Yükleniyor . . .

AY DÜĞÜMLERİ (2020)

AY DÜĞÜMLERİ (2020)

GEÇMİŞLE GELECEĞİN KESİŞECEĞİ TEK YER GÖZLERİMİZDİR.

Gelin sizinle bu uzun yazımda kendimize doğru bir yolculuğa çıkalım. Ay düğümleri geçmişten gelen kodlarımızla kendi oluşumumuzun kesiştiği noktalardır ve bu noktaları anlamaya çalışalım. Peki astroloji haritalarının en büyük kaynağı olan gökyüzü, kişiliğimizin değişmez kıblesi gibi duran sanal noktaları hakkında bize ne diyor?

Ay düğümleri, Güneş ve Ay’ın yörüngelerinin kesişim noktalar olarak gökyüzünde yerini aldığını ve iki sanal noktayı işaret eder. Bu iki nokta birbirine zıt konumdadır. Gezegenlerin aksi istikametinde yani saat yönünde ilerler. Bir burca girişleri son dereceden (29) başlar. Ay düğümlerinin tüm burçlardan geçmesi yaklaşık olarak 18,5- 19 yıl sürer. Karşılıklı bir çemberin içinde hareket eden düğümler aslında her 1,5 yılda bir burç değiştirir. Her burç değiştirdiklerinde ise aks değiştirdi deriz.

Gözle Görülmeyene Yok Diyemezsin

Ay düğümleri diğer gezegenler gibi hemen görülen bir kavram değildir. Ay düğümleri, Ay’ın yörüngesinin ekliptik eksenini kestiği yerlerdir.

Kuzey ve Güney olmak üzere iki Ay düğümü vardır. Bu iki düğüm haritamızda karşıt burçlarda yerleşir. Batı astrolojisinde de geçerliliği olmasına rağmen, Ay düğümleri genellikle doğu sisteminde, spritüal ve karmik tabanlı astrolojide kendine güçlü bir yer bulur. Çünkü astrolojide insan kavramı sadece bir yaşamdan ibaret değildir. Astrolojide ruh değerlidir. Yaşam da ruhun gelişimi için bir okuldur.

Zıtlıkların Kusursuz Dengesi

Ay düğümleri incelenirken sonsuz ruhun geçmiş, gelecek ve şimdisini şekillendirir. Yorumlarken de göz önünde bulundurduğumuz odak noktasıdır. Güney ve Kuzey Ay Düğümü birbirinin zıt burcunda yerleşir. Zıt olmalarına rağmen, birbirine ayna görevi gören özellikler barındırırlar.

Güney Ay Düğümleri Geçmişimizi Anlatır

Güney Ay Düğümü geçmişle alakalıdır. Daha doğmadan önceki deneyimlerden gördüğümüz her türlü kavramın özetidir. Alışık olduğumuz önceki tecrübelerimizdir. İçgüdüsel olarak bu düğüme doğru çekiliriz. Çünkü bize tanıdık gelir. Geçmişimiz, çocukluğumuz, hata yaşadığımız ama hafızamızın sildiği kesik kesik hatırlatma misyonuna da sahiptir. Gelişme çağımızdaki tecrübelerimiz olarak, ya da atalarımız ve genetik kodlarımızın bizim üzerimizdeki etkileri olarak değerlendirilebilir. Örneğin aile büyüklerinizde sinirli, öfkeli sabırsız birileri var ise bu size geçmiş olabilir.  Anne ve baba figürlerinde eksik gördüğümüz özeliklerle savaşmamızı da sağlar. Örneğin anneniz sabırsız birisiyse, tahammülsüz olmanız buradan gelebilir. Güney düğümü bizde potansiyel olarak var olan özelliklilerimizi anlatır. Kuzey Ay Düğümü ise yeni deneyimler ve yeni keşfedilecek olanaklar demektir. Yaşam planında öğrenmemiz gereken konuları ve kavramları anlatır.

Yeni Deneyimler Kuzey Ay Düğümü’nde

Kuzey Düğümünü bize yabancı geldiği için hemen adım atamayız. Biz doğal olarak tanıdık alana çekiliriz. Güney Ay Düğümü’ne çekildikçe aslında oraya takılı kalırız. Böylece gelişme imkânlarımızı kısıtlarız. Bizi geliştirecek olan olgu, Kuzey Ay deneyimlerine doğru daha cesurca gidebilmektir. Hayat bizi Kuzey Ay Düğümü’ne doğru yaptığımız eylemlerde destekler. Orada Jüpiter etkisi ve şans vardır. Güney Ay Düğümü’ne göre ise kısıtlayıcı etkisi vardır. Orada kaldıkça kısıtlanır ve engelleniriz.  Keşke hepimiz Kuzey’de ki Ay düğümümüzün peşine takılıp gidebilsek. Ancak bunu hayata geçirmek oldukça zor. Bu yazımda size en büyük tavsiyem ve amacım haritanıza bakmadan doğum tarihleri arası Ay düğümlerinizi öğrenmeniz. Bu açıdan hayatınızı hangi Ay düğümünde olduğunuza göre şekillendirebilirsiniz. Ay Düğümünüzü öğrenmek için AY DÜĞÜMÜNÜZ NEREDE? Yazımızı okuyabilirsiniz.

Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır. Kaynak Amacıyla Dahi Kullanılamaz.

25.02.2020

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...