Yükleniyor . . .

MARS TERAZİ BURCUNDA (2021)

MARS TERAZİ BURCUNDA (2021)

Doğa Olayları Teknolojinin Dönüşümünü Yakından İlgilendirecek

15 Eylül’de Mücadele gezegeni Mars, Terazi burcuna geçecek. Savaş gezegenin hava burcundaki seyri, 50 gün boyunca dünyanın hızını artıracak. Mitoloji Mars’ı, tanımlarken Roma Mitolojisindeki savaş tanrısı olarak yer verir. Juno ile Jüpiter'in oğludur. Başlarda Romalı bereket ve bitki tanrısı, çiftlik hayvanlarının, ekin alanlarının koruyucusuyken, daha sonraları savaşla özdeşleştirilmiştir. 2021’in gökyüzü seyrinin denge arayan burcu Terazi’ye ise savaş gezegeni bizzat arzı endam edecek.

Devletlerin Birbirine Kurduğu Baskı Artıyor

Mars’ın bu geçişi ile Dünya’daki birçok medya kuruluşunu, kitle iletişim araçlarını ve askeri haberleşme sistemlerini konuşuyor olacağız. Zıt görüşlü devletlerin birbirine olan baskısını dolaylı ya da doğrudan artırdığını göreceğiz. Kitlesel hareketlerin özellikle ‘’yalan haberler’’ üzerinde odaklanacağını söyleyebiliriz.

  • Toplumların yanlış yönlendirilmeye, algı yönetimi ile hareket ettirilmesine tahammülünün kalmadığını öğreneceğiz.
  • Mars’ın Terazi burcuna geçişi ile eğitimin başkalaşımdan geçtiği herkesin malumu olmaya başlayacak. Yaşanacak değişimleri net bir şekilde görmesek de dönüşüm sinyallerini alacağız.
  • Ailelerin, dünyada gerçekleşen olaylar karşısında çocuklarının eğitimi ve öğretimi konusunda düşüncelerini değiştirdiğini fark edeceğiz.
  • Gezegenimizin yoğun dijitalleşme dönemi her konuda farkını ortaya koyacak.
  • Mars - Terazi seyrinin Türkiye’yi yakından ilgilendirmesinin en büyük nedeni ise Türkiye’nin haritasındaki Satürn Terazi seyri ile iletişim kuracak olması.

Teknoloji Odağını Değiştirecek

Teknoloji 2021 yılının başında uzaktan eğitim ve sağlık sektörü üzerine yoğunlaşmıştı. Eylül ayından itibaren ise gelişimini; yangın söndürme, su baskınları gibi afetleri önleyici müdahale kitlerinin geliştirilmesine odaklayacak. İnsansız araçların olabilecek bir afette erken müdahale için ne kadar önemli olduğu anlaşılacak. Doğa olaylarının etkisi, su baskınları ile adından söz ettirmeye devam edebilir. Eriyen buzul kütlelerinin ve okyanus tabanında değişen sıcak- soğuk akıntı alanlarının sık sık adını duyacağız. Tüm Dünya devletlerinin bu konuda elinin kolunun bağlanması, yeni çözümler aranmasına neden olacak. Dünya ‘’2022’’ yılında açacağı beyaz sayfalara hazırlanacak. Bu anlamda Mars-Terazi seyri, gireceğimiz yeni yolların virajı gibi olacak.

“Mars Terazi burcundayken gerek ülkemiz üzerinde gerekse de dünya üzerinde olacaklar, unutmayın ki geleceğimizi etkileyen önemli mihenk taşları niteliği taşıyacak.”

Mars-Terazi Burcundayken Size Önerim;

  • Düşüncelerinizi koruma altına almanız. Herkesle her konuda konuşulmayacağınızı bilmeniz.
  • Dünya’da olup biten bütün önemli haberlere kulak kabartarak dinlemeniz ve enformasyonsuz kalmamanız.
  • Değişen şartların dayatmasına uğramadan, dünyanın yeni getirilerine karşı adaptasyon sürecini hızlandırmanız.
  • Olmasından şüphe ettiğiniz sorunlara önceden önlem almanız.
  • Ve gündemin hızına aldanıp, kendinizi tek yön akıntıya vermemeniniz.

Türkiye’de Mars Terazi seyri en çok hangi konuları gündeme getirecek.

1982 yılındaki Satürn-Terazi döngüsünde düzenlenen yapılar önümüzdeki günlerde konuşulacak. Bunların başında 1982 Anayasası gelebilir. Tekrar mercek altına alınan ‘’82 Anayasası’’ o günden bugüne değişen değişmeyen konular bir anda irdelenecek. Mars-Terazi seyri sadece 1982 yılından Satürn-Terazi döngüsünü ilgilendirmeyecek. Türkiye’nin natal haritası; hak ve hürriyetler konusunun gündeme geleceğini de işaret ediyor. Eşitlik ilkesinin geniş kapsamlı tüm gruplar üzerinde tartışıldığı bir gündem olacak. Gökyüzü; kişi hürriyeti ve güvenliğinden tutunda, mülkiyet hakkına kadar birçok konuyu yeniden hepimize hatırlatacak.

Unutmayın ki Mars’ın Terazi seyri, ülkemizin astroloji haritasında her zaman çok önemli bir etki bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde saat 20:30’da Ankara’da kurulan Cumhuriyet’in haritasında Merkür-Satürn kavuşumu Terazi burcunda gerçekleşir. O yüzdendir ki din ve vicdan hürriyeti gibi konular 15 Eylül’den sonra hepimizin gündemi olabilir.

  • Konut dokunulmazlığı, basın hürriyeti, seyahat hürriyeti, sözleşme, çalışma koşulları gibi konulara bir anda gelecek düzenlemeler toplumumuzda eş zamanlı tepkileri tetikleyebilir. Mars-Terazi seyri, bu günümüzü değiştirmeyi ve yarınımızı çok daha yüksek sesle tartışmamızı sağlayacak.

Devletlerin Dışişleri Önemli Adımların Merkezi Olacak

NATO toplantısından sonra tüm devletler ortak amaçlar ile dolu demeçler verse de her biri ulusal amaçlarına göre davranmaya daha fazla meyil edecek. Ülkeler dış işlerinde olan siyasi karmaşıklığı, kendi sınırlarından uzaklara götürmek isteyecek. Bu durumu; uluslararası sorun olan mülteci probleminde yakinen hissedeceğiz. Avrupa devletlerinin göçmenler hakkındaki açıklamaları, adaletsiz bir tavır takındıklarının simgesi olacak. Türkiye, onu yakından ilgilendiren sığınmacı sorunu karşısında asgari önlemler almaya başlayabilir. Dış siyasette bu konu üzerinde durulurken, iç siyasette de göçmenlerin sorumluluğu ülkemiz insanlarına ekseriyetle ağır gelmeye başladığını fark edeceğiz. Muhalefet partilerinin önerileri, iktidar partisinin aldığı tedbirler bolca konuşulacak. Tabi tüm bu gündemin arasında komplo teorilerinin gerçekleşme olasılığını düşünmeyecek değiliz.

Orta Doğu Dönüşümün Başladığı Yer Olacak

Orta Doğu’nun laneti olan petrol, Mars-Terazi burucundayken adından söz ettirebilir. 1960 yılında Mars hava burcundayken kurulan OPEC’in iki önemli üyesi BAE ve Suudi Arabistan’ın birbirine düştüklerine şahit olabiliriz. Bu konu etrafında Türkiye-BAE ilişkileri farklı şekilde ele alınabilir. Dünya’nın kaynayan kazanı Orta Doğu, artık dönüştüğünün mesajını tüm Dünya’ya gösterecek. 1948 yılında Mars-Ateş döngüsünde kurulan İsrail Devleti ile Lübnan ve Filistin’de bulunan paramiliter kuvvete sahip siyasi partilerin sıcak çatışmaları ileri boyutlara gidebilir. Orta Doğu’da sınırlarımızı koruyan Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir operasyon ile sınır ötesi bir müdahale gerçekleştirebilir.

Ekranlarda Göreceğimiz, İsmini Bolca Duyacağımız Mevkiler;

  • Konsolosluk görevlileri,
  • Dış işleri uzmanları,
  • Büyük elçiler,
  • Dış işleri bakanları ve danışmanları.

Türkiye Kozları Kullanacak

Ülkemiz, coğrafyasının verdiği kozu gerektiğinde kullanmaktan geri durmayacak. Unutmayın biz Doğu ile Batı arasında bir köprüyüz. Mars-Terazi seyri ise bize bu durumu yine hatırlatacak. Batılı devletler, çıkar sağladığı doğuya ulaşmak için bizimle diyaloğunu devam ettirmek zorunda. Ülkemizin Pakistan ile artan diyaloğunun olumlu yansımalarını Kıbrıs üzerinden görebiliriz. Pakistan’ın Kıbrıs’ı tanımasına yönelik girişimleri artabilir. Azerbaycan’ın da bu konudaki tavrı eş zamanlı bir şekilde netleşmeye başlayacak. Askeri anlamda birçok konuda iş birliği yaptığımız Azerbaycan’ın yeni üretimimiz olan ilk test uçuşunu 6 Aralık 2019 da yapmış “TİHA” (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ile ilgilendiğini görebiliriz. Ama asıl anlaşmalar ve müzakereler Mars-Akrep seyrinde olgunlaşacak. Öyle ki Dünya basınında yer bulan konuların başında gelecek.

Türkiye’nin Afganistan Belirsizliği Aydınlanmaya Başlayacak

Ülkemiz, Asya coğrafyası ile olan ilişkilerini Afganistan üzerinden artırabilir. Eylül 1994 tarihinde kurulan Taliban’ın, Pakistan ve Türkiye olan ilişkileri gündemi oluşturan haberlerden olacak. Taliban’ın ‘’Türk askerini Afganistan’da istemiyoruz.’’ söyleminin ne kadar karşılığı olduğunu göreceğiz. Türkiye, Pakistan’ın Kıbrıs Türk Cumhuriyetini resmi olarak tanıması yolunda Taliban ile olan ilişkilerini yakın tutmak isteyebilir. Mars-Terazi döngüsünün ilerleyen sürecinde Türk inşaat ve altyapı şirketlerinin Afganistan’a yapılabilecekleri yatırımları tartmak için bir terazi kurduğunu göreceğiz. ABD’nin tam Afganistan’dan çekildiği anlarda başına gelen bombalı saldırılar ve ABD askerinin insanlık dışı davranışları herkesin malumu oldu. ABD’nin Afganistan’daki askeri varlığı bitti fakat aynı bölgede farklı devletler üzerinde etki alanını genişletebilir. Tacikistan, Özbekistan devletleri ile yakın temasını artırarak bu devletler ile DEAŞ terör örgütüne ortak operasyonlar düzenleyebilir. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın yaptığı açıklamalar, Türkiye’yi de yakından ilgilendirecek. ABD’nin bölge siyaseti için yaptığı hamleler, Çin’in Taliban ile daha yakın ilişkiler kurmasına neden olabilir.

Mars Terazi Döngüsünde Konuşulacak Siyasiler

  • 5 Ekim 1952 doğumlu Pakistan Başbakanı Imran Khan
  • 16 Nisan 1962 doğumlu ABD Dış İşleri Bakanı Antony Blinken
  • 12 Mart 1952 doğumlu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
  • 19 Mayıs 1949 doğumlu Eski Afganistan Başkanı Eşref Gani

Türkiye’nin Afrika’daki Politikaları Hızlanacak

Dünya’nın Afganistan’a odaklandığı sırada Afrika’daki değişen güç dengeleri kimsenin dikkatini ilk başta çekemese de gündemin farklı haber arayışları sırasında malumumuz olacak. 17 Haziran 2016 tarihinde Mars-Akrep Retro’sunda kurulan Maarif Vakfı, Etiyopya’da devraldığı okullar üzerinden gündeme gelecek. Türkiye’nin Afrika’ya kendini tanıtma arzusu güçlenerek artacak. Afrika’da en çok varlık gösteren Avrupa ülkelerinden biri olan Fransa’nın Türkiye’nin önünü kesmeye çalışmak istemesi Macron’un son çırpınışları olarak adlandırılacak.

  • Macron’un gidişindeki ateşi yakacak kıvılcımlardan bir tanesi Afrika üzerinde yürüttüğü politikalar olacak.
  • Türkiye’nin Afrika’da iş yapan müteahhit şirketleri Avrupa’nın dikkatini çekebilir.
  • Türkiye, Cezayir, Etiyopya gibi ülkelerle olan diplomatik ilişkisini artıracak. Askeri eğitim antlaşmalarının imzalandığı haberlerini peş peşe duyabiliriz.
  • Türkiye’nin Libya üzerinden yürüttüğü politikalarda değişim söz konusu olabilir.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

25.08.2021

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...