Yükleniyor . . .

AY'A DAİR MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY!

AY KOÇ BURCUNDA

Günlük Hayat

Ay Koç burcunda olduğu gün içerisinde yeni başlangıçlar yapmak için uygun zamandır. Biraz da kafamıza estiği gibi hareket ederiz. Spontane türeyen programlar Ay’ın Koç burcunda olmasının nişanesi gibidir adeta. Enerjik, istekli, her an harekete hazır bir konumda oluruz. Fiziksel aktivitelere dâhil olmayı da en çok Ay’ın Koç burcundaki konumu destekler. İş ilişkilerinde kazanımların uygun olduğu günlerdir.

Kalabalık mekânlar daha cazip gelebilir. Konuşmalarda ise patavatsız laflar ön plana çıkabilir. Duyguların açıkça ifşa edildiği bir döngüdür Ay’ın Koç burcundaki konumu.

Eğer kendinize yeni bir hobi edinmek ya da size iyi geleceğine inandığınız bir alışkanlık edinmek istiyorsanız mutlaka bugünü tercih edin.

Kariyer Yaşamı

Bugün yapacağınız eylemler hızlı sonuçlar getirmeli. Bir iş görüşmesine gidebilir ya da kariyer hedeflerinizi daha iyi göstermek ya da çalışma alanında kendinizi göstermek için ideal bir konum. Kariyer yaşamında koçluk eğitimi veya kişisel gelişim konularına dahil olmak için de harika bir gün.

Ön plana çıkan meslekler ; politika, organizatörlük, yöneticilik, endüstri, mühendislik, işletmecilik, komutanlık, kimyacı, operatör, demir ve çelik işleri, makine, mizah ve fıkra yazarlığı, eleştirmenlik, ressamlık, müzik, konfeksiyonculuk.

Bedendeki Hassas Bölgeler; burun hariç yüzün tamamı, baş, beyin, duyu organları, ağız, dil ve dişler

Sağlık

Saç bakımına uygun günler!

Beslenme

Protein tüketimine ağırlık verilmesi gereken günler.

Kafein ve çikolata tüketimine dikkat edilmeli!

Ay Koç burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Hızlı sonuç getiren atılımlara dâhil olun.

-Kendimizle ve benliğimizle ilgili atılımlar, uğraşlarla ilgili olun.

-Cesaret toplamak, zor işleri sırtlanmak bu döngüde daha kolay olacaktır.

-Kısa dönemli projelere dâhil olun.

-Hedefe yönelin.

Koç burcunda Ay Fazları

Yeni Ay Koç burcunda (Mart-Nisan)

Öncü niteliğe sahip Mars tarafından yönetilen bu Yeni Ay, motivasyon ve hırsı tetikler. Cesaret ve korkusuzluk duyguları baskındır. Bu yüzden hiçbir bilgimiz olmadığımız konularda bile dâhil olma cesaretini kendimizde buluruz. Çabuk sonuca varmak isteriz.

Dolunay Koç burcuda( Eylül-Ekim)

İddialı davranır, kendimizi ön planda tutarız. Liderlik misyonu üstlenen insanların teste tabi tutulduğu bir döngüdür. Duygusal anlamda açık davranırız.

AY BOĞA BURCUNDA (Güçlü Konumda)

Günlük Hayat

Ay’ın toprak grubunun sabit nitelikli burcundaki konumu günlük hayata sakinlik, angarya işin azalması olarak yansır. Ay Boğa burcundayken meseleler çok didik didik edilmez, işler çok zorlaşmaz. Günlük rutin kolaylıkla sürdürülebilir. Materyalist yaklaşımın arttığı bugünlerde, hayat 5 duyu ile algılandığı kadardır. Belirsizliklere, iniş çıkışlara bugünlerde yer yoktur. İkna etmek de edilmek de zorlaşır. Çünkü bugün adeta değişime direniriz. Relax olmak isteğimiz yaptığımız programlara da yansır. Duyarsızlık olarak algılanmasın ama bugün biraz dış seslere kulakları kapatıp, hayatın kaosunu azaltıp omzumuzdaki yüklerden kurtulmayı hedefleriz. Bugün en çok inatçılığa ve maddi nitelik taşıyan varlıklara verilen öneme tanıklık ederiz.

Kariyer Yaşamı

Bugün yatırım için ideal bir gün. Eğer parasal konularda risk almak taraftarı değil, kesin sonuçlar elde etmek istiyorsanız bugün sizin için ideal. İşinizi sağlama alıp uzun vadeli sürecek bir antlaşma, ortaklığa adım atmak istiyorsanız bugünü es geçmemenizi tavsiye ederim. Mal- mülkleriniz ve yatırımlarınız konusunda atacağınız adımlarda sizi ilerleyen zamanlarda pişman etmeyecektir. Görüntü ve estetik konularda çalışanlar da bugün ilham yakalayabilir. Dizayn işiyle uğraşıyor ya da müzisyenseniz eserleriniz bugün takdir toplayabilir. Gurmelik yapanları da destekleyen bir Ay konumu.

Ön plana çıkan meslekler ise; Askerlik, doktorluk, kimya alanı, dişçilik, demir çelik işleri, ticaret, mühendislik, endüstri dalları, antikacılık, çocuk doktoru, mühendislik, pratik meslekler

Bedendeki Hassas Bölgeler; boyun, boğaz bölgesi, ense, tiroit, yutak, ses telleri, bademcik ve kulaklar

Beslenme

Yüksek tansiyonu ve böbrek rahatsızlığı olanların tuz tüketimine dikkat etmesi gereklidir.

Sağlık

Kulak hassasiyetleri artabilir. Yüksek sesli ortamlardan uzak durmakta fayda var.

Ay Boğa burcunda hareket ederken neler yapılmalı;

-Somut sonuçlar getireceğine inandığınız aktivitelere dahil olun.

-Uzun soluklu olma potansiyelini taşındığını düşündüğünüz yeni bir ilişkiye bugün adım atın.

-Değerli eşyalarınıza yönelik finansal atılımlar, yatırım yapma, kredi çekme gibi eylemler...

-Yaşam alanınıza yönelik dekoratif dokunuşlar ve müzikle alakalı aktiviteler...

-Mutfakta maharetinizi gösterin.

Boğa Burcunda Ay Fazları

Yeni Ay Boğa Burcunda (Nisan-Mayıs)

Maddi konularda yeni başlangıçlar gündeme gelir. Önceliklerimiz maddi ve finansal getiriler üzerine yoğunlaşır.

Dolunay Boğa Burcunda (Ekim-Kasım)

“O senin-bu benim” ayrımının daha da net bir şekilde keskinleştiği bir döngü. Parasal ortaklıklar bozulmaya gidebilir. Verdiğimiz kadar almak ta öncelikli beklentimiz haline gelir.

AY İKİZLER BURCUNDA

Günlük Hayat

Bugünlerde ruh halimizde huzursuz bir hareketlilik hissetmemiz çok doğaldır. Çünkü çift yönlü İkizler burcundaki Ay’ın git-gelleri, duygu durum değişikliğini destekler. Çeşitlilik hayatın her alanında gösterir kendini.

Düşünceler adeta bir zincirin halkası gibi çoğalır da çoğalır. Zihnimiz bugün normal ritminden daha hızlı ve çok yönlü düşünmeye eğilimlidir. Öğrenmek, iletişim kurmak için Ay en ideal konumundadır. Çünkü Ay en meraklı konumundadır.

Kariyer Yaşamı

Zihinsel aktivitenin bol olduğu ve ya iletişime yönelik bir işte çalışıyorsunuz bugün sizi oldukça verimli bir gün bekliyor. Programcılık ya da radyo, televizyon, medya gibi alanlarda çalışanlar bugün işlerinde Ay’ın desteğiyle birlikte güzel sonuçlar alabilirler. Eğitim hayatı için de oldukça destekleyici bir konum. Öğrenmek, öğretmek için ideal bir gün. Bugün okuduklarınızı daha etkin bir şekilde anlayıp, analitik bir şekilde zihninizde bilgiye dönüştürebilirsiniz. Telefon ve mail trafiğinin yoğun bir iş yerinde çalışıyorsanız bugün bu yoğun trafiğin üstünden başarılı bir şekilde gelebilirsiniz.

Ön plana çıkan meslekler ise; Komisyoncu, bankacı, yargıç, avukat, diplomat, edebiyatçı, yazar, kuyumcu, müfettiş, gazeteci, radyo spikeri, dil bilimci, öğretmen, çevirmen , sekreter

Bedendeki hassas bölgeler; sinir sistemi, omuzlar, kollar, eller, bronşlar

Sağlık

Aşırı stres boyun ve sırt ağrıları ve eklem katılığı ile sonuçlanabilir.

Beslenme

Kolesterolü yüksek olanların yağ tüketimine dikkat etmesi gerekir.

Acıkma durumunda ufak atıştırmalıklar kilo alımını önleyebilir.

Ay İkizler burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Zihinsel ve iletişimi destekleyen aktivitelere dâhil olun. 

-Çok işim var nereden başlayacağımı bilemiyorum diyorsanız, bugünü tercih edin.

-Kitap okumak, yeni bir eğitim almak, mektuplar ve e-maillere en yerinde cevaplar, yazı yazmak, öğretmek, yeni bağlantılar kurmak, kısa yolculuklara çıkmak içinde Ay’ın bu konumunu değerlendirebilirsiniz.

İkizler Burcunda Ay Fazları

Yeniay İkizler burcunda ( Mayıs- Haziran)

Ay’ın konumu yeni bir şeyler öğrenmek, sosyal çevrede kendimizi daha rahat hissetmemiz için bizi destekler. Günlük rutine ayak uydurmak bu döngüde kolaylaşır.

Dolunay İkizler burcunda (Kasım- Aralık)

İletişim hız kazanır; eş zamanlı birden çok işle meşgul oluruz. Aniden çıkan işler var olan plan programın alt üst olmasına yol açabilir. Önceliklere acil işlere vermek faydalı olabilir.

AY YENGEÇ BURCUNDA (Yönetici Konumda)

Günlük Hayat

Ay yuvasında. Yönettiği burçta konumlanan Ay tüm niteliklerini tam bu konumda sergiler. Yengeç burcunda Ay, anaçlık, annelik, merhamet, sahiplenme, saf sevgi gibi kavramları ön plana çıkarır. İçgüdüsel olarak daha sakin ve sessiz ortamları tercih edebiliriz bugün.

Sevildiğimizi bilmek, bizi koruyan bir şeyler olduğunu görmek bugünlerde bizi çok motive eder adeta önceliğimi haline gelir. Ay rahat ettiği burçta onarıcı, iyileştirme misyonu yüklenir. Duygular derinleşir ve kendimize duygularımızla ilgili en dürüst Ay Yengeç burcunda hareket ederken oluruz. Bizi manevi anlamda motive edenin ne olduğunu keşfetme fırsatı da tanır bugünler...

Kariyer Yaşamı

Bugün ev hanımları, temizlik işiyle uğraşanlar kısacası ev sınırlarını ilgilendiren işlerde çalışan insanlar için ideal bir gün. Catering işlerinde çalışan ya da restoran sahibi iseniz bugün de karlı bir iş günü sizi bekliyor diyebilirim. Ev dekoru, dizayn işlerinde çalışanlar içinde ilham dolu bir gün. Spiritüel ihtiyaçları destekleyen Ay konumu, psikoloji ve ruhani gelişim aktivitelerini destekliyor. Terapistler ve yoga eğitmenleri de bugünün desteğiyle istedikleri atmosferi bugün yakalayabilirler.

Ön plana çıkan meslekler ise; Turizm, otelcilik, ithalat-ihracat, pilotluk, gemicilik, sıvı maddelerle ilgili olan meslekler, kimyagerlik, eczacılık, antikacılık, lokantacılık

Bedendeki Hassas Bölgeler; göğüs kafesi, akciğer, mide, karaciğer

Sağlık

Mideyi korumak açısında yemeklerin hızlı yenmemesi tavsiye edilir.

Reflüsü olanların dikkat etmesi gereken bir dönem.

Beslenme

Karbonhidrat tüketimine dikkat edilmeli; aşırıya kaçmamakta fayda var.

Bedenin kilo almaya daha meyilli olduğu bu dönemde dengeli beslenmeye dikkat edilmeli.

Ay Yengeç burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Ev içerisinde eve dair yapılacak uğraşlar, kişisel ihtiyaçlara yönelik yenilikler yapılabilir.

-Ev dekorasyonuyla ilgilenilebilir.

-Aile bireyleriyle bir araya gelmek, birlikte program yapmak için bugünler tercih edilebilir.

Yengeç burcunda Ay fazları

Yeniay Yengeç burcunda( Haziran-Temmuz)

Ev ve aile yaşamına dair gelişmeler bu dönemde hız kazanır. Güvende hissetme ihtiyacı artar, anaç ve sahiplenici rol üstlenen insanlarla ilgili yeni gelişmeler ön plana çıkar.

Dolunay Yengeç burcunda (Aralık-Oğlak)

Ev ve dışarıdaki hayat arasında denge kurmak bu Dolunay’ın temel önceliğidir. Geçmişe dair miras, mal-mülk meseleleri gündeme gelebilir.

AY ASLAN BURCUNDA

Günlük Hayat

Aslan burcundaki Ay içimizdeki çocuğa seslenir. Tıpkı bir çocuk gibi samimi, cömert davrandığımız tüm kalbimizle sevgimizi ve ilgimizi sunmaktan çekinmediğimiz günlerdir bunlar. Güneş’in yönettiği bir burçta konumlanan Ay tabi ki sadece bu kadar alçakgönüllü nitelikleriyle ön plana çıkmaz. Bir yandan egomuzu gardımız olarak tutmak olası beklenmedik durumlarda yaşayacağımız hayal kırıklarını önler. Ayrıca bakmayın böyle sevgi böceği gibi davrandığımıza. İçten içe amaç nabza göre şerbet vermektir.

Ay’ın bu konumu bir yandan duyguları kontrol altında tutmayı hiç elden bıraktırtmaz. Gerçekten ne hissettiğinizden emin olun kimsenin haberi olmaz bugünlerde.  Çünkü bugün hepimiz birer sahnedeyiz, birer aktörüz. Hayat bir sahnedir bugün. Abartan, dramatik tavırlar sergileyen bugünlerin kazananı olur genelde. Ki böyle davranan insanları da çok gözlemleyebilirsiniz. Başkalarının hayatına karşı biraz duyarsızlaşırız bugünlerde. Çünkü ilgi hep bizde olsun isteriz. Niteliklerimizle, adeta bir yıldız gibi bizi özel yapan özelliklerimizle ön plana çıkmak isteriz. Yaratıcı aktiviteler, romantik adımlar için harika bir gündür.

Kariyer Yaşamı

Yaratıcılığı ile para kazananlar için bugün ideal bir gün. Ay’ın konumu size ihtiyacınız olan ilhamı verirken özgün ve yenilikçi fikirlerinizle ön plana çıkabilirsiniz. Anaokulu öğretmenleri ve öğretmenler için de çocuklarla olan ilişkilerini geliştirmek adına oldukça güzel bir gün. Sanat eğitmeniyseniz bugün öğrencilerinizin aklından uzun süre çıkmayacak bir ders yapabilirsiniz! Risk içerisinde çalışan, maceralı bir işiniz varsa da bugün üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Ön plana çıkma arzunuz bugün çok fazla olabilir. Çalışma ortamında kendinizi ifade edebilir, fikirlerinizle çalışma arkadaşlarınızın arasında sıyrılabilirsiniz.

Ön plana çıkan meslekler ise; Askerlik, doktorluk, kimyacı, dişçi, güzellik uzmanı, kara-hava-denizle ilgili işler...

Bedendeki Hassas Bölgeler; kalp ve dolaşım sistemi, saçlar, sırt ve omurga

Sağlık

Fazla kafein tüketimi uyku problemlerine yol açabilir.

Beslenme

Protein zengini besinlere yönelmek daha faydalıdır.

Ay Aslan burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Çocuklarla yapılacak programlara dâhil olunmalı.

-Fark edilmemizi sağlayacak, bizi ön plana taşıyacak atılımlarda bulunulabilir.

-Riskli işlere atılım göstermek için ideal bir döngüdür.

Aslan burcunda Ay fazları

Yeniay Aslan burcunda (Temmuz-Ağustos)

İddialıyız hem de hiç olmadığı kadar! Özgüvenimizi tazelememize yardımcı olan bu döngüyle sosyal çevrelerin aranan insanı haline geliriz. Onaylanmak, beğenilmek istemek davranışlarımızı da şekillendirir.

Dolunay Aslan burcunda (Ocak-Şubat)

Sadece isteklerimize göre hareket etmek bu dönem ufak çaplı bir kriz yaşamamıza yol açabilir. Sevdiğimiz insanları duygusal patlamalarımızla bu döngüde şaşırtabiliriz. Çocuk sahibi olanları çok yakından ilgilendiren bir döngüdür.

AY BAŞAK BURCUNDA

Günlük Hayat

Pratiklik! Bugünlerde içgüdüsel olarak çabuk çözüm üretmeye eğilimliyiz; pratik hareket etmek bize daha çok cazip gelir. Zihnimiz her şeyi yerli yerine oturtmak üzerine çalışır. Bu yüzden kendimizi sürekli bir yerleri düzenlerken, var olan plan-programı yeniden organize ederken bulabiliriz. Hatta o kadar ki maneviyatımızı problem çözmek, kaostan düzen yaratmak, etrafımızdaki insanlara yardım etmek güçlendirir, bizi kendimize iyi hissettirir.

Sağlıkla ilgili konular bugünlerde daha çok konuşulur, gündemde her zaman olduğundan daha çok yer alır. Ay Başak burcunda hareket ederken detaylar daha çok dikkatimizi çeker. Tabi bu yine de büyük resmi görmemize engel olmaz. Detayları, resmin bütününü bozduğunu varsayarak bir düzene sokmak için çabalarız. Ufak nüansları düzene sokmak kendimize güvenle hareket etmemizi sağlar.

Kariyer Yaşamı

Detaylarla çalışmak için harika bir gün. Takı tasarımı, boncuk, kısacası sabır ve özen gerektiren, küçük detayların önem kazandığı işlerle uğraşmak için Ay’ın konumu ideal bir günde olduğumuzu vurguluyor. Zihin yormanızı gerektiren işlerde çalışıyorsanız mesela psikolog, danışman, yazar veya eğitim sektöründe çalışan biriyseniz bugün işlerinizi hallederken Ay’ın konumu sizden desteğini esirgemeyecektir. Müşteri hizmetleri , noterlikte, sipariş sistemiyle çalışılan bir iş yeri veya masa başı bir ofiste çalışıyorsanız bugün planlı ve programlı bir şekilde hareket edebilirsiniz. Günlük rutin işlerin akışını da korumak adına destek veren bir Ay konumu olduğunu da belirtmeliyim.

Ön plana çıkan meslekler ise; Çeşitli ilim dalları, özellikle eczacılık ve teknik alanlar, edebiyatçı, yazar, gazeteci, yayıncı, kitapçı, matbaacı, sekreter, araştırmacı, muhasebeci.

Bedendeki hassas bölgeler; sindirim ve sinir sistemi, bağırsaklar, pankreas

Sağlık

Besin tüketiminde çeşitliliği bol tutmak mide bulantısına yol açabilir.

Beslenme

Ev yapımı yiyecekler tüketmek bugün bünye için daha faydalı olabilir.

Mideyi rahatlatacak bitkisel çaylar tüketilebilir.

Ay Başak burcunda hareket ederken neler yapmalı;

-Zihinsel aktivitelere gün içerisinde daha çok yer verilmeli.

-Hizmet ve çalışmaya yönelik aktivitelere dâhil olunmalı.

-Rutininize yenilikler dâhil edebilirsiniz.

-Detayı bol olan işlere odaklanmak için bugünü seçebilirsiniz.

Başak burcunda Ay fazları

Yeniay Başak burcunda (Ağustos-Eylül)

Günlük yaşantıya ilişkin ya da sağlık ve beslenme alanlarınla ilgili sorunların kesin çözüme kavuştuğu bir döngüdür. Etrafımızdaki olaylara karşı eleştirisel yaklaşımlarımız artar. Bu dönemde ne kadar görev üstlenirsek o kadar dikkat çekeriz.

Dolunay Başak burcunda (Şubat-Mart)

Şikâyetçi olduğumuz konular hakkında sürpriz kararlar aldığımız bir döngüdür. Çalışma şartlarında beklenmedik değişiklikler yaşanabilir.

AY TERAZİ BURCUNDA

Günlük Hayat

Bugünlerin anahtar kelimesi dengedir! Fakat denge kavramı Ay Venüs’ün çocuğu Terazi’de hareket ederken farklı bir anlam kazanır. Çevremizdekilerle iletişimimize çok dikkat eder, konuşmalarda ölçüyü ne eksik ne de fazla, tam dengede tutturmaya çalışırız. Etrafımızdaki ilişkilerinde aynı şekilde belli bir dengede ilerlemesini bekleriz. Estetik ve görüntüye verilen önemde bugün önem kazanır.  

Ay’ın konumu stratejik düşünceyle ve diplomasiyi ön planda tutarak problem çözmeyi destekler. Eğer denge yeniden sağlanacaksa gerekirse duygularımızı bile göz ardı etmeye hazırız bugün! Bugün yüz yüze tartışmalardan özellikle kaçınılır. Ayrıca herhangi bir konuda karar almak bugün hiç olmadığı kadar zorlaşır. Çünkü olayları çift taraflı görmek bugün kesin bir karar almamızı zorlaştırır. Seçeneklerin her birinin oluru varmış gibi gözükür. Ayrıca onay görmeme, ayıplanma korkusu bizi ikilemde bırakır, bu durumun oluşmasına engel olacak şekilde eylemlerimizi şekillendiririz.

Kariyer Yaşamı

Grup çalışmaları ve ortaklık için ideal bir gün. Bir ekibin içinde çalışıyorsanız, ya da çalışma arkadaşlarınızla tamamlamak istediğiniz bir proje varsa bugün önemli gelişmeler kaydedebilirsiniz. Ayrıca dayanışma için ideal bir gün. İnşaat sektöründe çalışanlar, belli bir organizasyonun parçası olanlar Ay’ın bu konumuyla daha kolaylıkla işlerinin üstesinden gelebilecekler. İlişki danışmanlığı, kişisel danışmanlık alanlarında çalışanlarda bugün iyi bir performans sergileyebilirler. Estetikle ilgili konularda çalışan dizayn, güzellik ve bakım, estetik cerrahi gibi meslek erbablarıda bugün güzel işler çıkarabilirler.

Ön plana çıkan meslekler ise; Müzisyen, ressam, heykeltıraş, şair, sahne ve film artistliği, el sanatları, mimar, çiçekçi, parfümcü, konfeksiyoncu, terzi, bankacı, politikacı, hukukçu, din işleri ve mühendislik.

Bedendeki hassas bölgeler; böbrekler, kalça, cilt, bel

Sağlık

Diş sağlığı ile ilgili yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz.

Beslenme

Sindiriminize yardımcı olacak yoğurt gibi yiyecekler tüketmelisiniz.

Ay Terazi burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Evlilik ve ikili ilişkilerdeki sorunları çözmeye çalışmalısınız.

-Ekip ve kolektif çalışmaları oluşturabilir, dâhil olabilirsiniz.

-Güzellik ve estetik ile ilgili aktivitelerde güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Terazi burcunda Ay fazları

Yeniay Terazi burcunda (Eylül-Ekim)

Hayat arkadaşı, ruh eşi kavramları bu döngüde ön plana çıkarken hayatımızda güvenebileceğimiz ikinci bir kişiye daha çok ihtiyaç duyabileceğimiz bir döngüdür. Partnerlik, evlilikler ve paylaşmak temaları ön plana gelir. Yeni bir ilişkiye başlamak ya da ortaklığa adım atmak için en güzel dönemdir.

Dolunay Terazi burcunda (Mart-Nisan)

Uzun soluklu ilişkilerin teste tabi tutulduğu bir döngüdür. Fakat beklenmedik bir şekilde de hayatımızda bizim için gerçekten o “özel” kişiyi keşfedebileceğimiz bir döngüdür aynı zamanda. Çiftler ve ortaklar arasında empati yoksunluğu gün yüzüne çıkabilir.

AY AKREP BURCUNDA

Günlük Hayat

Duygular uçlarda! Ay’ın Akrep burcunda hareketi duyguların en yoğun yaşandığı günleri işaret eder. Bu ister tutku, ister sevinç, ister üzüntü, ister arzu olsun. Bugünlerde hislerimizin hakkını veririz. İrdelemek, derine daha da derine inmek bugün içgüdüsel bir eğilim haline gelir. Adeta bir dedektif gibi söylenmeyeni, duyulmayanı, gözle görülmeyeni öğrenmeye çalışırız. Yüzeysel herhangi bir bilgi bizi hiç tatmin etmez. Kendi gücümüzü keşfetme şansı tanır Ay’ın konumu bugünlerde. Problemlerle, hayatla, korkularımızla nasıl savaştığımızı test ederiz; yüzleşmekte en cesur olduğumuz günlerdir bugünler. Zincirlerimizi kırdığımız nadir anlar Ay Akrep burcundayken gerçekleşir.

Kısıtlayıcı alışkanlıklar, bağımlılıklar, korkulardan kurtulmak için en güzel desteği bugünlerde Ay’dan alırız. Bugünlerde baskıcı, şüpheci davranışlarda aşırılık gözlemlenebilir, dikkatli olunmalı.

Kariyer Yaşamı

Vergi borçları, banka hesapları ve finansal yükümlülüklerle ilgilenmek ve düzene sokmak için Ay’ın konumu bugün size destek verebilir. Bankacılık, maliye, ödeme servislerinde çalışan biriyseniz bugün işlerinizi halletme sürecinde Ay’ın konumu sizden desteğini esirgemeyecektir. Herhangi bir konuda araştırma ekibindeyseniz, günün desteği size bol olacaktır. Terapi, kişisel konular, psikolojik araştırmalar adına ideal bir gün.

Ön plana çıkan meslekler ise; Yönetici, organizatör, endüstri lideri, komutan, satış yöneticisi, müdür, operatör, dişçi, teknik mühendis, gazeteci, kimyacı, müzisyen, müzik aletleri yapımcısı, tamirci, yazarlık, denizci, havacı, sosyal hizmetler uzmanı.

Bedendeki hassas bölgeler; burun, üreme ve cinsel organlar

Sağlık

Hamile ve yeni anne olanların sağlıklarına daha çok dikkat etmesi gereken günler.

Beslenme

Özel günlerine yakın olan kadınların gerginliğini azaltmak adına rahatlatıcı bitki çayları içmeleri iyi gelebilir.

Deniz ürünleri tüketilebilir.

Ay Akrep burcunda hareket ederken neler yapılmalı;

-Vergi işlerine dair sorunlarla ilgilenmek kesin sonuçlar getirebilir.

-Psikolojik destek almak, yaşam koçundan destek alınabilir.

-Araştırma yapmak için Ay’ın konumu destekleyicidir.

-Eski eşyaları yenilemek için ideal bir döngüdür.

Akrep Burcunda Ay Fazları

Yeniay Akrep burcunda (Ekim-Kasım)

Kendimizle ve iç dünyamıza karşı duygularımızla tam anlamıyla yüzleştiğimiz, bu anlamda paylaşımlarımızı arttırdığımız bir döngüdür. Etrafımızdakilere yönelik farkındalığımız artarken kendi iç dünyamızdaki dinamikleri anlamak adına da ideal bir döngüdür. En derin duyguların dahi paylaşıma açık olduğu bu döngüde psikolog görüşmeleri gerçekleştirmek verimli olabilir.

Dolunay Akrep burcunda (Nisan-Mayıs)

Maddi konularda birikmiş meselelerin gündeme gelebileceği bir döngü. Maddi ve manevi olarak paylaşma kavramı ön plana çıkar. Bu Dolunay’da kriz bireysel isteklerle etrafımızdaki insanların isteklerinin çelişmesinden kaynaklanır. Bu durumun dengesini oluşturmak önemli bir role sahiptir.

AY YAY BURCUNDA

Günlük Hayat

Ay’ın konum itibariyle en iyimser düşündürttüğü adeta pozitif enerji yaydığı günlerdir. Yeni bir geniş görüşlülük kazanmamız adına bugünlerde Ay karşımıza beklenmedik gelişmeleri çıkartır. Doğru olana ulaşma arzusu bizi motive eder.

Ay Akrep burcundayken kafamızda oluşan şüpheleri Ay Yay burcundayken dağıtmak, net bir sonuca ulaşmak için çabalarız. Detaylar önemini kaybeder. Bunun yerine odak noktamızı büyük resme çeviririz. İçgüdüsel olarak yeni tecrübeler edinmek, risk almak, farklı deneyimlere dâhil bizi tatmin eder. Ay Yay burcunda hareket ederken gün genelde kendiliğinden ilerler, sonradan ortaya çıkan planlar güne damgasını vurur. Eylemlerde aşırıya kaçmamaya özen gösterilmesi gereken bir gün.

Kariyer Yaşamı

Maceralı ve hareket gerektiren ilerde çalışanlar, yorulmak nedir bilmeyenlerin günü bugün! Sporla ilgileniyor, bol seyahatli bir işte çalışıyorsanız bugün güzel bir performans sergileyebilirsiniz. Turist rehberliği, spor, dinsel ritüellere dair işlerde çalışanlar adına destekleyici bir gün. Fiziksel aktivitelerde bulunmak bugün zorlayıcı bir etkiye sahip değil aksine daha eğlenceli bir hal alıyor. Reklamcılık işlerinde çalışanlar da bugün harika fikirlerle çıkış yapabilirler. Bugün bulduğunuz sloganın dillere pelesenk olacağına şüpheniz olmasın!

Ön plana çıkan meslekler ise; Bankacılık, komisyonculuk, menajerlik, müdürlük, yöneticilik, politika, yargıçlık, avukatlık, hukuk müşavirliği, memurluk, devlet adamlığı, öğretmenlik, sanatkârlık

Bedendeki hassas bölgeler; bacakların üst kısımları, toplardamarlar, bacak kasları

Sağlık

Bacak kaslarını zorlayacak aktivitelerden, uzun yürüyüşlerden kaçınılmalı.

Su tüketimi arttırılmalı.

Beslenme

Kuruyemiş ve meyve tüketimini arttırmak enerjik kalmamızı destekleyebilir.

Ay Yay burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Uzun mesafeli seyahatlere çıkmak bu tarihlere getirilebilir.

-Yüksek lisans eğitimine dâhil olunabilir.

-Yeni bir proje başlamak için ideal günlerdir.

-Spor ve fiziksel aktivitelere dahil olunabilir.

Yay burcunda Ay Fazları

Yeniay Yay burcunda (Kasım-Aralık)

Günlük rutinin, alışkanlıkların değişime uğradığı bir döngüdür. Yeni tecrübeler edinmeye hayatımızdaki ufak alışkanlıklardan başlarız. Hayatımızda zaman aşımına uğramış meselelere yeni bakış açısı geliştirmek, sürpriz başlangıçlara da ön ayak olabilir.

Dolunay Yay burcunda (Mayıs- Haziran)

Değer yargılarının teste tabi tutulduğu bir döngüdür. Sıkı sıkıya bağlı olduğumuz fikirleri yeniden gözden geçiririz bu dönemde. Maceracı arayışlarımıza cevap vermek önceliğimiz haline gelir.

AY OĞLAK BURCUNDA (Zararlı Konumda)

Günlük Hayat

Planlı hareket etmenin ve sağlam adımlar atmanın öneminin arttığı günlerdir Ay’ın Oğlak burcundaki hareketi. Zaman kavramı bugünlerde hareketlerimizi, adımlarımızı şekillendirir. Zamanın aslında kısıtlayıcı bir kavram olduğunun daha çok farkında oluruz. Bu yüzden plan-programlarımızda daha dakik, istikrarlı hareket ederiz. Başarı isteği daha çok pekişir. Bugün tasarruf günüdür! Enerjimizi, zamanımızı, kaynaklarımızı bize kazanç getirecek bir şeyler için harcamak isteriz. Günün karlısı ise stratejik düşünenlerdir. Aslında Ay’ın kendi doğasına çok zıt niteliğe sahip bir burçta hareket etmesi bugünlerde biraz depresif bir ruh haline bürünmemize sebep olur genelde. Ama soğukkanlılığını korumayı sürdürüp gerçekçi düşünmeyi elden bırakmayanlar da oldukça verimli fırsatlar elde edebilir Ay Oğlak burcunda hareket ederken.

Kariyer Yaşamı

Bugün kurumsal yerlerde çalışanların günü. Uzun süreli bir projeye girmek istiyorsunuz ama hızlıca sonuçlanmasını değil uzun sürede sağlam sonuçlar almak istiyorsunuz. O halde bu tarz antlaşmalar imza atmak için bugünü değerlendirebilirsiniz. Kentsel dönüşüm ve inşaat projelerine imza atmak isteyenlerin bugünü değerlendirmelerini tavsiye ederim. Günlük işlerinde pratik çözümler üretmek bugün sizin için kolay olacaktır. İş planı oluşturmak, görev dağılımı yapmak için de ideal bir gün. Kalıcı sonuçlar elde etmek isteyen sağlamcılar bugüne güvenin. Bugün anlaşmalarınız, yatırımlarınız, imzanızı taşıyan projeler  kalıcı ve karlı sonuçlara sahip olacaklardır.

Ön plana çıkan meslekler ise; Matematikçi, Politikacı, Bilim Adamı, İnşaatçı, Diş doktoru, öğretmen, makinist, çiftçi, müzisyen, mimar, minerolojist

Bedendeki Hassas Bölgeler; iskelet sistemi, eklemler, diz kapağı, cilt ve saçlar

Sağlık

Saç bakım ürünlerinde kimyasal içeriğine dikkat edilmeli...

Cilt problemlerine daha çok özen gösterilmeli.

Beslenme

Geç saatlerde ağır yiyecek tüketmemeye özen gösterilmeli.

Tuz ölçülü kullanıldığı sürece vücuda faydalı olur.

Ay Oğlak burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Somut ve kazançlı sonuçlu getirecek uzun soluklu atılımlarda bulunmalı.

-Kariyer hayatına dair yeni atılımlarda bulunabilir.

-Bir iş planı oluşturmak için ideal günlerdir.

-Yatırım

Oğlak Burcunda Ay Fazları             

Yeniay Oğlak burcunda (Aralık-Ocak)

Kariyer hayatında ve toplumsal anlamda sorumlulukların ön plana çıktığı bir döngüdür. Lider konumundaki insanların cesur atılımlarına tanıklık edebiliriz. Hayatımızda disipline olmak istediğimiz alanlarda kendimize çeki düzen vermek adına ideal bir döngüdür.

Dolunay Oğlak burcunda (Haziran-Temmuz)

Ön plandaki insanların hayatlarının tam anlamıyla göz önüne taşındığı bir döngüdür. Hırslı insanların kazandığı, elinden geleni ardına koymayanların kazandığı günlerdir. Kariyer hayatındaki meseleler iyice belirginleşir.

AY KOVA BURCUNDA

Günlük Hayat

Alışkın olmadığımız ve yeni olana içgüdüsel olarak bir yönelim gösteririz Ay Kova burcunda hareket ederken. Tepkilerimiz ise daha mantık çerçevesinde şekillenir. Duygusal düşünmekten ziyade daha entelektüel değerlendirmelerde bulunuruz. Çevremizdekilerle etkileşimimizde kişisel fikirlerimizi yansıtmayız. Daha adil yargılamalara bulunmak adına olaylara objektif bir yaklaşım sergilemeyi tercih ederiz.

Geleneksel yöntemlerden ziyade risk alıp farklı metotlar denemekte bugünlerde bize cazip gelebilir. Geleceğe dönük düşünür, plan yaparız. Plan- programa sadık kalmak bugünlerde zordur. Çünkü Ay’ın konumu bireysel özgürlüğü destekler.

Kariyer Yaşamı

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, gezi turlarında çalışanlar buraya! Zihinsel ve radikal farkındalıkları destekleyen Ay’ın konumu mesleki odağı yenilik yaratmak olan insanlara destek tanıyor. Sesinizi duyurmak, yeni bir hareketin öncülüğünü yapmak istiyorsanız bugünün desteği size bol olacaktır. Grup projelerinde çalışanlar ise bugün birlikte hareket ederek güzel sonuçlar elde edebilirler. İnsan ilişkileri, entelektüel uğraşlar içinde yer alan insanlar bugün güzel bir performans sergileyebilirler. Bir panel düzenleyebilir ya da farklı fikirlerinizi herkese açık bir şekilde sunabileceğiniz yeni bir platform oluşturabilirsiniz.

Ön plana çıkan meslekler ise; Doktorluk, bilim, elçilik, yazarlık, yayıncılık, matbaacılık, muhasebecilik, çevirmenlik, din adamlığı, astronomi, astroloji, denizcilik, tüccarlık, ithalatçılık, sanatın her dalı, yöneticilik, organizatörlük.

Bedendeki Hassas Bölgeler; dolaşım sistemi, bacakların alt kısmı, ayak bilekleri

Sağlık

Diş bakımı için uygun günler.

Plastik kaplarda uzun süre bekleyen su tüketiminden uzak durulmalı.

Beslenme

Mevsim meyveleri ve sebzelerinin tüketimine daha çok önem verilmeli.

Kova burcunda Ay fazları

Yeniay Kova burcunda(Ocak- Şubat)

Grup aktivitelerinin desteklendiği bir döngüdür. Bulunduğumuz kalabalıklarda yeni dostluklar edinmek, farklı insanlara ulaşmak önceliğimiz haline gelebilir. Kendimizi toplum içindeki konumumuzla yeniden değerlendirdiğimiz bir döngüdür.

Dolunay Kova burcunda(Temmuz-Ağustos)

Bireysel duyarlılıklarımız artarken, kendimize yeni misyonlar yükleniriz. Sevdiklerimizin hayatında daha etkin bir rol üstlenmek önceliğimiz haline gelir. Herkesin fikrini göz önüne alarak hareket etmek ufak çaplı bir krize de yol açabilir.

Ay Kova burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Toplu arkadaş kalabalıklarıyla bir araya gelmek için ideal günlerdir.

-Geleceğe dair plan yapılabilir.

-Beyin fırtınası yapılabilir.

-Yeni fikirler edinilebilir.

-Grup projelerinde yer alınabilir.

AY BALIK BURCUNDA

Günlük Hayat

Gerçeklerle yüzleşmeye en uzak olduğumuz günlerdir Ay’ın Balık burcundaki hareketi. Ay Balık burcunda yansımalarını hayalperest düşüncelerde gösterir. Merhamet duyguların, içgüdüsel alınan kararların günün temasını belirlediğine bugün sıklıkla tanıklık edebiliriz.

Eğer istersek mesafeli ve sınırları görmezden gelip, uçlardan uçlara gezinmeyi göze alabiliriz. Detaylı çalışmalar için bugünlerde Ay’dan destek gelmez. Duygusal savunmalar gerçekleştiren insanların arttığına tanıklık edebiliriz.

Kariyer Yaşamı

Su ile ilgili bir meslek alanında çalışıyorsanız bugün çalışma ortamınızda zorlanmayacağını söyleyebilirim. Denizciler, yüzücü ve dalış performansı sergileyenler için Ay’ın konumu desteğini esirgemeyecektir. Mistik ve ruhani işlerde çalışan kişiler de bugün daha etkin bir performans sergileyebilirler. Bir ressam, şair ya da küratörseniz izleyicilerin üzerinde daha çarpıcı bir etki bırakabilir, vermek istediğiniz etkin bir şekilde eserlerinize yansıtabilirsiniz. Tiyatrocular  ve müzisyenler için de harika bir gün. Değerlendirmelerini özellikle öneririm

Ön plana çıkan meslekler ise; Doktorluk, bilim, yazarlık, yayıncılık, astroloji, denizcilik, sanat dalları.

Bedendeki Hassas Bölgeler; ayak, ayak parmakları, bağışıklık sistemi

Sağlık

Kahve tüketimini çoğaltmak uyku problemlerine yol açabilir.

Ayakla ilgili rahatsızlıklarda bir uzman yardımı alınabilir.

Beslenme

Yeşil çay ve mevsim meyveleri tüketmek vücuda bugünlerde zindelik kazandırır.

Balık burcunda Ay Fazları

Yeni Ay Balık burcunda (Şubat-Mart)

Sosyal hayattan uzaklaşıp, ruhsal anlamda kendimizi dinlemeyi tercih ettiğimiz bir döngüdür. Etrafımızdaki insanların taleplerine karşı duyarlılığımız artar. Ay’ın en hassas ruh halinde konumdur.

Dolunay Balık burcunda(Ağustos-Eylül)

Hayat şartlarının ruhsal anlamda bizi en çok yorduğu döngü bu döngüdür. Derinlere gömülü mevzular yeniden su yüzüne çıkabilir. Şaşırtıcı sırlar ifşa olabilir. Ertelenmiş sağlık problemleri gündeme gelebilir.

Ay Balık burcunda hareket ederken ne yapmalı;

-Suyla, müzik ve dramayla ilgili aktivitelere dahil olunabilir.

-Ruhsal gelişimi destekleyen çalışmalara dahil olunabilir.

-Mistik ve spiritüel araştırmalar, geziler, okumalar yapmak için ideal bir döngüdür.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

25.01.2016

Günün Ruh Hali
Ay, sabah saatlerinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Kendimizi ön plana alırken, değişiklik ihtiyacımız artabilir. “Para insana neler yaptırıyor? sorusunu kendimize soracağız.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...