Yükleniyor . . .

ASTROLOJİ VE ÇOCUK

ASTROLOJİ VE ÇOCUK

Aileleri birçok yönden ele almak gerekir. Her aile yapısının kendine göre duygusal temelleri olduğu gibi bu temelleri oluşturan yapı taşları da vardır. Ailenin oluşum sürecindeki en önemli aktörlerden biri de çocuktur. Aileler çocuklar için ilk rol modellerdir. Bu anlamda aslında aileler çocuklarına belli başlı davranış ve düşünce kalıplarını öğretirler. Çocuklar ailelerini örnek alarak ve gözlemleyerek de nasıl davranmaları gerektiğini anlamaya başlarlar. Elbette ki çocuklar ilerleyen yıllarda okul hayatı, arkadaşlıklar, öğretmenleri derken büyük bir çevreye dahil olarak da davranışlarını düzenlemeye devam eder. Çocuğun gelişim aşamasında ailelerin tavrı nasıl mı olmalı? Üst düzeyde özverili ve bir o kadar da narin.

Çocuğun üzerine yüklenen roller özelinde konuşursak birçok çarpıcı çocuk rolleri ile karşı karşıya kalabiliriz. Elbette ki dinamikleri birbirinden çok farklı ilerleyen aile yaşantıları çocukları önemli ölçüde etkilemektedir. Her ne olursa olsun çocuğa yüklenen rollerin çok daha ötesinde hayatta iyi bir var oluş sergilemesini sağlayacak olan ebeveynlerdir.

Ebeveynlerin çocuklarını yetiştirme ve eğitme şekli ise birçok değişken unsur gösterebiliyor.

Eski aile tecrübelerinden kalan kötü davranışları çocuğunun üzerinde uygulamak istemeyen anne babalar maalesef çocuğu yetiştirme sürecinde kaygılı olabiliyorlar. Bu sebeple en iyi aile yuvaları bile bazen istenmedik gergin olaylarla karşı karşıya kalıyor. Burada astrolojinin de önemini yadsımamak gerekiyor. Doğduğunuz anda gezegenlerin ve yıldızların bulundukları konum bir bakıma sizin hayatınızı büyük ölçüde etkileyecektir. Aile bireylerinin dönem dönem birbirilerine davranış şekillerinde bile değişkenlik gösterdiği astrolojik olarak bilinir.

Siz doğduğunuzda gezegenlerin konumları ve dizilimleri karmaşıksa, maalesef evinizdeki durumlarda da karışıklıklar görmeniz kaçınılmaz. Elbette bu durumu negatif algılamamak gerekir. Her insan bu durumlarla farklı bir şekilde başa çıkar. Kimisi ekstra mücadele gösterir kimisi de durumu kabullenir. Bu sebeple gezegenlerin etkileri o kadar büyüktür ki siz doğduğunuz anda bilincinizin en derinlerine yerleşirler ve sizin ikinci doğanız haline gelir. Aile özelinde ortaya çıkan çatışmaları çözmek için başarılı ilişkiler kurabilmek gerekir. Ayrıca astrolojinin gücü aile içerisindeki çeşitli durumları ve kavgaları saptamaktan ve bu yolla sizlere farkındalık katmaktan geçer.

Çocukluğunuz ve astroloji haritanız birbirinden ayrılamaz parçalardır.

Çocukluğunuzda yaşadıklarınız burçlarınızda, evlerinizde, gezegenlerinizde ve yıldızlarınızda gizlidir. Lakin ileride çatışmalarınız olduğunda en büyük sığınağınız gerçeğin ta kendisi olmalıdır. Gelecekte hayatın çocuğu nereye getireceği, anne – baba ve çocuk arasındaki astrolojik üçgen ve birbiri ile uyumu ile ilintilidir. Yetiştirme sürecinde de hedef daima bir çıkış yakalamak ve tecrübe kazanarak yanlışları aşmak olmalı. Unutmayalım ki problemler aşılır, yaralar sarılır, bakış açıları daha kapsamlı ve daha canlı bir hal alır.

Astrolog Zeynep Turan

17.02.2020

Yazının her hakkı saklıdır.

Kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.