtladığınıza dair sorularınız var. Tutkunun adeta yüceldiğini, yükseldiğini, sizinle beraber öğrenenleri de unutmamak gerek tabii.  Ya zamansız değil aksine, her şeyin yerli yerinde ve heybetli bir şekilde yerinde olan duruşuna ne demeli?

Kontrolcü, güven, başarı hırs ve disiplinden beslenen bu öncü burç,  hava grubu sevgili Oğlaklar esasında size değer vermiyor değiller, sadece zaman ayıramıyorlar… Bunu bilip kendinizi de karşı tarafı da yormamak gerek.

KOVA

Hayatın tam da ortasından geçerken, geriye dönüp baktığınızda; zalimleri düzeltmek isteyen yüreğinin peşinden, diyar diyar gezmişliğiniz var. Boşa geçirdim diyemezsiniz onca yılı… Aşk yücedir, aşka dönüştürmek isteyişindendir.  Detaylarda boğulan yanınız kaderinizin mimarıdır dersem, pek de haksız sayılmam öyle değil mi?

Sevginin gücüne inanır her türlü şifayı oradan almak istersiniz? Tabi bir detay okyanusunda kaybolmazsanız…  Yaş geldi ortaya diyerek geriye dönüp de baktığınızda, çok geçmişi değil bu 3-5 yıl öncesini görürsünüz. 

Kolay mı? Her anlamın aslında bir ayrıntıdan ibret olduğunu bilmek ve bu doğruda yaşamak! Zaten kolay gibi görünen her şey tuhaftır sizin için. Zor gibi gösterilen her aşkta gariptir. Çünkü sizin için bir yapısı olmalı! Temelinden değil, heybetinden değil, yapısından özünden gelecekte ki sevgisini renginden feyz almak istersiniz. Hem anda olmak istersiniz hem de geleceği yaşamak, bilmek ve o kişiyi sevmek…

Belki tüm bu yaşanmışlıklardan oluşan çıkarımların anlaşılması çok zor… Fakat aşkı sizin yüreğinizden ve elinizden tadan bilir bunun ne anlama geldiğini ve bilmeye devam edecektir de… Bilmeye devam edecekte… Sabit Kova burçlarının canlılığını hisseden bilir…

BALIK

Hayat akarken aşkı ele almamak olur mu? Hem de tam hayatın ortasındayken. Sessiz, derinden ve kenardan yürüyorsunuz diye kalbinizin ateşi olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz.  Bir amaca hizmet ediyorsunuz diye aşka savunma gösterebileceğini mi sanıyorsunuz?  Hiçbir imtihanınız olmayacak ve dizleriniz kanamayacak öyle mi? Elbet kanayacak, çünkü her güzel şeyin bir bedeli vardır, değil mi?

Hem gerçeklerden nereye kadar kaçabiliriz ki… Bazen ilerleyen yıllara rağmen hala yolunu ve yönünü tayin ederken aklınız karışabiliyor. Bu kaçış genellikle hissizleşme ve uyuşma içeriyordur. Zevkleriniz uğruna nelerden fedakarlık yaptığınıza bakmak, belki geleceğinizi ve bundan sonrasını tasarlarken size yardımcı olacaktır.

Değişken niteliğinizle siz Balıklar, hep bir yerlere tutunarak yürüyemezsiniz!  Aşkın sizin ruhunuzun şifası olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Eğer hayattaki amaçlarınıza hizmet edemediğinizi düşünüyorsanız, kalbinizin gonca gülünü soldurmuşsunuzdur? Fakat unutmayın, kalbin yaşı yoktur. Kalbin; günü, saati veya dünü yoktur. Aşk imkânsızlığı kontrol edememekten doğar.

Astrolog Zeynep Turan

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...